B 7.1 Kehomme ei tuota huonoa kolesterolia-Paul Mason
Totuus Korkeasta Kolesterolista (lecture 1 of 3)- Murretaan myytit
Dr Paul Mason Urheilu ja kansan lääkäri- sekä tukija
Hän hankki lääkäri koulutuksensa kunnia maininnoin Sydneyn Yliopistosta
Hän on myös mukana ”a fellow” Australian College of Sportsissa
JA Huippu URHEILUN Lääkäri
Hänellä on Kandin tutkinto Fysioterapaiassa ja Maisterin tutkinto Occupational Health eli Työ Terveydessä
Hän on Päällikkö Lääkärinä Defeat Diabetes – poistetaan Diabetes Ohjelmassa, TIETEESEEN perustuvassa elämäntavan hallintaan keskittyvässä- Metabolisten sairauksien kuten Diabetes 2 poiston ohjelmassa
Sekä OLYMPIA URHEILJOIDEN Ravinto VALMENTAJA
06:13 Jos ruokana syöty kolesteroli nostaisi kolesterolin tasoa – silloin 7000 mg päivässsä kolesterolia syötynä nostaisi kolesterolitasoa-
06:26 Tämä mainio tutkimus
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1191862/
35 munaa päivässä – kuukauden ajan-
Kolesteroli tasot pysyivät normaali tasossa
09:40 Tutkimus 2014 jossa yli 11.000 tutkimukseen osallistujaa- seurattiin 15 vuotta- Katso Vahingoitumattomien LDL partikkeleiden vaikutus- ei kasva riski sairauksiin – Vahingoittumattomia LDL partikkeleita kutsutaan usein Isoiksi ja Kelluviksi LDL partikkeliksi – Tämä tutkimus tutki riskiä Verisuoni sairauksiin (cardiovascular)
10:14 Tässä näet tutkimuksen tuloksen kun kyse Vahingooittuneiden partikkeleita ryhmä- small densed ldl- pieni ja tiheä ldl- Eli Vahingoittunut LDL- Riski sairastua kasvoi merkittävästi-
JOPA silloin kun LDL kokonais taso on matalalla!
10:30 Pienten tiheiden LDL partikkeleiden läsnä olo ennustaa riskiä sairastua sydän sairauksiin
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31708527/
10:37 Tämä tutkimus 2019 Japanista – ei siis ole rajattu löydös
Tutkimus 8 vuotta kesto- ”Pienen tiheän ldl kolesterolin rooli ja riski Coronary Sydän sairauksiin” He- joilla oli pientä tiheää ldl kolesterolia löydöksenä verenkuvastaan
Heillä oli 5 kertainen riski sairastua Sydän sairauksiin!
20:00 Lopuksi- TARINA jota meille on syötetty LDL korkeasta tasosta sydänsairauksian riskinä- ON SELVÄSTI HÖPÖTYSTÄ Nonsence!
MUTTA kun LDL HAPETTUU- siitä voi tulla ongelma – JA Triglyeraatti / HDL suhde on luotettava mittari tähän-
Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
00:00 Käyn tässä läpi kaiken mitä minä tiedän KOLESTEROLISTA
Eli tätä en oppinut lääkärikoulussa
00:27 Olette varmaan nähneet tämän videon tupakan vastaisissa mainoksissa- Aivan viime aikoihin saakka- olemme tottuneet syyttämään tästä verisuonien tukkeutumisesta RASVAA ja KOLESTEROLIA
00:50 Tätä tarinaa on kutsuttu Lipid-Rasva HYPOTEESIKSI- Yksinkertaisesti- tarina on ollut seuraava ”Syömällä Rasvaa Kolesterolitasosi nousee- joka sitten tukkii sydänverisuonesi”
00:58 Valitettavasti Presidentti Eisenhowerin 1955 sydänkohtauksen syy tuolloin vieritettiin tälle Lipid Hypoteesille- Tuolloin maailman vaikutusvaltaisin Tiedemiehin- JA siitä asti viime-aikoihin saakka se on jahdannut meitä- Vaikka Hän poltti 3 askia tupakkia päivässä – TUPAKKAA ei tuolloin tunnistettu vaaralliseksi
01:18 Kysymys kuuluu- Mitä todisteita on siitä että Korkea Kolesteroli tappaa sinut?
