B 3.2 Ymmärrä kolesteroliasi Robert ja Casey

Ymmärrä Kolesteroliasi JA Metabolista terveyttä-

On lihavia terveitä ja hoikkia sairaita- Insuliini resistenssi yhdistää metabolisen hätätilan kehossasi-Ultimaattinen ohje
Kaikkien tulisi tietää Paasto Insuliininsa – Kauheat Metabolisen oireyhtymän sairaudet pois
Kolesteroliin merkityksen ymmärtäminen on tärkeää- Pahaa kolesterolia tuotamme Sokeria syömällä- eli sotkemme hyvän kolesterolin
Terveet Sotkemattomat kolesterolit ovat meille super tärkeitä ja rakastetavia
Jos ALT maksan terveys- testisi maksan kunnosta on 25 tai enemmän huolestu Rasva Maksastasi-
LDL tasoksi mahdollisimman korkea- yli 60 – mahdollimman korkea on optimaalinen ja myös HDL samoihin korkeuksiin
Mutta HDL on paljolti perinnöllinen
SOKERI siis pois ja huonot HIILARIT heti- eli Terveellinen RAVINTEIKAS PÄTKÄ PAASTO elämäntavaksemme
Dr. Rob Lustig and Dr. Casey Means

Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.

00:00 Robert on Neuro Endocrinologisti ja Dr. Casey Means on Kirurgi ja Metabolisen terveyden expertti ja osa yrityksen perustajista Levels Healt organisaatiossa-
Kun Mittaat Triglyceraatti tasosi Paasto tilassa- Saat selville miten Maksasi kykenee käsittelemään Syomiäsi SOKEREITA- eli Hiilihydraatteja- Koska VLDL kantaa Triglyceraatteja- eli rasvaa jotka Maksasi on SOKERISTA valmistanut JA kääntää ne varasto Rasvaksi ! JA Maksasi pakkaa ne siis VLDL Kolesteroli kelkaksi- JA kun VLDL kelkka Kortisooni on kuljettanut kuormansa- ja vaurioituu -SIITÄ tulee tämä Vaarallinen pieni ja uppoava tiivis ldl kolesteroli- HANKKIUDU SIIS Eroon SOKERISTA- ja HIILAREISTA Ruokavaliossasi- Rakennat syömällä SOKERILLA tämän huonon kolestelorin – On syytä opetella meidän kaikkien Kolesterlin merkitys ja ruoka valiomme vaikutus siihen

01:17 Dr. Casey- Esittelen Robertin- Useita kirjoja kirjoittanut- Fat chance- Hacking the American mind ja Metabolical- Robert on pediatric Endocrinologisti- JA Professori – Robert on yksi maailman Vaikutus valtaisista Metabolisen Terveyden lähettiläistä
01:50 Tänään keskustelemme miten tulkita Kolesteroli tuloksia ja muita perus testejä – jotta saat oikea ohjetta terveyteesi niistä – ja että paasemme metaboliseen terveyteen-
02:00 Ymmärrä Kolesteroliasi
Kolesterooli tulosten neljä elementtiä
#1 ensimmäinen elementti on Kokonais Kolesteroli-
HEITÄ SE ROSKIIN – se on mittarina hyödytön ja antaa väärää tietoa-
Meidän tulee tietää- Minkälaista kolesterolia on elimistösssäsi

02:40 #2 toinen elementti on- LDL – sillä on kirjava historia- Mittareillamme mitattu LDL laajassa populaatiossa korreloi Sydän Sairauksiin – Tämä on totta- MUTTA on tunnettava testi ja tunnettava kolesteroli
Lääkärit ja lääketeollisuus mittaa tätä koska he tarjoavat sitten sinulle LÄÄKETTÄ- STATIINEJA- Lovastatin tuli ensimmäisenä 1987 – ja kaikki pantiin tähän koriin- hoidetaan lääkkeillä mittaustulos perusteena- Tässä katsannossa LDL vaikutus sydän sairaus riskiin on 1.3 – eli 30 % suurempi toden näköisyys sydänkohtaukseen elinaikanasi

04:00 #3 On kuitenkin jotakin PALJON TÄRKEÄMPÄÄ- josta puhumme hetken päästä- Tämä on siis TIEDETTÄVÄ- On siis enemmän kuin yksi LDL Kolesteroli- Ja kun mittaat LDL kolesteroliasi- Mittaat yleisellä- mutta väärällä tavalla molempia samalla kertaa- ja saat väärää tietoa- Toinen on pieni tiivis uppoava ldl- joka jää VLDL kolesterolikelkasta jäljelle Triglyceraatti Rasva kuorman purettuaan- Eli rakennat tämän huonon ldl kolesterolin syömällä sokeria-
Toinen – iso ja kelluva LDL kolesteri on sinulle hyödyksi- Yleinen mittari – mittaus siis mittaa vain kokonaisuutta: huonoa ldl – ja hyvää LDL kolesterolia- yhdessä – On siis hyvää ja huonoa LDL kolesterolia ja Lääkärit ei tätä tiedä- Lääkärisi saattaa sanoa sinulla olevat korkea kolesteroli 150 arvolla- ja tarjoaa sinulle Statiineja lääkkeeksi-

05:12 4# Sinun on tiedettävä LDL Kolesteroolin ja Triglyceraattien Yhteys– Tämä on siis Lipidien- eli Rasvojen yhteys LDL kolesteroliin
Eli triglyceraattit – sokerin aiheuttama kuormitus ja Testaamalla Triglyceraatti tason saat selville tämän huonon ldl kuorman kehossasi- Usein kun ihmisiltä mitataan Paasto mittaus Triglyceraateista – he eivät olekaan paastonneet- Söivät aamupalana croisantteja tai muuta- Paasto triglyceraatit siis saattavat antaa kirjavaa kuvaa tilanteeesta- Mutta jos paastoat ennen mittausta saat hyvän ennustavan tuloksen –
05:55 Triglyceraatit ovatkin juuri sydänsairauksien takana eikä tämä hyvä LDL-
Jos korkealla Triglyceraati- sinulla on 80 % suurempi riski sydän sydänkohtauksiin elämäsi aikana
Eli saamme värikkään tuloksen jos emme paastoa Triglyceraatti mittausta ennen- ja toisaalta Vasta hiljattain on tullut lääke Triglyceratteja poistamaan- JA tälläkin lääkkeellä on sivu vaikutuksensa-
06:40 Tämä on siis keskiössä tämän monimutkaisuuden ja väärien tulkintojen kanssa

