B 7.5 Sepelvaltimo tauti- Sokeri sotkee kolesterolin Paul Mason

Saturoitu Rasva on meille turvallisia- Eli Kasviöljyt ovat vaaraksi- Ne HAPETTUVAT jo tehtaalla ja sisältävät huonossa suhteessa omega 3 / omega 6 rasvoja
Matala hiilihydraatti ruokavaliolla omega 6 ei aiheuta tulehdusta – vaan estää-
pyritään syömällä oikein nostamaan Omega 3 tasot ylös ja painamaan omega 6 tasot alas

Pau Mason on Fysioterapautti ja Huippu Urheilun ravinto- sekä kansanlääkäri- Paul valmentaa Olympia Urheilijoita- ja on erittäin arvostettu maailmanlaajuisesti- Hän esittää asiansa hyvin tieteellisesti perustellen

Tärkeä viesti Paulin videossa on ymmärtää-
14:27 Että korkea LDL taso on vaarallinen vain Korkeassa insuliinissa- (IR) Insuliini resistenssissä tilassa kehossamme- ja siis korkea verensokeri taso myös markkerina- Jolloin Sotkemme rajusti Sokerilla ja Kasvi ölyilla Kolesteroliamme!
KUN Insuliini on korkealla Apo B 100 (Apoliproteiini B100) Kolesterolin pinnalla syömämme SOKERI SOTKEE LDL kolesterolin pinnan signaali proteiinin (Apo B-100) ja siis koko LDL (low density lipoprotein) kolesterolikelkan- Eikä Lihakset tai Elimemme kuten erityisesti MAKSA enää tunnista sitä verenkierrossa – ja poista sitä puhdistumaan- ja korjautumaan-
Se jää verenkiertoon VAARALLISENA HAPETTUNEENA kuin rikkinäinen Taajamia kiertävä Bussi ilman osoitetta- Ei pääse maksaan uusiutumaan
KUN INSULIINI on Matalalla- Apo B 100 EI VAHINGOITU ja pysyy terveenä- eikä sotkeennu- ja Maksakin tunnistaa sen ja nappaa puhdistumaan-
15:22 Jos siis tämä Rikkinäinen osoitteeton HAPETTUNUT Kolesteroli LDL Bussi jää kiertolaiseksi verenkiertoon- se jossain kohtaa verisuonistoamme sotkeutuu Verisuoniemme sisäpinnan Magrofageihin -eli Magrofagi Verisuonen seinämässä- nappaa sen – ja aiheuttaa näin lopulta SEPELVATIMO TAUDIN- arteriosclerosis- kun useasti samaan paikkaan tarttuu tämä- myös punaisen versolun pinnalla oleva ”glycosoitu sokeroitu” Pahakolesteroli-

19:07 Katso kuva- ”mikä efekti STATIINEILLA on odotettuun elinaikaan” kokoava (review) tutkimus 2015 – 90.000 osallistujaa Tutkimuksessa- Tutkimus aika noin 4,5 vuotta-
Jos siis ensin syöt Statiineja 4,5 vuotta- ja saat kaikki vakavat vaaralliset sivuvaikutukset-ja jos sinulla oli ennestään histotoria sydän sairaudesta- tämän ryhmän luulisi hyötyvän eniten- hah-elinaika odote piteni 5,2 vuorokautta- Jos ei historiassa sydänsairautta- silloin odote 3,1 vuorokautta- Tämä oli siis julkaistu British Medical Journal julkaisussa 2015 – ei mikään höpö julkaisu- Kiinnostavaa luettavaa-
25:05 Jos olisi yksi testi- Pasto Insuliini lisäksi siis- Tämä Omega 3 ja 6 tasojen mittaus on minusta toinen tärkeä ! JA näin me teemmekin Klinikallamme-
25:17 Tutkimus 2008 Omega 3 tasojen riski akuuttiin Sydän tapahtumaan- Monesti klinikalleni tulevilla potilailla on noin 4 % tasolla omega 3- ja kun saamme tason paranemaan 4-8 % välille sydän tapahtuman riski vähenee 48 % ja jos saamme tasolle yli 8 %- silloin riski vähenee jopa 69% WAU!!
25:42 JUURI TÄHÄN TÄHTÄÄMME siis RASVOJEN KANSSA-

Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.


