B 7.16 Tiede toimittaja Nina- Oikea tiede

Nina Teicholz tiede journalisti Puhuu Vierailevan puhujana Amerikasta nyt Australiassa Keto Fest 2022 tapahtumassa vuodenvaihteessa 2023 Miten oikeaa tiedettä piilotetaan ja pyritään hiljentämään – Piilotetaan Saturoidun Rasvan ja Eläinperäisen ravinnon terveellisyys
SEKÄ Matala hiilihydraatti Ruokavalion kiistämätön terveellisyys köyhällä tutkimus perusteella- Teollisuuden rahoitus-voima on valheen taustalla

LAAJIMMAT ja LAADUKKAIMAT tutkimukset ovat Viimein tukenamme tämän valheen poistamiseen kuten ”jalokikivi” Randomoitujen Kontrolloitujen tutkimusten KRUUNUN JALOKIVI ”Review” koonti tukimukset – maailman laajimmat
the Womenś Health Initiativehttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/
the Minnesota coronary surveyhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2643423/
Ja viimein vuonna 2016 vasta tämäkin jo vuonna 1973 valmistunut Tutkimus saatiin kokonaan julki
Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesis: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experiment (1968-73) | The BMJ
the Sydney Diet Heart Studyhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23386268/
Ja myös Näiden Gold standard tutkimusten ”Sateenkaari” koonti tutkimukset- eli meta-analyysien meta-analyysit


https://ninateicholz.com/
Nina Teicholz on Tiede journalisti- Kirjailija ja ”The Nutrition Coalition” riippumattoman yleishyödyllisen yhteisön perustaja joka puolustaa todiste peräisen Ravinto tieteen tavoitteita
Hän Haastaa nykyaikaisen ajatuksen RASVASTA- etenkin Saturoidusta rasvasta: Aiheuttako se Sydän sairauksia tai tekeekö se sinusta lihavan?
The New York Times bestselling ”The Big Fat Surprise” Kirjoittaja
Hän on uuden polven Tutkija joka ymmärtää miten Matala hiilihydraattinen ruokavalio on tieteellisesti toditetusti ihmisen paras ruokavalio kun poistetaan nykyruokavalio-ohjeen tuomaa Kroonista sairaus epidemiaa
Yli 50 vuotta meitä on ohjattu syömään Korkea Viljaista – Matala Rasvaista ruokaa ja Kasvi siemen Öljyjä,
Mutta viimeiset 20 vuotta tutkimus on johdattanut Tide yhteisöä siihen ettei tällainen ruokavalio kykene estämään Kroonisia sairauksiamme vaan on rakentamassa niitä.
Nina työ selittää ja avaa miksi tämä Ruoka-ohje on pysynyt niin kauan poliittisena ohjeena: Tuota kantavat maksetut Tiedeyhteisöt sekä Ruoka ja Lääke Teollisuus
Tarina kertoo Politiikasta ja Ravinto-Tieteen sumusta
Nina Teicholzin tutkimus vahvistaa että nämä kielletyt – mutta ihmiselle ikiaikaiset Makro ravinteet ovat meille parasta ravintoa- Liha- Kala- Kananmunat- Maito- Juustot .
Ninaa on kutsuttu “Ravinto liikkeen The Rachel Carsoniksi.”
Ninan Kirjaa sanotaan Maailman Arvostettuimpien Lääketieteen julkaisuissa ”pakko lukea” ”must read” Kuten The Lancet, The BMJ, and the American Journal of Clinical Nutrition- julkaisuissa

Viimeisin edellinen World Health Federation Presidentti totesi Ninasta 2017 Davos Cardiology Update Davos Tapahtumassa “She shook up the nutrition world, but she was right” Eli ”Nina on ravistellut Ravinto tieteen maailmaa- ja Hän oli oikeassa”
Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.

00:00 intro- Olemme Keto Fest 2022 tapahtumassa ja alkaa olla jo ilta- Mutta olemme hyvä vointisia yhä- olemmehan Ketoosi ilmastoisia 🙂
00:24 Olin iloinen saadessani Todistaa Tim Nooksin puolesta – Tim oli Käräjillä syytteessä – jossa väitettiin valheellisesti Twiitistä jossa hän ohjasi Ketoa käytettäväksi vastasyntyneille- Jotka ovat Ketogeenissä tilassa luontaisesti kylläkin- JA Timiltä on vuosia yritetty ottaa pois lääkärin oikeuksiaan- JA päivä kolme tuossa istunnossa- oli kriittinen hetki- Ja Syyttäjä puoli nuokkui jo väsyksissä- He olivat syönee lihapastoja (pasteries) ja hiilareita pitkin päivää
Timin tiimi oli siis yhä terävänä- KUN tuomari kysyi voimmeko vielä jatkaa- Timin asianajaja sanoi- Olemme Ketoosi ilmastoisia ihmisiä- voimme jatkaa vaikka koko yön- JA TIM lopulta myös VOITTI

01:15 Puhun siis tänään TIETEEN HILJENTÄMISESTÄ juuri ravinnon ja ihmisen fysiologian alueilla- Valheellisesti huudahdetaan”Missä on kaikki KETO tutkimus” Me jotka toimimme Keto ravinto asioissa ja harjoitamme Ketoosia kehoissamme- ME NÄEMME Vakuutavan ja kiistattoman tutkimus-datan joka tukee matala hiilihydraatti ruokavalion tärkeyttä- ja ketoosin voimaa ihmiselle
MUTTA ohjeissa joita saamme lääkäreiltä tai ohjaajilta emme saa tukea tälle sivistykselle

