B 7.5 Sepelvaltimo tauti- Sokeri sotkee kolesterolin Paul Mason
Saturoitu Rasva on meille turvallisia- Eli Kasviöljyt ovat vaaraksi- Ne HAPETTUVAT jo tehtaalla ja sisältävät huonossa suhteessa omega 3 / omega 6 rasvoja
Matala hiilihydraatti ruokavaliolla omega 6 ei aiheuta tulehdusta – vaan estää-
pyritään syömällä oikein nostamaan Omega 3 tasot ylös ja painamaan omega 6 tasot alas
Tärkeä viesti Paulin videossa on ymmärtää-
14:27 Että korkea LDL taso on vaarallinen vain Korkeassa insuliinissa- (IR) Insuliini resistenssissä tilassa kehossamme- ja siis korkea verensokeri taso myös markkerina- Jolloin Sotkemme rajusti Sokerilla ja Kasvi ölyilla Kolesteroliamme!
KUN Insuliini on korkealla Apo B 100 (Apoliproteiini B100) Kolesterolin pinnalla syömämme SOKERI SOTKEE LDL kolesterolin pinnan signaali proteiinin (Apo B-100) ja siis koko LDL (low density lipoprotein) kolesterolikelkan- Eikä Lihakset tai Elimemme kuten erityisesti MAKSA enää tunnista sitä verenkierrossa – ja poista sitä puhdistumaan- ja korjautumaan-
Se jää verenkiertoon VAARALLISENA HAPETTUNEENA kuin rikkinäinen Taajamia kiertävä Bussi ilman osoitetta- Ei pääse maksaan uusiutumaan
KUN INSULIINI on Matalalla- Apo B 100 EI VAHINGOITU ja pysyy terveenä- eikä sotkeennu- ja Maksakin tunnistaa sen ja nappaa puhdistumaan-
15:22 Jos siis tämä Rikkinäinen osoitteeton HAPETTUNUT Kolesteroli LDL Bussi jää kiertolaiseksi verenkiertoon- se jossain kohtaa verisuonistoamme sotkeutuu Verisuoniemme sisäpinnan Magrofageihin -eli Magrofagi Verisuonen seinämässä- nappaa sen – ja aiheuttaa näin lopulta SEPELVATIMO TAUDIN- arteriosclerosis- kun useasti samaan paikkaan tarttuu tämä- myös punaisen versolun pinnalla oleva ”glycosoitu sokeroitu” Pahakolesteroli-
19:07 Katso kuva- ”mikä efekti STATIINEILLA on odotettuun elinaikaan” kokoava (review) tutkimus 2015 – 90.000 osallistujaa Tutkimuksessa- Tutkimus aika noin 4,5 vuotta-
Jos siis ensin syöt Statiineja 4,5 vuotta- ja saat kaikki vakavat vaaralliset sivuvaikutukset-ja jos sinulla oli ennestään histotoria sydän sairaudesta- tämän ryhmän luulisi hyötyvän eniten- hah-elinaika odote piteni 5,2 vuorokautta- Jos ei historiassa sydänsairautta- silloin odote 3,1 vuorokautta- Tämä oli siis julkaistu British Medical Journal julkaisussa 2015 – ei mikään höpö julkaisu- Kiinnostavaa luettavaa-
25:05 Jos olisi yksi testi- Pasto Insuliini lisäksi siis- Tämä Omega 3 ja 6 tasojen mittaus on minusta toinen tärkeä ! JA näin me teemmekin Klinikallamme-
25:17 Tutkimus 2008 Omega 3 tasojen riski akuuttiin Sydän tapahtumaan- Monesti klinikalleni tulevilla potilailla on noin 4 % tasolla omega 3- ja kun saamme tason paranemaan 4-8 % välille sydän tapahtuman riski vähenee 48 % ja jos saamme tasolle yli 8 %- silloin riski vähenee jopa 69% WAU!!