07:00 Mitä on HYVÄ KOLESTEROLI -Dr. Casey- Tämä tuokin meidät HDL kolesterolin aiheeseen- HDL on hyvä kolesteroli- Tutkimus tieto näkee tämän hyvin – parempi kierrätys kehossa ja parempi sydän terveys- sillä on siis terveyttä suojaavia ominaisuuksia
08:20 Jerry Reeven tutkimus -80 luvulta – Kun hän kasasi tämän tutkimuskentän Metabolisen syndrooman yhteyteen- Hän nimesi sitä Syndromaxiksi ja me Metaboliseksi oireyhtymäksi- Se mitä Jerry löysi- Kun Triglyceraatit -eli VLDL kolesteroli vaununa tälle rasvalle- Kun VLDL purkaa Triglyseriitti rasva kuormansa eri kudoksiin- NÄISTÄ Triglyceraateista eli VLDL kolesterorista tulee näitä huonoja ldl kolesteroleja- pieniä tiiviitä verenkierrossa uppoavia ldl kolesteroleja- Ja Jerry havaitsi HDL kolesterolin suojaavan tältä haittavaikutukselta

09:20 Onkin siis tärkeätä tuntea Triglyceraattien ja HDL kolesterolin suhde osuus toisiina verraten- Jos tulos on 1.5 tai vähemmän olet super hyvässä tilanteessa-
Jos mittaustulos on 2.5 tai enemmän on syytä huolestua
On myös huomattava että maan-osien välillä on eroja- tämä 1.5 on hyvä African Amerikkalaiselle

10:35 Nämä Molekyylit – on siis syytä oppia konaisuutta – ja ymmärtää mittaustuloksen informaatio- ja tässä Triglyseraattien ja HDL kolestrolin tapauksessa niiden suhde on tärkeä iformaation antaja- Lääkäreitä ei ole koulutettu tähän kokonaisuuden osaamiseen-

12:00 Dr.Caney- Olet Rober käsitellyt jo tätä pientä tiivistä ja verenkierrossa uppoavaa ldl kolesterolia- Voidaanko pureitua siihen hieman enemmän-
12:45 Robert- Tärkeää on huomata- että Lipid -eli rasva profiilin mittaus on merkitsevää VAIN JOS et ole sairas- Eli jos olet akuutisti sairas – Flunssa tai korona- ja Valkosolusi ovat korkealla
TAI jos virus infektio kehossasi– ja valkosolusi ovat matalalla
ENSIN on siis varmitettava ettet ole indfektio tilassa
TOINEN tärkeä on kilpirauhas hormoonin taso – ns. vapaa T4 hormoonin taso- Koska jos olet matalalla tyroid tasolla- (hypothyroid) Silloin Triglyceraattisi nousevat talon korkuisiksi-
13:45 Dr- Casey- Juuri Yhdysvalloissa on tämä hypothyroid – eli Hashimotoś Thyroiditis– joka on Autoimmuuni tauti- ja suurinta näissä autoimmuuni sairauksissa on Naisten osuus- – on kyse paljolti elämäntapa asioista- Ruokavaliosta ja Pätkä paastosta

14:22 Robert kertoo myös että Autoimmuuni sairauksien taustalla on monesti juuri ruokavalio ja ravinto asia- Kirjoitan tästä kirjassani- Ensin tyroid taso kuntoon – ennen muuta Triglyceraatti (lipid) testiä
14:37 Iso ja kelluva ”kuohkea” ei tiivis-LDL- Tästä koostuu 80 % LDL tasostasi- Se ei ole Robertin mukaan vaikuttava sydän ja verisuoni sairauksiin- Eikä tämä laaja LDL kolesteroli painu verisuonten kalvon sisään kuten pieni sokerilla sotkettu ldl ja aloita Plakkien muodostamista verisuoniin
15:57 Tämä toinen ldl- eli pieni ja tiivis- uppoava ldl-voi päästä verisuonten seinämien solujen ”endothelial cells” sisään- ja kylkeen ja sitten alkaa plakkien kerääntyminen suonen seinämään-

17:20 Miten mitata LDL koleteroli taso- On katsottava Triglyceraattien ja HDL kolesterolin suhdetta- Jos Triglyceraatit (VLDL kolesteroli) tasot ovat korkealla- silloin verenkierrossa on paljon näitä pieniä painavia ldl kolesteroleja- triglyceraatti kuormaisesta VLDL kolesterista tulee siis kuormansa purettuaan- vaurioiduttuaaan näitä pieniä painaviea tiiviitä ldl kolesteroleja- Eli kun Maksa tai Rasvakudos on lastannut VLDL koletsrolin ja sen jätettyä kuormansa

18:15 Avataanko vielä VLDL kolesterolia- hieman-
Robert- Triglyceraatti on VLDL kolesteroli paaston tilassa
Erittäin vähän tiiviit lipo-
ELI Rasva Lipoproteiinit eli Kolesteroli kuormat on rakennettu MAKSASSA- Syömämme SOKERI siis saa aikaan tämän – SOKERI on VLDL Kolesterolin ajuri- Kuorma
Ja VLDL on se joka mitataan seerumina Triglyceraattina Paastossa- Triglysetraatit ovat siis VLDL Kolesterolin kuormana MAKSASTA lähtiessä

18:55 Jos et ole paastossa – SILLOIN mittauksissa näkyy CHYLOMICRONIT – Ne ovat hiili mikroneita joita Suolistomme valmistaa rasvaksi- ne ovat isoja kooltaan- isoja rasva möykkyjä- Joista Maksan on lopulta selvittävä- Ja jos olet terve Maksa selviääkin tästä- JOS siis sinulla ei ole tyypin 5 Lipoproteinemia- joka 1/10000 ihmisellä on tämä emia- lipoproteinemia- ”Kolesteroli anemia”
19:30 Jos siis Paastoat- eikä sinulla ole tätä tyypin 5 lipoproeinemiaa- Silloin testitulos kertoo Triglyseraattien olevat sama kuin VLDL- JA VLDL on sama kuin syömäsi SOKERIN määrä- Tällöin siis katsotaan kuinka Maksasi selviää syömästäsi sokeri- hiilarista-Koska juuri nuo Triglecaraatit ovat se mitä Maksasi tekee sokerista- Se tekee Sokerista Rasvaa- ja pakkaa sen VLDL kolesterolin kyytiin- Ja kun VLDL sitten purkaa kuormansa kudokseen ja elimeen- sen jälkeen siitä tulee pieni tiivis uppoava ldl kolesterolivaunu
JA tästä Pahasta kolesterolista pääset- kun lopetat Sokerien syönnin