00:00 Minun suosikki aihe RASVAT- se on läpikotaisin väärin ymmärretty aihe- Tunnemme aiheen – se perustuu vuoden 1977 US. Dieatry Goal- ohjeisiin – Ne kehottivat vähentämään ruokavaliostamme merkittävästi Saturoitua Rasvaa
Nämä ohjeet suodattuivat maailman laajuisesti myös Autraliaan- Ja vuosien mittaan nyt 2013 viimeisimmät ohjeet- Stuart Roswell Gil oli Austraalialainen professori näiden ohjeiden taustalla- Sama Yliopisto jossa Paul juuri nyt puhuu Ravinto opin osastolla UNI Sydney
01:17 Tässä Stuartin artikkelia 1995- jossa hän tunnisti- ettei ollut perusteita Lääketieteen kirjallisuudessa tuolloin vuoden 1977 -ohjeille- TÄMÄ on sama perusta myöhemmissä ohjeissa aina nykypäivään- Ei siis ole haluttu katsoa tiedettä laajemmin-
01:43 Tämän päivän ohje Autstraliassa- ohjaa vähentämään Saturoitua Rasvaa-
Minua harmittaa tämä- Koska olen tutustunut Kirjallisuuteen ja tutkimukseen- enkä ole löytänyt mistään perusteita tälle Saturoidun Rasvan vähentämiselle- Niinpä ihmettelin mihin he perustavat nämä suositukset- Ja tarkistin heidän viittaus listansa- Kaikki parhaat tutkimukset jotka sieltä luin- joita he eivät olleet lukeneet-
02:16 Jatkoin perehtymistä viitteisin tutkimuksiin- Katso ”Australian Dietary Guidlines ignored inmportant medical research”-Selvisi etteivät he lukeneet yhtään tutkimusta liittyen Saturoituun Rasvaan ja Kolesteroliin – tällä tutkimus aikana- Piste!!
Tämän vuoksi meillä on erilaiset näkökulmat Saturoituun Rasvaan ruokavaliossa- minulla ja Australian ohjeella

02:46 Kolme tutkimusta vuosilta 2009- 2010 ja 2011 Tutkijat esittivät siis lopputuotteenaan oman katsantonsa-(final conclusion) Jä tämä katsanto kaikista tutkimuksista on selkeä- SATUROITUNEELLA RASVALLA EI OLE yhteyttä terveys haittoihin- eli ne ovat TURVALLISIA
ELI Kolme tutkimusta vuosilta 2009- 2010 ja 2011- joihin Australian Ohjeen tekijät eivät tutustuneet- Nämä ovat
2009 ”Insufficient evidence of association is present for intake of… saturated or polysaturated fatty acids; total fat … meat eggs and milk”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19364995/
2010 ” ..no significant evidence for concluding that dietary saturated fat is associated an increased risk of CHD or CVD”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20071648/
2011 ”There were no clear effects of dietary fat changes on total mortality or cardiovascular mortality…”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21735388/
Nämä ovat esimerkkejä systemaattisesta katsannosta eli systematic review- tai meta analyyseja- Lääketieteessä meillä on eri tasoista tietoa- JA tämä on HUIPPU TASON TIETOA -JA nämä kolme tutkimusta kasasivat yhteen (reviewed and consolidated) useiden tutkimusten keskeisen sisällön- ja esittivät siis lopputuotteenaan oman katsantonsa-(final conclusion) Jä tämä katsanto kaikista tutkimuksista on selkeä- SATUROITUNEELLA RASVALLA EI OLE yhteyttä terveys haittoihin- eli ne ovat TURVALLISIA

03:35 Vuoden 2013 jälkeistä tutkimusta- 2015- 2016- 2017- ja ne ovat samassa linjassa edellisten kanssa- Huippuna 2015 British Medical Journalin (combided meta-analysis) yhdistetty meta- analyysi- ja systemaattinen katsanto (review)- ”Saturated fats are not associated with all cause mortality, CVD, CHD Ischemic stroke, or type 2 Diabetes
Tutkimus 2015 linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26268692/
Sen mukaan selkeästi: ”Saturoidun Rasvan yhteyttä vakaviin sairauksiin tai muuhun ei ole”

JA 2016 sama loppuajatus- ”… no mortality benefit for the intervention group in the full randomized cohort or any pre-specified subgroup. There was a 22% higher risk of death for each 0.78 mmol/L reduction in serum cholesterol”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27071971/

Kuten myös 2017 tutkimuksen johtopäätöksenä: SATUROITU RASVA EI OLE vaarallista ruokavaliossamme- ”… replacing SFA with mostly n-6 PUFA is unlike to reduce CHD events, CHD mortality or total mortality . The Suggestion of benefits reported in earlier meta-analyses is due to the inclusion of inadequately controlled trials”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28526025/
EI siis ole mitään todisteita siitä- että Saturoitu Rasva olisi epäterveellistä