25:42 JUURI TÄHÄN TÄHTÄÄMME siis RASVOJEN KANSSA-
Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
00:00 Minun suosikki aihe RASVAT- se on läpikotaisin väärin ymmärretty aihe- Tunnemme aiheen – se perustuu vuoden 1977 US. Dieatry Goal- ohjeisiin – Ne kehottivat vähentämään ruokavaliostamme merkittävästi Saturoitua Rasvaa
Nämä ohjeet suodattuivat maailman laajuisesti myös Autraliaan- Ja vuosien mittaan nyt 2013 viimeisimmät ohjeet- Stuart Roswell Gil oli Austraalialainen professori näiden ohjeiden taustalla- Sama Yliopisto jossa Paul juuri nyt puhuu Ravinto opin osastolla UNI Sydney
01:17 Tässä Stuartin artikkelia 1995- jossa hän tunnisti- ettei ollut perusteita Lääketieteen kirjallisuudessa tuolloin vuoden 1977 -ohjeille- TÄMÄ on sama perusta myöhemmissä ohjeissa aina nykypäivään- Ei siis ole haluttu katsoa tiedettä laajemmin-
01:43 Tämän päivän ohje Autstraliassa- ohjaa vähentämään Saturoitua Rasvaa-
Minua harmittaa tämä- Koska olen tutustunut Kirjallisuuteen ja tutkimukseen- enkä ole löytänyt mistään perusteita tälle Saturoidun Rasvan vähentämiselle- Niinpä ihmettelin mihin he perustavat nämä suositukset- Ja tarkistin heidän viittaus listansa- Kaikki parhaat tutkimukset jotka sieltä luin- joita he eivät olleet lukeneet-
02:16 Jatkoin perehtymistä viitteisin tutkimuksiin- Katso ”Australian Dietary Guidlines ignored inmportant medical research”-Selvisi etteivät he lukeneet yhtään tutkimusta liittyen Saturoituun Rasvaan ja Kolesteroliin – tällä tutkimus aikana- Piste!!
Tämän vuoksi meillä on erilaiset näkökulmat Saturoituun Rasvaan ruokavaliossa- minulla ja Australian ohjeella
02:46 Kolme tutkimusta vuosilta 2009- 2010 ja 2011 Tutkijat esittivät siis lopputuotteenaan oman katsantonsa-(final conclusion) Jä tämä katsanto kaikista tutkimuksista on selkeä- SATUROITUNEELLA RASVALLA EI OLE yhteyttä terveys haittoihin- eli ne ovat TURVALLISIA
ELI Kolme tutkimusta vuosilta 2009- 2010 ja 2011- joihin Australian Ohjeen tekijät eivät tutustuneet- Nämä ovat
2009 ”Insufficient evidence of association is present for intake of… saturated or polysaturated fatty acids; total fat … meat eggs and milk”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19364995/
2010 ” ..no significant evidence for concluding that dietary saturated fat is associated an increased risk of CHD or CVD”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20071648/
2011 ”There were no clear effects of dietary fat changes on total mortality or cardiovascular mortality…”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21735388/
Nämä ovat esimerkkejä systemaattisesta katsannosta eli systematic review- tai meta analyyseja- Lääketieteessä meillä on eri tasoista tietoa- JA tämä on HUIPPU TASON TIETOA -JA nämä kolme tutkimusta kasasivat yhteen (reviewed and consolidated) useiden tutkimusten keskeisen sisällön- ja esittivät siis lopputuotteenaan oman katsantonsa-(final conclusion) Jä tämä katsanto kaikista tutkimuksista on selkeä- SATUROITUNEELLA RASVALLA EI OLE yhteyttä terveys haittoihin- eli ne ovat TURVALLISIA
03:35 Vuoden 2013 jälkeistä tutkimusta- 2015- 2016- 2017- ja ne ovat samassa linjassa edellisten kanssa- Huippuna 2015 British Medical Journalin (combided meta-analysis) yhdistetty meta- analyysi- ja systemaattinen katsanto (review)- ”Saturated fats are not associated with all cause mortality, CVD, CHD Ischemic stroke, or type 2 Diabetes
Tutkimus 2015 linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26268692/
Sen mukaan selkeästi: ”Saturoidun Rasvan yhteyttä vakaviin sairauksiin tai muuhun ei ole”
JA 2016 sama loppuajatus- ”… no mortality benefit for the intervention group in the full randomized cohort or any pre-specified subgroup. There was a 22% higher risk of death for each 0.78 mmol/L reduction in serum cholesterol”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27071971/
Kuten myös 2017 tutkimuksen johtopäätöksenä: SATUROITU RASVA EI OLE vaarallista ruokavaliossamme- ”… replacing SFA with mostly n-6 PUFA is unlike to reduce CHD events, CHD mortality or total mortality . The Suggestion of benefits reported in earlier meta-analyses is due to the inclusion of inadequately controlled trials”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28526025/
EI siis ole mitään todisteita siitä- että Saturoitu Rasva olisi epäterveellistä
04:20 ENTÄPÄ JOS VÄHENNETÄÄN ruokavaliosta pois Saturoitua Rasvaa- Mitä tapahtuu?
