B 7.15 Tiede toimittaja Nina-Kasvis öljyt
Nina Teicholtz on New York Times lehden Bestselling Tide journalisti- Jolla on ollut käänteentekevä vaikutus nykyisiin MYYTTEIHIN Saturoidun Rasva asiassa 24.12.2014
Kirjassaan ”Big Fat Suprise”; Jonka The Economist nimesi Numerio 1# Tiede kirjaksi vuonna 2014
Nina jatkaa Instituutionaalisia- ja teollisia voimia tutkien -Ravinto ja tiede asiassa-
Ninan julkaisuja löytyy New Your Timesta, the New Yourkerista, the British Medical Journalista, Gourmet julkaisusta, The Los Angeles Timesista ja monesta muusta
Palautetta Ninan videaon alta
”This video should be pinned to youtube’s home page forever. This lecture teaches better about how our evil society works than any professor or family member have ever taught me and teaches more about health than any doctor has ever talked to me about”
Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
00:30 Monesti ihmiset kysyvät miten jaksat tämän valheen keskellä jota meille on kasviöljyistä väitetty- Miten käsittelemme tätä- Kirjani nimeksi valitsisin Big Fat Lie sijaan Bic Fat Suprise
Miten siis kutsumme valetta: Väärintulkinnaksi? Vanhat factat? Olemme kaikki eläneet tässä valheessa!
01:20 Kiitokset myös You Tube yleisölle mukana olosta- Mennään nyt TIETEEN pariin- Puhun tänään KASVI ÖLJYISTÄ-
01:40 Mitä siis ovat kasvis öljyt
Maissi öljyt- Puuvillan siemen öljyt- Soijapavun öljyt – Ohdake öljyt- Pähkinä öljyt Canola eli Rypsi ja Rapsi öljyt
02:19 Hydrogeneration prosessi Kasvi siemen öljyille – ELi ne ei ole tehty kasviksista vaan siemenistä ja pavuista (beans)
Kasvi öljy-Niitä tulisikin kutsua Siemen Öljyiksi- Tiede yhteisö puhuukin Siemen Öljyistä
02:20 TALI ja IHRA ne tulee Lehmistä ja Lampaista- LAARDI- Sioista- ja VOI lehmistä Vuohista jne- Toiset yhteisöt Aasiassa ovat käyttäneet Kookos öljyä ja Palmu öljyä- Nämä ovat siis perinteisiä rasvoja- Nämä ovat rasvoja joita ihmiset ovat syöneet tuhansia vuosia- Nämä tulevat Lehmistä, lampaista ja sioista esimerkiksi- ODYSSEIJAN Athena sanoo laittavansa Odysseijalle ruuaksi Lihavan Vuohen ja Suuren Villisian – joissa on runsaasti rasvaa – VALHEEMME sanoisi varmaan tappaakseen Odysseijan 🙂
03:07 Teollisen vallankumouksen alussa- Näitä Siemen Öljyjä käytettiin koneiden voiteluun – Eikä ihmisen ravinoksi- Aliúksi se oli VALAAN ÖLJYÄ 1820-luvulta 1860 luvulle- koneissa ja valaisissa käytettäviksi
03:26 KUN olimme Tappaneet lähes kaikki Valaat- Siirryimme PUUVILLAN SIEMEN öljyyn- Joka oli puuvillantuotannon oheistuote- Tätä käytettiin 1800 lopulla voin seassa väärennökseen- laimennettiin siis voita
03:55 ONGELMA SIEMEN ÖLJYISSÄ ihmisravinnoksi- on niiden HAPETTUMINEN – NE EIVÄT OLE molekyyli-rakenteeltaan VAKAITA
SATUROITU RASVA sen sijaan on Vakaata- Siinä ei ole vapaita hiilimolekyylien kaksois sidoksia kuten siemen öljyissä- Saturoitu rasva on siis ”Kyllästetty” VETY atomeilla (H)- eli se on ”kiinteää- pakkautuu siis yhdeksi kokonaisuudeksi- vakaaksi