04:20 ENTÄPÄ JOS VÄHENNETÄÄN ruokavaliosta pois Saturoitua Rasvaa- Mitä tapahtuu?
Nyt päädymme maailman kalleimpaan ja laajimpaaan tutkimukseen 2006
”Low-Fat Dietary Pattern and Risk of Cardiovascular disease” Randomoitu ja kontrolloitu
the Women’s Health Initiative Randomized Controlled Dietary Modification Trial
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/

Mitä tästä opiksi- ÄLKÄÄ siis OLKO HUOLISSANNE Saturoidusta Rasvasta ruolkavaliossanne

Näytä lisää

04:20 Tutkimus 2006- Maailman laajin ja kallein ”Low-fat dietary pattern and risk of cardiovascular disease: the Women’s Health Initiative Randomized Controlled Dietary Modification Trial”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/

Se maksoi 700 miljoonaa dollaria- kesto 8 vuotta ruokavalio tutkimus Naisten terveys- 50.000 osallistujaa ja dietaarisesta ruokavaliosta poistettiin noin 10% saturoidusta rasvasta-
05:06 Tässä on tutkimuksen tulos taulu- Tärkeä tiede huomio on- että mikään tuloksista ei ylitä tilastollista merkittävyyttä (statistical significance)- eli on siis huonoa tiedettä- seurannaisuudet voivat siis olla tilastollisia virheitä- Mutta- osallistuja tietue kertoo osallistujista ilman sydänsairaus historiaa- eli kertoo siis ennustettavasta riskistä sydänsairauteen- Eikä heillä ollut saraketta ennestään sairastuneille (secondary prevention)
05:55 TÄMÄ ennestään sairastuneiden tieto – se oli haudattu sivulle 661- Kerron teille mitä tuossa sanotaan- Niillä Naisilla joilla oli historiassaan sydän verisuoni sairautta- JOS he Randomoidusti järjestettiin matala Rasva ruokavaliolle- Heidän riskinsä uuteen sydän sairauteen nousi 26% !!
Tämä oli AINOA tilastollisesti merkityksellinen löydös koko tutkimuksesta!! Miksihän se ei päätynyt loppu-tulos tauluun !!
Annetaan se nyt heille anteeksi-
Mitä tästä opiksi- ÄLKÄÄ siis OLKO HUOLISSANNE Saturoidusta Rasvasta ruolkavaliossanne

06:55 Saturoitu ja Rasva- ja Kolesteroli- yhteys- ? Jos Syömme SATUROITUA RASVAA Kolesteroli nousee- ja kuten näet JA VAIN HYVÄÄ KOLESTEROLIA- Hapettumatonta HYVÄÄ kolesterolia nousun taustalla- kun syöt Saturoitua Rasvaa!
Älä sotke kolesterolia Sokeri Hiilareita syömällä !
Tutkimus 2017 ”association of low-density lipoprotein pattern with mortality after myocardial infarction”: insights from the TRIUMPH study
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29050980/

Näytä lisää

06:55 Saturoitu ja Rasva- ja Kolesteroli-
yhteys- ?
Joka viikko joku potilaistani klinikalla kysyy- Miten on kolesteroni laita??
07:13 Katsotaanpa Mitä Kolesteroli on- Tämä on molekyylirakenne kuva – jos otat pois yhdenkin atomin- sen jälkeen ei ole kyse kolesterolista- EI siis ole HYVÄÄ TAI PAHAA kolesterolia- ON VAIN KOLESTEROLI- Se on keskeisesti tärkeä keholleemme- ja keho itse tuottaa siitä noin 75%- Jokaisen solun kuoresta 30% on kolesterolia- se on steroidi hormoonien taustalla ja luo perustan D vitamiille- se on tärkeä Sappi hapoillemme (Bile Acids) – Ilman kolesterolia kuolisimme-
08:05 Tarkemmin kolesterolista puhummekin Lipo proteiineina- JA tärkeä on ymmärtää että RASVA on elintärkeä- eikä se liukene vereen-jos siis vapauttaisimme rasvaa verenkiertoomme- kuten joskus lääketiteellisesti tapahtuukin ”fat embolism” rasva veritulppa seurauksena
08:35 Katso kuva- Jotta Rasva ei tee tulppaa- Meillä on LIPO PROTEIINI (Kolesteroli) – joka kuljettaa Rasva kuorman -Lipo proteiini on kuin sukellusvene- joka kuljettaa rasva kuormaa verenkierrossamme- se kuljettaa Rasvaa- Kolesterolia Triglyceraatteja- Vitamiinejä – Antioxidantteja- jne-