01:46 Haluankin kertoa tästä TIEETESTÄ ja sen HILJENTÄJISTÄ Käydään läpi MITÄ ON OIKEA TIEDE ja miten tämä tieteen hiljentäminen on rakentunut- Olen kirjoittanut kaksi kirjaa ja perustanut tämän Ravinto liittoutuman ”the nutrition coalition” yhteisön- Jossa perustana on TIETEEN todistama EVIDENSSI- Tämä työ on kuin Titanikkia vastaan toimintaa
02:07 JA elämme Feikki uutisten- Mis-informaation- Valheiden- Ideologioiden mielipiteiden – tieteen löydöksien- ja tieteen löydösten KIELTÄMISEN aikaa
Mikä on Tiedettä- mikä on Väärää tiedettä ja mikä Mustamaalausta – Tiedettä vastaan hyökätään joka puolelta

02:20 Mitä on TIEDE- KENEN tiede on oikeaa- Onko ”Virallista ”tiedettä tai Viranhaltijoiden Tiedettä- Jokaisella on oma versionsa tieteestä- HÄMMENTÄVÄVÄÄ!
02:55 Olemmeko me jotka syömme SATUROITUA RASVAA- olemmeko me siis foliohattuisia hulluja ihmisiä 🙂
Tästä on tärkeä puhua- KOSKA Ravinnolla on tärkeä vaikutus meihin ihmisiin

03:20 LIHAA syövät joutuvat häpeilemään ja piilottelemaan ruokavaliotaan- RUUASTA on tullutkin IDEALOGINEN Kulttuurinen väittely- ja debatti Poliitiikkaa ja ideologiaa- ei siis terveyttä ja tieteen mukaista ohjausta vaan ohjeena onkin maailman pelastaminen vegaanisuudella- JOS syöt Roskaruokaa olet ok
Mutta jos syöt oikeaa ruokaa- olet hylkiö

03:54 Puhutaan nyt TIETEEN LÖYDÖSTEN KIELTÄMISESTÄ- Tämä kertoo myös hyvin sen mikä Ravinto Tieteessä on tilanne- Kyse on pitkästä ajasta kymmenistä vuosista- SATUROITU RASVA- Ja kuinka näihin liittyvä Tiede on Kielletty ja Piiloteltu

04:25 Aloitetaan Suurimmasta
”Arteherosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology”
The Minnesota Coronary Survey
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2643423/
Tämä tutkimus tehtiin -60 luvulla- JA oli LAAJIN koskaan Kliininen Tutkimus Ansel Keyesin HYPOTEESISTA- eli AIHEUTTAVATKO SATUROITU RASVA ja KOLESTEROLI SYDÄN SAIRAUKSIA.
Yli 9.000 miestä ja naista- 5 Sairaalaa ja hoivakotia- Minnesotassa – Eli kyse oli erittäin hyvin Kontrolloidusta KLIINISESTÄ tutkimuksesta- pystyttin kontrolloimaan syöty ruoka-
Ja Tulos oli- EIVÄT AIHEUTA Saturoitu Rasva ja Korkealla oleva Kolesteroli sydän sairauksia ”no difference” Sydän tapahtumiin (CVE-coronary vascular events) Sydän kuolemiin (CVD) eikä kokonaiskuolleisuuteen – Saturoitua Rasvaa oli siis 8% tai 18 % kokonaisenergiasta

05:14 Mitä Tapahtui tämän jälkeen- Itse asiassa tutkimuksen alkuperäinen johtava tutkija oli Ansel Keyes– MUTTA häntä ei näy Tutkimuksen loppuraportissa- vaan Ivan France– joka oli johtava kirjoittaja tutkimuksen loppuraportissa-
05:30 TUTKIMUSTA ei julkaistu 16 vuoteen- VAIKKA se oli Kansallinen -National Institute for health (NIH) – U.S Hallituksen rahoittama tutkimus !
TUTKIMUKSEN PIILOTTAMINEN on jonkun sortin TIETEEN VÄÄRENTÄMISTÄ (malfeasance) Tarkoitus oli siis julkaista- MUTTA jätettiin julkaisematta- Kun Ivan Franchelta kysyttiin 1989 MIKSI?
JA kun julkaisivat vuonna 1989 – laittoivat sen tulokset sivuille joita ravinto-tutkijat ei yleensä lue- Ivan sanoi- ”Tutkimuksessa ei ollut mitään vikaa- Olimme vain niin pettyneitä lopputulokseen”

06:05 Vuonna 2015 tehtiin uusinta katsaus tähän tutkimukseen – ja löydöksenä oli myös – Kasvi Öljyillä Saturoitu rasva korvaten ryhmän KOLESTEROLI taso laski- Miehet ja Naiset MATALAN KOLESTEROLIN ryhmässä siis KUOLEVAT suuremmalla todennäköisyydellä Sydän verisuoni sairauksiin- Kuin Korkean kolesterolin ryhmässä
Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesis: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experiment (1968-73) | The BMJ
06:21 Tämä osoittaa Alkuperäisen tutkimusryhmän aidosti toteuttaneen TIETEEN VÄÄRENTÄMISTÄ- tai selection Bias- eli Valinnan- PUOLUEELLISUUTTA
Tämä on Historiallinen Esimerkki- jotta ymmärrämme mitä tieteessä tapahtuu- On paljon muita tutkimuksia joita ei koskaaan ole julkaistu- ovat NIH instituutin kellarissa jemmassa

