B 7.2.3 Pahin ruoka joka aiheuttaa Metaboliset sairaudet Cate Shanahan

Tässä jaksossa tohtori Cate Shanahan selittää KASVIÖLJYJEN TUHOISAN VAIKUTUKSEN KEHOILLEMME.
Nämä öljyt, kuten soija, maissi, rypsi ja rapsi, puuvilla, hamppu,-ja greippi -siemen öljyt , eroavat kemiallisesti perinteisistä rasvoista, mikä johtaa solujen rappeutumiseen, tulehdussairauksiin ja ennenaikaiseen ikääntymiseen. Tohtori Cate selvittää, kuinka epästabiilit rasvahapot kasviöljyissä reagoivat hapen kanssa muodostaen myrkkyjä, jotka vahingoittavat mitokondrioitamme ja muuttavat kehon rasvakoostumusta, mikä vaikeuttaa painonhallintaa. Hän avaa KASVIÖLJYJEN öljyn jalostuksen monimutkaista prosessia, joka tuottaa haitallisia sivutuotteita, jotka voivat aiheuttaa tulehdusta- ja elinvaurioita.
Esittelemällä ”TUHOISAN KAHDEKSIKON” käsitteen tohtori Cate kannattaa haitallisimpien kasviöljyjen välttämistä ja terveellisempien rasvalähteiden edistämistä. Tavoitteena on valistaa ihmisiä kasviöljyn kulutuksen vaaroista ja kannustaa siirtymään kohti luonnollisempia vaihtoehtoja. Myöhemmin tohtori Cate avaa ymmärryksemme teollisuuden jalostamista kasviöljyistä ja niiden vaikutuksista terveyteen. Hän avaa siirtymistä kasviöljyjen edistämisestä sydämelle terveellisinä näkemyksiin, jotka ovat vivahteikkaampia ja vähättelevät niiden vaikutusten vakavuutta.
Tohtori Cate korostaa, että on tärkeää puuttua terveysongelmien perimmäisiin syihin, erityisesti oksidatiiviseen HAPETTAVAAN STRESSIIN, jonka hän juontaa juurensa hapen ja monityydyttymättömien rasvahappojen väliseen evoluutionaariseen konfliktiin eli PUFA -(polyunsaturated) poly-saturoitumattomien kasvi siemen öljyjen tuhoisaan vaikutukseen kehoillemme.
Dr. Cate havainnollistaa kasviöljyn kulutuksen syvällisiä vaikutuksia terveyteemme, mukaan lukien lisääntynyt syöpätaso ja aineenvaihduntahäiriöt. Hän vaatii syvempää ymmärrystä ravinnon rasvojen, antioksidanttien ja soluprosessien monimutkaisista vuorovaikutuksista. Dr Cate selittää, kuinka kasviöljyt ovat tunkeutuneet tavalliseen ruokakauppaan, ja niitä on esiintynyt mausteissa, säilötyissä vihanneksissa, pakasteruoissa ja valmisruoissa. Hän sukeltaa siihen, kuinka nämä öljyt vaikuttavat painonnousuun muuttamalla aineenvaihduntaa ja kehon oman polttoaineen KEHONRASVOJEN KÄYTTÖÄ.
Tohtori Cate kuvaa, kuinka SOLUT, jotka EIVÄT PYSTY enää POLTTAMAAN TEHOKKAASTI KEHONRASVAA, näin keho joutuu pidättäytymään enemmän sokeriin käyttöön- MATALA ENERGISEEN- ja RAVINTEISEEN – MYRKYLLISEN RAVINNON tilaan -energiansa saamiseksi, mikä lisää näläntunnetta ja mahdollistaa myös lihasten hajoamista.
Hän antaa ihmisille mahdollisuuden tehdä terveellisempiä valintoja ja saada takaisin aineenvaihdunnan terveytensä hallintaan käytännön strategioilla, kuten voissa laardissa tai talissa kypsennetyn ruoan käyttöä- Näin se myös on maukkaampaa ja terveellisempää- Hyvistä rasvoista saamme kaikki Rasvaliukoiset ravinteet kuten A-D -E-ja K -Vitamiinit

Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.

00:00 Ben Azadi Intro:
Tohtori Cate Shanahan
Tohtori Cate julkaisit juuri uuden kirjan nimeltä Tummat kalorit (dark calories) kuinka kasviöljyt tuhoavat terveyttämme ja kuinka saada se takaisin Luin juuri kirjan, se on uskomaton kirja, johon aiomme sukeltaa syvälle tänään, Voitko Cate kertoa miten kroonisten sairauksien lisääntyminen, jonka näemme vuosikymmenestä toiseen, johtuu näistä kasvi siemen öljyistä
öljyt, jotka on työnnetty elintarviketarjontaamme. Nämä kasviöljyt ovat enemmän tulehduksellista kuin prosessoitu sokeri- kirjassasi sinulla on tutkimus, joka viittaa siihen, että kasviöljyissä keitetyt ranskalaiset sisältävät samoja syöpää aiheuttavia aineita kuin jos poltat 20–25 savuketta.
Voitko Cate selittää, kuinka nämä kasviöljyt luovat niin paljon tulehdusta ja kroonista sairautta
00:48 Cate: Kasvi Siemen Öljyt estävät solujasi tarjoamasta sinulle energiaa, joka saisi sinut tuntemaan olosi hyväksi ja voimaksi välttää sairauksia. Kasviöljyillä on ainutlaatuinen kemia, joka on erilainen kuin minkälaisia ​​rasvoja joita ihmiskunta söi ennen teollisen aikakauden aikaa.
Nämä Kasvi öljyt öljyt, kuten soija maissi rypsi, ne ovat teollisuustuotteita ja rasvahapot niiden sisällä ovat erilaisia ​​ja ovat haitallisia terveydellemme, koska ne ovat epästabiileja hapen läsnä ollessa- Mitä se tarkoittaa, se tarkoittaa, että ne reagoivat hapen kanssa ja energia tuotantomme muuttuu:
hallitsematon happi- se on korkeaenerginen molekyyli, jota tarvitsemme energian tuottamiseen soluissamme, mutta solujemme täytyy hallita energiaa, Koska vapaat radikaalit kulkevat kehossamme- ilman kykyä hallita energiaa soluissamme- ME itse kehitämme tämän solujen epätasapainon tilan, jota kutsutaan oksidatiiviseksi HAPETTAVAKSI STRESSIKSI ja se on se tulehduksen ja solujen rappeutumisen perimmäinen JUURI SYY, joka johtaa tulehduksellisiin sairauksiin ja solujamme rappeuttaviin sairauksiin, jotka vanhentavat meitä ennenaikaisesti. Joten kyse on energian ymmärtämisestä ja se on -itse asiassa tiedät miksi lääkäri puhuu energiasta oikein, en tarkoita sitä metafyysistä energiaa- tarkoitan kirjaimellisesti kemiallisten sidosten sisällä olevaa energiaa enkä olisi koskaan ymmärtänyt tätä samanlaista käsitettä, jos en olisi vain rakastanut kemiaa jo kandi vaiheessa ja itse asiassa menin biokemiaan tohtori-opiskelijaksi Cornellin yliopistoon, koska en halunnut mitään tekemistä lääketieteen kanssa:) halusin silloin- halusin keksiä mikrobit, jotka voisivat sulattaa syödä-muovia oikein, koska muovi on kemikaali ongelmien aiheuttaja, joka nyt aiheuttaa vielä enemmän ongelmia kuin ennen. Ja niin minä rakastin kemiaan ja ymmärsin myös todella perusteellisesti kuinka keho toimii – ja kun ymmärtää sen kemian, mikä pitää meidät hengissä- se on energiaa, Ajattele vain kuinka hyvältä sinusta tuntuu, kun heräät ja olet nukkunut hyvin ja olet kuin täynnä energiaa, kun aloitat päiväsi, päivä muuttuu se muuttaa ajattelutapaasi, koska olet ”kuin voisin ottaa vastaan ​​mitä tahansa” ”voin tehdä asioita, jotka minun on tehtävä” -ei ongelmallista elämää -on helppoa- elämä on hyvä – niin kuin vain intuitiivisesti puhumme aina kun energia on osana terveyttä, mutta lääketiede ei ole yhdistänyt tätä tarkoitan moderni- tiedät länsimaisen lääketieteen
04:04 Cate jatkaa: Olen melko varma, että itämainen lääketiede puhuu energiasta melko paljon -kuten energiavirta- ja chi ja vastaavat, mutta metafyysinen energia- se ei ole aivan kemiallista. Mutta kävi ilmi, että nuo Kiinalaiset olivat ymmärtäneet oikein, joten olen minäkin vain laittanut kemian näihin intuitiivisesti. Ajatus, josta itämainen lääketiede on puhunut, on todellakin tiivistynyt energiaan ja ruokavalioon- jotka ovat täynnä kasviöljyjä, joten muutamme merkittävästi kehomme energiankäsittelyä
ja tiedät, että se on sitä, mistä me aiomme puhua tänään, miten se kaikki toimii koska se on niin tärkeää ja niin kiehtovaa, eikä se todellakaan ole monimutkainen käsitteellisesti