04:27 POLY- SATUROITUNUT RASVA- ”Poly” tarkoittaa useita kaksoi-sidoksia hiiliatomien välillä – JA niiden välii mahtuu ja sopii VETY atomi- Mutta se siis ei ole kyllästynyt Vety atomilla- Eli nyt atomien vällillä on tilaa – ne ovat öljyjä- perus kemialtaan-
04:57 Kun niistä haluttiin tehdä RUOKAA ihmisille- Näille öljyille tehtiin HYDROGENAATIO- ”Hydraus” Kuumuutta- Painetta- Hexaania (liuotin)- + Metalli katalyyttia- Tuloksena ELTAANTUNUT- Härskiintynyt mixtuura- JOKA pitää HÖYRYTTÄÄ jotta Paha HAJU poistuu- ja VALKAISTA pois HARMAA väri-ja KYLMETTÄÄ (”winterize”) VAKAUTTAMAAN – Sitten lisätätään VÄRIAINEITA ja SYNTEETTISIÄ VITAMIINEJA
Olen itse asiassa vieraillut Hydraus tehtaassa-Ja kun siemenistä puristetaan kovassa paineessa tämä öljy- se on eltaantunutta harmaata nestettä- Monimutkainen prosessi
06:03 TÄMÄ Prosessi auttoi siis Siemen öljyt ihmisen Ravinnnoksi
Proter & Cample teki alun perin SAIPPUAA ja TALIA- noin 1910 he stabilisoivat tällä Prosessilla Puuvillan SIEMEN ÖLJYN – JA ajattelivat myyvänsä sitä Saippuana- kuten tänäänkin Saippuat monasti ovat öljyistä tehtyjä- JA KOSKA se näytti ihan LAARDILTA- Miksipä ei Yritettäisi myydä sitä Laardina- Tämä tapahtui 1911- Tuotenimellä CRISCO- Tämä oli siis Siemen öljyjen markkinoille tulo ihmis ravinnoksi- Kaupallisena tuotteena
07:05 Amerikassa tuolloin kaikkimhalusivat uutta ja modernia- Criscoa markkinoitiinkin ” shokkina vanhemmalle vähemmän edistyneelle kansanosalle”” Tämä on upea tapa modernille naiselle luopua VOISTA ja IHRASTA””Aivan kuten Isöäitinne luopui kehruu pyörästä”
JA viitattiin Eläinten puolesta- ei tarvittaisi eläimiä enää Rasvaksi ”c Criscoa valmistetaan Kristallin kirkkaissa valoisissa huoneissa- puhtailla pöytä tasoilla ja puhtaissa työ oloissa- kemian laboratorioissa ” ja valkoinen metalli-emalipinnoite on pintoina näissä laboratosrioissa” -Vastakohtana eläin rasvan prosesseille
08:08 JA Crisco oli todella menestykekäs tuote- Uskomattoman onnistunut- Myytiin keittokirjoja pamfletteja ja markkinoivat sitä isolla rahalla- ja sanoivat että ”Jokaisessa keittokirjassa Amerikassa VOI ja LAARDI raksitaan yli- ja Crisco laitetaan tilalle”
Ja näin tapahtuikin
08:28 Samoihin aikoihin 1900 alussa-MARGARIINI tuli myös markkinoille ”Jelke Good Luck margarine” ”tasti -Spred olemargarine” Margariini on myös kovetettua Kasvis Öljyä- Aluksi margariinia valmistettiin Ihrasta ja Kookos öljystä- jotka ovat vakaita Saturoituja rasvoja- MUTTA 1958 sitä valmitettiin kokonaan monityydyttymättömistä Kasvi öljyistä – JA tämä olikin vakava yhka Meijeri Teollisuudelle
08:56 Minulla meni kirjan kirjoitamisess kovin kauan kun perehdyin niin tunnollisesti Margariineihin- KUINKA meijeri teollisuus koetti estää Margariiniteollisuutta pääsemästä sisään markkinoille- ja Margariineille säädettiinkin veroja ja rajoituksia ei voinut myydä keltaista margariinia- vain valkoista- JA teollisuus käyttikin Värikapselia saadakseen oikean värin- JA kotiäiditkin rakastivat Margariinia- ja protestoivat veroja- Margariinit olivatkin paljon halvempia kuin Voi ja Laardi-