06:43 Ennen kuin mennään tuoreempiin tapauksiin- KATSOTAAN TIETEEN BYRAMIDIA-
”Tieteen todisvoiman byramidi”
Korkeimmalla kruunin jalokivenä on Randomoitujen Kontrolloitujen Tutkimusten Review- eli koonti tutkimus Analyysit
Re-evaluaatiot ”Gold Standard evidence

Niiden alla Randoomoitu Kontrolloitu tutkimus-

Seuraavaksi heikommalla tasolla on Ei Randoimoidut mutta Kontrolloidut tutkimukset

Seuraavaksi heikommalla tasolla ”Observational study” kuten Populaatio tutkimus jossa ”ilmiöt” näkyvät- ei syy seurausta – kuten esimerkiksi Avioero riski Mainen kaupungissa Per capita margariinin kulutus- Mitä vähemmän syöt margariinia- sitä vähemmän riskiä avioerolle 🙂

Sitten Case series ja case Reports- Tapaus tutkimukset-

Ja alimpana heikoimpna syy yhteyksien osoittajana- Experttien MIELIPITEET

07:54 SATUROIDUSTA RASVASTA on VALTAVASTI Painavaa Luotettavaa jalokivi Randomoitua Kontrolloitua – ja ”Kruununjalokivi”- eli näiden koonti tutkimuksia – kuten edellä ”the Minnesota Coronary Survey” eli paljon Valtion Rahoittamaa tutkimusta – kaikkiaan 67.000 miestä ja naista Tutkimukset kestivät 1-8 vuotta
Kun nykypäivänä tehdään Randomoitua Kontrolloitua tutkimusta se tehdään paljon pienemmällä otannalla- esim- 200 tutkittavaa-
Useimmiten näissä Saturoidun Rasvan tutkimuksissa on Kliininen ympäristö- kuten sairaalat ja hoivakodit- jossa saadaan erinomaisesti kontrolloitua syöty ravinto- eikä vain ainoastaan anneta ohjetta kotiin – JA tämän kaiken jälkeen- SATUROITU RASVA Ravintonamme on TURVALLISTA ja TERVEELLISTÄ- Se ei aiheuta sydän- verisuoni sairauksia- tai totaali-kuolleisuutta tai aivohalvauksiin ja sydänkohtauksiin- ei sillä ole vaikutusta

08:56 ELI SATUROIDUN RASVAN turvallisuus ihmiselle sydänsairauksien aiheuttajana- ON ENITEN TESTATTU HYPOTEESI Ravintotutkimuksen ja Terveyden (nutrition and disease) HISTORIASSA
JA tulos on SELKEÄ- NE ovat TURVALLISIA ihmiselle
Eivät aiheuta sydän- verisuoni- ym sairauksia- HYPOTEESI ON KUMOTTU

09:16 Katsotaan historia janaa miten tutkimus nousee- kuten edellä Minnesota tutkimus 1960 -70 luvuilla (RCT) randomoitua Kontrolloitua tutkimusta laajasti – tämäkin PIILOTETTIIN

Kunnes Garry Taubes kirjoitti kirjan ”Good Calories- Bad Calories VUONNA 2007
JA VUONNA 2010 Tuli myös tutkimusta Ronald Krauss ehkä tunnettekin hänet- ”Saturated Fat, carbohydrate, and cardiovascular disease”2010
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2824150/
Ronald oli ensimmäinen tutkija- joka otti nämä vanhemmat tutkimukset Re- Analyysiin kävi ne läpi Meta-analyysillä
JA julkisti 2 erittäin tärkeää Tutkimusta !
Minun kirjani tuli 2010 (Nina Teicholz ”the Bid Fat Suprise”) englanninkielinen versio siitä-katso tuore Dr. David Perlmuttter Neurologin haastattelu Ninasta https://www.youtube.com/watch?v=kSGlU6m7mjU

Sitten VUONNA 2020 TEHTIIN (20) Kaksi Kymmentä- KOONTIA Review/ Meta-analyysia näistä (RCT) Randomoiduista (Satunnaistetuista)Kontrolloidusta tutkimuksista Katsottiin kaikkia näitä Kliinisiä hyvin kontrolloituja tutkimuksia jotka oli jo UNOHDETTU- Ylenkatsottu – Väheksytty- Julkistamatta jääneitä- PIILOTELTUJA

JA nyt vuonna 2022 on myös SATEENVARJO TUTKIMUSTA näistä 2020 koonti tutkimuksista Review tutkimuksista- Joissa on paljon tutkijoita- ERI tiimeistä- Ympäri MAAILMAN- JA katsottiin taas uudestaan

JA lopputulos on Tämä on ilmiömäinen tutkimus ja tulos 2020– ”Saturated Fats and Health”: A reassessment and Proposal for Food.Based Recommendations”
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32562735/
JACC ”state-of-the-Art REVIEW” (the Journal of the American College of Cardiology- JACC) CARDIOLOGIEN- Sydän kirurgien- HUIPPU JULKAISU- heidän jotka ovat eniten konservatiivisia- tässä aiheessa- Kuten Thomas Brenna– jotka olivat mukana antamassa aiemmin ”Dietary Guideline Committee” asiantuntijoina Rakentamassa SATUROIDUN RASVAN Politiikkaa-
NYT VIIMEIN– Hekin sanovat- EI OLE Vankka todistusta siitä että Amerikan populaation tasoisella Saturoidun Rasvan rajoittamisella olisi merkitystä estämään Sydän -ja Verisuoni Sairauksia -tai Kuolemien vähentämisessä
”There is no robust evidence that current population-wide arbitrary fat consumption in the United States will prevent cardiovascular disease or mortality”
10:45 Tämä JACC julkaisu myös valittiin VUODEN Huippu Julkaisuksi- by the Editor- in-Chief of the Journal- julkaisussa