04:40 Ben: joo okei, sukeltakaamme syvään siihen energiaan, olet oikeassa – en tarkoita sitä, mitä haluamme, haluamme tuntea olomme hyväksi- tietysti haluamme näyttää hyvältä, mutta hyvä olo on itse asiassa tärkeämpää kuin että vain näyttää hyvältä, kun ajattelemme kuinka kehomme tuottaa energiaa, tiedämme, että meillä on nämä pienet paristot, joita kutsutaan mitokondrioiksi ja se on mielenkiintoinen tohtori Kate, koska siellä on paljon erimielisyyksiä.- kuten tiedät terveystila, tiedät vegaani lihansyöjä keto paljon erilaisia ilmiöitä ja ruokavalioita, mutta luulen, että useimmat terveysasiantuntijat ovat samaa mieltä siitä, että terveet mitokondriot ovat erittäin tärkeitä riippumatta siitä, miten pääset sinne, millä ruokavaliolla tai mitä suunnitelmalla. Mitokondriot ovat pelin nimi- ne vastaavat noin 90 %:sta energiantuotannostamme, joten luetellaanpa nämä kasviöljyt juuri nyt kuuntelijoille ja katsojille, joita kutsut vihamielisiksi kahdeksaksi, -Pahaksi Kahdeksikoksi -joita olet kutsunut vihatuiksi jo vuosia
jopa viittaus siihen, että kirjassasi – rakastan sitä, että siellä on hienoja kuvia, jotka näyttävät miksi ne ovat Vihattu kahdeksikko, ja kuinka välttää niitä, joten siellä on kolme C:tä kolme S:tä ja kaksi muuta ja minä luettelen ne, ja sitten aion kysyä sinulta, kuinka ne häiritsevät mitokondrioita: kolme siementä ovat rypsi-maissi- ja puuvillansiementen -rypsiä Yhdistyneessä kuningaskunnassa kutsutaan rapsiöljyksi-ja rypsi öljyksi sitten meillä on soija-auringonkukka- ja soijapapu-auringonkukka- ja safloriöljy (hamppu) ja sitten riisi-siemen öljy ja viinirypäle siemen öljy. Sainko ne oikein:)
Cate: Hienoa- olet ensimmäinen joka todella luettelee niitä muistista-
Ben: kyllä, olen sanonut sen monesti- minä saarnaan viestiäsi paljon tohtori Cate, joten niitä kutsutaan niiden luokitteluksi ”kasviöljyjä” MUTTA tarkemmin kuvattuna ne ovat siemen öljyjä.
Mitä tapahtuu, kun kulutamme niitä, ne tuhoavat mitokondrioitamme joilla pystymme tuottamaan energiaa ja polttamaan rasvaa ja elämään pitkän terveellisen elämän,
06:20 Cate kyllä, on kaksi kerrosta tähän- ja ensimmäinen kerros on se, että kun olemme kypsentäneet ruokamme näissä öljyissä, silloin nämä PUFA siemen öljyt rasva hapot- nämä- happea sisältävät öljyt -rasvahapot, joita kutsutaan monityydyttymättömiksi rasvahapot, joita on kahdessa kategoriassa omega-3 ja Omega omega-6 josta monet ihmiset puhuvat nyt ne reagoivat hapen kanssa, JA ne hajoavat myrkyiksi – todella vakaviksi myrkyiksi, jotka sinäkin mainitsit johdannossa, jotka ovat todellisia syöpää aiheuttavia aineita,-Carsinogeenejä joista tiedät- samat myrkyt jotka saat kun poltat savukkeita, ne kuuluvat tähän luokkaan nimeltä alfa-beeta tyydyttymätön ALDEHYDI ja ne ovat myrkyllisiä mitokondrioillemme– vain pieni määrä, jos- jos sinulla on solu Petrimaljalla- voit kirjaimellisesti katsoa reaaliajassa solujen kuolemista jos puhut suuresta solusta, kuten hermo-solukompleksista ja tiedät hermosolujen olevan hyvin suuria ja ne ovat pitkiä kuin puun kaltaiset oksat ja lisäät vain mikromolaarisia määriä, jotka on hyvin pieniä määriä tätä Todella myrkyllistä tavaraa petrimaljalle – ja näet, että nämä pitkät hermosolut alkaa kuolla ja käpertyä takaisin, koska heillä ei enää ole energiaa elättää itseään -wow aloitat ja se on seuraus siitä, kuinka 07:40 Cate jatkaa myös toinen asia, joka tapahtuu, on vapaa radikaali joukkue vain vahingoittaa solukalvot. Solukalvo on siis myös herkkä hapen hyökkäykselle- ja se on herkkä myrkyille ja itse asiassa se on valmistettu monityydyttymättömistä ja siksi biologiamme on viettänyt kauan
yrittää suojella solukalvojamme – erityisesti kemistit- kemikaaleja
poly ja cetes – solukalvoissamme jotka kietoutuvat jokaisen solun ympärille kehossamme um meillä on paljon biologista – biologista kehoissamme -teknologiaa, kuten antioksidantteja ja entsyymejä, jotka suojaava näitä herkkiä rasvahappoja hapelta
08:32 Cate jatka: mutta tämä vie meidät toiseen kerrokseen kasviöljyn myrkyllisyydessä: kasviöljyjä kuluttaessamme -ne määrät, jotka olemme nyt tiedät kuin 10 -15- 20- jopa 30% päivittäisistä
kaloreistamme – NE tyhjentävät kehomme näistä antioksidanteista, joten vaikka emme olisi koskaan tehneet ruokaa niiden kanssa, vaikka he eivät ehtisikään lämmitä emme paistaisi niissä- SILTI söimme vain liian paljon niitä – Kasviöljyä tulee ruokaamme kaikessa teollisessa ruuassa JA silloinkin mukana tulee myrkyllisyys, joten nämä kaksi kerrosta ovat tällä hetkellä erittäin tärkeä vivahde puuttuu suurimmasta osasta keskustelusta tällä hetkellä En tiedä mistä olet henkilökohtaisesti puhunut, mutta kaikki muut siellä en ole kuullut heidän todella keskustelevan näistä kahdesta eri elementistä myrkyllisyydestä
yksi on välitön ja voit tuntea sen joskus, kun olet lähtenyt syömään sinua
saattaa tuntua, jos sinulla on joukko paistettua ruokaa friteerattu ruoka on pahin pahimpia näiden myrkkyjen tuottamisen kannalta, joten ranskalainen
perunat-on analogia savukkeisiin voit pitää joko
seuraavana päivänä jotkut ihmiset sanovat, että he tuntevat olevansa tulehtunut tai turvonnut, mutta jotkut ihmiset tuntevat sen
muutamassa minuutissa, koska myrkyt alkavat aiheuttaa
ruoansulatuskanavan tulehdusta, olipa kyseessä ruokatorvi, mahalaukun limakalvo tai suolisto, eli kyse on ruoassa muodostuvien toksiinien välitön vaikutus, ja se on tarpeeksi pahaa, eikö niin, mutta
10:10 Tämä toinen kerros tekee niistä niin salakavalia ​​ja mikä on tehnyt siitä erittäin itsellenikin on vaikeaa ymmärtää – miten miten miten
nämä asiat ovat vaikuttaneet meihin, koska se on niin hidasta, eikä se oikeastaan ​​ilmene kunnes on tapahtunut jotain, mikä on tavallaan pelottavaa, eli se on muuttanut oman kehomme koostumustakehon rasva ihon alla oleva kehon rasva on nyt keskimääräisellä ihmisellä sen epänormaali koostumus, jossa on vain liikaa monityydyttymättömiä aineita
ja nämä monityydyttymättömät aineet voivat tappaa mitokondrioita, joita ei ole tarkoitettu polttoaineeksi- Mitokondriot ja niin yhdessä luvussa minulla on kaavio, joka näyttää erittäin Italiassa tehty tärkeä koe, joka osoitti, että poly- ja tyydyttyneet aineet tappavat mitokondrioita ja tämä tarkoittaa, että solusi eivät pysty synnyttämään energiaa, kun kehosi rasvassa on liikaa monityydyttymättömiä rasvahappoja ja mitä ruokkii mitokondriomme ovat rasvatyyppejä happoja, joita lääketieteen mukaan meidän pitäisi rajoittaa ruokavaliossamme ja jotka eivät ole meille hyviä, ja meilläkin on paljon, eivätkä he vain ymmärrä, kuinka nämä asiat ruokkivat kehoamme kertatyydyttymättömät rasvahapot ja tyydyttyneet rasvahapot ovat yksinkertaisesti vakaampia ja siksi niitä kehossamme on kehittynyt käyttämään niitä polttoaineena ja kun muutamme kehoamme niin perusteellisesti rasvaa muutamme itse asiassa kehomme suurimman elimen kykyä -se toiminto on kehon rasva.