21:00 Dr. Casey – Useat potilaani ovat kertoneet toisen lääkärin nostaneen tämän kokonaiskolesterolin tuloksen tärkeäksi – JA kertoneet potilaan elevan terve- Vaikka siis nämä Triglyseraatit olisivat korkealla- ja Hyvä LDL kolesteroli on matalalla-
22:00 Olen nähnyt useiden potilaideni pudottaneen Triglyceraatti tasonsa 100-80 pistettä kuukaudessa- vain SOKERIN poistamisella ruokavaliostaan- Ja tämä elämän tapana- kuinka vaikuttavaa se voikaan olla- Ja harmiksemme näitä merkityksiä ja asioita ei opeteta lääkärikoulutuksessa
Robert sanoo ettei LIPIDOLOGIAA opeteta lääkärikoulussa kylliksi- ja nykyään juuri Krooniset sairaudet ovat maailmanlajuinen ongelma- isompi kuin akuutit taudit kuten covid

22:55 EMME OLE YMMÄRTÄNEET SOKERIN haitallisuutta- Lääkärit ovat ohjanneet korkeisiin Triglyceraatti tasoihin KUITUJA- JA korkeisiin LDL kolesterolitasoihin STATIINEJA-
Emme ole kertoneet potilaille mitä tämä kokonaisuus merkitsee- Olen ollut Lääkärikoulutuksen professori useita useita vuosia- Meidän parannettava lääkärikoulutusta
Mutta on myös ravisteltava näitä VÄÄRIÄ USKOMUKSIA jotka tuhoavat terveyttämme maailman laajuisesti
23:35 Eli- voit olla lihava- ja sinulla voi olla hyvä Metabolinen terveys- hyvä lipid (rasva) profiili- Tai Laiha jolla on karmea metabolinen tilanne kehossaan-
Lihavalla voi olla siis IHON sisäistä rasvaa- eikä sisäelin tai Rasva maksaa- Ihon alainen rasva ei ole tällaista pahaa rasvaa – Ja rasva maksa aiheutuu juuri liian SOKERIN ja ALKOHOLIN vaikutuksesta – Riippumatta oletko lihava vai laiha- Juuri VLDL kontribuoi juuri tähän Rasva Maksaan jota ei ulospäin näe- vain 200 gr rasvaa maksassa sairastuttaa sinut

24:35 Dr.Case- eli jos LDL on hiukan koholla – tarvitaan lisää tutkimusta-
Mikä on pienen tiheän ldl kolesterolin ja ison kelluvan LDL kolesterolin ero- se tule ymmärtää- Sitten Triglyceraatit testattava- niiden ja HDL kolesterolin suhde-
Mikä olisi yksistään TRIGLYCERAATTIEN TASO – Robert sanoo- 100 tai alle olisi tavoiteltava- JA on huomioitava HDL taso- Muistetaan että Triglyceraateista – eli VLDL kolesterooli vaunusta tulee tuon rasva kuorman pois kuormattuaan pieniä tiivitä ldl kolesteroleja – eli Pahoja kolesteroleja – ( ja HDL kolesterolista LDL kolesterolia kuoman purettuaan ?)

26:10 Triglyseraatti / HDL suhde on köyhän miehen markkeri Insuliini Resistenssille (IR)- Puhutaanpa hiukan INSULIINISTA-
Se ei ole Diabetes Hormooni- Ei vaikka ADA sanookin- ja Diabeetikoille annetaan Insuliini pistoksia – Se alentaa kyllä verensokeria mutta tekee paljon muuta- Se on kehon pää energian säilömis hormooni- Kaikki se mitä et juuri nyt polta- Insuliini säilöö sen rasvaksi- JOKO Ihon alaiseksi joka ei heti sairastuta sinua- Tai Viskeraaliksi sisäelin rasvaksi- erittäin vaarallista – Tai kolmanneksi Maksaan- rasvaksi – se on super vaarallista- etkä edes ulospäin huomaa tätä –
Eli se mihin rasva säilötään- vaikuttaa siihen kuinka terveydelle haitallista se on- MUTTA insuliini säilöö- ja säilöö- Insuliini Resistenssissä Maksa ei toimi- kun sinulla on RASVA MAKSA- Ja nyt Haiman on tehtävä enemmän insuliinia Maksaa käskyttämään-
28:18 Robert kysyy Caseyltä – Miksi Haiman väylä (Pancreatic vein) Johtaa Portal veiniin-eli suoraaan Maksaan eikä Inferior vena Cavaan- eli Sydäämeen ja isompaaan kiertoon- Casey sanoo- että HAIMA käskyttää Maksaa tätä väylää pitkin
ja kertoo MITEN säilöä Rasvaa
28:53 Robert sanoo että MAKSA on INSULIININ PÄÄ TARKETTI eli Haima kertoo Maksalle mitä tehdä-

29:10 Kehon Portaaalinen systeemi- verisuonten avulla Elinten välillä – Kehossamme on vain kaksi tällaista-
# Aivoisssa Hypotalamuksen ja Aivolisäkkeen osien välillä (Hypophyseal portal system) Kontrolloidaan Verenpainettta- Sykkeen tasoa- Kehon lämpötilaaja Ruuan sulatusta-. Aivo lisäke (pituitary gland) Tuottaa useita näitä toiminteita ohjaaavia hormooneita-
# Ja Maksan ja Haiman välillä – Haima kertoo Maksalle mitä tehdä- Ja jos Maksa ei kykene tekemään- Haiman on piiskattava enemmän- tämä on nykyajan kirous- MAKSA ei enää toimi kunnolla- JA Insuliini jota Haima tuskissaan tuottaa – täyttää koko kehomme- Haima siis käskyttää Maksaa lisäämällä Insuliinia

30:30 Kun sinulla on Rasva Maksa- ja nykyään 45 % Amerikkalaista – heillä on rasva maksa- TÄMÄ Ylimääräinen Inssuliini
Se AIHEUTTAA kaikki nämä kauheimmat Krooniset Metaboliset Sairaude

31:05 Insuliini ei ainoastaan alenna verensokeria- Se on kykenevä myös solujen jakautumiseen (cell proliferation) Myös paikoissa joissa sen ei tulisi- KUTEN Sepel Valtimoissa- TAI Rinta kudoksissasi- TAI Eturauhasessasi- TAI Aivoissasi-
31:30 Niinpä Korkea Insuliini on yhdistetty lähes KAIKKIIN Kroonisiin sairauksiin- JA Syöpiin- JA Dementiaan- Insuliinin tehtävä on Tehdä verensokerista ravintoa elimillemme- ja Alentaa samalla verensokin oikealla tasolle- Siinä se on oikeassa tehtävässään-
Tärkeää on siis pitää Insuliini mahdollisimman alhaalla- ja vain tätä tehtävää varten -TÄHÄN päästään ainoastaan JOS Maksa on kunnossa-toimii kunnolla-

32:12 Mikä siis tuhoaa MAKSAN toimintakyvyn- se on RASVA Maksan kudoksessa- RASVA MAKSA on lääketieteen pahin asia ihmiselle- Maksa insuliini resisstenssi- Hepatic insuliini resistenssi-
MITEN tämä rasva pääsi maksaan aiheuttamaan nämä kauheudet
Vastaus on syömämme SOKERI- JA miten tämä manifestoi Rasva lipidien profiiliin (lipid profile) tämä tapahtuu pieni kokoisella LDL kolesterooli vaunulla
Tämä Näkyy Triglyceliittien / ja HDL suhteesta- HOX tämä ei siis ole LDL kolesteroolin mittari- TÄMÄN VUOKSI TÄMÄ ON HÄMMENTÄVÄÄ
Eli jotta saadaan mitattua LDL kolesterolitasosi- tarvitaaan eri mittari- Useat lääkärit eivät ymmärrä tätä OMG!