10:50 Tässä on toinen Tutkimus- 2021Dietary Saturated Fats and Health: Are the U.S Guidelines Evidence-Based?”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34684304/
Nina on itse mukana tässä julkaisussa- JA mukana on 3 entistä USDA ”Dietary Guideline Committee- advisory”- tutkijaa-
eli KATSOIMME mitä tapahtui 2020 – kun ”Dietary Guidlines” teki review-katsausta SATUROIDUSTA RASVASTA
Luimme kaikki heidän artikkelinsa: Normaalisti tutkimuksista saa nopeasti lopputuloksen ”Conclusion” osiosta
JA koonneissa on TAULUKKO jossa avataan tulos
11:33 Katso millaista julkistusta oli advisory committee julkaisuissa- vain ALAVIITTEISSÄ listataan- EI taulukkoa tai selkeää Conclusion kuvausta !

11:43 MUTTA tämä saatiin sieltä esiin: (Studies with Direct Associations on 2020 dietary guidelines)
Jaoimme taulukkoon tutkimukset jakoperiaatteella- mikä osuus Tutkimuksesta tukivat Comitean ohjetta- ja millä prosentilla Tutkimus ei tue advisory ohjetta
Pinkki värjätty sarake kertoo tutkimuksista joista ei löydy tukea advisory ohjeelle 2020:
93 % Tutkimuksista ei tue ”Total Cardio Vascular Endpoints, incliding Mortality” eli sydän ja verisuoni sairausissa ja kuolleisuudessa
73 % ei tue aiheissa ”CHD, CAD, MI, or PAD Endpoints” eli Sydän valtimo-ja infarkti aiheissa
Aivohalvausten aiheessa 100% ei tue Advisory 2020 ohjetta
12:15 Kuinka itse näkisit? Löytyyko perustaa nyky ohjeelle SATUROIDUSTA RASVASTA- sen rajoittamiselle?
12:27 USDA- Guidliness 2020 toteaa- VALHEELLISESTI- MIS-INFORMATION
Cardiovascular disease Endpoint Outcomes:Aikuisille
”Korvaamalla Saturoitua Rasvaa Polysaturoidulla Rasvalla – näin vähenisi Sydän sairauksien riski- ja sydän verisuoni kuolemat” ”Todistus on vahvaa” (Grade: Strong) – NÄIN VÄITTÄÄ USDA komitea ohje- FAKE or FACT- vääristelyä vaiko tieteen mukaista faktaa- mitä tuumaat itse?
Pitäisikö tällainen poistaa Twitteristä?

12:45 En ole aiemmin nostanut näitä henkilöitä esiin yleisön edessä
IHMISET TUOSSA KOMITEASSA -USDA alakomiteassa- joka lausui Saturoidusta rasvasta- 88 % Tutkimuksesta ei tue tämän alakomitean kantaa- SILTI he toteavat ”Evidence is Strong”??

Linda Van Horn– hän on 50 vuotta pyrkinyt todistamaan Saturoidun Rasvan olevan vaarallista- Te jotka tunnette Jerry Stamlerin- joka työskenteli Ansel Keysin Linda työskenteli Jerry Stamlerin kanssa- ja Hän on myös ollut miltei jokaisessa komiteassa Yrittäen tuomita Saturoidun Rasvan- Mitä tuumaatte- onko kyse INTELLECTUAL BIAS- Sivistynyt puolueellisuus !

13:28 Joan Sabaté– hän tulee Loma Linda Yliopistosta– joka on 7. päivän Adventisti kirkon yliopisto– JA he uskovat Uskon asianaan- Että et voi syödä Eläinperäistä ravintoa- Sue ja hän olivat puhujina (hosted) (5) viidessä VEGETARIAN Konferenssissa-
Ja Joan uskoo siis vegetarismiin– siksi vihataan Saturoitua eläinrasvaa
14:10 Katso miten massiivinen tausta- iso rahallinen tuki Joanilla on eri järjestöiltä tukenaan – Puupähkinä- ja soijapapu comissiolta – Valtava Intressien konflikti
14:28 Saatat ylättyä- Että the U.S Dietary Guidline Committee– ei vaadi tutkijoitaan ilmoittamaan tuki-rahoittaja-verkostojaan- eli julkisesti poistamaan INTRESSIEN KONFLIKTIA
Ja lienee AINOA Asiantuntija taho JOKA EI avaa näitä tausta tekijöitä julkisesti

14:37 Linda Snetsaar– Hän on osa David Katzin Veganisti ryhmää- nimeltään (the true Healt initiative” ja on yhdessä Davidin yhtiössä tiede asiantuntijana
Ja myös hän on pyrkinyt pitkän uransa tuhoamaan Saturoidun Rasvan
15:05 Regan Bailey– olisi ehkä ryhmän opponisti- mutta hän ei puhu julkisissa kuulemisissa
15:14 Nämä ovat siis ihmiset lausumassa Saturoidun rasvan vaarallisuudesta 2020-2025 ohjeissa (dietary guiline 2020) He päättävät mitä lausutaan

15:27 On myös Ihmmeellistä MUTTA totta- ettei koskaan USDA Dietary guidline ole julkistanut Tutkimus taustaa – NOITA Kliinisiä tutkimuksia jotka kattavat 67.000 ihmisen tutkimus joukkoa – Kuten ”the Minnesota Coronary Survey”- Yksikään noista Komiteoista ei ole näitä julkistanut!