Se on koon mukaan suurin elin kehossamme toiset ajattelevat sen olevan lihasmassa, jos olet terve, itse asiassa lihaksiasi on lukumääreisesti enemmän, mutta kun puhut tilavuudesta, koska rasva on isompi suurempi se on fyysisesti suurin, jos voisit veistää kaiken ja kaataa sen pöydälle ja iskeä viereen lihaksesi – kasa kehoa rasva olisi suurempi
12:30 Ben: Tämä on todella kiehtovaa: juuri kun ajattelemme, kuinka kutsut näitä kasviksia myrkyiksi, nämä ovat kehon myrkkyjä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin raskaat metallit ja muut myrkyt siellä ja kun aloin tutkia mitä tapahtuu, kun meillä on muita myrkkyjä, kuten raskas metallit Elohopea Lyijy tai muut raskasmetallit – kun ne pääsevät kehoon ne myös ajautuvat rasvasoluihin ja
aktivoituu tämä ”P par gamma”-nimisen ilmiön kautta, joka siirtää sen sitten rasvasoluihin ja mielestäni
keho tekee tämän suojellakseen muuta kehoa – ja haluan saada näkemyksesi
Luulen, että keho laittaa sen rasvasoluihin, koska siellä on paljon tilaa lisätä sitä ja luoda enemmän rasvasoluja, joten uskon että ratkaisu saastumiseen on eräänlainen laimennus tässä on se tärkein
– miksi luulet, miksi se menee kehon rasvaan? niille on paljon tilaa,
13:12 Cate: kyllä, kehon rasva on paikka, että kehomme varastoi ylimääräistä energiaa oikein ylimääräisiä kaloreita oikein -niin milloin tahansa syömme mitä tahansa, mitä se jaetaan kolmeen eri osaan, kuten kolmeen eri osaan kehomme alueet 1. yksi on se, että se menee heti mitokondrioihimme poltettavaksi energiaksi,
ja sitten nämä kaksi 2. se menee soluihimme käytettäväksi rakennuspalikoissa solujen korjaamiseksi rakentamista varten lihaksemme muodostavat uusia synapseja aivoissamme uuden ihon luomiseksi solut käsky” kasvua ja korjausta” ja sitten 3. kolmas on varastointi myöhempää käyttöä varten
Syömme mitä tahansa, mitä se jaetaan kolmeen eri osaan, kuten kolmeen eri osaan kehomme alueet yksi on se, että se menee heti mitokondrioihimme poltettavaksi energiaksi, ja sitten nämä kaksi
se menee soluihimme käytettäväksi rakennuspalikoissa solujen korjaamiseksi rakentamista varten lihaksemme muodostavat uusia synapseja aivoissamme um uuden ihon luomiseksi- solut oikein niiden uusiutumista ja korjausta ja sitten kolmas on varastointi myöhempää käyttöä Kehonrasvoiksemme
koska emme voi aina syödä, meillä on oltava jonkinlainen sisäänrakennettu energialähde ja se on mitä kehomme löytyy, joten kaikki ylimääräinen varastoituu kehomme rasvaan ja meidän keho on erittäin älykäs siinä, miten P-PAR:GAMMA- lla on olennainen rooli Kehonrasvojen käytölle Ketonien muodostumisessa, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5776063/
14:11 Cate jatkaa Mutta mikä on eri kasviöljyistä Ongelma siinä että kykymme pitää yllä kehonrasvojen käyttöä ja normaalipainoa
Normaalia on kasviöljyt ne menevät kyllä kehomme rasvaan hienosti
MUTTA: Emme kuitenkaan voi helposti polttaa tällaista tulehdusta aiheuttavaa linoleeni-rasvaa kehon energiaksi – juuri syistä joista olemme puhuneet, koska solumme eivät voi käyttää niitä helposti energiana, mitokondriomme ei kykene niitä polttamaan hyvin. Joten milloin tahansa ruokavaliomme on täynnä kasviöljyjä, joista muodostuu rasvaa, jota emme voi helposti polttaa pois- Se tekee erittäin vaikeaksi ylläpitää normaalia ruumiinpainoa niin kauan kuin nämä asiat ovat ruokavaliossamme ja useimmille ihmisillä – he laskevat kaloreitaan- he seuraavat makrojaan ja he harjoittelevat joka ikinen päivä tai heillä on vain niin paljon kuin luonnollinen kyky rajoittaa syömistään
Kaikki muut lihovat ja siksi meillä on liikalihavuusepidemia, koska kasviöljyt rakentavat kehon rasvaa, jota emme voi helposti polttaa niin yksinkertainen mutta vaikea rasva poltettavaksi
15:23 Ben: järkevää, Cate mainitsit- Yksi näiden monityydyttymättömien PUFA rasvojen ongelmista on, että ne voivat sisältää monia kaksoissidoksia, joista puhut.
Tämä kirjassa tekee niistä epävakaita, ne houkuttelevat happea erittäin aggressiivisesti ne härskistvät, ja mitä tapahtuu, kun he käsittelevät näitä vihamielisiä kahdeksaa öljyä sen eltaantumisen vuoksi tapahtuu- , kun se saatetaan korkeaan lämpöön, mitä he tekevät sille – peittääkseen näiden öljyt härskiintymisen hyvin?
15:30 Cate: Mitä he tekevät: niin kun haluavat uuttaa öljyä siemenistä tehokkaasti -tarvitset paljon lämpöä, jotta on lämmitettävä nämä asiat kuoliaaksi ja he teollisuudessa puristavat niitä paineen alaisena usein ja joskus, jos se ei ole luomu öljyä, he käyttävät myös liuotinta, yleensä heksaania joka on bensiinin komponentti, joiden tiedät estävän sen olevan luomua, koska se on myrkyllistä vaikutuksiltaan. Mutta valitettavasti näistä monityydyttymättömistä PUFA öljyistä muodostuu uusia myrkkyjä happi -tiedät- ja lämpö -ja entsyymit- ja siemenet- ja erilaiset siemenen mineraalit tuottavat kaikki joukon reaktiivisia sivutuotteita, se ei ole niin yksinkertaista kuin että vain puristat öljyn pois- Se mitä tapahtuu tehtaassa on- sinä teurastat siemenen!
Solujen eheys rikkoutuu ja siten entsyymejä vapautuu ja asiat ovat vuorovaikutuksessa tavoilla, joilla- itse asiassa siemen voi ylittää luonnon kyvyn hallita sitä raaka-öljyssä- ja syntyy vain satunnaisia ​​reaktioita, joten ensimmäisessä vaiheessa öljyjen prosessointia niissä on monta tonnia myrkkyjä.
Käsittely on uuttamista, jossa he käyttävät lämpöä ja painetta ja liuottimia öljyn saamiseksi siemenestä.
17:04 Cate jatka: Nyt pysähdytään hetkeksi ajatellaksemme kuinka helppoa se on saada öljyä eläimeltä saada rasvaa eläimestä se ei ole öljyä-vaan rasvaa:
leikkaa vain se pois, ei lämpöä eikä painetta, joten meidän ei tarvitse huolehtia sivutuotereaktioista- oikeaa voita joo voita ja sitten hedelmiä- avokado kyllä ​​rasvaiset hedelmät, kuten myös kookos, se on myös yksinkertaista, kun soseutat sen
et välttämättä tarvitse lämpöä, vaikka usein käytetään vähän lämpöä, koska se nopeuttaa sitä
ja prosessi on tehokkaampi, mutta silti ei paljoa
MUTTA teollisuudessa he sentrifugoivat sen ja rasva nousee huipulle ja sitten he kuorivat
Tiedät, että he kuorivat sen pois periaatteessa, mikä on samanlainen kuin periaatteessa oliiviöljy-oliivi.
öljyoliiveja on jalostettu-ja hedelmiä myös niin monta vuosisataa ja ne saattaa olla hyvin rasvaisia niin – päivän ainoa asia, mitä heidän piti tuolle puun hedelmälle tehdä, oli puristaa kovaa kivellä jotta alkaisi tippua öljyä. Kun sinulla oli kokonainen nippu oliiveja ja jopa sama maapähkinöiden kanssa, joten maapähkinöitä myös kuten oliiveista, mutta tiedätkö itse asiassa, luulen, että ne tulivat Afrikasta- kuumempi ilmasto siellä- hieman erilainen rasvahappoprofiili -mutta sama idea- niitä on jalostettu hyvin pitkään niin että vaikka ne ovat teknisesti siemeniä, ne ovat niin rasvaisia, että sinun ei tarvitse tehdä tätä äärimmäistä painetta eli tarvitsee vain puristaa niitä hieman ja saat korkealaatuisen öljyn, joka tarvitsee vain vähän jalostusta.