33:30 Dr. Casey kysyy Robilta- Insuliini Herkkyyttä- perinterinteinen tapa mitata paasto insuliinin suhde verensokeri tasoon (glucose level)
JA tähän tuloksen analysointiin on paljon ohjelmia myös Internetisssä

JA toinen – TÄMÄ esittämäsi katsanto Mitata Triglyceraatti suhde HDL kolesterooliin- TAI voisit mitata suoraaan tätä small density- pieni kokoista LDL kolereterooli vaunua- Tähän on olemassa edistynyt Rasva-lipidi testaus
Robert sanoo- että lääkäreillä ei ole tätä testauslaitetta- KOSKA vakuutusyhtiöt ei maksa tästä testistä- Testi maksa noin 500 dollaria per testaus- JOS maksaisvat- Ne menisivät konkursssiin- kun Ihmiset tervehtyisivät!

34:40 Dr. Casy kysyy-miten tällä Triglyceriitti HDL suhde testillä voi nähdä Insuliini herkkyytensä tason ja miten se suhteutuu Paasto insuliini tasoon- ja voisimmeko nähdä siten helpommin tämän Insuliini herkkyyden tason-
Robert- Testaan aina potilailtani Paasto Insuliinin-ja glucoosi- tasot– Kaikilta lihavuus potilailtani- NÄIN selviää ovatko he Sairaita lihavia vai terveitä lihavuutensa kansaa- KYse on siis Metabolsiesta terveydestä – tai sairaudesta- eli metabolisbolisesta oireyhtymästä- Tämä testi löytyy siis jokaiselta lääkärikeskukselta- MUTTA- ONKO Paasto Insuliini VAKIOITU prosessi- EI Ole- Jokainen lääkäri siis johtaa itse päätelmän- ADA- eli American Diabetes Association- HEKÄÄN eivät tiedä tämän pienen ja uppoavat Triglyceraatti vaunun ldl ja Ison ja kelluvan LDL Kolesterooli vaunun eroa
HE jopa sanovat lääkäreille- etteivät he tekisi tätä Paasto ibnsuliini testiä ! HUH!!
36:00 Dr. Casey sanoo- että tämä onkin yksi lääketieteen hallinnon pahimmista päätöksistä joka ADA on tehnyt- Kun katsomme tätä kauheaa Kroonisten sairauksien epidemiaa
Robert- Miksi he ovat tehneet tällaisen päätöksen- TÄHÄN on kaksi syytä- Kumpikaaan ei siedä päivän valoa- Kumpikin perustelu on roskaa- puppua- Se mitä he perusteluksi sanovat on tavallaan totta- mutta perustellaan ja johdetaan se VÄÄRISTÄ PERUSTEISTA- perusteista joilla ei ole mitään tekemistä ongelman kanssa

36:40 Kerron teille MIKSI EI kannata kuunnella ADA:aa (American Dierary Association)
#1 Ongelma- Insuliini tasoja ei ole vakioitu- standardoitu siis kansallisesti tai kansainvälisesti- Tämä on siis totta- eli koska ei ole standardoitu- ei myöskään voida rakentaa yhteistä yleistä protokollaa ja politiikkaa tähän analyysiin-
TÄMÄ on siis probleema
Halpa insuliini testi poimii myös pro-insuliini yksikön mukaan tulokseen- se on precursori molekyyli Insuliinille
ELI halpa testi ei erota tätä Oikeasta Insuliinista- Ja Oikealla insuliinilla on 20 kertainen teho verensokerin alentamiseen ja pilkkomiseen – kuin tällä Pre curso hormoonilla- joka ei ole vielä potentti hormooni kuten Valmis Insuliini
KUN olet sairas- ELI Insuliini Resistenssi tila kehossasi- Haimasi puskee Insuliinia hurjasti ulos- jotta verensokeri saadaan alas- Tällöin siis tulee myös tuota esi valmiste Insuliinia-eli pre cursor hormoonia ulos- verenkiertoon – JA NYT Tämä SOTKEE MITTAUS TULOSTA- Tämän vuoksi ADA ei halua tätä testiä- MUTTA MITÄ? JOKA Tapauksessa on ongelma jos Inssuliini taso on korkealla- olipa mukana myös tätä esivalmiste insuliinia
Kansalaiset tarvitsee tietoon tämän Paasto insuliininsa tason!

39:55 Niinpä vaikka tämä edullinen testi ei ole super tarkka- se on tärkeää tietoa kansallemme-
TÄMÄ on siis 1# ongelma ADAN kanssa

40:12 2# Ongelma ADAN kanssa- eli miksi ei sasisi mitata paasto insuliinia heidän mukaan- INSULIINI TASOT – eivät Korreloi LIHAVUUDEN kanssa- Tämä on totta- Koska meillä on myös Metabolisesti terveitä- lihavia ihmisiä -ja myös laihoja joilla on sairaus – eli ei korreloi-
Eli – Terveellä lihavalla ihmisellä Paasto Insuliin on matala- JA metabolisesti sairaalla se on korkealla- Insuliini korreloi siis Metabolisen terveyden kanssa- JA myös Terveiden lihavien on syytä saada tietoonsa tämä- JA on laihoja Metabolisesti sairaita joiden myös tulisi saada tietoonsa tämä paasto Insuliini tasonsa- ELI perustelu ADALLA on TÄYSIN PUPPUA- Tulisi siis mitata vaikka ei korreloi lihavuuden kanssa-
41:30 Molemmissa perusteluissaan ADALTA unohtuu- Mitä ongelmaa olemme korjaamassa
NIINPÄ olen pyrkinyt korjaamaan tätä vääryyttä ja ongelmaa viimeiset 15 vuotta- Teen parhaani- ja tämä on rankkaa

