Etusivu » Alzheimer ja diabetes » B 3.1 Kolesterolin tärkeys kehollemme Nadir Ali
B 3.1 Kolesterolin Tärkeys kehollemme Nadir Ali
B- 6 LDL kolesterolin merkitys ja sen hyödyt-mistä on kyse- sen nousu on hyväksi, Dr. Nadir Ali
04:45 Eli PAASTOAMINEN saa meissä aikaan RASVA METABOLISMIN- 1950 Josh Cahilin tutkimus- Tämä Graafi kertoo tuloksen- Paasto nostaa Gluconeogenesiksen – Eli tuotamme kehon omasta Rasvasta energiaa keholle- Sen taso nousee 28 -30 tuntia – hieman putoaa -ja sitten pysyy (mitattu tutkimuksessa 40 päivään saakka)- eli normaalin verensokerin tasolle noin 5 mMol
Eli kun lopetamme syönnin- 4-8 tunnin kuluessa- Glycogeeni loppuu verestämme ja aloitamme Ketoosin- ilmaston rakentamisen kehoon ja myös kolesterolitaso LDL eli hyvä kolesteroli nousee
10:15 Tässä on kuva – 10 vuoden tutkimus 700 ihmistä Pätkä Paaastolla VLDL huono kolesteroli laskee tasolle 6.4 ja Hyvä LDL nousee tasole 13.1 VERSUS perinteisellä Amerikan ruokavaliolla VLDL huono koleterooli nousee tasolle 9.9 ja hyvä LDL kolesteroli laskee tasolle 8.9 ( mg/dl) Eli Paastossa Maksa tekee paljon vähemmän VLDL kuin LDL kolesteroolia – VLDL on Triglysceriidi Rasva rikasta huonoa ja LDL joka on Kolesteroli rikasta hyvää kolesterolia
11:15 Kuvassa on rat long bakteeri joka pyrkii aiheuttamaan rotalle tulehduksen – Bakteeri lähettää agr tunnistelija proteiinin- jos tilaa on silloin tulehdus käynnistyy- ja aiheutuu keuhko kuume-
11:48 SAATAT YLLÄTTYÄ- LDL kolesterooli molekyylin Apo B-100 Proteiini NEUTRALISOI nämä Bakteerin agr tunnustelia proteiinit (accessary gene regulator protein-agr)- eläin kokeet siis osoittavat että LDL kolesteroli syö sisäänsä nämä agr proteeinit ja tulehdus poistuu-
12:03 Tässä on myös uutta tietoa sisältävä kuva- Bakteeri vapauttaa sen ulkokalvon sisältämiä myrkkyaineita-tulehduttavia molekyylejä (inflamatory mediators) verenkiertoon- LPS ja LTA- Siitä aiheutuu Solujen kuolemaa tai kuolio-
– nämä LDL kolestrooli Apo B 100 partilkkeli syö sisäänsä- ja estää Solukuolemat- ja siis väehentää bakteerin taudinaiheuttamis kykyä
10:42 Niinpä ohjaaan potilaitani syömään tällaista Matala Hiilari (low Carb) Ruokavaliota- Verensokeritaso ja Verenpaine taso pysyy tasaisena ja insuliini saadaan alas- Rasvaista ruokaa- eläinrasvaa- proteiinia- rasvaista kalaa- ja kun he syövät näin- (katso kuva )- KUN Ketoosit nousee- silloin Hyvä LDL nousee ja hieman myös toinen hyvä HDL- Kolesteroolia poistuu ulosteessa ja Maksan LDL Reseptorit supistuvat- (reseptors goes down)
Syömämme SOKERI nostaa huonon ldl kolesterolin – eli maksa tekee silloin Triglyseraatteja eli VLDL kolesterolille kuoman- kun TÄMÄ sokerista maksan tekemä RASVA kuorma puretaan VLDL kolesteroli vaunusta kudoksiin- (säilötään) – ja kolesteroli vahingoittuu -Silloin tämä VLDL muuttuu haitalliseksi -myös verisuonten plakkeja aiheuttavaksi pienenneeksi ldl kolesteroliksi
Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
Tohtori Nadir Ali- Cardiologi- kertoo LDL KOLESTEROLISTA Se on JUHLAN aihe kehollemme- Eli kehomme nostaa sen kun painoa pudotetaan lihavuudesta ja kun Insuliini resistensssi poistuu
Pitkän ajan tutkimus kertoo-että se suojaa
Syöviltä – Sepelvaltimo saurauksilta (CAD) ja
Hengitystie tulehdus ja Kuolemien riski alenee
00:50 Nykyään monet kansalais tiede miehet ovat paremmin perillä kuin lääkärit- He ajattelavat boksin ulkopuolelta
00:58 Minun sivistykseni kasvoi – kun Potilaani nostivat esiin tärkeitä kysymyksiä – ja kehottivat minua ajattelemaan uusiksi- Niinpä viimeiset 5 vuotta – olen ohjannut potilaitani syömään Low Carb- matala hiilari ruokavaliota- Katso kuva- Voita -Kalaa-
Kanaa nahkoineen- Lihaa pihviä pekonia- Brie juustoa-Rasvaista kalaa ja lihaa- ja Kananmunia
01:35 JA kun potilaani noudattavat tiukasti tätä ohjetta- KOLME HYVÄÄ asiaaa tapahtuu- HDL kolestrooli nousee- Triglyseriidit – ja insuliinin taso laskevat- ja HYVÄ LDL kolesteroli nousee- Ja tämä erityisesti- jos onnistuu pitämään hiilarit matalina- ja syömään terveellisesti-
01:40 Eli Jos onnistut pitämään matala hiilari ruokavalion LDL koleterolin tasosi nousee- Ole tästä hyvän kolesterolin noususta vain tyytyväinen! Kolestroli on evolutiivisesti tärkeä Molekyyli jolla on paljon tärkeitä toiminteita elämällemme- Jokaisessa Solusamme – Solu Kalvo ei olisi joustava ja kestävä ilman Kolesterolia
02:15 Oikealla kuvassa on Aivojen Neuronin solukalvo- Neuro transmissio tapahtuu vain Kolesteroolin avulla- Se mahdollistaa solukalvon vahvuuden ja jouston – Aivomme valmistaa LDL Kolesteroolin itse- se on tärkeä molekyyli
02:40 Tärkein Stressi hormonimme (corticosteroid) on LDL Kortisolin johdannainen
02:58 LDL Kolesterooli- molekyyli jonka Cardiologit haluavat poistaa maailmasta – Kolesteroli Auttaa Naisten Munasarjojen estrogeenin valmistuksessa- Estrogeeni on siis LDL kolesteroon johdannainen- ja Miehille- Kivesten tuottaman Testoteronin
03:15 Kolesterolin aktivoima Bile Acid synteesi on tärkeä jotta kykenemme absorboimaan rasva liukoisia Vitamiineja- ja Rasvoja- JA ne ovat kolesterolin Sivu-tuoteita- Kolesteroli ei ole metabolinen polttoaine- Bile Acid synteesi on siis prosessi jolla eliminoimme suolistostamme kolesterolin – Vitamiini D on myös kolesterolin sivu tuote
03:40 Molemmat- niin TRIGLYCERAATIT ja KOLESTEROLIT ovat Rasvaa- ja ne eivät liukene Vereen- koska veri on vettä- Niinpä LDL Kolesterooli molekyylillä on MONTA HYÖDYLLISTÄ TOIMINNETTA
# Energian kuljetus-VLDL
# Antioxidantti
# Ubi Qinon (Co-Q10) tuotos
# Rasva liukoiset Vitamiinit
# Neutralisoi patogeeneja
# Solukuolemat /pahanlaatuiset solut pois
# Solujen korjaaminen
# Solujen viestityksen tukeminen Neurotransmitter
# Steroid Hormooni synteesi (ED)
Kortisoli molekyylin partikkelin kuoressa on Phosphilolipidejä- jotka saa molekyylin vesiliukoiseksi