Suodata vain pois lika ja roska oikein pois.
Mutta kysymyksesi oli mitä he tekevät tehtaassa
lieventämään raakaöljyn myrkyllisyyttä- SE ON kuin teollista kurinalaisuutta.
Elintarviketieteestä, tästä prosessista on kirjoitettu oppikirjoja, se on hyvin monimutkaista juuri sitä öljynjalostus on, se vaatii kymmeniä ja kymmeniä vaiheita – siemen on poistettava vahasta, ja se on heksaani myrkyn tehtävä- heidän täytyy jäähdyttää se, heidän täytyy valkaista se, heidän täytyy tehdä paljon asioita ja he päästävät ulos osan myrkyistä -Tuo on kauheaa raaka öljyä- myrkyllistä- Suurin osa myrkyistä kyllä saadaan poistettua, mutta valitettavasti he myös poistavat suurimman osan antioksidanteista – kaikki mineraalit, jotka olivat siellä, koska kivennäisaineet aiheuttavat ongelmia, kun he kiertävät ongelmat PUFA öljytuotannossa
Nuo ravinteet on poistettava koska ne ovat enemmän reaktioituvia– Siksi ne pitää poistaa – paljon hyvää pois- joten se on vain periaatteessa puhdasta tyhjiä kaloreita rasvaa ja vähän- myrkyllisyyttä– koska he eivät saa sitä kaikkea pois, ja se on huomattava määrä joka pysyy, riippuen tehtaan laadusta -öljyn laatu on myös yhtä kuin alkuperäisen tuotteen laatu, mutta lopputulos
Tutkimuksissa tehtiin testattaessa tätä orgaanisella puristettua Rypsiöljyä, he havaitsivat, että hyllyssä olevilla keskimääräisillä pulloilla oli joissain jopa 1–5 % myrkyllisiä sivutuotetyyppisiä yhdisteitä- myrkyllinen koktaili- aldehydejä- myrkyllisiä- vain epänormaalia kemikaaleja, jotka kehon on eliminoitava: Oikea myrkytys keholle joka voi aiheuttaa suoliston tulehduksen- ne menevät maksaan ne voivat aiheuttaa maksan tulehdus. Terve maksa voi poistaa osan niistä, mutta ongelma on myös se että ne alkaa levitä koko kehossamme- ja nyt osa kehonrasvastamme alkaa olla myrkyllistä!
20:45 Cate jatkaa: joten vaikka en olisi koskaan kokannut niiden kanssa pannulla paistaen, ja vaikka söisimme tuon öljyn heti hyllyltä, saisimme myrkkyjä 1-5 %: Mutta sitten vielä kun kokkaat- silloin avaat pullon hapettumaan hyvin , eli ensin avaat pullon… Tehdään asiat järjestyksessä tässä päästetään lisää happea pulloon – sitten kokkaat- eli kuumennat niitä: saat enemmän reaktioita- enemmän myrkkyjä ja tuo öljypullo Reagoi jonkin aikaa enemmän happea, se on jopa herkkä valolle, joten jos et pidä öljyjäsi sisällä pimeässä- se huononee entisestään, eli todellisuudessa ruoanlaitto niiden kanssa aiheuttaa tärkeimmät ongelmat- Ne hajoavat niin nopeasti – ja sitten kun lämmitämme niitä- niin vielä enemmän- lisää ongelmia – juuri niin – yhä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen, kun meillä on näitä Kasvi öljyjä ruokaketjussamme tuomme niillä kehoihimme MYRKKYJÄ

21:36 Cate: Näin Elintarvikkeemme öljyt tuottavat myrkkyjä ja myrkyllisyyttä
kehoomme- tuhoavat aineenvaihduntaamme. Kasviöljyt ovat pohjimmiltaan Oksidatiivinen HAPETTAVA stressi pullossa ja koska oksidatiivinen stressi on asia, joka vanhentaa solujamme- siksi kasviöljyt nopeuttavat ikääntymistämme
22:04 Ben: yksi niistä asioista, joilla autan opiskelijoitani tavallaan visualisoimaan, mitä juuri selitit oksidatiivisella stressillä solutasolla on- jos jätän puraistun omenan tiskille, ja tulimme takaisin muutaman tunnin kuluttua myöhemmin se oli jo muuttunut ruskeaksi. Tuo prosessi oli siis hapettavaa, mikä on samanlaista kuin mitä nämä kasvi- seimen öljyt tekevät solutasolla- yksi niistä asioista, joita opin sinulta, tohtori Cate ja uskon, että tämä auttaa yleisöä todella ymmärtämään PUFA`s go PUUF oikein opin sinulta että PUFA öljyistä tulee PUUF, mikä tarkoittaa erittäin epävakaita ne ovat tulehduksellisia he aikovat reagoida korkealla tasolla verrattuna mainitsemasi tyydyttyneisiin eli SATUROITUUN RASVAAN rasvoihin- joissa ei ole näitä vapaita hapettumaan pyrkiviä kaksois sidoksia ei kaksoissidoksia, niissä ei ongelmaa eikä niin paljonn-kertatyydyttymättömät rasvat vain yksi tuplasidos, joten ne ovat vakaampia, joten mainitsemasi tyydyttyneet rasvat, joita vastaan me raivoamme –väitämme Satuturoidun rasvan olevan sydänsairauksien syy, jonka kirjasi havainnollistaa – tämä on kaukana totuudesta- ei voi olla kauempana totuudesta – nämä oikeasti terveelliset rasvat ovat ovat eläinrasvoja, kuten voista- Ghee- Naudasta Tali – tai Ankan rasva ja terveellistä kuten Laardi possusta- näistä asioista puhut terveenä ja vakaana mono-kyllästymätön ja sitten myös kookosöljy olisi tuossa tyydyttyneiden rasvojen leirissä ja silloin myös kertatyydyttymättömät rasvat olisivat parempia eli avokado-öljy ja oliiviöljy, ja kuten mainitsit, silloin kun ne eivät isosti prosessoituja eikä kuumennettuja:
Hyvin erilaisia kuin nuo PUFA siemen öljyt, mikä tekee niistä vakaampia kemiallisen rakenteen kanssa
23: 17 Cate: Erilaisia ​​tarkalleen- ja niin se tarkoittaa niiden kemiallista rakennetta kuin PUFA ja sitä, kuinka ne on kasvatettu viljapellolla ja miten ne on prosessoitava Tehtaassa. Näitä ominaisuuksia käytän luodessani vihamielisen kahdeksan luettelon, koska kuten sanoit aiemmin nämä PUFA kasvi öljyt– termi joka sisältävät myös osin MOFA oliiviöljyn, ja määrittely sisältää myös kookospähkinät, joten termi ei todellakaan toimi aina, ja jopa kasvis siemen öljyt– termi ei todellakaan toimi, koska- maapähkinäöljy on paremmin terveellistä, silloin kun se on teollisuuden puhdistamaton- ja seesamiöljy on terveellistä. samoista syistä, jotka liittyvät jalostukseen, vaikka seesamiöljy on erittäin runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, kunhan et vain lämmittäisi sitä kovasti pannulla. Kyllä et lämmittäisi sitä pitkiä aikoja kuten tiedät, että sitä voi lämmittää muutaman sekunnin, se on oikeastaan ​​kaikki mitä tarvitset, kuten paistinpannua- et lämmitä sitä kovin pitkään ja itse laitan sen tavallaan lopussa vasta pannulle tai ehkä vain muutaman minuutin, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että joissain olosuhteissa maapähkinäöljy on itse asiassa enemmän, olen pahoillani, tarkoitin seesamiöljy on joissakin olosuhteissa vakaampi kuin oliiviöljy, koska siinä on niin paljon antioksidantteja ja poly-fenoleja- ja kaikkea sitä, mikä luonto siemeniin laittaa suojellakseen niitä monityydyttymättömiä rasvahappoja- Ja haluan vain sanoa vielä kerran, että PUFA Öljyt- se on lyhenne sanoista monityydyttymättömät rasvahapot, joten kun sanomme PUFA goes PUUF puhumme näistä monityydyttymättömistä rasvahapoista että ne ovat erittäin EPÄVAKAITA- eli tulevat prosessissa yhä epävakaammiksi ja huonoiksi tyhjiksi kaloreiksi- ravinne köyhiksi ja vaarallisiksi Tyjiksi kaloreiksi POOF. Eli vain koska heitämme niin monta termiä, se kannattaa toistaa että ymmärrämme mitä termit tarkoittavat.