08:56 Lipo proteiinin ULKOKUORI- siinä on paljon proteiineja- Muista tämä!!- palaamme noihin proteiineihin pian- Ne ovat SIGNAALI MOLEKYYLLEJÄ ja tärkeää tietoa meille
09:10 Katso kuva Kolesterolista- eli Lipo Proteiinista- eri kokoisina
Isoimmillaan 99 % koossa Maksassa CHYLOMICRONEITA- sitten Maksalta kuorman saaneita VLDL -sitten IDL- sitten enää 80% koossa LDL ja viimein 50% koossa HDL kolesterolia- Kolesterolin tyyppi riippuu siis- Koosta-joka riippuu siis kuorman- eli Triglyceraattien ja Kolesterolin määrästä- JA kuoren sisältämien Proteiinien tyypistä-
09:23 Tänään keskitymme HDL ja LDL kolesteroliin- Näitä kahta siis pidetään Joko Hyvänä tai Pahana kolesterolina-
Alkuasetukseana sanomme että HDL on hyvää kolesterolia- ja LDL tarkastelu vaatii tarkempaa analyysiä:
09:50 Katso kuva HDL ja LDL kolesteroli-
Teen klinikallamme niin sanotun Lipid Electrophoresis testin- ja saan eriteltyä LDL Kolesterolin hapettuneeseen ja Hapettumattomaan hyvään osaan- LDL-1- ja 2 ovat hyviä harmittomia ja 3-7 ovat huonoa kolesterolia

10:23 Katso kuva näiden eri LDL kolesteroli osien terveysvaikutuksista- KAPLAN- MAYER SURVIVAL CURVE- 2500 potilasta sydänkohtauksen jälkeinen tutkimus- Kyse oli siis A hapettumattoman ja B hapettuneen kolesterolin vaikutuksesta kuolleisuuteen – 5 vuoden tarkstelu jakso- Jakson lopussa B hapettuneen kolesterolin ryhmässä kuolleisuus noin 87 % ja A hapettumattoman kolesterolin ryhmässä 75%
Tutkimus 2017 ”association of low-density lipoprotein pattern with mortality after myocardial infarction”: insights from the TRIUMPH study
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29050980/

11:15 Tässä on kuva Klinikallani tekemästäni Lipid Electrophoresis testin kuvasta- Osa on kuullut maininnan pieni tiheä ldl kolesteroli- ja kuvattu että ne pieninä painavina painautuvat verisuonien sisäkuoreen ja aiheuttavat harmia- TUO Ei ole oikea kuvaus- ne ovat kyllä pienempiä-
11:50 Katso kuva- nanometri on miljoonasosa metristä ja koko ero huonolla kolesterolilla on 1-2 nanometriä – ja itseasiassa Kolesterolin Ulkokuoren sisältö vaikuttaa eniten sen kokoon
12:18 MITEN Ruokavaliolla sitten vaikutetaan jotta saadaa A hapettumatonta- eikä B hapettunutta kolesterolia-
12:30 Jos Syömme SATUROITUA RASVAA Kolesteroli nousee- ja kuten näet JA VAIN A – LDL 1 ja LDL 2 HYVÄÄ kolesterolia- Hapettumatonta HYVÄÄ kolesterolia nousun taustalla- kun syöt Saturoitua Rasvaa

12:48 Mitä tapahtuu jos syömme HIILAREITA-nyt- Sotket Kolesterolin pahaksi- se kiertää verenkierrossa Maksan tunnistamattomana- ja viimein MAGROFAGI nappaa sen- Jos samaan paikkaan kertyy useasti tämä osoitteen hukannut tunnistamaton kolesteroli- SEPELVATIMO TAUTI !

12:48 Nyt koleseterolisi muuttuukin HUONOKSI- Katso miten paljon pahaa kolesterolia syntyy nyt-
13:10 Voisimme puhua muistakin kolesteroleista mutta jätetään ne nyt yksinkertaisuuden vuoksi pois ja kaskitytään LDL kolesteroliin (low density lipoprotein)
13:22 Katsotaan nyt noita LipoProteiinin pinnan Proteiineja- joista jo puhuttiin- KUN Kolestroli lähtee MAKSASTA Triglyseraatti Kuorman kanssa- se on VLDL kolesteroli- Ja kun se purkaa kuormaansa ja pienenee- ensin IDL ja sitten Low Density eli LDL kolesteroliksi- Eli SAMA Molekyyli- mutta ERI vaiheessa-Tutkimus 2012 ”pathophysiology oflipoprotein Oxidation, Lipoproteins Role in Health and Diseases”
linkki- https://www.intechopen.com/chapters/39567
Tutkimus 1992
-linkki- https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/030744129490183X?via%3Dihub
13:57 Tärkeä asia katso kuvassa oikealla VLDL kuoressa on siis B-100 eli Apo B 100 proteiini- ”signaali proteiini” Ja tämä signaali proteiini auttaa Maksaa tunnistamaan tämän Kolesterolin- Se on LIITTYMIS SIGNAALI-
14:27 Mitä tapahtuu- JOS VAHINGOITAMME tuota LIITTYMIS SIGNAALIA – eli teemme sitä koko ajan SYÖMÄLLÄ SOKERIA-
14:44 Katso kuva Sokerin vaikutuksesta Lioproteiinin kuoren Signaali proteiiniin- Se sotkeutuu -LDL Glycatoituu ja sitten Vanhenee ja HAPETTUU- eli ”advanced glycosylated end product”