09:35 Toisen maailman sodan aikaaan- Erittäin varakkaat kotiäidit myös halusivat säästää ja alkoivat suosia margariinia ”Elegantilla ruokapöydälle” sopivaa rasvaa
Näin loppui sitten Margariinin rajoitukset-
09:48 Crisco ja Margariinit ovat tärkeimmät tavat joilla Kasvi öljyt tulivat Ruokalautasillemme- 1950 vaiheilla-
10:00 Kasvi paisto ÖLJYT ”Wesson oil” Mazola oil” Nämä tulivat 1940 luvulla- koska teollisuus oli ymmärtänyt KUINKA stabiloida Kasvis öljyjä- tällä Hyrroxaatio prosessilla- Jotta sitä voitiin myydä Pullossa- Nämä öljyt ovat Eltaaantuneita- NE Hapettuvat erittäin helposti ja nopeasti- ja härskiintyvät- Niillä ei ole ”hylly ikää” ja 1940 teollisuus keksi miten myydä öljynä-
10:34 Amerikan Sydän Yhdistys- AHA- kertoi vuonna 1961 polysaturoitujen kasvisöljyjen olevan turvallista sydänsaitauksia poistaviaja- ja alkoivat suositella Kasviöljyjä- Tyydyttyneiden rasvojen korvaajiksi
-linkki- https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/01.CIR.23.1.133
Tämä oli super boosti kasvis öljyille – ja Tämä oli osa ANSEL KEYSIN Ruokavalion SYDÄN Hypoteesi -Sepelvaltimo Sairaudelle” ”Diet- Heart” hypothesis
Jossa sattiin Saturoidun rasvan ja kolesterolin aiheuttavan Sydänsairauksia – Ja Presidetti Eisenhoover sai 1955 Sydänkohtauksen – ja oli pois hommista 10 päivää – kansakunta paniikissa- 3 askai päivässä tupakoinut Presidentti ja syy vieritettiin Saturoidulle rasvalle- Eli tähän saumaan Ansel Keys rakensi ymmärrystä Saturoitujen Rasvojen vaarallisuudelle
11:34 KATSO Tilastoa- Saturoidut rasvat olivat jo olleeet jyrkässä laskussa ja samaaan aikaan Kasvis öljyt jyrkässsä kasvussa- Silti syy vieritettiin Raturoidulle rasvalle 1955 Presidentti Eisenhooverin sydän kohtauksesta- Kasvi öljyjen Graafi sopii hyvin – ja korreloi Sydän sairauksien graafin kanssa
11:57 On myös kiinnostava tausta tarina: Amerikan Sydän Yhdistysellä (AHA) on Procter & Camble yhtiön ja muun Kasvi Öljy yhtiön kanssa erittäin tiiviistä yhteistyöstä- kasviöljyteollisuuden kanssa– P& G oli CRISCON kehittäjä-
12:12 Sydän SAIRAUDET olivat harvinaisia aina 1920 lopulle saakka- Cardiologi oli harvinainen lääkäri vielä tuolloin- ja AHA oli pieni yhteisö- Vuonna 1948 Procter &Camble tuli mukaan Jack Benny Radio viihteeseen- Jossa oli KÄVELY haaste jonka tuotot menivät American Heart Associaatiolle (AHA)- Ja kuten AHA itse kirjoitaa omassa historiikissaaan- Yhtäkkiä MILJOONIA dollareita pursui tilillemme- KUN Procter & Campble Johtaja ojensi meille palkinto Shekin- AHA on yhä tänään SUURIN NFO yhdistys – Kiitos P& G yhtiön
Amerikan Sydän Yhdistys- AHA Suosittelikin CRISCO Kasvis öljyjä