24:40 Ben: kiitos tärkeä selventää termien sisältöä, joten joo PUFA tarkoittaa monityydyttymättömiä rasvahappoja muistan kun jaoin tämän kanssasi aiemmin, mutta mielestäni se kannattaa jakaa uudelleen.
Kun olin lapsi, äitini työskenteli Kentucky Fried Chickenissä ja ilmeisesti he paistavat Rapsissa ja Soijaöljyssä kanat siellä. Vaikka olin lapsi- jo silloin käytin siis näitä öljyjä ja olin onnellinen lapsi. Äiti toi minulle kotiin sieltä aina paistettua kanaa mukanaan- enkä tietenkään tiennyt sen vaaroista, mutta ajattelin, että se maistuu hyvältä. Mutta muistan muutaman kerran äitini ei tuonut Kentucky Fried Chicken kanaa ja minä suutuinkin- ja kysyisin häneltä, miksi et tuo kotiin paistettua kanaa tällä kertaa Äiti ?- ja hän kertoi minulle, että hän toi sen minulle vain ensimmäisten seitsemän päivän aikana paistettua kanaa – kun siellä on vielä uusi öljy, jonka he ovat vaihtaneet, mutta NYT ne kypsyttävät kanan noin 12-14 päivää käytössä olleessa samassa öljyssä yhä uudelleen ja uudelleen– kunnes siitä tulee erittäin tummaa- Vasta tuon vaiheen jälkeen he vaihtavat uuteen öljyyn – Kentucky Fried Chicken eikö ole villiä tohtori Kate?
25:32 Cate: oi luoja joo joo, sitä tarkoitan-asia on: miksi hyväksymme sen, että ruokaketjussamme- Tuo on kaameaa! ja kutsumme niitä Terveys öljyiksi?
Se näyttää karmealta jo teollisen prosessin alussa- ja meille kerrotaan, että nämä ovat terveellisiä öljyjä.
Haluankin käydä vähän keskustelua tästä ”huijaus keskustelun aiheesta” juuri nyt näistä PUFA öljyistä joo, kun aloitin, jotain noin 20 vuotta sitten, kukaan ei puhunut niistä- paitsi ne ihmiset, jotka sanoivat ”niiden olevan terveellisiä.
Niin- he ravitsemusterapeutit sanoivat, että lääkärit eivät todellakaan oppineet niistä, mutta he itse ravitsemusterapeutit oppivat ja ravitsemusterapeutit sanoivat, että ”vähennä tyydyttyneitä SATUROITUJA rasvoja- ja haluat syödä enemmän monityydyttymättömiä PUFA rasvoja”, joiden väittivät olevan ”sydän terveellistä, koska ne alentavat kolesterolia”:)
Tällä hetkellä hassua- en ole kuullut että kukaan sanoo enää niin, MUTTA mitä tapahtuu, kun kaltaisesi sinä ja minä ja muut terveysvaikuttaja-ihmiset menevät sosiaaliseen mediaan tai meidän kaltaiset ihmiset saavat julkisuutta, mitä tapahtuu? Meidät DISSATAAN
Eli kyllä ​​me tiedämme heidän olevan hyvää tarkoittavia, mutta he ovat täysin väärin koulutettuja, eli sellaisia ​​me olemme Dissattuja – debunked – dissaus on muuttunut, he eivät enää sano, että nämä Öljyt ovat sydämen terveyttä tuovia, Me kyllä tiedämme että niistä puhuvat ihmiset ovat täysin yhä väärässä ja tiedämme että PUFA öljyt vahingoittavat vaarallisesti terveyttäsi.
Oletko huomannut tämän, että nyt he vain sanovat: ”joo, ehkä ne eivät ole parhaita öljyjä, mutta nuo ihmiset liioittelevat kuinka huonoja” eli muutosta on tapahtunut
He ovat kyllä, ovat täysin nähneet tuon muutoksen ja se on erittäin tärkeää koska se tarkoittaa kahta asiaa, joista yksi on se, että he edelleen sulkevat viestin oikein, he ovat edelleen onnistuneesti toimineet sulkemalla viestin, koska he sanovat, että ”joo, se on vain yksi turha asia, josta voit huolestuaei enempää, jos sinulla on vapaa-aikaa-käytä se parempaan” ja jatkavat ”kaikkien muiden asioiden lisäksi, joista meidän mielestämme sinun pitäisi olla huolissaan, kuten ”olla luomu” ”ruuan pitäisi olla GMO-vapaa” sen pitäisi olla-”vähän suolaista”- se ei saa olla ”liian korkea kolesterolipitoista” – nämä muut asiat ”glyfosaatti” jne jne.
Tuo on” se on ”melukone” – sen sijaan, että ne vastaisivat suoraan viesteihimme Dissaamalla- He eivät voi enää puolustella näitä kasvi öljyjä – Tuo on nyt 2020 muuttunut, kun myös muut alkavat puhua tästä kasviöljyjen vaaroista ja useat myös ymmärtävät tämä logiikan. Siksi nämä syvemmät keskustelut myös ovat tärkeitä rttä opimme paremmin vielä tätä asiaa. Nyt he teollisuudessa ja Pufa öljyjen puolustajat vain toteavat ”että yksi turha mietiskeltävä asia lisää” nämä kasvi siemen öljyt-turhaa huolestua niistä”
28:35 Cate jatkaa: meidän on ymmärrettävä että Lääke tiede- siitä on tullut vain Ruoka teollisuuden oikea käsi
Tämä on luontaista heille koska Lääketeollisuus ei pääse tuon juuri syyn kimppuun – syyn joka tappaa meitä
Juuri tästä puhun kirjani 2. luvussa- en tiedä miten sinua resonoi tuo luku: että Juuri syyt- Sitä ei nyky-lääketieteessä edes ole olemassa käsitteenä- He puhuvat vain Riski-tekijöistä- Kuten verenpaineesta verensokeritasoista- ylipainosta: ja ilman pääsyä juurisyihin- emme pääse asiaa tieteellisesti käsittelemään.
Meidän on ymmärrettävä Juuri Syy kroonisille sairauksille- jotta tiedetään mikä on vialla!
Ei ongelmaa voi poistaa jos ei tiedä mikä on ongelma. Ja moderni lääketeollisuus ei ole tuosta kiinnostunut , koska näiden oireiden hoito on tuottoisaa liiketoimintaa.
Jotta Ymmärretään JUURI SYY – Hapetus stressi – se tappaa meitä koko ajan- se on tappanut lajistoa maapallon kehitysjaksoilla joka mahdollisti nyky muotoiset eläimet. Happi PUFA rasva hapot rasvat- niillä on pitkä historia konfliktia- frenemies- viha ystäviä 2 Miljardia vuotta -ensin alkuun auringon energialla – nousi happi 2 % lyhyt aikaa noin 2 Miljardin vaiheilla kaksisoluisia eläimiä – taas kaikki kuoli ja- sitten Avalon syklinoin 10% ja nyt laajemmin mitokondriot oppivat hapen käyttöön – yksinkertaisia eläimiä sitten taas uusi happis sykli Chamrian sykli happi jakso happitasot 20% tasolle nyt jo nykysenkaltainen elämä mahdollistui.
Solut oppivat käyttämään siis happea- ei vain hallitsemaan ja sietämään sitä
Eli noin 2 Miljardia vuotta on Mitokondriomme opetellut hapen käyttöön ja sen hallintaan. Niin keskeinen rooli on Hapella elimistömme energiantuotossa ja vanhenemisen estossa- ja luonnolliset PUFA rasvat hankalaittavat tätä mutta PUFA teolliset öljyt tekevät tästä hapetuksen hallinnasta hankalaa ja jopa mahdotonta
32:55 Ben: Mainiota ja kiinnostavaa historiaa ihmislajin kehittymisestä – hieno pointti keskusteluun tässä aiheessa. Millainen ihmiskehon on ja miten energia tuotetaan solutasolla hapen avulla ja miten myös solutasolla tapahtuu suojautuminen hapelta.