04:20 Halusin siis tietää Miksi LDL kolesterooli taso nousee Low Carb Ruokavaliolla- Tämä tutkimus- Lars Sa vendal and Louis E. Underwood 1999 american Society for Nutritional Sciences- Joka osoitti PAASTOAMISEN nostavan kokonais kolesterolin tasoa LDL kolesterolin tasoa ja Apo-B tasoa- JA laskevan IGF-1 Hormoonin tasoa (maksan tuottama insulliini kaltainen hormooni) Tutkimuksessa 7 henkilöä paastosi 7 päivää- LDL taso nousi 112 ja nousi tasolle 119- 70% nousu- WOU
04:45 Eli PAASTOAMINEN saa meissä aikaan RASVA METABOLISMIN- Niinpä palasin tutkimukseeen 1950 Josh Cahilin tutkimus ja tämä Graafi kertoo tuloksen- Paasto nostaa Gluconeogenesiksen – Eli tuotamme kehon omasta Rasvasta energiaa keholle- Sen taso nousee 28 -30 tuntia – hieman putoaa ja sitten pysyy (mitattu tutkimuksessa 40 päivään saakka)
Eli kun lopetamme syönnin- 4-8 tunnin kuluessa- Glycogeeni loppuu verestämme
05:30 Tässä kuviossa näkyy pidennetyn paaston 40 päivää- joka on extreme versio Low Carb ruokavaliosta- Kuviosta näkyy että Ketoonit nousee 5 mmol tasolle joka vastaa verensokerin koostumusta-
05:45 Mitä ovat nämä KETOONI molekyylit– Kun paastoat-silloin 2/3 osaa aivojemme energiasta tutetaan Ketooneista- ja 1-3 osaa yhä Glucoosilla- Maksan tuottamalla Clucoosilla-
06:15 Eilen seminaarissamme puhui Dr. Moussa Farion– Joka sanoi että olemme meneet liian pitkälle ketoosi asiassa ja matala hiilari asiassa-Haluaisin Muistuttaa Hänelle- Että ihmisen syntyessä (beeta – hydroxibutyraatti) (mM) KETOOSI ILMASTO on lapsella jo syntymisen hetkellä kehon säätilana- Lapsen aivot käyttää liki puolet energiastaan ketooneita-
Se voimistuu nopeasti -alle 8 tunnissa vielä 2-4 vuotiaana
Aikuisellla sen saa alulle hieman jo 4 tunnissa ja nousee 3 mMoolin tasolle 24 tunnisssa ja kuudessa (6) vuorokaudessa siis 5 mMoolin tasolle- Ihminen siis tulee maailmaan Atkinsin Dieetillä 🙂
07:15 PAASTON AIKANA Maksa tuottaa Rasvasta Ketooneja HMG -CoA ja myös Kolesterolia
07:54 Hieman monipuolisempi kuva- Miten KETOONIT syntyy ja miten KOLESTEROLI- Näkyy molekyyli rakenne kaavat- Jos pääset Hyvin Kerhon Rasvan polton tilaan- Kuten Dave Feldman kuuvaili ”lean mass hyper Responding” Silloin kolesteroli tasosi myös nousee-
08:25 Tässäpä Nadirin animaatio Maksan toiminnasta- ja Suolen toiminnasta- Tämän kuvauksen taustalla on useita eläin- ja ihmis tutkimuksia- Laitan linkit videon alle YouTubeen-
Samalla kun Maksa tuottaa Kolesterolia- Suolemme Poistavat sitä- (Bile Acid synteesi)- eli Ohut suoli absorboi osan ja isompi osa tule ulosteena pois