13:35 OnKirje joss Tiedemies päivittelee Campbell Mosesille- Joka oli tuolloin AHA:N Puheenjohtaja- Sanoen hirvittelevänsä rakkaa kaupakllisuutta kun Puheenjohtaja on mainoksessa päänsä vieressä pidellen CRISCO kasvi öljypulloa- JA sanoen ettei voi enää olla mukana AHA:ssa jos vielä tapahtuu näin
14:00 Tämä auttoi P&R markkinoimman Crisco öljyä ”Terveys tuotteena” ”Dietary fat and its relation to heart attacks and strokes” Tutkimus 1961 -linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14447694/
”Että eli kasvit ölyt olisivat terveellisiä –
Tässä on muitakin mainoksia kasvisöljyistä VÄITTEIN ”joita syömällä estät Sydänskohtaukset” Tuo mainos jossa 8 vuotiaan kolesterolista mainostettiin jouduttiin vetämään pois- Koska ei ollut todistetta- EIKÄ OLE yhäkään tieteellistä todistetta että Korkea kolesteroli olisi yhteydessä Sydänsairauksiin- poislukien erittäi harvinaiset geeni-sairaudet
14:48 Maailman KALLEIN ja LAAJIN RD TUTKIMUKSET- jossa Saturoitua ja polysaturoitua kasvis rasvaa on testattu – Ravinto tutkimus maailman kallein ja laajin koskaan-
Re – evaluation 2016
”Testing the ”diet heart hypothesis” 76,655 Men and women, in experiments lasting 1 to 12 years- Tutkimus vuosilta 1968-1973 koonti ”re-evaluation” 2016 -Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesis: analysis of recovered data from
”Minnesota Coronary Experiment (1968-73)”
Tuloksena: Saturoidulla rasvall a ei ollut vaikutusta sydänkuoleisuuteen tai yleiseen kuolleisuuteen
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4836695/
Gold Standard of evidence
15:28 Tämä on siis vanhan Rasva myytin maailman OIKEAA tietoa- joka ei vielä ole lajasti tiedossa-
15:35 Noissa tutkimuksissa SATUROITU RASVA – LAARDI ja liha korvattiin polysaturoiduilla KASVI ÖLJYILLÄ (”L.A. Veteran Trial” ”a Controlled Clinical trial of a Diet High in Unsaturated Fat in Preventing Complications of Artherosclerosis”1969
850 vanhempaa miestä- Interventio: Ruokavalioksi Soija- Maissi- Safflori- Puuvillansiemen – nämä korvasivat Saturoidut rasvat- 6 vuotta tutkimus aika – Interventio ryhmässä kuoltiin syöpiin korkealla riskillä – ei huomioitu tupakkaa esimerkiksi – Mutta kolesteroli laski- ja se laskettiin Interventio (experimental) ryhmän eduksi- Kuten kaikissa ”Diet Heart Trials” tutkimuksissa- MUTTA kuolleisuus oli liki 2 kertaista näissä kasvis öljyi-nterventio ryhmissä- Muita tutkimuksia
16:55 Myös SAPPIKIVIÄ (galistones) 2 kertaa enemmän tässä L.A Vetereans trial tutkimuksessa-JA myös Kolesterolin alentamis lääkkeillä tämän sivuvaikutuksen
AIVOHALVAUKSIA (strokes) Japanilaiset matalammalla kolesterolilla (< 180 mg/dl) heillä oli 2-3 kertainen riski aivohalvaukseen”Japanese with low cholesterol (<18mg/DL) had 2-3 times higher rates of stroke”- source: Hirotsuga Veshima, Mirodu Iida, and Yoshio Komechi ”letter to the editos: it`s desirable to Reduce Total Serum Cholesterol Levels as Low-as pos-sible? 1979”
Maisi öljyjen mahdollinen vaikustu MAKSA Kirroosiin- ”Corn oil and pssible cirrosis of the Liver 1966”
-”Oslo Study-1970