01:25 Tämä Systemaattinen koonti (review) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27292972/
Vastaa tähän kysymykseen kattavasti- 19 cohorttia tutkimusta – 68.000 osallistujaa tutkittu- JA MUSERTAVA LÖYTÖ oli- He joilla oli KORKEA LDL kolesteroli-
HE ELIVÄT PISIMPÄÄN- itse asiassa 16 näistä 19 tutkimuksesta löysi tämän suhteen- Eli mitä korkeampi LDL taso- sitä pitempään elät! (lower the change of death)! JOPA NIILLÄ- joilla oli parantumaton sairaus JOPA poislukien siis Diabetes ja sydänsairaus- JA tulos siltikin oli samanlainen- Juuri tämä tutkimus löysi 50% paremman ennusteen korkean kolesterolin potilaille
02:17 PÄHKINÄN KUORESSA- Tämä systemaattisen katsannon (systematic review) tulokset ovat VUOREN KOVIA- ja niiden vastainen tarina on LÄÄKETIETEELLINEN VÄÄRENNÖS-
02:26 Katsotaan Mitä LDL KOLESTEROLI on- Saatat yllättyä- ettei sillä ole sarvia- JA siistä kuinka monimuotoinen se koostumukseltaan on- Kehomme tekee paljon työtä kolesterolin valmistukseen- Kolesterolia kutsutaan LIPO PROTEIINIKSI- se rakentuu Rasvasta Kolesterolista ja Proteiinista- Moni lääkäri ei tunnista Kolesterolia Lipoproteiiniksi- Ja he puhuvat LDLkolesterolista ja Kolesterolista samana asiakokonaisuutena – eli vain kolesterolina
03:05 LDL on Paljon muutakin kuin vain Kolesteroli- Kuvassa näet miten LDL kantaa kuormanaan Rasva happoja ja myös ulkokuoressaan kolesterolia-
Molempia – niin kolesterolia- kuin LDL partikkeleita löytyy SEPELVALTIMO PLAKISTA
03:30 Tieteellisesti puhuen- Katso kissa katon notkossa- tältä näyttää samassa paikassa ilmenneet osat- ”guilt by association” syyllistetty toisen aiheuttajaksi- Katto mennyt Notkolle- Kissa aiheuttajana- koska se on notkossa ? eli Ilmiö tutkimuksista nostetaan syy yhteyksiä- HÖPÖTYSTÄ TÄMÄ PLAKKI TEORIA – jota epidemiologisin tutkimuksin on tuettu
03:52 Katsotaan kaikkia Lipoproteiineja- eli kolesteroleja- LDL on vain yksi Lipoproteiineista- alimpana näet Chylomicronin- JA se muodostuu Maksassa kun syömme-
Hox- KUN PAASTOAMME tämä prosessi ei käynnisty-
Ylimpänä ja pienimpänä HDL kuvassa- HDL on kansantajuisesti ymmärretty ”Hyvänä ”Kolesterolina-
04:25 Keskitytään nyt noihin kolmeen Lipoproteiiniin- VLD IDL ja LDL (very low density lipoprorein VLDL- intermediate density IDL- ja low density lipoproteiini LDL)
Mitä pienempi Lipoproteiini on- sitä tiheämpi se on
04:44 Ja kuten näet on kyse samasta kolesterolista-(Lipoproteiini) sama partikkeli eri kokoisena – Se alkaa VLDL kolesterolina ja kun se purkaa kuormaansa kehon elimille- se pienenee kuin ilmapallo jossa on reikä ja pikku hiljaa vuotaa ja pienenee- ensin IDL ja sitten LDL lipoproteiiniksi- LDL on siis VLDL surkastuneessa muodossa- Tämä VLDL- sen tehtävä on jakaa rasvakuormaansa kehoomme-