41:57 Dr.Casey sanoo että he Level Healtissa pyrkivät nostamaan tämän Metabolisen terveyden asiaa- Miten sinä Robert Praktiikallanne- Miten te panostatte ongelman ratkaisuun- Rob- vastaa- Insuliini taso ei saa painua aivan liian alas- Alimmillaan se on noin 2 – Jos sinulla on taso 2 Insuliini herkkyys on mainio- jos siis olet kunnossa tuolla tasolla- Maratoonareilla on tasolla 2 paasto insuliini- Jos tasosi on alle 6 -7 olet mainiossa kunnossa tämän suhteen- Ja vielä kun tasosi on alle 10 olet terve- Mutta jo taso 13 alkaa kertoa insuliini resistenssistä ja metabolisesta oireyhtymästä- ja 15 kertoo vielä enemmän tästä
43:35 Paasto Insuliini ei ainosastaa kerro HAIMASI kunnosta vaan Erityisesti MAKSASI kunnosta- Maksa on super tärkeä puhdistus yksikkömme- KUN se ei toimi kunnolla- Myrkyt riehuu kehossamme-

44:15 Tärkeää on mitata MAKSAN toiminta- siihen on testit ASAT ja ALAT (ALT) Maksan testit
Dr- Casey- Kuten Billy Rubin sanoo- Jos nämä ovat kunnossa – kaikki on ok- Kerrot tästä myös Kirjassasi – Robert sanoo- ehdottomasti kyllä ASAT ja ALT kertovat maksan terveydestä ja ovat tärkeät testit- ja hyvin tulkittavissa – ja kerron kirjassani miten tulkita- Eniten väärin ymmärretty testi on ALAT (ALT- alanine amino transferase)- Kun 45 vuotta sitten aloitin lääkärikoulun- Tuon testin nimi oli SGPT – SE kertoo RASVA MAKSASTA- rasvan määrästä maksassa-ONGELMA tässsä testisssä on- ”normaali alue” se sanoo alle 40 arvo on ok- eli jos sinulla on arvo 39 – testi kertoo- olet ok-
ROSKAA: 39 on aivan liian korkea arvo!!
46:10 Kun olin lääkärikoulussa tuon testin ylä raja oli 25- Nykyään se on 40-
Dr- Casey sanoo- Aivan kuin pyrittäisiin promoamaan Maksan siirto leikkauksia-
Robert sanoo että Normaalijakauman muoto on siirtynyt oikealle-
46:58 Tämä Normin mittaaminen siis – Se tapahtuu niin että otetataan nyky ihmisiä joukko- jotka ”ajatellaaan tereveiksi” vaikka joukossa on laihojakin sairaita- korkealla verenpaineella- JA tämä Rasva maksa sairaus on vallannut Amerikan ja 45 % Meistä on Rasva maksa – eli meillä on korkeampi ALT testi tulos – Caussin käyrä on siis siirtynyt oikealle- ja keskiluku kuvaajan keskellä ja reunoissa sitten raja arvoina ”normaalin rajat” Tämä Keskiluku jakauma kertoo että 88 prosenttia meistä on Metabolisesti sairaita- Aikuisilla lähes kaikilla on metabolinen sairaus
48:15 ALT testi on hyvä mutta siis nämä raja arvot ovat väärin- Jos siis testilukusi on yli 20 – on syytä olla huolisssan ja ryhtyä toimiin- Ja ensisijaisesti kyse on siis rasvasta MAKSASSA

48:50 Tärkeää on siis saada Maksa kuntoon ja Haiman toiminta rauhoittumaan ja kuntoon- INSULIINI TASOT ALAS on siis saatava – ja estetään Metaboliset sairaudet-
49:15 Dr. Casey- Toivottavasti kaikki ihmiset ymmärtävät ja oppivat tämän yhteyden – Kaikki nämä testit tulee siis nähdä tämän Metabolisen Sairauden taustalla- Ja meidän kaikkien- ei vain lääkäreiden tulisi ymmärtää tämä
49:60 Dr.Casey- Kertaan vielä pointit tästä webinaarista-täydennä sinä Rob sitten-
#1 Älä siis tuijota vain kokonais kolesteroli tasoasi- sen merkitys on merkityksetön
Robert sanoo- jos HDL on 100 niin kokonais kolesteroolisi on korkea- JA olet hyvässä terveydessä – Robertin mielestä on järkyttävää että kokonais kolesteroli edes mitataan
Dr. Casey sanoo hänen oma HDL on 100 ja Triglyceraatit on matalalla- ja näin kokonais-kolesteroli koostuu hyvistä asioista

#2 Katso LDL kortisolitasoasi- LDL yksinään ei ole mittarina hyödyllinen- Siis jos se on korkealla- ei ole syytä hypätä Statiinien käyttäjäksi- Mittaa siis Triglyceraatit / HDL suhteen taso – jos 2,5 /1 suhde on huolestuttava – hyvä jos 1,5 / 1 suhde- Mitä matalampi sitä parempi Eli jos LDL on 100 ja Trigclyseraati matalalla- Tilanne on hyvä ja tavoiteltava- Silloin ei ole ongelmaa tästä pienestä uppoavasta ldl kolesteroli kelkasta- Ja HDL tason haluamme korkealla myös- eli miehille yli 40 ja naisille yli 50- Robert sanoo- Parempi olisi vieläkin korkeampi tavoite taso- eli jos tasososi on 40 olet liian matalalla tasolla- Tavoittele LDL tasoa yli 60 – HDL on paljolti perintötekijöistä kiinni

#3 SOKERI syömämme sokeri rakentaa Rasva Maksaa – ja Rakentaa meille Insuliini Resistenssin (IR) tilan kehoomme- ja on taustalla tähän Triglyceraattien kelkkaan eli VLDL kolesteroli kelkkaan lastattu rasva lasti- ldl Kolesterooliin-
52:50 Eli ensin Rasva maksa pois – Nämä ALT testi tulokset jos yli 23 huolestu-
53:35 Robert sanoo- nyt siis puhumme ihmisen fysiologiasta ja näin lääketiedettä tehtiin ennen

#4 Pyydä lääkäriltäsi tätä Paasto Insullin testiä – ideaalissa tilanteessa sen arvo alle 6 – ja jos et pääse tähän- katso tarkkaa Triglyceraatti / HDL suhdetta

54:0 KOOTAAN 3 minuuttia yhteen- Miten Poistaa RASVA MAKSA-
#1 Helppo vastaus Robertilta
Poista kodistasi kaikki SOKERI tuotteet – ja Alkoholi on Sokeri tuote- muine pahoine ominaisuuksineen- Molemmat kertyvät maksaan ja aiheuttavat metabolisen oireyhtymän- Nykyään lapsetkin saavat Rasva maksan
# 2 Toinen hyvä ohje on LIIKUNTA harjoitteet- ne auttavat poistamaaan rasvaa maksasta
#3 kolmas on PÄTKÄ PAASTO – koska se antaa aikaa maksallesi toipua- ja polttaa pois rasvaansa
Nämä siis kolme helppoa- Vie Sokeri pois elämästäsi
Ja Dr. Casy lisää -pois myös JALOSTETUT HIILARIT – kaikki missä on valkoista jauhoa- ei prosessoitua ruokaa-
Useat potillaani – pelkästään jättämällä sokerit ja nopeat jauhoiset hiilarit pois ruokavaliostaan ovat saaneet kuukaudessa alasTriglyseriitti tasonsa 100 pistettä ja jopa viikossa 30-40 pistettä – keho korjautuu nopeasti kun poistat tämän roskan ruokalautaseltasi- Juotavat sokerit on helpoimmat jättää pois