-linkki- https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/01.CIR.42.5.935
”- ”MRFIT” Trial) the National Diet-Heart Study Final Report
17:13 Uusin Tuorein – Laajin koskaan EPIDEMIOLOGINEN tutkimus havaitsi että mitä matalampi Saturoitujen Rasvojen määrä ihmisillä oli- Sitä korkeampi oli Aivohalvauksien riski- Eli onko aiheuttajan Aivohalvauksiin matala Saturoitujen Rasvojen määrä- TAI Korkea Kasvisöljyjen määrä TAI Matala Kolesteroli taso- Tämä on siis epidemiologinen löydos- joka kaikuu näissä tutkimuksissa
17:45 Sivuvaikutukset – kun vaihdoit ruokavaliosi KASVIS ÖLJYIHIN SATUROIDUSTA Rasvasta
Tämä oli niin Huolestuttavaa Tutkimus dataa- Että NIH (national Heart, Lung, and Blood institute) piti useita ”Korkean tason Työpajoja” vuosina 1981, 1982- ja 1983 Joissa myös Ansel Keys ja hänen kaverinsa olivat mukana- Miettien mikä oli vialla näissä TUTKIMUKSISSA- jotka nostivat Kasviöljyjen vaarat esiin – kuten Gallistones (sappikivet) ja Aivohlavausten kasvavan riskin – Syöpien ja Maksa Kirroosin riskien kasvun
Heillä oli useita ideoita- Kuten ehkäpä matala Kolesterolitaso oli syövän ”markkeri”
Toteamuksin- että Kolesterolin alentaminen on liian tärkeä asia Sydän Sairauksian aiheuttaja- etteivät halunneet mitään muuta ”häiritsevää viestiä” – JA totesivat että- KASVIS ÖLJYT eivät ole kansanterveyden haaste- Eivätkä NE myöskään ole vastaan ”Järkeenkäypää” viimeiakaista terveys viestiä- jossa myös kehotetaan laskemaan Kolesterolitasoasi
18:31 KATSO Graafit ”Muutokset Rasvojen kulutuksessa USA:ssa 1909-1999” ”Changes in Fat Consumption in U.S 1909-1999
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3076650/
Tämä näyttä meille- Miten juuri KASVI ÖLJYT ovat kasvaneet enemmän kuin mikään muu ryhmä- eli 1909 alkaen nollasta 7-8 % osuuteen syömästämme kaloreista– U.S:ssa- Mikä tarkoittaa 121.000 x Kertaa enemmän kuin 1909- JA nykyään se on eniten Soija öljyä– (soybean oil)
19:00 Miksi tällainen ”Astronominen nousu” Amerikan Hallinto tulee mukaan: USDA Ravinto ohjeet 1980- Jossa toteavat- että korvatakaa Saturoitu Rasva Polysaturoiduilla Kasvis Öljyillä-
19:224 Niinpä nämä HYRROSOIDUT (hydrogenated) Eltaantuneeet Kasvis Öljyt- Hydragenatoidut öljyt tulivatkin ”Ruokateollisuuden kivijalaksi”
Kaupassa näet tämän- HIILIHYDRAATTIA- SOKERIA- js RASVANA Kasvis öljyjä- Näitä on kaikissa Leivonnaisissa ja Eines ruuissa- Kasvi öljyillä saadaaan ne rapeiksi- Tuo rasva on Hyrrosoitua Soija Öljy- Koska se on halpaa- ja helppoa manipuloida-
20:00 Palmu – ja Kookos öljyt- luonnoliset vaihtorehdot Eläin peräiselle Saturoidulle Rasvalle- JOTA Ruokateollisuus käyttää- varsinkin 1980 luvulle saakka- Nämä ovat terveellisempiä kuin Kasvis öljyt koska ovat Stabiillimpia rasvoja- ”saturoituja rasvoja”- eikä niitä tarvitse ”HYDROSOIDA”
20:39 ASA kampanjoi ”Trooppisia öljyjä” vastaan