05:24 VLDL tehdään Maksassa- Se pienee ensin IDL- sitten LDL kokoon- ja LDL palutuu Maksaan uusiutumaan- Maksan LDL Reseptorin kautta
05:45 Katsotaan hetki MYYTTIÄ- Että Syömämme Kolesteroli ja Saturoitu Rasva- Nostaisivat LDL Tasoa
Mikä siis voisi nostaa LDL tasoa- Ehkäpä LDL Pre cursor- esivalmiste ldl- sitä lisäämällä- Tai vähentää Maksaan takaisin ottoa-
Kolesteroli ja Saturoitu Rasva- KUMPIKAAN NOISTA ei tee kumpaakaan noista
06:13 JOS ruokana syöty KOLESTEROLI nostaisi kolesterolin tasoa – silloin 7000 mg päivässä kolesterolia syötynä nostaisi kolesterolitasoa-
06:26 Tämä mainio tutkimus
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1191862/
35 munaa päivässä – kuukauden ajan-
Kolesteroli tasot pysyivät normaali tasossa
03:41 Myöskään SATUROITU RASVA ei nosta LDL tasoja-
Tutkimus vuodelta 2015
– linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29511019/
Randomoitu Kotrolloitu tutkimus-
Osallistujille 50 gr joko Kookos öljyä- Oliivi öljyä- tai Voita-
4 Viikon ajan
Katsotaan Kookos öljyn vaikutusta- se sisältää 94 % SATUROITUA Rasvaa- Verraten ryhmään joka söi Voita joka sisältää noin 66 % Saturoitua Rasvaa
07:03 Tässä on tulokset Kookosöljyä syöneellä LDL laski- NYT Saturoidun Rasvan teoria- että nostaisi LDL tasoa ei pidä kutia
Voita syöneellä LDL -Hyvä LDL Nousi merkittävästi
07:22 Mennään nyt takaisin Lipoproteiineihin- VLDL- IDL ja LDL- nämä partikkelit ovat siis sama partikkeli eri koossa- Tärkeänä proteiinina lipoproteiinin kuoressa on Apo B-100 TUNNISTE proteiini – Se on kuin tunniste kortti- Lipo proteiinille- kehon solujen reseptoreihin- ja sisäänpääsyyn – kuten MAKSAAN-
07:50 JOS Apo B-100 proteiini vioittuu- LDL ei voi jakaa tärkeää kolesteroli-kuormaansa soluihin- eikä pääse myöskään Maksaan uusiutumaan- Vahingoituneena liproteiini pääsee reseptoriin- mutta ei sisään kudoksiin kuten Maksaan- uusiutumaan
08:10 Tämä johtaa niiden kumuloitumiseen verenkierrossa – ja johtaa niin sanottun Lisääntyneeseen LDL partikkilien määrään- LDL PARTIKKELIEN Volyymi ei paljoa kasva- koska partikkelit ovat hyvin pieniä
ELI Kokonais LDL kolesterolin määrä veressä ei juuri nouse- Ja juuri tätä ylleisesti mitataan!
08:40 Tämä kertoo sen- MIKSI LDL Partikkeleiden LUKUMÄÄRÄ kuvaa riskiä verenkierron sairauksiin paremmin kuin Kokonais LDL mittaus!
TÄMÄ tutkimus vuodelta 2018
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30021845/
15- vuotta tarkastelujakso- lähes 28.000 Naista tutkimuskohteina-
LDL volyymi – eli LDL kokonais tasonmittaus ei ennustanut SYDÄN SAIRAUTTA- MUTTA LDL Partikkeleiden määrä sen sijaan ennusti – Eli 2,5 Kertainen riski korkeilla LDL- partikkeleiden määrällä!