Nyt päädymme maailman kalleimpaan ja laajimpaaan tutkimukseen 2006
”Low-Fat Dietary Pattern and Risk of Cardiovascular disease” Randomoitu ja kontrolloitu
the Women’s Health Initiative Randomized Controlled Dietary Modification Trial
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/
Mitä tästä opiksi- ÄLKÄÄ siis OLKO HUOLISSANNE Saturoidusta Rasvasta ruolkavaliossanne
06:55 Saturoitu ja Rasva- ja Kolesteroli- yhteys- ? Jos Syömme SATUROITUA RASVAA Kolesteroli nousee- ja kuten näet JA VAIN HYVÄÄ KOLESTEROLIA- Hapettumatonta HYVÄÄ kolesterolia nousun taustalla- kun syöt Saturoitua Rasvaa!
Älä sotke kolesterolia Sokeri Hiilareita syömällä !
Tutkimus 2017 ”association of low-density lipoprotein pattern with mortality after myocardial infarction”: insights from the TRIUMPH study
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29050980/
12:48 Mitä tapahtuu jos syömme HIILAREITA-nyt- Sotket Kolesterolin pahaksi- se kiertää verenkierrossa Maksan tunnistamattomana- ja viimein MAGROFAGI nappaa sen- Jos samaan paikkaan kertyy useasti tämä osoitteen hukannut tunnistamaton kolesteroli- SEPELVATIMO TAUTI !
12:48 Nyt koleseterolisi muuttuukin HUONOKSI- Katso miten paljon pahaa kolesterolia syntyy nyt-
13:10 Voisimme puhua muistakin kolesteroleista mutta jätetään ne nyt yksinkertaisuuden vuoksi pois ja kaskitytään LDL kolesteroliin (low density lipoprotein)
13:22 Katsotaan nyt noita LipoProteiinin pinnan Proteiineja- joista jo puhuttiin- KUN Kolestroli lähtee MAKSASTA Triglyseraatti Kuorman kanssa- se on VLDL kolesteroli- Ja kun se purkaa kuormaansa ja pienenee- ensin IDL ja sitten Low Density eli LDL kolesteroliksi- Eli SAMA Molekyyli- mutta ERI vaiheessa-Tutkimus 2012 ”pathophysiology oflipoprotein Oxidation, Lipoproteins Role in Health and Diseases”
linkki- https://www.intechopen.com/chapters/39567
Tutkimus 1992
-linkki- https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/030744129490183X?via%3Dihub
13:57 Tärkeä asia katso kuvassa oikealla VLDL kuoressa on siis B-100 eli Apo B 100 proteiini- ”signaali proteiini” Ja tämä signaali proteiini auttaa Maksaa tunnistamaan tämän Kolesterolin- Se on LIITTYMIS SIGNAALI-
14:27 Mitä tapahtuu- JOS VAHINGOITAMME tuota LIITTYMIS SIGNAALIA – eli teemme sitä koko ajan SYÖMÄLLÄ SOKERIA-
14:44 Katso kuva Sokerin vaikutuksesta Lioproteiinin kuoren Signaali proteiiniin- Se sotkeutuu -LDL Glycatoituu ja sitten Vanhenee ja HAPETTUU- eli ”advanced glycosylated end product”
14:57 Katso kuva kun advanced Glycakoitunut LDL- Maksa ei tunnista- Se jatkaa kiertooa verenkierrossa ja sotkeutuu Verisuonen sisäseinään- Magrofagiin-makrofagi nappaa sen
Tutkimus 2000 ”Oxidation of Apolipoprotein B-100 in circulating LDL is related to LDL Residence Time”: In Vivo Insight From Stable-Isotope Studies
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11031225/
Tutkimus 1999 ”Low-density lopoprotein particles size as an independent predictor of clycated low-density lipoprotein level”: Diabetes Care
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10388998/
Tutkimus 2015 ”LDL biochemical modifications: a link between atherosclerosis and aging”
-linkki-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4670441/
Tutkimus 1992 ”Notes on Clinical Biochemistry- JohnK Candlich SAMA kuin jo edellä katsottiin https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1016/0307-4412%2894%2990183-X
Sokerin sotkema Apo B-100 ei pääse maksaan – eikä udoksiin- ja verennkiertoon kiertolaiseksi- Ja Magrofagi versinionsen seinässä nappaa sen viimein
15:22 Katso kuva SEPELVALTIMO- tauti- Oikealla kuvassa on Magrofagi -voit kuvitella ne pieniksi Siivooja Pate olennoiksi- Ne vain hotkaisee tavaran joka ei kuulu sinne- MAGROFAGEILLA on niin sanottuja SCAVANGER REREPTOREITA- Tämä on siis SEPELVATIMO SAIRAUDEN kuvaus
Tutkimus 2013 ” Small dense LDL is more suspectible to glycation than more bouyant LDL in type 2 Diabetes”: Clincal Sciense