56:00 Robert- Nämä ovat kaikille mahdollisia ja helppoja keinoja- Jos lääkärisi ei vielä tätä tiedä- anna hanelle joululahjaksi tämä Metabolic kirjani-
Casey kehuu Robertin kirjaa- se avaa mielet – se on voimaannuttvava oppi metaboliaan- ja auttaa jokaista ajattelemaan myös itseään- syönkö oikein- ja saat hyvät ohjeet- Vaikuttavin tuki terveytesi tukemiseen- Kiitokset-


B- 6 LDL kolesterolin merkitys ja sen hyödyt-mistä on kyse- sen nousu on hyväksi, Dr. Nadir Ali

04:45 Eli PAASTOAMINEN saa meissä aikaan RASVA METABOLISMIN- 1950 Josh Cahilin tutkimus- Tämä Graafi kertoo tuloksen- Paasto nostaa Gluconeogenesiksen – Eli tuotamme kehon omasta Rasvasta energiaa keholle- Sen taso nousee 28 -30 tuntia – hieman putoaa -ja sitten pysyy (mitattu tutkimuksessa 40 päivään saakka)- eli normaalin verensokerin tasolle noin 5 mMol
Eli kun lopetamme syönnin- 4-8 tunnin kuluessa- Glycogeeni loppuu verestämme ja aloitamme Ketoosin- ilmaston rakentamisen kehoon ja myös kolesterolitaso LDL eli hyvä kolesteroli nousee

10:15 Tässä on kuva – 10 vuoden tutkimus 700 ihmistä Pätkä Paaastolla VLDL huono kolesteroli laskee tasolle 6.4 ja Hyvä LDL nousee tasole 13.1 VERSUS perinteisellä Amerikan ruokavaliolla VLDL huono koleterooli nousee tasolle 9.9 ja hyvä LDL kolesteroli laskee tasolle 8.9 ( mg/dl) Eli Paastossa Maksa tekee paljon vähemmän VLDL kuin LDL kolesteroolia – VLDL on Triglysceriidi Rasva rikasta huonoa ja LDL joka on Kolesteroli rikasta hyvää kolesterolia

11:15 Kuvassa on rat long bakteeri joka pyrkii aiheuttamaan rotalle tulehduksen – Bakteeri lähettää agr tunnistelija proteiinin- jos tilaa on silloin tulehdus käynnistyy- ja aiheutuu keuhko kuume-
11:48 SAATAT YLLÄTTYÄ- LDL kolesterooli molekyylin Apo B-100 Proteiini NEUTRALISOI nämä Bakteerin agr tunnustelia proteiinit (accessary gene regulator protein-agr)- eläin kokeet siis osoittavat että LDL kolesteroli syö sisäänsä nämä agr proteeinit ja tulehdus poistuu-

12:03 Tässä on myös uutta tietoa sisältävä kuva- Bakteeri vapauttaa sen ulkokalvon sisältämiä myrkkyaineita-tulehduttavia molekyylejä (inflamatory mediators) verenkiertoon- LPS ja LTA- Siitä aiheutuu Solujen kuolemaa tai kuolio-
– nämä LDL kolestrooli Apo B 100 partilkkeli syö sisäänsä- ja estää Solukuolemat- ja siis väehentää bakteerin taudinaiheuttamis kykyä

10:42 Niinpä ohjaaan potilaitani syömään tällaista matala hiilari ruokavaliota- Verensokeritaso ja verenopaine taso pysyy tasaisena ja insuliini saadaan alas- Rasvaista ruokaa- eläinrasvaa- proteiinia- rasvaista kalaa- ja kun he syövät näin- (katso kuva )- KUN Ketoosit nousee- silloin Hyvä LDL nousee ja hieman myös toinen hyvä HDL- Kolesteroolia poistuu ulosteessa ja Maksan LDL Reseptorit supistuvat- (reseptors goes down)
Syömämme SOKERI nostaa huonon ldl kolesterolin – eli maksa tekee silloin Triglyseraatteja eli VLDL kolesterolille kuoman- kun TÄMÄ sokerista maksan tekemä RASVA kuorma puretaan VLDL kolesteroli vaunusta kudoksiin- (säilötään) – ja kolesteroli vahingoittuu -Silloin tämä VLDL muuttuu haitalliseksi -myös verisuonten plakkeja aiheuttavaksi pienenneeksi ldl kolesteroliksi

Tohtori Nadir Ali- Cardiologi- kertoo LDL kolesteroolista- Se on JUHLAN aihe kehollemme- Eli kehomme nostaa sen kun painoa pudotetaan lihavuudesta ja kun Insuliini resistensssi poistuu- Pitkän ajan tutkimus kertoo-että se suojaa Syöviltä – Sepelvaltimo saurauksilta (CAD) ja Hengitystie tulehdus kuolemien riski alenee
00:50 Nykyään monet kansalais tiede miehet ovat paremmin perillä kuin lääkärit- He ajattelavat boksin ulkopuolelta-
00:58 Minun sivistykseni kasvoi – kun Potilaani nostivat esiin tärkeitä kysymyksiä – ja kehottivat minua ajattelemaan uusiksi- Niinpä viimeiset 5 vuotta – olen ohjannut potilaitani syömään Low Carb- matala hiilari ruokavaliota- Katso kuva- Voita -Kalaa-
Kanaa nahkoineen- Lihaa pihviä pekonia- Brie juustoa-Rasvaista kalaa ja lihaa- ja Kananmunia
01:35 JA kun potilaani noudattavat tiukasti tätä ohjetta- KOLME HYVÄÄ asiaaa tapahtuu- HDL kolestrooli nousee- Triglyseriidit – ja insuliinin taso laskevat- ja HYVÄ LDL kolesteroli nousee- Ja tämä erityisesti- jos onnistuu pitämään hiilarit matalina- ja syömään terveellisesti-