09:08 Niinpä nousee kysymys-
LipoProteiinien VAHINGOITTUMINEN – lisääkö se Sydän verisuoni sairauksien riskiä – Voimmeko siis tutkia – onko meillä Vahingoittuneita tai Vahingoitumattoamia LDL partikkeleita-
09:20 Vastaus on KYLLÄ -Kun Lipoproteiini vahingoittuu – se tapahtuu portaittain- Mitä enemmän vahinkoa- sitä tiheämmäksi ja penempi kokoiseksi se tulee-ja näillä koko eroilla on oma luonteensa
Tutkimukset vuosilta 1995-1999-2000 ja 2015
Tutkimus 2015 ”LDL biochemical modifications: a link between atherosclerosis and aging” Food and Nutrition Research
-linkki-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4670441/
Tutkimus 2000 ”Oxidation of Apolipoprotein B-100 n Circulating LDL is Related to LDL Residence Time” In vivo Insights from Staple-Isotope Studies
linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11031225/
Tutkimus1999 ”Low-density lipoprotein particles size as an Independent predictor of glycated low-density lipoprotein level”: Diabetes Care 1999 jul
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10388998/
09:40 Tutkimus 2014 jossa yli 11.000 tutkimukseen osallistujaa- seurattiin 15 vuotta-
Katso Vahingoitumattomien LDL partikkeleiden vaikutus- ei kasva riski sairauksiin -VAAN pisimpän elää korkealla kolesterolilla – kun ei sotketa sokerilla pahaksi.
Vahingoittumatonta LDL partikkelia kutsutaan usein Isoksi ja Kelluvaksi LDL partikkeliksi – Tämä tutkimus tutki riskiä Verisuoni sairauksiin (cardiovascular) ”Small dence low-density lipoprotein- cholesterol consentrations predict risk for coronary risk for coronary heart disease”
linkki- https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/ATVBAHA.114.303284
10:14 Tässä näet tutkimuksen 2020 tuloksen kun kyse Vahingoittuneiden partikkeleita ryhmä- small densed ldl- pieni ja tiheä ldl- Eli Vahingoittunut LDL- Riski sairastua kasvoi merkittävästi-
JOPA silloin kun LDL kokonais taso on matalalla!
Tutkimus 2019 Japanista ”Small Dense Low-Density Lipoprotein Cholesterol and the Risk of Coronary Heart Disease in Japanese Community”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31708527/
10:30 Pienten tiheiden LDL partikkeleiden läsnä olo ennustaa riskiä sairastua sydän sairauksiin – jopa matalalla Pahan koleterolin tasolla eli kokonais LDL-kolesterolin ollessa matalalla
10:37 Tämä tutkimus 2019 Japanista – ei siis ole rajattu löydös- Tutkimus 8 vuotta kesto- Pienen tiheän ldl kolesterolin rooli ja riski Coronary Sydän sairauksiin- He joilla oli pientä tiheää ldl kolesterolia löydöksenä verenkuvastaan
Heillä oli 5 kertainen riski sairastua!!