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22985435/
Tutkimus 1995 ”Rinsho Byori. The Japanese Journal of Clinical Pathology 1995″43(8): 735-62.September 1995
Tutkimus 1993 ” Lipid advanced glycosylation: a pathway for lipid oxidation”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8341651/
15:41 Katso kuva SEVELVALTIMO TUKOS- kun verisuonen kuoren sisäpinnalla Magrofagi nappaa Hapettuneen LDL Kolesterolin
15:53 Katsotaan esimerkkinä Taajamia mkiertävä Bussi- Linja auto APO B 100 suunnalla Matkalla Maksaan – JOS häiritsemme Signaaalia- Muista että joka molekyylisssä on vain Yksi Apo B 100 signaali proteiini-Ja Bussi Apo B 100 onkin enää APO %£$& tunnistamaton harhailija Bussi- joka lopulta päätyy hajottamolle- ELi tarttuu Magrofageihin Verisuoniemme sisäpinnalla
16:43 Tutkimus 2013 Koronnut VERENSOKERI TASO
Se on Sydänsairauksien riskin nostaja- Syömämme SOKERI on siis yhtymä tähän sydän sairauden riskin nousuun
17:25 JOS INSULIINI- taso nousee (paasto insuliini markkeri) SILLOIN Riski sydän sairauteen ampuu ylös Raketin Lailla
Hyperinsulemia- eli korkean verensokerin riippumaton riski tekijä Ischemiseen Sydän Sairauteen – tutkimus 1996 ”hyperinsulinemia as an indipendent Risk Factor for Ischemic Heart Disease”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8596596/
18:00 Eli Korkea LDL taso ei ole ongelma kun pidät Insuliini tason matalalla- Se Glycakoituu sotkeutuu- vain korkealla Insuliinitasolla – Eli kun syömme Hiilareita Sokereita- silloin vahinkoa syntyy
18:53 Pika Kertaus STATIINEISTA
”mikä efekti Statiineilla on odotettuun elinaikaan” kokoava (review) tutkimus 2015 – 90.000 osallistujaa -Tutkimus aika noin 4,5 vuotta-linkki- https://bmjopen.bmj.com/content/5/9/e00
22:00 KASVI siemen ÖLJYT- Hapettuneet jo tehtaalta
sekä omega 3 omega / 6 suhde on valmiiksi pielessä jopa hurjasti
21:11 Katsotaan lopputuotteita
omega-3 vs omega-6-
JOS solu nappaa omega-6 rasvan – NIIN lopputuotteena muodostuu Arachindonic acid – Arakinodihappoja! ja syntyy TULEHDUS kehoomme-
AITSI JOS olemme Matala hiilari ruokavaliolla
22:46 Kuviosta näkyy tämä tasapainoilu omega 3 omega 6 yhteys toisiina- Toisen lisääntyminen vaatii toisen alanemaan- Syömällä on siis saatava omega 3 ylös ja omega 6 Alas-
Tutkimukset 1995 ja 2002 sekä 2015
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7563561/
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11948270/
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26002802/
24:23 Omega 3 / Omega 6 rasvojen suhde siis paljastuu normaalissa verikokeessa
Se on tärkeä tutkimus Paasto Insuliini tutkimuksen lisäksi
25:17 Tutkimus 2008 Omega 3 tasojen riski akuuttiin Sydän tapahtumaan-
25:42 Panostetaan siis Rasvoihin- Omega 3 rasvojen taso veressämme ylös- Tutkimus 2014
Potillaani nosti hyvältä 8,9 tasolta- tasolle 15.2 noin 12 kuukaudessa- Super mieheksi:)
25:46 Tutkimus 2014 Sydän sairauksien uusiutumisen riski- Omega 3 tasot populaatiossa- EPA+DHA % LIIA USEALLA on matalalla omega 3 taso!-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24743942/
27:33 Katsotaan muuta ravintoamme- tutkimus 1993- LIHASSA myös poljon omega 3 rasvoja JOS se on heinällä kasvatettu- Kalassa on myös vähemmän Omega 3 rasva happoja jos se on kassi lohta- mutta silti vielä kohtuullisesti
27:33 Katsotaan muuta ravintoamme- tutkimus 1993
”Effects of time on feed on beef nutrient composition”
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8376232/
Tämä graafi kuvaa naudan syömän ravinnon vaikutusta sen lihan omega tasoihin- kun nauta syö 196 päivää Maissin jyviä -Omega 3 taso nollautuu- versus heinää-Hyvällä heinällä ruokittu liha sisältää omega 3 Rasvoja 3 % of total FA- kuten Kala-
28:05 JA KALA- Jos syötämme kassi lohelle pellettejä- Yksi tutkimus osoitti- että kassi lohilla on 17 % vähemmän Omega 3 Rasva happoja- kuin villillä kalalla- Ei niin huono tilanne kuin Lihalla
Kiitokset- Vastaan kysymyksiin hieman myöhemmin-