15:40 Eli Komiteat ovat aina HYLKINEET tätä laajaa ENITEN TESTATTUA HYPOTEESIA tutkimus-dataa Ravinto tutkimusta Saturoidun Rasvan ja Polysaturoidun Rasvan terveys eroa-”ignoring data on the most studied Hypothesis in nutrition”
KOSKA meillä on tällainen INTRESSIEN KONFLIKTI ohjeidemme antajissa- On erityisen tärkeää ymmärtää- että se on TIETEEN VATAISTA- He eivät ilmoita tausta rahoittajiaan

16:05 NIINPÄ teimme vuonna 2022 useiden tutkijoiden kanssa Tutkimuksen ”Conflict of Interest for members of the U.S 2020 Dietary Guidlines Advisory Committee
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35311630/
KAIVOIMME siis kaikkien komitean jäsenten Intressien konfliktit-
Tuloksena- liki 95 % komitean jäsenistä oli (COI colluion of interest) Intressien konflikti- Ruoka- ja / Tai Lääke teollisuuden yhtiöihin
Suurimmalla osalla oli yli 20 yhteistoiminta yritystä – ja toimivat itse yli 10 eri teollisuuden toimijassa-
Eniten yhtiöstä olivat esillä Kelloggs, Kraft, General Mills, Dannon and the International Life Science (ILSI)- heillä oli yhteydet useisiin Komitean jäseniin-
Nämä yritykset valmistavat Korkealle jalostettua ruokaa- JA ILSI on monikansallinen ruoka yhtiö
JA yksi komiteajäsen on NESTLE OPTIFAST Lääketieteellinen johtaja

16:50 Joten jos häneltä kysyy- pitäisikö syödä Optifast patukkaa vai oikeaa ravinteikasta ruokaa– kun korjataan liika lihavuutta kansastamme- Mitä arvelet hänen sanovan? Olisikohan hän puolueellien?
16:58 Komitea jäsenissä oli myös MERCK yrityksen kansainvälinen Tiede- Johtaja-

17:02 Se oli SATUROIDUN RASVAN asia-
Puhutaan nyt KOLESTEROLISTA- Ja tämän VALHEEN vuoksi emme syö kananmunan keltuasia tai simpukoita (shellfish)
”Dropped by the U.S Dietary Guideline in 2015 ”no appreciable relationship between consumption or dietary Cholesterol and Serum Cholesterol” -linkki-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6129189/
Eli Syödyn KOLESTEROLIN rajoite poistui 2015 U.S dietary Guidlinen ohjauksesta- Eli ”ei löydy todistusta syödyn ja veressä olevan kolesterolin välillä”
Tämä oli Systemaattinen ”Review” Koonti tutkimus
17:22 Tätä katsottiin uudestaan 2020 U.S Dietary guidline ohjeissa- JA he totesivat: ”Insuffisient evidence” to link dietary cholesterol with blood cholesterol-
ELI EI OLE pitävää todistusaineistoa tukemaan syödyn- ja veressä olevan kolesterolin yhteydestä

Mitä mieltä olette? Tulisiko politiikan tekijoiden suositella Ylärajaa SATUROIDUN Rasvan käytölle?
17:52 Oops! ei onnistunut- DGA 2020-2025 ”U.S Recommened Dietary Patterns” are …lower in cholesterol” näin he siis päättivät-
Kielsivät Tieteelliset perusteet (”deanial of Scientific Findings”)

18:02 Mennäänpä LOW FAT ruokavalioon- MATALA-RASVA Ruokavalioon
Ystävämme ravinto aiheessa 🙂 ”Jane Brodys Good Food Book-”living the High Carbohydrate way- eli elämä korkea hiilihydraatti ruokavaliolla
Jane Brody vasta hiljattain eläköityi New York Timesista

18:28 Tässä on Zoe Harkonen piirros-
eli Matala Rasva ruokavalio (low fat)
2006 ”the Women Heath Initiative” Matala rasva ruokavaliolla – TOISEKSI ENITEN TESTATTU HYPOTEESI Ravintotutkimuksen alalla-
Tutkimus oli multi centered- tehtiin useassa paikassa NIH (national Heath Institute) Valtion rahoittama
49.000 naista – 8 vuoden tutkimus- TULOKSISSA (Conclusion:) EI voitu nähdä hyötyjä Lihavuuden – Sydän sairauksien eikä minkään tyyppisen Syövän osalta MATALA RASVA ruokavaliolla
”low-fat dietary pattern and Risk of cardiovascular disease”Jama 2006
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/

18:59 Sitten oli kaksi (2) ”Boeing Trial” ”-Tutkimusta- Testattiin 1.230 Miestä ja Naista- Testattiin valtion ohje ruokavaliota (USDA)- Tuloksissa (Conclusion:) Ei hyötyjä Ylipainon pudotukseen-Verensokerin kontrollointiin- (diabetes) sekalainen tulos Sydän sairauteen (mixed result)
”Atherosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology” JAMA -Journal of the American Medical Association-
Linkki hukassa ?
Kun alennetaan LDLkolesterolia- myös HDL alenee- Kaikki hyvät kolesterolit siis alenee ja terveys huononee tällä tavalla- (Hox! Tulisi alentaa vain sotkemasta itse Sokerilla ja kasvi Öljyillä Kolesteroliamme)