10:50 VOIMME TUTKIA tämän pienen tiheän kolesterolin läsnäoloa verenkuvastamme- Käyttäen CENTRIFUGIA- jolla saamme separoitua LDL partikkelit koon ja tiheyden mukaan-
10:57 Tässä on kuva centrifugi putkesta – ensin terveen aikuisen LDL näyte- Näyte laitetaan geliin ja centrifugi pyöriessään painaa sen putkeen- Ja eri rakenteiset LDL partikkelit liikkuvat geelin läpi- kokonsa ja tiheydensä mukaan – Nuo tihentyneet viivat kertovat eri ldl partikkeleiden sijainnit paikassaan-
11:17 Tulos näkyy Graafilla tämän näköisenä- LDL 1- ja 2 partikkeleita terveillä aikuisilla- Graafin huiput näkyvät vastaavina tummina kohtina centrifugin pukessa- ja huipun korkeus kertoo tämän lipoproteiinin kyseisen partikkelin volyymin
11:40 Katsotaan miltä sairaalla aikuisella tulos näyttää- Nyt Graafissa on kaksi huippua ja graafin jalka alkaa valua jo LDL-3 puolelle- JA mitä enemmän vahinkoa LDL on saanut- sitä enemmäm huippuja- ja löydös kertoo jopa LDL 4 ja yli meneviä partikkeleita löydöksenä- nyt jo 5 tasoista ldl partikkelia-
12:19 Tämä LDL-4 taso on jo niin vakava vauriotaso LDLpartikkelissa- että keho alkaa sairastua vakavasti
12:22 Tämä tutkimus 2021 – Kokonais LDL tutkimuksella potilaista ei nähty sairautta indikoivaa- kummallakaan ennestään sairailla tai terveillä ”Low-dencity Lipoprotein Cholesterol 4: The Notabel Risk Factor of Coronary Artery Disease Developmet”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33937355/
12:34 MUTTA KUN katsottiin LDL-4 tason partikkeli-löydöstä – Tason 4 tai enemmän- se ennusti lähes aina sydän Sairautta!
12:47 Tämä näkyy siis graafilla kahden huipun tilanteena josta ”graafin-jalka” valuu jo 4 tasolle: TÄMÄ TESTI on siis erittäin informatiivinen- MUTTA kallis
MUTTA onneksi- saamme tavanomaisella blood lipid paneelilla – eli veren rasva paneelilla selville Partikkelien koon ja tiheyden mukaisen kuvaajan – JONKA TÄRKEIMPÄNÄ LÖYDÖKSENA on TRIGLYCERAATIT
13:25 Tässä tutkimuksessa oli yli 5.000 osallistujaa- JOSSA selkeä yhteys Triglyceraateilla oli Sydän Sairauksiin- ja myös siis pienillä tiheillä ldl partikkeleilla- Vasemmalla ryhmä pieniä partikkeleita löydöksenä- ja oikealla isoja kelluvia LDL partikkeleita-
Y- Akseli kuvaa Triglyceraatteien tasoa- JA löydöksenä näkyy myös että Pinten tiheiden LDL partikkeleiden yhteydessä on myös Korkeammalla tasolla Triglyceraattit! Ja oikealle graafista näet ettei Isojen kelluvien LDL partikkeleiden tilanteessa ole juuri Triglyceraatteja
Tutkimus 2022- Yli 5.000 ihmisen analyysi- Selvä yhteys Pienen ldl kolesterolin ja Triglyseraattien osalta – ne ovat samassa osajoukossa- ja oikeall siirryttäessä Isoa ja kelluvaa LDL osajaoukkoa kohden – Enää ei ole Triglyseraatteja samassa määrin –
14:10 Katsotaanpa tarkemmin – sama tutkimus 2022- miten jo alla 0,8mmol / L Triglyceraattien kanssa 4,2 % pieniä tiheitä ldl partikkeleita esiintyy- eli ei vielä kobin paljon- Mutta jo yli 2,8 mmol / L triglyceraatteja tarkoittaa TODELLA PAHAA TILANNETTA pienten tiheiden ldl partikeleiden kera ”Small Dence LDL: Scientific Background, Clinical Relevance, and Recent Evidence Stil Risk Even with ”Normal” LDL-C Levels”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35453579/
14:27 Sama tutkimus 1990 kuvaa Triglyseraattien ja pieneten tiheiden ldl partikkeleiden yhteistä esiintymistä
Haluan tästä osoittaa- ETTÄ jo alle 0,5 mmol /L kertoo hyvästä tilanteesta Pienien tiheiden ldl partikkeleinen kera
”Atherogenic Lipoprotein phenotype. A proposed genetic marker for coronary heart disease”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2372896/
15:00 Sama tutkimus- 1990 Katsotaan nyt HDL – ja pienten ldl partikkeleiden suhdetta – JOSSA Korkea HDL taso on tavoiteltava – Tärkeä huomata tästä- että jo pieni lasku HDL partikkeleissa- kun HDL alle 1,4 mmol / L Pienet tiheät ldl Partikkelit nostaa osuutta ja alle 1,3 mmol / L jo rajusti
15:15 JOPA HDL ja Triglyceraattien ja pienten ja tiheiden ldl partikkeleiden suhdetta mittaroimista- sitä parempi voisi olla seuraava:
15:24 Tutkimus 2011- Lyhyen tiiviin LDL osuuden kasvu Triglyseraatti / HDL suhteen kuvaaja Pienet tiheät ldl vs TG (triglyceraatit) / HDL suhde
Jossa noin 0,9 mmol /L HDL osuudella pienten tiheiden ldl partikkeleiden kuvaaja nousee jo jyrkästi ylös
”What is the best predictor of the atherogenic LDL subclass phenotype ”pattern” in patients with type 2 diabetes mellitus?