14:57 Katso kuva kun advanced Glycakoitunut LDL- Maksa ei tunnista- Se jatkaa kiertooa verenkierrossa ja sotkeutuu Verisuonen sisäseinään- Magrofagiin-makrofagi nappaa sen
Tutkimus 2000 ”Oxidation of Apolipoprotein B-100 in circulating LDL is related to LDL Residence Time”: In Vivo Insight From Stable-Isotope Studies
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11031225/
Tutkimus 1999 ”Low-density lopoprotein particles size as an independent predictor of clycated low-density lipoprotein level”: Diabetes Care
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10388998/
Tutkimus 2015 ”LDL biochemical modifications: a link between atherosclerosis and aging”
-linkki-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4670441/
Tutkimus 1992 ”Notes on Clinical Biochemistry- JohnK Candlich SAMA kuin jo edellä katsottiin https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1016/0307-4412%2894%2990183-X
Sokerin sotkema Apo B-100 ei pääse maksaan – eikä udoksiin- ja verennkiertoon kiertolaiseksi- Ja Magrofagi versinionsen seinässä nappaa sen viimein
15:22 Katso kuva SEPELVALTIMO- tauti- Oikealla kuvassa on Magrofagi -voit kuvitella ne pieniksi Siivooja Pate olennoiksi- Ne vain hotkaisee tavaran joka ei kuulu sinne- MAGROFAGEILLA on niin sanottuja SCAVANGER REREPTOREITA- Tämä on siis SEPELVATIMO SAIRAUDEN kuvaus
Tutkimus 2013 ” Small dense LDL is more suspectible to glycation than more bouyant LDL in type 2 Diabetes”: Clincal Sciense
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22985435/
Tutkimus 1995 ”Rinsho Byori. The Japanese Journal of Clinical Pathology 1995″43(8): 735-62.September 1995
Tutkimus 1993 ” Lipid advanced glycosylation: a pathway for lipid oxidation”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8341651/
15:41 Katso kuva SEVELVALTIMO TUKOS- kun verisuonen kuoren sisäpinnalla Magrofagi nappaa Hapettuneen LDL Kolesterolin

15:53 Katsotaan esimerkkinä Taajamia mkiertävä Bussi- Linja auto APO B 100 suunnalla Matkalla Maksaan – JOS häiritsemme Signaaalia- Muista että joka molekyylisssä on vain Yksi Apo B 100 signaali proteiini-Ja Bussi Apo B 100 onkin enää APO %£$& tunnistamaton harhailija Bussi- joka lopulta päätyy hajottamolle- ELi tarttuu Magrofageihin Verisuoniemme sisäpinnalla

16:43 Tutkimus 2013 Koronnut VERENSOKERI TASO
Se on Sydänsairauksien riskin nostaja- Syömämme SOKERI on siis yhtymä tähän sydän sairauden riskin nousuun

Näytä lisää

16:34 SIVU huomio- katso kuva- Tutkija Nagoya Japanista on löytänyt syyn miksi LDL supistuu A tyypistä B tyypiksi- SE ON GLYCAATIO- Sokeri sotkee-
16:50 Katso kuva KORONNUT VEREN SOKERI TASO- lisää LDL GLYCAATIOTA- ”elevated BGL increases LDL glycation”
Eli koronnut Verensokeri taso on sydänsairauden riskin nostaja- miehillä ja naisilla- tutkimuksessa 65.000 miestä ja naista
tutkimus 2013-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22985435/

17:25 JOS INSULIINI- taso nousee (paasto insuliini markkeri) SILLOIN Riski sydän sairauteen ampuu ylös Raketin Lailla
Hyperinsulemia- eli korkean verensokerin riippumaton riski tekijä Ischemiseen Sydän Sairauteen – tutkimus 1996 ”hyperinsulinemia as an indipendent Risk Factor for Ischemic Heart Disease”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8596596/