33:10 Mainos
34:11 Ben: mitä sanot heille jotka ei vielä osaa ymmärtää näitä PUFA siemen öljyjä vaarallisiksi. vaan haluavat perustella käyttöä ”hormesis”vaikutuksella
Cate: 1950
37:42 Ben: kyllä yhdys täysin tähän- jopa lisäravinne anti-oksidantit. Tuhosit hyvin tuon ajatuksen. Olen nähnyt myös useita tutkimuksia kun on otettu isoja annoksia näitä lisä ravinteita- on päädytty isompiin ongelmiin kuten syöpiin
Cate : tuo on kiinnostava pointti- koska Anti-oksidantit toimivat kehossamme Tiimeissä-tämäei ole yksinkertainen kehon komponentti ja toiminne, miljardi vuotta solutasolta kehitystä planeetan kehitys Chambrian happi syklistä tähän päivään- Anti-oksidanttien kohdalla kehomme Biologia taistelee säteilyä vastaan, eikä vain yksi molekyyli jota voisit syödä ja saada sen toimimaan ja kontrolloimaan säteilyä- Kyse on siis isosta kehomme toimintaketjusta. Meidän on ruokittava kehomme biologiaa ja luotettava sen toimintaan- Syödään siksi parhaiten imeytyvää hyvää ravintoa
39:08 Ben: Mitkä ovat toinen termi näille Kasvi Siemen öljyille- linoleeni hapoille
Cate: Linoleeni acid LA- se on luonnon tuottama PUFA rasva happo jota on syömässämme ravinnossa.
Tässä kohtaa keskustelu monesti menee raiteiltaan erittäin ongelmallisella tavalla.
Avataan tämä nyt yhdessä joten auta sinä Ben minua tulkkaamaan tätä: (LA) Linoleeni rasva happo. Syy miksi ihmiset keskittyvät tähän LA rasva happoon – Se on välttämätön rakennus palikka kehollemme- aivan kuten välttämättömät vitamiinit- LA on liki kuin vitamiini- tarvitsemme sitä HIEMAN , ja esimerkiksi Saturoitu rasvahappo sen saamme useilla tavoilla mutta tämä on vaikeampi saada ja siksi tärkeämpi. Eli niin Omega -6 kuin omega- 3 rasva hapot on kuin välttämättömät Vitamiinit emme voi syntetisoida yksin kehossamme- niitä on saatava ravinnosta. Palataan Omega- 6 Rasva happoihin: se on pre-cursori valmistamaan muita kehomme tekemiä komponentteja. Omega-6 rasva hapoissa on 18 Hiiltä ja kaksi avointa kaksois sidosta- ja pidennämme sen kehossamme- siitä tulee erittäin tärkeä rakennuspalikka Aivojemme rakenteille- Aivomme koostuu pitkäketjuista PUFA rasva hapoista- eli DHA ja EPA, muta myös Pre-cursori valmistaja Aradonic hapoille- jotka tuottavat tarvittaessa tulehdus reaktiota kun keho tarvitsee. Tässä kohtaa mennään helposti raiteiltaan- liioitellaan- jotkut pelottelevat tällä tulehdus vaikutuksella (ja se on ongelma sairaassa kehossa, vrt. Paul Mason). Mutta isompi Hapetus stressin ongelma on muualla- vapaiden radikaalien estossa- josta olemme jo puhuneet- eli Aradonic happojen kautta tulehdus vaikutus on osittain totta- Mutta kyse ongelmana ei ole suoraan tämä balanssi Omega3 vs Omega -6 . Kalaöljyjen tai Pellavansiemenöljyjen (flaxeed oil) kodalla- että Omega-3 olisi anrti-tulehduksellista – mutta myös Omega-3 rasvat ovat PUFA rasvoja- jopa useampi vapaa hiilipari hapettumassa hapen kanssa- siis jopa aktiivisempia nopeampia hapettumaan kuin Omega-6 Rasva hapot- niissä on 3 Vapaata hiiliparia hapettumaan – ja näin nopeampia HAPETTUMAAAN MYRKYIKSI kuin Omega-6 rasvahapot. Siksi toimivat hyvät Omega-3 rasvat häviävät kehosta nopeammin- ja epätasapaino siis syntyy myös osin tästä- ja monilla on liian vähän Omega-3 rasva happoja- koska nheille ei ole stabiileja omega-3 rasvahappoja ravinnossaan-Tässä vois ajatella Lisäravinteet tehokaksiksi- Mutta näin ei ole- vain minimaalisia mahdollisia vaikutuksia Reumapotilailla- tai kuivasilmäisyydelle ehkä Maculat ikä rappeumalle silmissä-MUTTA ei paljoa joka tapauksessa.
Ben: kuten Kala -öljyissä?
Cate: Kyllä Kalaöljyvalmisteilla- Omega-3 valmisteilla- tai muilla Omega-3 lisäravinne valmisteilla.
Ja Pellavansiemenöljyillä myös- joka on Omega-3rasva happo hieman erilainen rakenteeltaan
Ongelma tässä kohtaa on juuri syyn ymmärtämisen ongelma– joka on Hapettava Stressi.
Eli mitä enemmän lisäämme lisäravintein näitä komponentteja sitä enemmän tulehdus stressiä ja myrkkyjä kehoon saamme- emme siis ratkaisen lisäravintein tätä juuri syyn ongelmaa, vaan lisäämme sitä.
Eli kuten sanoin pieniä hyötyjä voi joku saada- ja olen kuulut itsekin kuinka iso määrä kalaöljyjä auttoi siihen ja tähän ongelmaan- ei kuitenkaan pidennä heidän elämää
44:16 Ben: Voidaanko keskustella KALAÖLJY valmisteista. Itsekin söin noita 2014-2015 olin iso kalaöljy fani:)
Sitten törmäsin Sinun työhösi Cate ja Dr. Preston Masonin https://www.youtube.com/watch?v=cVsaDOLfQPs ja Dr. Brian Peskin https://www.youtube.com/watch?v=yL_zXf3vE6w töihin
eli nämä Kalaöljy valmisteet ovat jopa aktiivisempia hapettumaan ja epä-stabiilimpia kuin PUFA öljyt omega -6 öljyt. NIH National Institution of Health – kun katsoin heidän tutkimustaan- normaalikokoinen aikuinen mies tarvitsee vain noin 7,2 Milligrammaa Omega -3 rasvoja EPA- ja kun verrataan tuollaiseen kapseliin siinä on 500-1.000 milligrammaa omega-3 rasvoja- joita ihminen ottaa sitten 2,tai 3 kapselia päivässä. Tämä on Super fysiologinen YLIANNOSTUS. ei käy järkeen minulle. Kun minulle selvisi tämä- ajattelin: syön vain kalaa rasvaista kalaa- enkä ota kalaöljyjä- koska uskon että ne aiheuttaa vain enemmän ongelmia kuin hyötyjä.
Mennäänkö siis hieman tähän aiheeseen kanssasi?
45:10 Cate: Kyllä- se mitä nämä numerot kertovat- NIH suositus 7,5 Mg pienen paperi clipsin paino on noin gramma. kun tuon jakaa 100 osaan saa käsityksen paljonko tarvitaan ravinnosta Omega 3 rasva happoja ja ihmiset käyttävät moni sata kertaisesti PUFA Kasvis siemen öljyjä noin 100 gramma jokainen joka päivä kohtuus arvioinnilla. Eli pakotamme kehomme moni sata kertaiseen kuormaan näitä Hapetus stressiä kehoomme tuovia öljyjä verraten siihen mitä niitä tarvitsisimme. Päivittäin tällainen kuorma- jos voisimme lyhytaikaisesti selvitäkin-niin joka päivä tallainen kuorma- siksi emme selviä tästä- biologiamme maksa ja anti-oksidantti armeijamme ei ole tarkoitettu selviämään tällaisen kuorman kanssa.
46:36 Cate jatkaa: 1950 luvulla tehty tutkimus PUFA rasva hapoista- se muutti / pudotti ihmisten E- vitamiini tasoja- eli jo tuolloin oli kertynyt jo 5% kehonrasvoista näistä LA Linoleeni rasvoista- joka on lähempänä noita rajoja joista voisimme selvitä jotenkin- eli noin 3 kertaisesti tai 4 kertaisesti mistä selviäisimme.- Eli kestää vuosia näiden Kehonrasva kuormien kertyminen ja ongelmien syntyminen- mutta jo tuolloin tuossa tutkimuksessa havaittiin että E- Vitamiinin taso putosi puoleen SYÖPÄ lisääntyi – E- Vitamiini on kehossamme yksi pää-Anti-oksidantti kudoksissamme. MUTTA jos syömme E-vitamiinia lisäravintein- se aiheuttaa verenvuotoisuuta- Kyse E- Vitamiini puutteessa Järjestelmätason ongelmasta. jos ajattelemme korjaavamme yhdellä vitamiinilla systeemi-tason ongelmaa- havaitaan nopeasti ettei se ole mahdollista- Tutkimus siis osoittaa että ensinnäkin jotta havaitaan muutoksia- ihmisiä täytyy tutkia vuosia esimerkiksi 5 vuotta- joss myös tämä Kehonrasvojen muutos näkyy myös Anti-oksidanttien puutoksiin johtavana-ja jossakin kohtaa kehossamme on isosti TULEHDUSTA, ja tuossa 1950 luvun tutkimuksessa havaittiin hälyttävässä määrin Syöpää- vain tuossa pienessä tutkimuksessa, jossa ei ollut tutkimus kohteena edes syöpätutkimus- muta se oli niin selvää hälyttävän selvää. Tutkittavat saivat Maissi-öljyjä versus standardi ruokavalion ihmiset joilla oli siis tavanomaista eläinperäisistä rasvaa ruokavaliossaan.