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21278248/
15:38 Siksipä palaan aiempaan kuvaani- Tämä voisi olla algoritmi joka arvioi- Rasva Profiilin profiilin todennäköisyyttä – ONKO joko ATHEROGENIC vaiko NON- artherogenic- se tarkoittaa huolta herättävää – Arterioita tukkivaa vaiko EI arterioita tukkivaa
15:56 Sotken nyt hieman sakeaa vettä- Osoitin edellä- että KORKEA LDL taso yhdistetään pitkä-ikäisyyteen
SE ei tarkoita että aina korkea kolesteroli määrä korreloisi näin
16:12 Katso Graafi- 2020 Tutkimukseen
”Association between low-intensity lipoprotein and all-cause, and cause-specific mortality- in Denmark”: ”Prospective cohort study”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33293274/
Eli LDL vs Mortality- vasemmalla- KORKEIN- ja SUURIN Riski kuolla on LDL MATALIN taso – kuvaaja matalimmillaan- MUTTA RISKI myös Kasvaa LDL Korkeimmalla tasolla-
16:30 Tämä ei ole yllättävää- Katso kuva-KOSKA USEAT TEKIJÄT voivat aiheuttaa VLDL tuotannon- eli lopulta siis LDL partikeleita-
16:38 KAIKISTA YLEISIN on INSULIINI RESISTENSSI (IR)
”Insulin resistance is associated with increased cholesterol synthesis, decreased cholesterol absorption, and enhanced lipid response to statin therapy”
Tutkimus 2020
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20356594/
HOX- Insuliini resistenssi VOI JOPA NOUSTA Matala Hiilari ruokavaliolla- Usein yhdistettynä nousseeseen kokonais LDL ja yleensä juuri kun käytät MAITO TUOTTEITA- Maito tuotteet VOIVAT siis kontribuoida INSULIINI RESISTENSSIN -Tutkimus 2015 ”Dairy consumption and insulin resistance: the role of body fat, physical activity, and energy intake”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25710041/
Tutkimus löydöksenä KORKEA MAITOTUOTTEIDEN KÄYTTÖ ENNUSTI Insuliini resistenssiä tilaa kehoosi- Keski Ikäisten Naisten Ryhmässä!
17:10 Löytö tukee myös tätä kokeellista tutkimus löydöstä ” Red meat, dairy, and insulin sensitivity: a randomized crossover intervention study” Tutkimus 2015
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25809854/
JOKA vertaili MAITOTUOTTEILLA rikasta ruokavaliota- Ruokavalioon jossa rikkaasti PUNAINENLIHA-
Samalla kun paino pysyy samana- 4 viikon tutkimusaika- Rikkaasti maitotuote ryhmässsä paasto Insuliini taso nousi- yhdenmukaisesti insuliini resistenssin tilan kanssa!
VAIKKA siis oli alkuun terveitä tutkittavat!