01:40 Eli Jos onnistut pitämään matala hiilari ruokavalion LDL koleterolin tasosi nousee- Ole tästä hyvän kolesterolin noususta vain tyytyväinen! Kolestroli on evolutiivisesti tärkeä Molekyyli jolla on paljon tärkeitä toiminteita elämällemme- Jokaisessa Solusamme – solu kalvo ei olisi joustava ja kestävä ilman Kolesterolia
02:15 Oikealla kuvassa on Aivojen Neuronin solukalvo- Neuro transmissio tapahtuu vain Kolesteroolin avulla- Se mahdollistaa solukalvon vahvuuden ja jouston – Aivomme valmistaa LDL Kolesteroolin itse- se on tärkeä molekyyli
02:40 Tärkein Stressi hormonimme (corticosteroid) on LDL Kortisolin johdannainen
02:58 LDL Kolesterooli- molekyyli jonka Cardiologit haluavat poistaa maailmasta – Kolesteroli Auttaa Naisten Munasarjojen estrogeenin valmistuksessa- Estrogeeni on siis LDL kolesteroon johdannainen- ja Miehille- Kivesten tuottaman Testoteronin

03:15 Kolesterolin aktivoima Bile Acid synteesi on tärkeä jotta kykenemme absorboimaan rasva liukoisia Vitamiineja- ja Rasvoja- JA ne ovat kolesterolin Sivu-tuoteita- Kolesteroli ei ole metabolinen polttoaine- Bile Acid synteesi on siis prosessi jolla eliminoimme suolistostamme kolesterolin – Vitamiini D on myös kolesterolin sivu tuote
03:40 Molemmat- niin TRIGLYCERAATIT ja KOLESTEROLIT ovat Rasvaa- ja ne eivät liukene Vereen- koska veri on vettä- Niinpä LDL Kolesterooli molekyylillä on MONTA HYÖDYLLISTÄ TOIMINNETTA
# Energian kuljetus-VLDL
# Antioxidantti
# Ubi Qinon (Co-Q10) tuotos
# Rasva liukoiset Vitamiinit
# Neutralisoi patogeeneja
# Solukuolemat /pahanlaatuiset solut pois
# Solujen korjaaminen
# Solujen viestityksen tukeminen Neurotransmitter
# Steroid Hormooni synteesi (ED)
Kortisoli molekyylin partikkelin kuoressa on Phosphilolipidejä- jotka saa molekyylin vesiliukoiseksi

04:20 Halusin siis tietää Miksi LDL kolesterooli taso nousee Low Carb Ruokavaliolla- Tämä tutkimus- Lars Sa vendal and Louis E. Underwood 1999 american Society for Nutritional Sciences- Joka osoitti PAASTOAMISEN nostavan kokonais kolesterolin tasoa LDL kolesterolin tasoa ja Apo-B tasoa- JA laskevan IGF-1 Hormoonin tasoa (maksan tuottama insulliini kaltainen hormooni) Tutkimuksessa 7 henkilöä paastosi 7 päivää- LDL taso nousi 112 ja nousi tasolle 119- 70% nousu- WOU
04:45 Eli PAASTOAMINEN saa meissä aikaan RASVA METABOLISMIN- Niinpä palasin tutkimukseeen 1950 Josh Cahilin tutkimus ja tämä Graafi kertoo tuloksen- Paasto nostaa Gluconeogenesiksen – Eli tuotamme kehon omasta Rasvasta energiaa keholle- Sen taso nousee 28 -30 tuntia – hieman putoaa ja sitten pysyy (mitattu tutkimuksessa 40 päivään saakka)
Eli kun lopetamme syönnin- 4-8 tunnin kuluessa- Glycogeeni loppuu verestämme
05:30 Tässä kuviossa näkyy pidennetyn paaston 40 päivää- joka on extreme versio Low Carb ruokavaliosta- Kuviosta näkyy että Ketoonit nousee 5 mmol tasolle joka vastaa verensokerin koostumusta-
05:45 Mitä ovat nämä KETOONI molekyylit– Kun paastoat-silloin 2/3 osaa aivojemme energiasta tutetaan Ketooneista- ja 1-3 osaa yhä Glucoosilla- Maksan tuottamalla Clucoosilla-

06:15 Eilen seminaarissamme puhui Dr. Moussa Farion- Joka sanoi että olemme meneet liian pitkälle ketoosi asiassa ja matala hiilari asiassa-Haluaisin Muistuttaa Hänelle- Että ihmisen syntyessä (beeta – hydroxibutyraatti) (mM) KETOOSI ILMASTO on lapsella jo syntymisen hetkellä kehon säätilana- Lapsen aivot käyttää liki puolet energiastaan ketooneita-
Se voimistuu nopeasti -alle 8 tunnissa vielä 2-4 vuotiaana- Aikuisellla sen saa alulle hieman jo 4 tunnissa ja nousee 3 mMoolin tasolle 24 tunnisssa ja kuudessa (6) vuorokaudessa siis 5 mMoolin tasolle- Ihminen siis tulee maailmaan Atkinsin Dieetillä 🙂
07:15 Paston aikana Maksa tuottaa Rasvasta Ketooneja HMG -CoA ja myös Kolesterolia
07:54 Hieman monipuolisempi kuva- Miten ketoonit syntyy ja miten Kolesteroli- Näkyy molekyyli rakenne kaavat- Jos pääset Hyvin Rasvan polton tilaan- Kuten Dave Feldman kuuvaili ”lean mass hyper Responding” Silloin kolesteroli tasosi myös nousee-
08:25 Tässäpä Nadirin animaatio Maksan toiminnasta ja suolen toiminnasta- Tämän kuvauksen taustalla on useita eläin ja ihmis tutkimuksia- Laitan linkit videon alle YouTubeen-
Samalla kun Maksa tuottaa Kolesterolia- Suolemme Poistavat sitä- (Bile Acid synteesi)- eli Ohut suoli absorboi osan ja isompi osa tule ulosteena pois
09:44 Tämä oli minulle uutta tietoa- Eli Maksa tuottaa Kolesteroolia ja eikä siis säilö sitä itseensä- koska ei tarvitse- Eläin – ja Ihmis kokeet osoittavat – että Maksassa olevat LDL kolesteroolin reseptorit Supistuvat- Koska kolesteroolia on jo veressä tarpeeksi kolesterolia
10:15 Tässä on kuva – Pätkä Paaastolla VLDL laskee tasolle 6.4 ja hyvä LDL kolesteroli nousee tasole 13.1 Versus Perinteisellä Amerikan ruokavaliolla huono VLDL nousee tasolle 9.9 jahyvä LDL laskee tasolle 8.9 ( mg/dl)
Eli Paastossa Maksa tekee paljon vähemmän huonoa VLDL kuin LDL kolesteroolia – VLDL on Triglysceriidi rikasta ja hyvä LDL joka on Kolesteroli rikasta
10:42 Niinpä ohjaan potilaitani syömään tällaista matala hiilari ruokavaliota- Verensokeritaso pysyy tasaisena ja insuliini saadaan alas- Rasvaista ruokaa- eläin rasvaa- proteiinia- rasvaista kalaa- ja kun he syövät näin- (katso kuva )- KUN Ketoosit nousee- silloin hyvät LDL nousee- ja hieman myös hyvä HDL- Kolesteroolia poistuu ulosteessa ja Maksan LDL Reseptorit supistuvat- (reseptors goes down)-eli maksa tekee silloin Triglyseraatteja ja antaa neVLDL kolesterolille kuomattavaksi – kun TÄMÄ sokerista maksan tekemä RASVA kuorma puretaan kudoksiin- (säilötään) – Silloin tämä VLDL muuttuu haitalliseksi pieneksi painavaksi – myös verisuonten plakkeja aiheuttavaksi ldl kolesteroliksi