Näytä lisää

17:25 ELI Syömämme SOKERI on siis yhtymä tähän sydän sairauden riskin nousuun- JOS katsotaan tätä hieman toisin- INSULIINI RESISTENSSI on yhdistetty Korkeaan Verensokerin tasoon-
17:35 Katso kuva- Apo B-100 EI OLE VAARALLINEN MATALALLA INSULIINI TASOLLA (matala paasto insuliini) !- Hyperinsulemia- eli korkean verensokerin riippumaton riski tekijä Ischemiseen Sydän Sairauteen – tutkimus 1996 ”hyperinsulinemia as an indipendent Risk Factor for Ischemic Heart Disease”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8596596/
Eli Vaikka korkea LDL kolesterolin taso ja matala Insuliini taso – Silloin ei ole vaaraa Apo B -100 signaali proteiinin sotkeutumisesta-
JOS Insuliini nousee (paasto insuliini markkeri) SILLOIN Riski sydän sairauteen ampuu ylös Raketin Lailla

18:00 Eli Korkea LDL taso ei ole ongelma kun pidät Insuliini tason matalalla- Se Glycakoituu sotkeutuu- vain korkealla Insuliinitasolla – Eli kun syömme Hiilareita Sokereita- silloin vahinkoa syntyy

Näytä lisää


18:06 katso kuva- non-entzymatic glycosylation- Tämä siis auttaa meitä ymärtämään MIKSi matala hiilari ruokavalio on tärkeä- ja se ylläpitää hyvää LDL kolesterolitasoa- Complexit hiilarit ovat Glucoosi -sokeri ketju- molekyylejä- JA kun syöt niitä- ne päätyvät verenkiertoosi- JA sitten LDL glycakoituu- sotkeutuu- ja lopputuotteena onkin HAPETTUNUT- sokerin sotkema LDL- pieni tiheä paha kolesteroli
18:35 Klinikallani – teen siis potilaileni Lipid Electrophoresis testin – Ja kun saamme potilaani ruokavalion muutokseen- Nämä huonot ldl kolesterolit häviävät tuloksista- ja näkyy vain hepettumatonta hyvää LDL kolesterolia- LDL 1 ja 2 tyyppejä

18:53 Pika Kertaus STATIINEISTA
”mikä efekti Statiineilla on odotettuun elinaikaan” kokoava (review) tutkimus 2015 – 90.000 osallistujaa -Tutkimus aika noin 4,5 vuotta-linkki- https://bmjopen.bmj.com/content/5/9/e00

Näytä lisää

18:53 Tehdään Pika Kertaus STATIINEISTA- Ihmiset luulevat että Statiinit estävät heitä kuolemasta-
19:07 Katso kuva- ”mikä efekti Statiineilla on odotettuun elinaikaan” kokoava (review) tutkimus 2015 – 90.000 osallistujaa -Tutkimus aika noin 4,5 vuotta-
Jos siis ensin syöt Statiineja 4,5 vuotta- kammottavin sivuvaikutuksin- ja jos sinulla oli ennestään histotoria sydän sairaudesta- silloin – tämän ryhmän luulisi hyötyvän eniten- hah:) elinaika odote piteni 5,2 vuorokautta- Jos ei historiassa sydänsairautta- silloin odote 3,1 vuorokautta- Tämä oli siis julkaistu British Medical Journal julkaisussa 2015 – ei mikää höpö julkaisu- Kiinnostavaa luettavaa
-linkki- https://bmjopen.bmj.com/content/5/9/e007118

22:00 KASVI siemen ÖLJYT- Hapettuneet jo tehtaalta
sekä omega 3 omega / 6 suhde on valmiiksi pielessä jopa hurjasti

Näytä lisää

22:00 Loput 5 minuuttia- KASVIS ÖLJYISTÄ- Erityisen kiinnostuksen aihe minulle-
ja KALA ÖLJYISTÄ-
20:12 Katso kuva – ”how vegetable oil is inflamatory”Mikä yhdistää asperiinin- ja kasvi öljyt-
20:30 Kuva Rasva kaavio- saturated ja unsaturated eli Saturoimattomasta rasvasta -mono saturoitunutta- ja polysaturoitunutta josta OMEGA 3 ja OMEGA 6-
Nämä molemmat rasvat ovat VÄLTTÄMÄTTÖMIÄ elämällemme ja keho ei niitä tuota- eli NE on saatava ravinnostamme- Niiden suhdetta voimme siis säädellä ja pyrkiä pitämään omega-6 taso alhaalla ja omega-3 taso ylhäällä- Ne siis esiintyvät balanssissa – toisen noustessa toisen on pudottava-