Nämä Kasvis peräiset Saturoidut rasvat ”Peloteltiin” Pois markkinoilta – American SoyBean Association- Puheenjohtaja Steven Drake havaitsivat että nämä Ulkomaiset ”Trooppiset” Öljyt haastoivat heidät- Niinpä ASA vuosien 1986 – 1989 aikana haastoi nämä ”pelottelmalla” ettei näistä voi olla varmaaa tutrvaa- ja että ”Trooppiset öljyt tappaa sinut” ja kehittämällä käsitteen ”Puiden LAARDI” ja tällä olinkin iso vaikutus-
21:24 Laitan nämä mainokset – koska nyt näemme miten nämä VANHAT VALHEET – AHA Presidential advisory- he keskityvät aika paljon juuri Kookos öljyyn- ja toisaalta juuri ihmetellen kertovat miksi keskittyä- Ja korostavat siis Kookos öljyn sisältävän SATUROITUA RASVAA- (joilla ei ole huonoja terveysvaikutuksia tutkimuksinkin perustellen)
Kasto BAYER ”Bayer and LibertyLink Soybeans Help Prorect Hearts in Americaś Heartland 2017-linkki- https://www.prnewswire.com/news-releases/bayer-and-libertylink-soybeans-help-protect-hearts-in-americas-heartland-300416947.html
Ja katso Bayer lahjoittaa 500.000 $ AHA organisaatiolle (american heart association) eli Kasvis Öljy teollisuudelta- Ja Kookos Öljy näyttää todella Vastustajalta tälle teollisuudelle
22:44 Eli Syy 3# -, redux. Kampanjat ”Trooppisia öljyjä” Vastaan ”the Poisonin of America” Philip Sokolof -Nebraskalainen Miljonääri- Hän uskoi tämän valheen että Trooppiset Öljyt myrkyttävät Amerikan Ja ryhtyi Intohimoisesti sen puolesta toimimaan- Hän itse oli saanut Sydänkohtauksen – JA USKOI että Kasvi peräinen Ravinto pelastaisi hänet- JA hän myös pelastaisi koko Amerikan- JA sai mukaansa isot Ruoka teollisuuden jätit- NABISCO- KRAFT- Jotta vedettäisiin pois nämä Trooppiset kasviöljyt Kookos öljy ja Palmu öljy – JA vaihdetan ne Kasvi SIEMEN ÖLJYIHIN- Hydrosoituihin Polysaturoituihin öljyihin-
23:38 Syy 4# Advocacy groups – Etujärjestöt kampanjoivat Saturoituja rasvoja vastaan ”Saturated Fat Attack” Newsletter, CSPI 1988; Jacobson and Fritschner, Fast Food Guide, 1986 ” ”Healthy” Hydrogenated oils were ”not a bad bargain” when it came to heart disease” Center for Science in the public Interest (CSPI)- Tämä yhteisö on aina ollut Saturoitua Rasvaa vastaan- JA puskevat eteenpäin TRANS RASVOJA- Hyökäten erityisesti elokuvateattereissa VOI- ja KOOKOS ÖLJY popkorneja vastaan- ja onistuivat myös Ravintoloissa poistamaan Saturoitua Rasvaa Rasva keittimistä- siis 1980 lopulta- Kaikki Rasvat Ravintoloissa ja Ruokateollisuudessa kafeterioissa – kaikkialla korvattiin Trans Rasvoilla- Polysaturoiduilla Hydrosoiduilla Kasvi SIEMEN ÖLJYILLÄ
Ja olen varma että samanlainen tilanne on myös muisssa maissa-
24:29 Opps! Osittain hydrosoitu soija öljy (soybean oil) sisältää TRANS RASVOJA- Mary Enig, UNI Maryland- Fred Kummerow, UNI of Illinois- He olivat siis tutkijoiita jotka paljastivat tämän- JA ymmärtisät Trans Rasvoja ja niiden roolia- terveydelle vaarallisina- JA kun Harvard päätti tulla mukaan – SITTEN VIIMEIN FDA päätti kieltää ihmisen tekemät Trans Rasvat – Nina miettiin onko Autraliassa kielletty?