19:30 Kun kaikki Amerikkalaiset laitetaan Matala Rasva ruokavaliolle USDA ruokavalio ohjein- TÄSSÄ NÄET mitä on tapahtunut – LIHAVUUS kasvanut jyrkästi 1980 alkaen- Samaan aikaan tuli ”1980 U.S Dietary Guidlines for Americans” alle 50 % osuudesta liikalihavia on noustu vuoteen 2010 jo liki 75% osuuteen Liikalihavia

19:42 Onko siis Matala Rasva ohjaus aika ohi? ”…there is no conventional message to recommend low-fat diets.” Alice Lichtenstein, Vice-chair, 2015 Dietary Guidlines Advisory Committee
Kliininiset tutkimukset eivät sitä tue- eikä historiallinen Tutkimus todiste
NIINPÄ viimein Komiteakin totesi näin:
EI ole tukea Matala Rasva ruokavaliolle

19:57 MUTTA Guidlines 2020-2025 he totesivat että rasva saa olla 20-30 % osuus ravintoenergiasta- Viittaavat ”AMDR”
”the National Academies of Sciences” Standardeihin
Tämä on siis matala-Rasva Ruokavalio ohje 20-30% energiasta rasvana

20:10 ELI nyt on muutettu Terminologiaa- JA kun katsot ruokaa mitä he suosittelevat- Se on Matala- Rasva ohjeistus

20:22 Mitä on tapahtunut MATALA HIILIHYDRAATTI- LOW CARB Ruokavaliolle- MIKSI sitä ei ole kansallisessa ohjeistuksessa
2015 Eve Essary – kun hän työskenteli USDA:ssa- Hän vastasi matalahiilari Low Carb tiedusteluumme- ”Hei – Alakomitea Cs 2 käsittelee Guidline ohjeistusta- JA hän sanoi ”koska on ollut jatkuvaa ja kasvavaa kiinnostusta matala Hiilari Low Carb Ruokavalioihin- Olemme kysyneet komitealta useasti miksi he eivät ota mukaan Low Carb ruokavalion vaihtoehtoista- ohjausta- vain siis vaihtoehtoa”
Ja Alice Lichtenstein– Komitean vara- puheenjohtaja vastaa- ”Emme ajatelleet sisällyttää tätä kysymystä muulle komitealle- MUTTA Joku komiteasta vastasi- ”Me teimme tutkimus katsannon Low Carb ruokavalio tutkimuksista- vaikka emme lisännet sitä muodollisiksi ohjeiksi- -ja laitoimme tulokset ”Metodoligiseen tukimukset”osaan- vaikka olisivat kuuluneet ”Ohjeet ”osaan”

21:45 Itse asiassa sain tämän 2015 USDA Katsannon tulokset- 43 Tutkimusta, sisältäen 30 Kliinistä tutkimusta-
Frank Hu– joka on professori tuossa komiteassa- Harvardista- Hän sanoo ””ettei tuota low Carb ohjausta tulisi haudata Metodologia osaan”
22:20 Eikä vuonna 2020 USDA löytänyt yhtään Low Carb tutkimusta?
Unohtivat ilmeisesti aiemmat 43 tutkimusta jota tutkivat 5 vuotta aiemmin – Tämä on siis TUTKIMUSTEN PIILOTTAMISTA !

22:37 Minä kirjoitin tästä aiheella ”Unsettled Science” ja sanon näistä tulevista USDA Guidline ohjeista- 2025: Komitea ei aio edes nostaa kysymysta Low Carb ruokavaliosta
22:55 Me kysymme ”The Nutrition Coalitition” ryhmässämme- Kirjoittakaa tästä USDA Komitealle- ja Kiitos !- joku kuulijoista onkin kirjoittanut- Toivottavatsti komiteassa muuttavat mielensä- 77 % Kysymyksistä USDA Komitealle- koskivatkin Low Carb matala-hiilari Ruokavaliota-
Olemme siis saaneet vaikutusta aikaan- Toivotaan että äänemme kuullaan Komiteassa- eikä TIEDETTÄ enää HAUDATA USDA tulevissa ohjeissa

23:28 Silencing the Voises of Science- TIETEESTÄ PUHUVIEN VAIENTAMINEN- On paljon voimia joilla yritetään hiljentää Tieteestä puhuvat
23:45 Yksi karmeimmista tapauksista on mitä tapahtui näille 5 eri Tutkimukselle- Punaisesta LIHASTA ”Reduction of Red and Prosessed Meat intake and Cancer Mortality and insidence: a systematic Review and Meta Analysis of Cohort Studies”- linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31569214/
Kun katsottin kakkia 5 tutkimusta – korkea laatuista Randomoitua Kontrolloitua ”the Great Level Review on meat- and all sort of outcomes” Jotka julkaistiin tässä HUIPPU JULKAISUSSA ”Annals Of Internal Medicine”
Conclusion- ”The Possible absolute effects of red meat and prosessed meat consumption on canser mortality and incidence are very small, and the certainty of evidence is low to very low”
ELI ”erittäin vähän” pitävää todistetta punaisen lihan ja prosessoidun lihan syönnistä aiheutuvasta terveys haitasta syöpiin ja kuolemiin
24:26 JA tutkijat sanoivatkin-” Syökää niin paljon kuin haluatte punaista lihaa koska meillä ei olemitään todisteita sen vaarallisuudesta terveydelle” Yksi Tutkimuksen kirjoittajista oli Bradley Johnston McMaster Yliopistosta Canadasta