17:35 JA yksi huomautus on tärkeä- Samalla kun maito tuotteet pahentavat Insuliini resistenssiä- Se ei ole läheskään niin paha asia- kuin mitä tavanomainen länsimainen ruokavalio meille aiheuttaa!
17:45 Tämän vuoksi isot populaatio tutkimukset voivat osoittaa Maitotuotteiden yhdistyvän kohonneeseen paasto insuliinin tasoon ja insuliini resistenssiin- Koska Maito tuotteet ottava sijan – joltakin vielä pahemmalta Insuliini resistenssin tilan kannalta
17:55 On niin helppo yli-kuluttaa maito tuotteita
Tutkimus 2020 ” Food-Derived Opioid Peptides in Human Health: A Review”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33233481/
Uskon että kyse on siitä- että maito tuotteet sisältävät Morfiinin versiota- Monet Rakastavat SOKERIN tuomaa lämmintä halausta- Dopamiinin purskausta- Maito tuotteista voi tulla SOKERIN korvaaja- JA juuri tämän vuoksi Maito tuoteet voivat aiheuttaa Ummetusta
18:23 Yksi hyvä tutkimus 2020
”Low Vitamin B12 and Lipid Metabolism: Evidence from Pre-Clinical and Clinical Studies”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32610503/
SE OSOITTAA että B12 Vajaus kehosssa- on yhdistetty KASVANEESEEN LDL tasoon-
18:32 Tässä näet 2020 tutkimuksen graafin
Merkittävä kasvu Kolesteroli synteesissä- johtuen Matalasta B12 Vitamiini tasosta
Standardi referensssi tämän B12 vitamiinin tasosta ei kerro B 12 vajauksesta- Kyse on Populaatio tasolla olevasta keskiarvosta- JA Yllättävän usein löytyy tätä B12 vajausta
18.53 Toinen potentiaaalinen LDL tason Nostaja liittyy Kehon TULEHDUS TILAAN- Etenkin SIGNAALI PROTEIINI Apo B-100 joka kiertää verenkierrossa- tätä stimuloi ”Tumor Necrosis Factor Alpha ”- Tutkimus 2008
”Tumor necrosis factor-alpha directly stimulates the overproduction of hepatic Apolipoprotein B100-containing VLDL via impairment of hepatic insulin signaling”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18372392/
Tämä tutkimus Syyrialaisilla Hamsterilla- Jonka Lipidsysteemi on lähellä ihmisen vastaavaa-ja osoitti että Tumor necrosisi Factor Alpha- stimuloi Apo B 100 singaali proteiinin – JA aiheutti LDL Tuotannon ylituotantoa- ja LDL precursorin – YLI 8 kertaiseksi
19:25 Kun minä tapaan erittäin korkeita LDL tasoja- ETSIN AINA myös TULEHDUS MARKKEREITA- tulehduksen lähteitä- Ja haluan mainita että on lukuisia syitä TRIGLYCERAATTIEN tason nousulle- siis myös SOKERISTEN Hiilareiden ja Alkoholin lisäksi
19:42 Tapaan esimerkiksi usein myös alitoimintaisen kilpirauhasen – Munuais sairauden- Diebeteksen- Hemochromatosis- Ja useita lääkkeita aiheuttajina- kuten Beta Salpaajat Corti Steroidit
19:51 Siispä – JOS näet erittäin korkean LDL tason- TARKASTA AINA ENEMMÄN kuin Ruokavalio
20:00 Lopuksi- TARINA jota meille on syötetty LDL korkeasta tasosta sydänsairauksian riskinä- ON SELVÄSTI HÖPÖTYSTÄ Nonsence!
MUTTA kun LDL HAPETTUU- siitä voi tulla ongelma – JA Triglyceraatti / HDL suhde on luotettava mittari tähän-
Jopa kun LDL ei ole hapettunut- Silloinkin erittäin korkea LDL taso saattaa olla muusta kysymys-
Tätä ei saa ylenkatsoa- Kiitokset