25:14 Kuten juttelin- Trans Rasvat kiellettiinn- koska ne nostavat LDL kolesterolin tasoa- MUTTA myös koska Epidemiologiset tutkimukset osoittivat niiden vaarallisuuden- Jotkut tutkijat löysivät muitakin vaaroja trans rasvoista-
25:48 Millä korvataan Trans Rasvat?
Kasvi Öljyt- Ne ovat molekyylirakenteeltaan epävakaita- Kunnes ne Hydrosoidaan- JA Teollisuus onkin kehittänyt Geenisesti manipuloitua SOIJAPAPUA- – Eli pyrkivät poistamaaan tiettyjä Linoleeni happoja (linolenic fatty acids) – ja käyttää enemmän AURINGONKUKAN ÖLJYÄ joka luonnostaan on huka stabiilimpaa-ja sisältää hiukan mono-unsaturoitua rasvaa- ja TÄTÄ KAMMOTTAVAA Inter Esterifoitua Öljyä (inter-esterified oils) Jossa otetaaan jokainen Triglyseraatti – rasva happo- ELI solmivat yhteen Hiili molekyylit – ja kuka tietää mmiten…
27:12 Meidän tulisi näiden sijaan siirtyä SATUROIDUN RASVAN käyttöön- Laardia – Talia – ihraa -stabiileja-ei hapetttavia rasvoja kohti- ”Dietary Guidelines for Americns 2015-2020 eight edition”
-linkki- https://health.gov/our-work/nutrition-physical-activity/dietary-guidelines/previous-dietary-guidelines/2015
Emme siis vöi- KOSKA nämä ohjeeet laittavat rajoituksia Saturoidun Rasvan käytölle
27:28 Tämän vuolksi on vaikea päästä eroon Ksvis Öljyista ravintoloissa- Se on myös halvin valinta
27:34 Mistä saamme Omega 6 rasva happoja- 70% Margariineista ”Lyhyt” rasvoista kasvis öljyistä- 13 % kanasta- 6% pähkinöistä ja kananmunista 1% sekä sekalaisista 10%
Omega 6 rasvoilla on hapettava- tulehdusta aiheuttava vaikustus- (HOX eivät aiheuta – VAAAN estävät kun olemme Terveellisellä Pätkä paastolla ”Pauil Mason 2022”)
28:05 Omega 3 rasva hapot- Tärkeää on siis pitää Omega 6 / Omega 3 suhde Omega 3 ylös ja alas omega 6- Ihmiset koettavat notaa kallisti Omega 6 rasvoja ylös- MUTTA saavat paljon OMEGA 6 Rasvoja tietämättään Kasvis Öljyistä ja margariineista- Joka kääntää vastasuuntaaan balanssia omega 6 / omega 3 suhdetta ( Paul Mason avaa tätä- eli tarvitaan myös Omega 6 rasvoja)
28:53 Ravintoloiden Rasva keittimet – Ravintolat ovat siis palanneet Soija öljyn ja Maisii öljyjen pariin – Jokainen ppikaruoka ketju Amerikassa- Emme nyt ehdi tähän- kuinka vaarallisia ovat nämä öljyt paistamiseen
Aldehydien vaikutus:
”nopeat solukuolemat” vaikutus DNA ja RNA molekyyleihin ja häiritsee solujen mitokondrioiden toimintaa- Valtava Hapettava Stressi kehoon- Neurogereraaatio sairaudet kuten Alzheimer- Syövät-
Aceroliinien vaikutus:
Hiirille akuutti infektio- tulehdus- Keho pyrkii estämään Septistä Shokkia- vammat suolistoon (acute phase responcse)
Nämä ovat vain osa näistä paisto Rasvoijen molekyyleistä
30:22 eräs Nais tutkija – meni MC Donaldsiin ja mittasi Aldehydejä- kana nugeteista- ja Ranskalaisista perunoista- Ja löysi korkeat arvot näitä Aldehydejä- Ne ovat kammottavia terveydellemme