24:40 MIKÄ oli vastaus tälle Tutkimukselle- VEGAANI YHTEISÖISSÄ Punaiset VAROITUS VALOT syttyivät Johtavilla aktivisteilla- Kuten Ystävällämme David Katzilla tässä- USDA Komitean jäsen kuten muistamme- ”Letter from True Health Initiative”-” David Katz pyytää kansanterveyden- ja ymmärryksen nimissä että tätä vahingollista Väärän- tiedon Tutkimusta ei julkaistaisi” eli ennen kuin Tutkimusta oli julkaistu

25:25 Tämä episodi- joka on mainio esimerkki siis jatkui- ”Backflash Over Meat Dietary Recommendations Raises Questions About Corporate Ties to Nutrition Scientists”
-linkki- https://jamanetwork.com/journals/jama/article-abstract/2759201
JAMA- the Journal of American Medicine Association- Editor-in-chief Christine Laine– Hänen sähköpostiinsa tulvi yli 2000 viestiä – ehkä Botti lähetti tulvan sähköposteja- Ja Laineen posti täytyi sulkea
Ja Christine Laine sanoo ”viestien sävyn olleen erittäin caustinen- ivallinen
Laine sanoo ettei edes Kansallisen Kivääri yhdistyksen NRA painostus (ollut vähemmän myrkyllistä) ollut koskaan tämän tasoista mitä ”True Heath Initiative” taholta nyt saimme” VEGE yhteisöltä

25:58 Eikä episodi loppunut vielä tähänkään- Vaan paljon ARTIKKELEITA Iskeytyi Haukkumaan Tutkimuksen Kirjoittajaa Bradley Johnstonia– ” Scientist Who Discredited Meat Guidlines Didn´t Past Food Inrustry Ties – VÄITETTIIN Bradleyn saaneet rahoitusta teollisuudelta MIKÄ EI OLLUT TOTTA- Hän oli saanut rahoitusta edellisen – saman vuoden tutkimukseen – mutta sillä ei ollut mitään littymää tähän LIHA tutkimukseen

26:22 SILTI tämä Valheellinen VÄITE sai tilaa New York Times lehdessä ja samanlainen juttu Washington Postissa– Ja on ollut erittäin vaikeaa tälle Nuorelle Tutkijalle jatkaa uraansa
26:50 Tämä grafiikka jonka piirsi Walter Willet- entinen Harvardin Yliopiston Ravinto osaston Johtaja- JA hän sanoi- ”Nämä niin sanotut Todiste peräiset akateemikot- kuin Yhteistoiminnassa isoin verisin pihvein” Walter SYYTTI heitä Raha Korruptiosta- (finacial corruption) – JA Sensaationhakuista Mediaa- koska Gina Colada oli kirjoittanut The Times julkasussa- reilun ja neutralin kirjoituksen tästä Tutkimuksesta- eikä lytännyt tutkimusta

27:33 Eli Tällainen on kohtelu kun tekee Vegaani ajattelun vastaisen LIHA Tutkimusta- Ja Myös Christine Laine joka sai SÄHKÖPOSTI TULVA-hyökkäyksen- sanoo- Ettei enää koskaaan kirjoita liha tutkimuksesta
27:50 Minulla on oma ”harja”Suoja kilpi” oma ”ravinto Mafiani” 😉
JA kirjoitin tämä artikkelin BMJ julkaisussa ”How dietary guidelines are out of step with science” vuonna 2015
-linkki-https://www.bmj.com › bmj › section-pdf › Feature.full.pdf
Vastasin tuossa artikkelissani isoon määrään Kritiikiä jota sain- eli normaali julkaisun jälkeinen (post-publication) prosessi- 170 Tutkijaa ja CSPI vaati Artikkelini takaisin vetoa-
Ensimmäinen kirjoittaja oli David Katz– ja mukaansa tuli The center of Science– Julkisen edun nimissä

28:27 JA tämän raportoi Guardian lehden journalisti- ”They were happy to condemn the article in general terms, but when I asked them to name just one of the supposed errors in it, not one of them was able to …
Ja ”Meir Stampfer, a Harvard Epidemiologist, asserted that Teicholzs work is riddled with errors, while declining to discuss them with me…
Eli tällaista palautetta sai jutun jullkaissut toimittaja- kun kysyi miksi haluatte vaatia artikkelin poistoa ja takaisin vetoa- eikä kukaan heista osannut nimetä virhettä artikkelistani
28:40 Tuo vaikuttikin kuin KETJU-KIRJEELTÄ – ”allekirjoita tämä ja lähetä ystävällesi jatkoon”- Artikkelini oli niin UHKAAVA-
Totesin artikkelissani
– ETTEI Rajoitus Saturoidulle Rasvalle ollut Tutkimuksen perusteinen- Tutkimuksen johon Komitea viittaa- Tutkimus ei tue tätä rajoitetta-
-SEKÄ että Komitea Ylenkatsoi (ignored) ja ohitti Matala Hiilari Low Carb Tieteen
– EIKÄ heillä ollut Tieteen tukea Vegaani ”vegetarian Pattern” ohjeeseen – antoivat ohjeen vaikka itsekin totesivat todisteiden olevan hataria ja huonolatuisia- Lisäsivät siis Vege- ohjeen USDA Ruoka Guidlines ohjeisiin!
– EI ollut vakavaa todistusaineistoa tukemassa muitakaan ”Diatary Pattern” ohjeita-
– Ohjasivat vähentämään Punaista lihaa ja prosessoitua lihaa- Ilman mitään tutkimus todistetta- eli eivät tutustuneet Tutkimuksiin