Jotta tuo hälyttävä muutos havaittiin täytyy olla hälyttävä taso jolla syöpien määrä hälytti Maissi öljy ryhmässä
Tuo siis paljastaa miksi tämä kuormitus avaa tien myös syöpien synnylle- ja muita muita isoja ongelmia.
Tuo tutkimus ei ollut niin pitkä että olisi voinut havaita Dementiaa, tai Neuro rappeumasairauksia
49:33 Ben: huimaa- paljon kysymyksiä nousee mieleen: Mainitsit jo liikalihavuuden. Nämä PUFA öljyt kertyvät kehonrasvoiksi ja tuovat Tulehdusta kehoon- josta on vaikea päästä eron- joka voi johtaa lisää ylipainon kertymiseen – eli kehonrasvojen käytön estymiseen
Hiljattain ohjelmassaan Oprah: lla oli aiheen lihavuus ja Ozympic lääke- Mutta hän ei puhunut lainkaan PUFA Kasvi siemen öljyistä- Mutta sinä sanoit sen- se on yksi johtava syy lihavuuteen- tämä Tulehdus ja Hapettava stressi kehossamme- Voisitko avata meille tätä- Miksi valtavirsta ja myös Oprah ei kerro tästä?
50:23 Cate: Kirjani ”dark Calories” se miksi kirja syntyi- se on syy koska tästä ongelmasta ei puhuta- eikä ongelmaa tiedosteta- Ongelma si pääse mihinkään keskusteluun Metabolisesta terveydestä tai lihavuudesta. ja tämä on ABSURDIA- koska jopa 30% kaloreistamme tulee näistä kasvi siemen PUFA öljyistä- Tämä tärkeä tiedon täydellinen puuttuminen keskustelusta on ABSURDIA
50:48 Ben: Kirjassasi – 80 % USA:ssa myytävästä ruuasta sisältää näitä PUFA öljyjä ainakin yhtä laatua?
Cate Kyllä keskimäärin joka kaupassa USA:ssa niitä löytyy mausteista (condiments) säilykkeisiin- pakasteisiin- valmisruokiin – kainomaitoihin jne .kaikkeen mihin on lisätty rasvoja- liki kaikkeen paisti täys- sokeri ruokiin.
51:18 Cate jatkaa: Miten ne aiheuttavat ylipainoa? Solumme ei halua niitä polttaa. mutta se mitä ne tekevät on vieläkin synkempää- nämä PUFA kehonrasvat vaikuttavat kehomme metaboliaan miten tuotamme energia- Ajatellaanpa: Jos et kykene polttamaan kehonrasvojasi- eli et pääse Ketoosiin- ruoka aikojen välissä- Kehomme tuottaa verensokeria myös itse Maksan avulla- Kun joudumme pelkästään tuon varaan- verensokeritaso ei enää säily vaan heikkenee- Silloin aivot sanoo meille- NYT napostelemaan
Ben: mitä tuolloin tapahtuu jos emme syö? käynnistyykö gluconeogenesis lihaksista silloin?
Cate: silloin on mahdollista että käytämme Proteiineja ja lihaksiamme energian tuottoon- koska kyse on isosta stressistä aivoillemme- Aivot käyttävät 20 % energiastamme
Eli kun alat tuntea nälkää: koet oireita- aivosumua- ahdistusta koska aivot ei prosessoi kunnolla-ja yht-äkkiä kaikki tuntuu ylipääsemättömältä (overwhelming)- your hangry- ja tämä ärtyisyys ja nälän kurimus hangry- viha osa- se on ydin koska verensokeri putoaa- stressi hormonien eritys alkaa-adrenaliini ja Kortisoli- ne tuovat toimintakykyä- ja koettavat boostata verensokeri tuotantittoa
NYT on vaara sille että aletaan käyttämään Lihaksia energiatuotantoon jos kehonrasvoja ei saada käyttöön – Stressihormoneilla on tämä kyky saada maksa tuotattaman lihaksista energian energiaa aminohapoista. TÄMÄ on juuri syy miksi T2Diabeetikot ovat joskus laihoja lihavia tai muutoin sarcopenia -lihakseton lihava- Eli tämä laiha läski on nykyajan ilmiö- jos 400 gr kehon sisästä rasvaa maksan ja haiman ympärillä- se ei näy ulos- Tästä puhun kirjani ”Dark Calories” 3.luvussa
DR.dr. Phil Maffetone https://www.youtube.com/watch?v=IlKWMmn-_Y4 kertoo kuinka myös urheilijat ovat nykyään skinny fat laihoja-lihavia
Mutta tästäkään ei yhteiskunnassa keskustella- Lääketiede ei ota tätä keskusteluun
55:38 Kutsun tätä Insuliini resistenssiksi energiatilaksi jossa myös urheilijamme elävät- koska kaikki kiteytyy energian tuotantoon, ja Insuliini resistenssissä kehossa olemme syödyn sokerin maailmassa– emme kehonrasvojen käytön maailmassa. Tämä kehontila on Pre-cursori esi valmiste muihin METABOLISIIN oireyhtymän kroonisiin metabolisiin sairauksiin – T2 Diabetekseen Syöpiin- Alzheimer- Astma- Ylipaino- Ahdistus-Henkiset sairaudet-On kuin Rosetta kivet verkosto Insuliini resistenssin ympärillä oleva kroonisten sairauksien verkosto- Paljastuu JUURI SYY kroonisille sairauksille- Kyse on PUFA kasvi siemen öljyt ruokavaliossamme- romuttavat Anti-oksidanttiemme määrän- saavat meidän nälkäisiksi Sokeri Hiilihydraatti ruokien perään juokseviksi- Lihomme lisää- roska ruoka houkuttaa. Kaamea kierre (vicious cycle) olemme loukussa roskaruokiin.- Kasvi Siemen PUFA öljyjen vuoksi
57:03 Ben ja hienoa- ja kerroitkin jo- rasvanpolton ratkaisusta tästä oli myös kappale kirjassasi_ PUHUTAANKO Ruokavaliosta Carnivore- Keto- joillakin kehonrasvojen käyttöönotto vaatii kuukauden työn-Onke heillä joilla ei heti avaudu kehonrasvojen käyttö- onko PUFA kehonrasvat syynä tähän?
Cate: Kyllä eli jos keho ei pääse kehonrasvojen käyttöön- tämä kertoo siitä- He tarvitsevat hieman pitempää kaavaa ja hieman hiilihydraatteja mukaan
ZERO Carbohydrate ruokavalio- se on tiukka Eläinperäisen ruokavalion muoto joka sopii useille- ja saat silloin ravinnon imeytymän. Mutta en suosita sitä heille jotka ei ole vielä metabolisesti terveitä
Olen nähnyt esimerkiksi Munuais- ongelmia heillä- he ovat olleet vanhempia- paljon kehonrasvaa poltettavaksi- ja he ovat polttanee liika nopeasti kehonrasvaa- Eli liikaa PUUF Tulehduksellista Kehonrasvaa , koska se on keholle haastavaa poltettavaa- ja sitä on kuritettava palamaan. Ehkäpä liha antaa sinulla uutta voimaa tähän kehonrasvojen polttoon . Tarvitse Rasvaa ja Proteiinia, ja jotkut alkuun hieman hiilihydraattejajos ei meinaa kehonrasvat tulla käyttöön
Kerron kirjassani kuinka syödä jos on hangry- eli verensokeri matalalla- eikä meinaa kehonrasvat palaa.
Tähän liittyy pikku huimaus ja aivosumu jopa hikoilu- stressi hormonien oireet- pahoinvointi.Päänsärky: Silloin Metabolinen recovery on tarpeen hiilihydraattien avulla potkia eteenpäin kehonrasvojen käyttöä kohden- Olen siis Energia Guru autan kehon metaboliaa kontrolloimaa energiaa
Energian saanti on toipumisen työkalu pois T2 Diabeteksestä – Insuliini Resistenssistä ja kaikesta muusta Metabolisesta kurimuksesta
Ban: kyllä energy model of Insulin resistance- Insuliini resistenssin energia malli
1:00:05 Ben: Juuri näin-
1. ASKEL Poista PUFA Kasvi siemen öljyt- tulehdus rasvat pois
2. ASKEL pudota HIILIHYDRAATIT asteittain pois viimein ketoosiin- tarkkaillan verensokeria ja ketoneita
3. ASKEL jalostan oppilaan Carnivore Eläinperäiseen ravintoon – ei koskaan suoran Carnivoreen USDA ruokavaliosta- ei liian isoja askelia
Tässä on ongelma RAVINTOLAT- mainitse kirjassasi myös Fine dining- sinnekin yltää nämä PUFA öljyt
Minäkin näen niitä kaikkialla- Se mitä yleensä teen: Kerron tarjoilijoille että olen allerginen kasvis Öljyille- aiemmin tyttöystävääni nolostutti tämä- mutta nyt hän jo ymmärtää kuinka vaarallisia nämä ovat- Olen kehittänyt myös oppilailleni tällaisen KASVI ÖLJY ALLERGIA kortin – Dear Chef I have allergy for vegetable oils- hateful eight oils and safe oils- tämä on ollut hyvä kortti ja kokit kunnioittavat sitä
1:01:40 Cate: Mainiota fantastista- tuo todella kouluttaa henkilökunttaa kehittämään myös ruokalistojaan
ja lisää muutoinkin keskustelua alan sisällä.