09:44 Tämä oli minulle uutta tietoa- Eli Maksa tuottaa Kolesteroolia ja eikä siis säilö sitä itseensä- koska ei tarvitse- Eläin – ja Ihmis kokeet osoittavat – että Maksassa olevat LDL kolesteroolin reseptorit Supistuvat- Koska kolesteroolia on jo veressä tarpeeksi
10:15 Tässä on kuva – Pätkä Paaastolla VLDL laskee tasolle 6.4 ja hyvä LDL kolesteroli nousee tasole 13.1 Versus Perinteisellä Amerikan ruokavaliolla huono VLDL nousee tasolle 9.9 ja hyvä LDL laskee tasolle 8.9 ( mg/dl)
Eli Paastossa Maksa tekee paljon vähemmän huonoa sotkettua VLDL kuin LDL kolesteroolia – syömällä sotkettu VLDL on Triglysceriidi rikasta ja hyvä LDL joka on Kolesteroli rikasta
10:42 Niinpä ohjaan potilaitani syömään tällaista Matala Hiilari (Low Carb) Ruokavaliota- Verensokeritaso ja Verenpaine pysyy tasaisena ja Insuliini saadaan alas- Rasvaista ruokaa- eläin rasvaa- proteiinia- rasvaista kalaa- ja kun he syövät näin- (katso kuva)- KUN Ketoosit nousee- silloin hyvät LDL nousee- ja hieman myös hyvä HDL- Kolesteroolia poistuu ulosteessa ja Maksan LDL Reseptorit supistuvat- (reseptors goes down)- eli maksa tekee silloin Triglyseraatteja ja antaa neVLDL kolesterolille kuomattavaksi – kun TÄMÄ syömästämme sokerista Maksan tekemä RASVA kuorma puretaan kudoksiin- (säilötään) – Silloin tämä VLDL muuttuu haitalliseksi pieneksi painavaksi – myös verisuonten plakkeja aiheuttavaksi ldl kolesteroliksi
11:15 Miksi sitten maalaamme LDL kolesterolin pahaksi meille- Eli LDL kolesterolin hyödyt- Kuvassa on ”rat long” bakteeri joka pyrkii aiheuttamaan rotalle tulehduksen – Bakteeri lähettää agr tunnistelija proteiinin- jos tilaa on silloin tulehdus käynnistyy- ja aiheutuu keuhko kuume-
11:48 SAATAT YLLÄTTYÄ- LDL kolesterooli molekyylin Apo B-100 Proteiini NEUTRALISOI nämä BAKTEERIN agr tunnustelia proteiinit (accessary gene regulator protein-agr)- eläin kokeet siis osoittavat että LDL kolesteroli syö sisäänsä nämä agr proteeinit ja tulehdus poistuu-
12:03 Tässä on myös uutta tieto sisältävä kuva- Bakteeri vapauttaa sen ulkokalvon sisältämiä myrkkyaineita- tulehduttavia molekyylejä (inflamatory mediators) verenkiertoon- LPS ja LTA- Siitä aiheutuu Solujen kuolemaa tai kuolio- MYÖS nämä LTA ja LPS molekyylit -nämä LDL kolestrooli partilkkeli syö sisäänsä- ja estää Solukuolemat- ja siis väehentää bakteerin taudinaiheuttamis kykyä
12:25 Tässäpä IHMIS TUTKIMUSTA- Pitkäaikainen tutkimus 1986-1996- eli 10 vuotta- 724 yli 85 vuotiasta henkilöä tutkimus kohteina (Leiden85+ Study-724 patients)
Tutkittiin Kolesterolin yhteyttä Kuolemaan- Sydän sairauksiin ja Tulehduksiin- HOX- Korkean LDL kolesterolin (>250mg/dl) korkea arvo ihmisillä oli kuolleisuus pienin! 81% kuollut
JA matalimman (<200 mg/dl) LDL kolesterolin ihmisillä suuri 95% oli kuolleisuus
SAMA SUHDE myös Syöpään kuolleisuudessa !
Ja VIELÄ SUUREMPI ero (keuhko)Tulehduksiin kuolleisuudessa!!
Tässäkin PIENIN KUOLEMAN RISKI oli Korkean hyvän LDL kolesterolin ihmisillä !!