21:11 Katsotaan lopputuotteita
omega-3 vs omega-6-
JOS solu nappaa omega-6 rasvan – NIIN lopputuotteena muodostuu Arachindonic acid – Arakinodihappoja! ja syntyy TULEHDUS kehoomme-
AITSI JOS olemme Matala hiilari ruokavaliolla

Näytä lisää

21:11 Lääkärit tunnistavat tämän-
EICOSANOIDI kemikaalit (Eicosanoids- ”local hormones”) ne esiintyvät solussa sisällä- synty paikassaan- ja säätelevät TULEHDUSTA TURVOTUSTA- KUUMETTA – Veren HYYTYMISTÄ- ja IMMUUNI systeemiämme- Ovat siis Erittäin tärkeitä pieniä kemikaaleja
21:33 kuva- Eicosanoideja tuotetaan Omega 6 tai Omega 3 rasvoista- Eli Silloin kun kehomme haluaa Eicosanoitumista- Kemikaali nappaa suolun seinämästä tämän Omega 3 tai 6 rasvan- ja tekee lopputuotteen- Solun ulkopinnalle

21:58 Katsotaan lopputuotteita
omega-3 vs omega-6- JOS solu nappaa omega-6 rasvan – NIIN lopputuotteena muodostuu Arachindonic acid – Arakinodihappoja! ja syntyy TULEHDUS kehoomme
22:16 Kuvassa Arakinodihaposta aiheutuu TULEHDUSTA- jota hoidamme eri lääkkein- muodostuvat leucotrienes (montelukast lääke) – prostaglandings (celecoxib lääke) ja thromboxanes (asperiini)
22:48 JOS solu nappaa Omega -3 Rasvan- Silloin Lopputuotteena on EPA ja DHA- ja näitä löytyy paljon KALA ÖLJYISTÄ- Eikä lopputuotteena ole nyt tulehduttavia lopputuotteita- paljon vämemmän tulehduttavia kuin Omega-6 puolella-
23:17 Eli riippuu siitä kumman solu nappaa- MUTTA prosessissa on mukana muun muassa kaksi Entsyymiä – Delta 6 desaturase ja Delta 5 desaturase- entsyymit- Jos solu nappaa omega 6 rasvan- silloin omega 3 rasva ei pääse aktivoitumaan niin hyvin

22:46 Kuviosta näkyy tämä tasapainoilu omega 3 omega 6 yhteys toisiina- Toisen lisääntyminen vaatii toisen alanemaan- Syömällä on siis saatava omega 3 ylös ja omega 6 Alas-
Tutkimukset 1995 ja 2002 sekä 2015
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7563561/
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11948270/
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26002802/

Näytä lisää

22:46 Kuviosta näkyy tämä tasapainoilu omega 3 omega 6 yhteys toisiina- Toisen lisääntyminen vaatii toisen alanemaan-
”Balansing proportions of competing omega-3 and omega-6 highly unsaturated fatty acids (HUFA) in tisssue lipids.Prostaglandins , Leukotrienes and Essential Fatty Acids Volyme 99” Tutkimus 2015
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26002802/

Eli JOS haluamme omega 3 rasvojen tasoa ylös- Meidän täytyy alentaa omega 6 rasvojen tasoa
24:12 Katsotaan mitä tämä tarkoittaa käytännössä- Muistetaan- siis solun ulkokuoressa on Rasvoja- Punaiset verisolutkin sisältävät siis kuorikalvossaan Rasvoja- ja Nämä kuvaajat ovat kahdesta mainiosta tutkimuksesta 1995 ja 2002

Tutkimus 1995 ”Dietary intake and cell membrane levels of long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids and the risk of primary cardiac arrest” the Journal of American Medical Association
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7563561/

Tutkimus 2002 ”Blood levels of long-chain n-3 fatty acids and the risk of sudden death” New England Journal of Medicine
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11948270/

24:23 Omega 3 / Omega 6 rasvojen suhde siis paljastuu normaalissa verikokeessa
Se on tärkeä tutkimus Paasto Insuliini tutkimuksen lisäksi

Näytä lisää

24:23 Näiden Omega 3 / Omega 6 rasvojen suhde siis paljastuu normaalissa verikokeessa- Tämä Data- KAKSI EDELLISTÄ TUTKIMUSTA 1995 ja 2002 julkaistu the American Medical Association – ja New England Journal of Medicine julkaisuissa
(sekä william Harris Am J Clin Nutr 2008- linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18541601/ )
SYDÄN KOHTAUS näkyy pysty- Y- akselilla- kaksi taulukkoa Sydän kuolema ja toinen taulukko sydän kohtaus ”cardiac arrest”
sekä william Harris Am J Clin Nutr Tutkimus- 2008- linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18541601/
Mitä emmän Omega 3 rasvojen tasoa veressä- Sitä PERMPI ELINAIKA ODOTE!
Eli 10 KERTAA PAREMPI ennuste kun omega 3 taso nousee- ja Omega 6 taso matalalle!!