Minä olen kehittänyt täällä- meillä on hieman erilainen ravintola kulttuuri kuin teillä Miamissa
Emme käy kovin usein ulkona- ja en uskon että meillä kokit olisivat niin halukaista tuolle
Mitä minä olen tehnyt – olen muuttanut strategiaani – minä olen käyttänyt tuota menetelmää ilman korttia kylläkin – olen pyytänyt- onko teillä mitään minkä voisitte valmistaa voissa- ei margariinissa ei kasvis öljyissä eikä Voi /Öljyssä- Tuo ei kyllä ole niin kouluttavaa henkilökunnalle kuin kortti olisi
Olen sallinut Oliivin öljyn- Yleensä hellä on Voita- onko sinulla kortissasi kielto näille yhdistelmä jutuille Voi/ öljy?
Ben: Kyllä siellä lukee näin: ”Please note that there are not cut or blended with allergic options”
Cate: mainiota upea kortti pidän siitä- se raastaa pois oikopolut:)
Ben: olin las Vegasissa viime viikolla Konferenssissa puhumassa, ja yövyin M Resort In Henderson hotellissa Nevadassa a tuolla oli Anthony`s Restaurant- ja ystävien kanssa olimme ruokailemassa ja näytin Kasvi siemen öljy-korttiani ja hienoa tämä Anthony`s M-Resorti ravintola – heillä ei ole yhtään Kasvi siemen öljyä käytössään- he kypsentävät kaiken ankan rasvassa ja Oliivi öljyssä- tuo oli yllätys ja harvinaista kyllä. Annoinkin aplodit heille- ja olet oikeassa- mitä enemmän vaadimme sitä enemmän myös tapahtuu hyviä muutoksia- On myös Seed oil Scout- appi oletko kuullut tuosta Apista
1:04:16 Cate: Kyllä: jaan sitä myös seuraajilleni tuota Seed oil Scout appia-myös kirjassani mainitsen siitä- se on mainio tiedon lisääjä- ja käyttäjät kehittävät appia kokoajan jotta se olisi yhä suositumpi- yhä useampi käyttäjä ja viesti leviäisi yhä paremmin – Heillä on tuollainen tarra ikkunaan Seed Oil Scout- approved- ”hyve signaali”:) ajattele jos 10% ravintoloista olisi kasvi öljy vapaita. tai huoltoasemat olisivat ketjuina tällaisia- ei olisi myrkyllisiä ravintoloita ja tämä sanoma leviäisi- Ravintolat ovat sosiaalisen ryhmäytymisen paikkoja ja niiden kehittymine tähän suuntaan on mahtava mahdollisuus
Tämä on haastavaa- nuo öljyt ovat halpoja – Ja teollisuus ja pikaruoka teollisuus ja lääketeollisuus on kaikki ristiin omistettu ja he tukahduttavat tätä viestiä- Pahoitti myös kirjastani saama palaute- Vaikutusvaltainen Puplishers Weekly julkaisija ei kaikki tuota seuraa kylläkään – julkaisija halusi poistaa kirjani- kertoi ettei ole tiede taustaa kirjalleni- ei kannata lukea- Tuo palaute oli samanlaista – ”aivan turhaa huolta kerrotaan kasvi öljyistä” eli aivan sama viesti jota kuullaan myös muualta
1:08:30 Tämän vuoksi- ajattelen että meidän on pyrittävä pitämään ääntä ja keskustelua- ja meidän on oltava valmiina tällaiselle palautelleelle. Kirjoitin kirjani niin että meillä olisi tiede tausta tälle asialle- kirjani perustuu sille että taustalla on tiede. Se joka kirjoitti arvostelun kirjastani ei varmasti lukenut sitä
1:09:36 Kirjasi on juuri sellainen että se varmasti haastaa tuon teollisuuden äänen.
Cate: Tuo Teollisuus verkosto on human varakas ja vaikutusvaltainen – maailman vaikutusvaltaisin kokoplaneetalla- Terveydenhoito teollisuus on numero 1. teollisuus Amerikassa ja uskon että myös muualla on samoin. Me siis haastamme maailman voimakkaimman ja vaikutusvaltaisimmen teollisuuden– Me uhkaamme heidän teollisuuttaan ja tuottojaan – kukaan ei haasta heitä kuten me- He eivät voi sanoa ettei meillä olisi tiede tausta- HE tietävät että heidän sanomansa ”Kasvi öljyt ovat sydän terveellisiä koska laskevat kolesterolia” Tuo on TUHON VIESTI VALHETTA
Ja AHA American Hearth Association kertoo yhä tuota viestiä- SAMA koskee SUOMEN
SYDÄN YHDISTYSTÄ– öljypulloissa on AHA approved tarra
1:10:50 Ben: muistelen että viime vuonna sain sähköpostin – tammikuussa 2023 hieman yli vuosi sitten. Kirjoitin Kasvi siemen öljyistä- kirjoitin 60 sec julkaisuun ja viittasin sinuun Cate- kysyin mikä on pahinta- Sokeri- tupakinpoltto vai prosessoidut kasvi siemen öljyt. kerroin sen olevan prosessoidut kasvi siemen öljyt. eli tein videon tuosta osana keskusteluamme instagramissa. he laittoivat juuri tällaisen ”LIIOITTELUA -tarran tuon videon päälle. eli sille tuli automaattisesti tuo tarra päälle
Niin naurettavaa
1:11:41 Cate: tuo on uusi ongelma jota emme ole kohdanneet
Nyt julkisesti sallitaan ravinto ohjaajien lausua SOKERI ruuat ei ole ongelma. ja lapsille tulee sallia ne silloin kun haluavat- Terveys asiantuntijat saavat lausua että kuolettavasti lihava on vain yksi terveen kehon muoto
Ben jatkaa: ja sanotaan kaiken lihavuuden ja huonon terveyden olevan luonnollista eikä kenenkään syytä
Tämä on pitkälti UHRI Mentaliteettiä
Cate: juuri näin- se saa meidät tuntemaan toivottomuutta . Sanotaan ettei sinun kuulukaan olla terve.
Tämä on Rasistista. Juuri sairas joukko meistä on heikko vähemmistö joka ei saa tietoa terveydestä
Amerikassa se on musta vähemmistö joka saa huonoimman ravinnon . Tuo ”asia pitäisi liputtaa”
Ben: Tuossa näkökulmassa kirjasi nimi on mainio ”Dark Calories”
Dr. Darius Mo Zaffarian https://nutrition.tufts.edu/profile/faculty/dariush-mozaffarian
Kirjoitti 2 vuotta sitten Ruoka Kompassin .https://www.youtube.com/watch?v=Ho3FGfQtK3I
Eli Tufts yliopisto laatu Ruoka kompassin Food Compass- siinä vihreällä korostetaan ruokia jotka ovat terveellisiä ja luonto ystävällisiä- Keltaisella kohtalaisia ja
Punaisella vältettäviä
Punaisella oli Punainen liha ja Kananmunat ja Voi
Ja Keltaisella Voi korvattuna Kasvi siemen Öljyillä- eli ikään kuin terveellisempi vaihtoehto paistaa Kananmunat Kasvi siemen öljyissä ? Hyvä esimerkki siitä ettei haluta meidän olevan terveitä
Totaalinen terveyden vastakohta- on jakaa tuollaista tietoa- niin pahaa ja kieroa että se on aivan hullua!
1:13:38 Cate: Aivan, ja Minäkin saan usein tällaisen kysymyksen, että KEHEN VOIMME LUOTTAA?
Kun Harvardin Yliopiston henkilö kirjoittelee tällaista, ja he sanovat ” Nämä Öljyt ovat vain hiukan MYRKYLLISIÄ- mutta eivät niin pahoja” kuinka siis tiedän kehen luottaa- se nousee usein kysymykseksi. Jotkut eivät kamppaile tämän kysymyksen kanssa