13:15 Kerroinkin jo Aivojemme neurotransmitterien ja kolesterolin suhteesta- Aivojemme neuroni rakenteet ovat kolesteroli alustaisia- Neuro transmismissionissa-Eli Neuronien välisten viestien välittämisessä-(kuten dopamiini- serotoniini ja noreadrenaliini ja GLUTAMAATTI)
13:22 Tämä Ihmistutkimus on Lothian birth cohort (LBC) vuodesta 1936 -2010 jossa 1078 osallistujaa- jotka tutkittiin myöhemmin (longitudinal study) Tutkittiin oppimiskyky (Cognitive) Ikääntyminen (aging) sekä Kolesteroli seerumin tasot vertailukohtana näihin- Eli 1936 syntyneet lapset
Tutkittiin vuonna 2010 70 -vuotiaina- JA pää tutkimus kysymyksenä oli- Ennustiko Kolesteroolin taso Oppimiskykyä (cognitive)
13:40 TÄSSÄ TULOKSET-
KORKEA VERENPAINE: Korkean Kolesterolin ryhmässä- Korkeaa verenpainetta vain 28%
ja matalan koleterolin ihmisillä 54%
AIVOHALVAUS: (Stoke) HOX- Korkean LDL kolesterolin ryhmässä-VAIN 2% versus matalan LDL kolesterolin ryhmässä 50%
SEPELVALTIMOTAUTI: Korkean LDL kolesterolin ryhmässä vain 11% ihmisillä
ja Matalan LDL kolesterolin ryhmän ihmisillä 40%
13:55 Entäpä OPPIMIS KYKY (cognitive function): Mitä korkeampi LDL kolesterolin taso sitä parempi oppimiskyky- General Ability- Processing Speed- memory- Kaikki nämä paremmat kun korkeampi kolesteroli-
14:10 noin 300 näistä 1000 tutkittavasta henkilöstä- SÖIVÄT STATIINEJA (lääke-Kolesterolia vastaan) HOX Heidän OPPIMIS KYKYNSÄ- oli merkittävästi alle sen ryhmän joka ei käyttänyt Statiineja!!
14:27 Täsäpä siis kuva SAD-standard America ruokavaliosta- 1/3 kaloreista hiilareista- Grains-added Sugar- Plant oils- Tästä aiheutuu INSULIINI RESISTENSSI (IR) tila ja se aiheuttaa kaikkea mahdollista kauheaa-
14:45 AIVOT JA SUOLISTOMME- Lynkkysuoli- eli paksusuolen osa joka alkaa umpisuolesta ja päättyy peräsuoleeen- sen fermentointi kyky on vain 15% kokonaisuudesta- Suolistomme on pääsoin ohutsuolta- 60% suolistostamme- ja suunniteltu imeyttämään energiatiheää tiivistä ravintoa- (Ilman prossessointia)
Aivomme huima energian käyttäjä- MIKÄ ON SIIS OPTIMAALINEN RUOKA VALIO-
15:15 Meillä on HAPPO PERUSTEINEN RUUANSULATUS- JA MONOKASTRINEN vatsalaukku (yksi mahalaukku) joka rakentaa hapon
#JA JOS LAIMENNAMME sitä KUIDUILLA
#TAI JOS kuidut yhtyvät mineraaleihin
Silloin PROTEIINIEN imeytyminen vaikeutuu
ELI Dr. Nadir ohjaa potilaitaan syömään low carb- ilman liikaa kasveja– sen sijaan rasvaista lihaa- brie juustoa – voita- rasvaista Kalaa- Niissä on tiivistä ravintoa kehollemme-
Ja näin- ELÄT pitempään
parempi OPPIMISKYKY
matalampi TULEHDUS riski
matalampi SYÖPÄ riski-
16:48 ELI JUHLIMMEKO vai suremmeko Korkeaa LDL kolesterolin tasoa- Näin korkean LDL kolesterolin kaverina Triglyseriitit ja Insuliinitasot laskee- SUPERIA ja HDL kolesteroli myös nousee- Terveyden juhlaa kehoomme!