29:40 Fiona Godlee- BMJ julkaisun Editor- in- chief- HÄN TUKI artikkeliani- ”we stand by Teicholzs article- with its important critique of the (DGA) (USDA) advisory committees processes for reviewing the evidence…. there is an urgent need to provide nutritional advise based on sound science,”
29:45 Jos haluat lukea lisää tästä- tein Blogi postauksen siitä- Nina Teicholz.com BLOG
”my Press Release on BMJ Decision Not to retract”
29:50 Tällaisia vaikeuksia koituu kun koettaa kirjoittaa Tiede perusteisesti- tai controversiaalisia artikkeleita

30:00 Oli myös The Guardian lehdessä artikkeli jossa mustamaalattiin KOLESTEROLI MYYTIN kieltäjiä ”Stigmatic questioners as ”deniers”
”Butter nonsense: the rise of the cholesterol deniers- ”a group of scientists has been challenging everything we know about cholesterol, saying we should eat fat and stop taking statins. This is not just bad science- it will cost lives, say experts-”
Ihmisä kutsutaan Kolestrerolin kieltäjiksi – stigmatisoidaan ihmisiä-
Kiellänkö minäkin ettei minulla olisi kolesterolia?:) Kysykääpä Dave Feldmanilta– ja hän antaa pitkän vastauksen tästä
30:20 Mitä tämä tarkoittaa itse kullekin meille- Meille jotka koetamme pitää itsemme terveinä hyvävointisina Keto ilmastossa kehossamme
Matala- Hiilari Low Carb ruokavaliota TUKEE Kiistaton vahva LAADUKAS ja KATTAVA TUTKIMUS peräinen todistus aineisto Randomoituja Kontrolloituja ja niiden review koonti tutkimuksia

30:40 Tässä on yksi esimerkki ”Alternative Dietary Patterns for Americans: Low Carbohydrate Diets”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34684300/
jossa minäkin olin mukana- Review tutkimus – jossa katsoimme tutkimuksia aiheessa miten Low Carb ruokaohje voisi kuulua USDA ohjeisiin mukaan- NÄMÄ ovat Tieteellisä todisteita

31:02 Ravinto Tieteen informaatio on SYSTEMAATTISESTI HILJENNETTY – ja jo erittäin pitkän aikaa-
JA juuri nyt on paljon ahkeria ihmisiä jotka koettavat tuoda tätä tietoa Julki- JA heitäkin koetetaan HILJENTÄÄ

31:24 Kiinnostava artikkeli tuli julki hiljattain ”Public health in the making: Dietary innovators and their on-the-job sociology”
-linkki- https://www.researchgate.net/publication/360407013_Public_health_in_the_making_Dietary_innovators_and_their_on-the-job_sociology
Tämä tutkimus sanoo- Terveys ohjauksen harjoittajat kuten Eric Wetpin– ja muut luovat tilaa- innovatiiviselle ravinto ohjauksen interventioille- JA puhuvat myös henkilöistä kuten Dr. David Unwin, MD- joka on puhunut paljon SOKEREISTA ja ruuasta joka muuttuu SOKERIKSI- Hän promotoi siis näitä Britanniassa
Meillä Amerikassa on omia Sankareitamme kuten Eric Westman
Ja onhan meilä KETO FEST sankarimme Richard Morris ja Carl Franklin– jotka kasasivat tämänkin konferenssin- JA uskomaton Dr. Sarah Hallberg– joka menehtyi hiljattain- ja Sarahin muistolle myös avaamme juuri uuden organisaation- nimeltään- Poistetaan Diabetes type 2- (reversing type 2 diabetes)
Ja haluan mainita myös Adele Hiten- erittäin rakas hän myös- ja Adele puhuu paljon siitä miten Type 2 Diabetes on poistettavissa
32:50 Tuetaan siis toisiamme- ja annetaan tukea myös sosiaalisessa mediassa
Yhteisönä voimme nostaa tiedettä esiin

33:10 Muista myös TIETEEN VAHVUUS BYRAMIDI ja kun serkkusi sanoo sinulle että tapat itsesi Keto ruokavaliolla- tai punaisella lihalla- Näytä hänelle silloin tämä Tieteen Byramidi- ja kerro mistä tukeva tiede tulee- ja mistä Nykyinen heikon tieteen perusteinen ohjaus tulee ”Tarkkailevan tieteen tasolta ”observational evidence” tai Populaatio tason tutkimuksesta ilman syy seuraus suhdetta osoittavaa- vain ilmiön olemassa olon osoittavaa- josta rakennetaaan Myytit

33:32 Kyse on siis erottaa hyvä tasoinen tiede- randomoitu ja kontrolloitu- – parhaimillaan erittäinkin hyvin kontrolloitua kliinistä tutkimusta ja kruunun jalokivenä näiden Review koonti tutkimusta-erottuen epidemiologisista tutkimuksista ja experttien mielipiteistä
33:48 Voit tilata kanavani- teen Tutkivaa journalismia – ja substack blogia: Low Carb ja punaisen lihan aiheissa-
Nina Teicholz
Science Journalist
Rescearcher
Advocate for evidence-based policy
Ja muista- the Nutrition Colition yhteisömme- nutrition coalition.us- käy siellä ja reksiteröidy jäseneksi ja uutiskirjeemme saajaksi
Ponnistellaan yhdessä- jotta saamme ohjeet tukemaan terveyttämme – ja Tiede perusteita ohjeistusta
Tiede on nyt tukenamme tässä työssä
KIITOKSET