30:48 Miten minä törmäsin näihin kasvis öljyihin- ja puhumaaaan Kasvi- Öljy- tiede- yhteisön kanssa– JA yksi heistä sanoi- Kun ravintolat ovat siirtyneet näihin – Trans Free Öljyihin- Heillä on ollut isot Puhdistamis ongelmat keittimisssän- Koska nämä öljyt muuttuvat POLYMEEREISKI- ja tukkivat keittimet- Nuo molekyylirakenteen ketjut – hajovat ja ja rikkoutuvat – ja muuttuvat mallien kaltaisiki Polymeereisksi- Eikä niitä tahdo saada pois raapimallakaan- JA tarvitaaaankin super vahvoja uusia pesuaineita- Näihin polymereihin – keittimisssä-lattioilla pöydillä ja viemäreissä näisssä piaruoka ketjuissa
32:10 Nämä hajonneet polymerisoituneeet jopa räjähtelevät kun niitä kuljetetaan kaatopaikoille- ja polttimissssz akuivureissa ne räjähtelevät – JA kuvitelkaa- Näitä syömme kehoihimme-
32:27 Tämä vuoksi Mc Donalds tapasi käyttää TALIA- ranskalaisten paistossa
Kirjaislija ja podcast henkilö Malcom Gladel kirjoittaa Nuo olivat super hyviä Talisssa paistetut ranskalaiset-Eli hän sai Yhden Mac Donald Ravintolan paistamaan Talisssa Ranskalaiset- JA Kaikki maistajat pitivät niitä 100 % parempina maultaaan kuin kasvi öljyissää paistetut
33:04 Haluan sanoa vielä jotakin Monosaturoiduista rasvoista- Eli OLIIVI ÖLJYSTÄ- Siinä on vain Yksi vapaa kaksois sidos- kun kasvi siemen öljyillä on kaksi- Eli se on hiemna stabiilimpaa- ei niin helposti hapettuvaa-
kun tutkimuksissa on tutkittu paistamiseen näitä öljyjä- Matalimmin hapettuvia ovat siis Saturoidut rasvat
34:10 Vältä siis Polysaturoituja Kasvi Öljyjä- kuten RYPSI ÖLJYJÄ-
Ilman paistamista Oliivi öljy-
Paistamiseen vain SATUROITUA RASVAA- opettele sanomaaan LAARDI-äläkä ajattele pahaa vaaan hyvää- 🙂
Osta kaapppisi LAARDIA- Miten maiksata ja rapeaa saan minäkin Laardilla paistaen – Maukasta ruokaa- ja VÄLTÄ rasva keitto Ravintoloita- Ja toivottavasti löydämme pian laardia ja Talia käyttäviä Ravintoloita
35:07 USDA ”Scientific report of the 2015 Dietary Guidelines Advisory Committee”- linkki- https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=USDA+%22Scientific+report+of+the+2015+Dietary+Guidelines+Advisory+Committee%22
Eli ohjataan poistamaan Saturoitu rasva ja korvaamaaan se Saturoitumattomalla- lähinnä Polysatyroitumattomalla rasva hapoilla-(”source of saturated fat should be replaced with unsaturated fat, particularly Polyunsaturated fatty acids”)
Näissä ohjeissa on jätetty huomiotta kaikki Randomoitu kontrolloitu tutkimus- kliininen tutkimus- ”Gold Standard of Evidence” Kuten Harvard yliopiston tai kaikki lukematon tutkimus materiaali osoittaa Kasvi öljyjen vaaarallisuuden meille ihmisille- ja Epidemiologisin tutkimuskin siis perustellaaan näitä Valheita ja MYYTTEJÄ-
35:40 Täsä on kuvia ikiaiskaista ruuistamme- Nämä ovat luonnollisa rasvoja- NE maistuuvat herkullisilleKuten Belinda ja Gary- Voit rakastua ikivin LAATDIIN- He ovat myös huippu laulajia-