25:05 Jos olisi yksi testi- Paasto Insuliinin lisäksi siis- kertomaan miten kuoleman ennuste – Tämä Omega-3 ja -6 tasojen mittaus olisi minusta toinen tärkeä ! JA näin me teemmekin Klinikallamme-

25:17 Tutkimus 2008 Omega 3 tasojen riski akuuttiin Sydän tapahtumaan-

Näytä lisää

25:17 Tutkimus 2008 Omega 3 tasojen riski akuuttiin Sydän tapahtumaan- Monesti klinikalleni tulevilla potilailla on noin 4 % tasolla omega 3- ja saamme tason paranemaan 4-8% välille sydän tapahtuman riski vähenee 48% ja jos saamme tasolle yli 8%- silloin riski vähenee jopa 69% WAU!!
tutkimus ”omega 3 index and risk of acute coronary events”2008
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18541601/

25:42 Panostetaan siis Rasvoihin- Omega 3 rasvojen taso veressämme ylös- Tutkimus 2014
Potillaani nosti hyvältä 8,9 tasolta- tasolle 15.2 noin 12 kuukaudessa- Super mieheksi:)
25:46 Tutkimus 2014 Sydän sairauksien uusiutumisen riski- Omega 3 tasot populaatiossa- EPA+DHA % LIIA USEALLA on matalalla omega 3 taso!-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24743942/

Näytä lisää

25:42 JUURI TÄHÄN TÄHTÄÄMME siis RASVOJEN KANSSA-
25:46 Tutkimus 2014 Sydän sairauksien uusiutumisen riski- Omega 3 tasot populaatiossa- EPA+DHA % LIIA USEALLA on matalalla omega 3 taso!
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24743942/

26:03 Tässä on tutkimuksen tulos- Tämä mies potilas oli siis jo matala hiilari ruokavaliolla- kun teimme testin- ja aloitimme panostamisen Rasvoihin ja Öljyihin – Hän aloitti jo varsin hyvältä Omega 3 tasolta noin 8.9 %
JA Noin 12 kuukaudessa saimme hänen omega 3 tasonsa huimalle 15,2 Tasolle!!

26:35 Syömiemme rasvojen ja Öljyjen vertailu Omega 3 Omega 6 – Eli Tämä mies potilaani siis vähensi Omega 6 rasvojen saantiaan ja lisäsi Omega 3 saantiaan- vuodessa tasolle 15,2 Omega-3 rasvan taso! huimaksi tulokseksi!
Katso taulukkoa- Saturoitu Rasva punainen väri Omega 6 sininen ja Omega 3 oranssi
KOOKOS ÖLJY ja VOI- aika vähän Omega 6 rasva happoja- eli helppo on lisätä omega 3 taso korkeammlle muulla ravinnolla kalaravinnolla

Katsotaan omega 6 rasvojen osuutta KASVI SIEMEN ÖLJYISSÄ- VAIN taso 1 Omega 3 rasvoja- HUH- JA Hurja Taso Omega 6 – Eli jos olimme huolissaan omega 6 rasvojen eicosand pathway vaikutuksesta- Tuskin käyttäisin tätä lentokentillä yleisesti terveelliseksi mainostettua Grapeseed öljyä (viinirypäle siemen öljyä) jossa suhde 676 / 1 omega-6 /omega-3 rasvoille- AIVAN PIELESSÄ

27:33 Katsotaan muuta ravintoamme- tutkimus 1993- LIHASSA myös poljon omega 3 rasvoja JOS se on heinällä kasvatettu- Kalassa on myös vähemmän Omega 3 rasva happoja jos se on kassi lohta- mutta silti vielä kohtuullisesti
27:33 Katsotaan muuta ravintoamme- tutkimus 1993
”Effects of time on feed on beef nutrient composition”
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8376232/
Tämä graafi kuvaa naudan syömän ravinnon vaikutusta sen lihan omega tasoihin- kun nauta syö 196 päivää Maissin jyviä -Omega 3 taso nollautuu- versus heinää-Hyvällä heinällä ruokittu liha sisältää omega 3 Rasvoja 3 % of total FA- kuten Kala-
28:05 JA KALA- Jos syötämme kassi lohelle pellettejä- Yksi tutkimus osoitti- että kassi lohilla on 17 % vähemmän Omega 3 Rasva happoja- kuin villillä kalalla- Ei niin huono tilanne kuin Lihalla


Kiitokset- Vastaan kysymyksiin hieman myöhemmin-