11:15 Miksi sitten maalaamme LDL kolesterolin pahaksi meille- Eli LDL kolesterolin hyödyt- Kuvassa on rat long bakteeri joka pyrkii aiheuttamaan rotalle tulehduksen – Bakteeri lähettää agr tunnistelija proteiinin- jos tilaa on silloin tulehdus käynnistyy- ja aiheutuu keuhko kuume-

11:48 SAATAT YLLÄTTYÄ- LDL kolesterooli molekyylin Apo B-100 Proteiini NEUTRALISOI nämä BAKTEERIN agr tunnustelia proteiinit (accessary gene regulator protein-agr)- eläin kokeet siis osoittavat että LDL kolesteroli syö sisäänsä nämä agr proteeinit ja tulehdus poistuu-
12:03 Tässä on myös uutta tieto sisältävä kuva- Bakteeri vapauttaa sen ulkokalvon sisältämiä myrkkyaineita- tulehduttavia molekyylejä (inflamatory mediators) verenkiertoon- LPS ja LTA- Siitä aiheutuu Solujen kuolemaa tai kuolio- MYÖS nämä LTA ja LPS molekyylit -nämä LDL kolestrooli partilkkeli syö sisäänsä- ja estää Solukuolemat- ja siis väehentää bakteerin taudinaiheuttamis kykyä

12:25 Tässäpä IHMIS TUTKIMUSTA- Pitkäaikainen tutkimus 1986-1996- eli 10 vuotta- 724 yli 85 vuotiasta henkilöä tutkimus kohteina (Leiden85+ Study-724 patients)
Tutkittiin Kolesterolin yhteyttä Kuolemaan- Sydän sairauksiin ja Tulehduksiin- HOX- Korkean LDL kolesterolin (>250mg/dl) ihmisillä oli kuolleisuus pienin! 81% kuollut
JA matalimman (<200 mg/dl) LDL kolesterolin ihmisillä suuri 95% oli kuolleisuus
Sama suhde myös Syöpään kuolleisuudessa !
Ja vielä suurempi ero (keuhko)Tulehduksiin kuolleisuudessa!! Tässäkin pienin kuoleman riski oli Korkean hyvän LDL kolesterolin ihmisillä
13:15 Kerroinkin jo Aivojemme neurotransmitterien ja kolesterolin suhteesta- Aivojemme neuroni rakenteet ovat kolesteroli alustaisia- neuro transmismissionissa-Eli Neuronien välisten viestien välittämisessä-

13:22 Tämä Ihmistutkimus on Lothian birth cohort (LBC) vuodesta 1936 -2010 jossa 1078 osallistujaa- jotka tutkittiin myöhemmin (longitudinal study) Tutkittiin oppimiskyky (Cognitive) Ikääntyminen (aging) sekä Kolesteroli seerumin tasot vertailukohtana näihin- Eli 1936 syntyneet lapset – Tutkittiin vuonna 2010- 70 vuotiaina- JA pää tutkimus kysymyksenä oli- Ennustiko kolesteroolin taso oppimiskykyä (cognitive)
13:40 TÄSSÄ TULOKSET-
KORKEA VERENPAINE: Korkean kolesterolin ryhmässä- Korkeaa verenpainetta vain 28%
ja matalan koleterolin ihmisillä 54%
AIVOHALVAUS: (Stoke)HOX- Korkean LDL kolesterolin ryhmässä-VAIN 2% versus matalan LDL kolesterolin ryhmässä 50%
SEPELVALTIMOTAUTI: Korkean LDL kolesterolin ryhmässä vain 11% ihmisillä
ja Matalan LDL kolesterolin ryhmän ihmisillä 40%

13:55 Entäpä OPPIMIS KYKY (cognitive function): Mitä korkeampi LDL kolesterolin taso sitä parempi oppimiskyky- General Ability- Processing Speed- memory- Kaikki nämä paremmat kun korkeampi kolesteroli-
14:10 noin 300 näistä 1000 tutkittavasta henkilöstä- SÖIVÄT STATIINEJA (lääke-Kolesterolia vastaan) HOX Heidän OPPIMIS KYKYNSÄ- oli merkittävästi alle sen ryhmän joka ei käyttänyt Statiineja!!
14:27 Täsäpä siis kuva SAD-standard America ruokavaliosta- 1/3 kaloreista hiilareista- Grains-added Sugar- Plant oils- Tästä aiheutuu INSULIINI RESISTENSSI (IR) tila ja se aiheuttaa kaikkea mahdollista kauheaa-
14:45 AIVOT JA SUOLISTOMME- Lynkkysuoli- eli paksusuolen osa joka alkaa umpisuolesta ja päättyy peräsuoleeen- sen fermentointi kyky on vain 15% kokonaisuudesta- Suolistomme on pääsoin ohutsuolta- 60% suolistostamme- ja suunniteltu imeyttämään energiatiheää tiivistä ravintoa- (Ilman prossessointia)
Aivomme huima energian käyttäjä- MIKÄ ON SIIS OPTIMAALINEN RUOKA VALIO-
15:15 Meillä on happo perusteinen ruuansulatus- JA monokastrinen vatsalaukku (yksi mahalaukku) joka rakentaa hapon- JA JOS laimennamme sitä KUIDUILLA- TAI jos kuidut yhtyvät mineraaleihin- Silloin PROTEIINIEN imeytyminen vaikeutuu-
ELI Dr. Nadir ohjaa potilaitaan syömään low carb- ilman liikaa kasveja- sen sijaan rasvaista lihaa ja brie juustoa – voita- rasvaista Kalaa- Niissä on tiivistä ravintoa kehollemme-
Ja näin- Elät pitempään- parempi oppimis kyky- matalampi tulehdus riski- matalampi Syöpä riski-

16:48 ELI JUHLIMMEKO vai suremmeko Korkeaa LDL kolesterolin tasoa- Näin korkean LDL kolesterolin kaverina Triglyseriitit ja Insuliinitasot laskee- SUPERIA ja HDL kolesteroli myös nousee- Terveyden juhlaa kehoomme!