B 7.14 Pika herätys Metaboliseen terveyteen Ben Bikman

Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.

00:00 Olemme tehneet kahdessa vuosikymmenssä jotakin totaalisen ainutkertaista IHMISEN Ravinne historiassa
RAVINTOMME on tänä päivänä Korkea Rasvaista ja Korkea Hiilihydraatti pitoista

Tätä ei esiinny luonnossa- Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta
MAITOA- Maidossa on kaikkia kolmea Makro ravinnetta Rasvaa – Proteiinia ja Hiilihydraattia- Eli se on KASVUN mainio koktaili-
MUTTA meille jotka olemme jo kasvuiän ohittaneet – emme tarvitse Rasvaa ja Hiilihydraatteja korkealla tasolla

00:31 Ravinnostamme on poistettu Teollisuuden toimesta Proteiini- Ensinnäkin – koska Proteiini auttaa kylläisyyden tuntemusta
Eikä se ole siksi Ruoka Teollisuudelle hyväksi- koska ihmiset eivät silloin halua syödä paljoa-
Toiseksi Proteiini on Kallista- Eli Ruokateollisuus voi poistaa sen ravinnosta ja tehdä sillä jotakin muuta businesta

00:49 Hiilihydraatit ja Rasva luonnossa- NE eivät koskaan esiinny luonnossa korkealla tasolla ilman PROTEIINIA-
Eli Syömämme ruoka tulee Laatikoissa koodatuin numeroin- ja sisältää Korkea Rasva -Korkea Hiilihydraatti- ja Matala Proteiini – markroravinteita
JA TRAAGISESTI Rasva on PAHINTA mahdollista laadultaan – JA Jalostettuja Sokereita ja Tärkkelystä
JA PAHINTA mahdollista Rasvaa Jalostettuja Kasvi Siemen Öljyjä –
VERRATEN ikiaikaiseen ruokavalioomme- ja olemme tuhonneet ruokavaliomme verraten lyhyen aikaa

01:18 Hiilihydraattien KONTROLLI- En haluaisi kutsua itseäni Low Carb advokaatiksi- vaan Hiilareita Kontrolloivakasi advokaattiksi:)
Eli meidän on opittava tietämään Hiiliydraateista enemmän

01:26 Jos annat yhdelle ryhmälle Hedelmäjuoman FRUKTOOSIA – ja toinen ryhmä saa GULCOOSI juoman
NÄMÄ molemmat HIILIHYDRAATIT ovat MONOSAKKARIIDEJA ja Isokalorisia- eli saman verran Kaloreita
JA FRUKTOOSIA juonut ryhmä kerryttää SISÄELIN rasvaa- JA huomattavasti vähemmän IHONALAISTA rasvaa
Eli PÄINVASTOIN kuin CLUCOOSIA juonut ryhmä
02:00 ELI syömällämme ruualla on iso merkitys terveyteemme ja SISÄELIN Rasvan muodostumiseen
JA helpoin aloitus on JUO vähemmän FRUKTOOSIA
02:11 Kun jut SOKERI Limukkaa (sugary sodas) TAI kun juomme HEDELMÄ Mehuja- joka on puhdasta FRUKTOOSIA ja vettä

02:17 Kyse EI ole MARJOJEN välttämisestä- Etenkin LUONNON MARJAT – Niitä täytyy syödä todella paljon että saat liikaa FRUKTOOSIA ja että kertyisi Sisäelin Rasvaa
MUTTA VAARALLISTA ovat HEDELMÄ JUOMAT- ja erittäin helposti saatavat SOKERI LIMUKAT
02:36 INSULIINI
Kun menemme Nukkumaan Silloin Insuliini myös laskee -Vihdoinkin kun koko päivä on syöty- Nyt INSULIINI HERKKYYS myös paranee yön aikana JA Keho alakaa vihdoin päästä myös Rasvan Polton aikaan KETOOSIIN

02:54 Kun Insuliini on Korkealla SE estää RASVAN polton – ja Kun Insiliini on matalalla – SE tarkoittaa että METABOLINEN KIERTO myös nopeutuu- jopa 300 kaloria päivässä- KUN PAASTOAT Yön ja hieman pidempään – SKIPPAAT Aamupalan JA /tai Illallisen- eli PIDÄT Insuliinin MATALALLA mahdollismman paljon jo ennen yötä – Näin SAAT PIDENNETTYÄ PAASTON AIKAA -YÖN AIKA apunasi – Ja nyt Insuliini herkkyys myäs paranee eli Insuliinin hyödytkin saamme päivällä paremmin käyttöön

03:22 TRAGEDIA kuiten on Kun syömme koko päivän ja pitkälle iltaan- Ja Insuliini on koholla kokopäivän-
AAMU alkaa SOKERISELLA ja Tärkkelyspitoisella Amamupalalla- Baageleita tai Kanelirullia – Paahtoleipää tai Muroja- Appelsiini mehuja
Tämä Piiskaa Insuliinin tason 10 Kertaiseksi ja kestää 3-4 Tuntia ´Insuliinin tulla alas – Ja tällöin olemme jo syöneet keskiaamun Välipalan – Sitten Päivällinen- Taas välipala- sitten illallinen- ja vielä illalla iltapala
Näin koko päivä kuluu Insuliini korkealla

03:58 Näin kuluu koko elämä ilman Ketoosia ja Kehon Rasvan polton tilaa ja Rakennamme INSULIINI REISTENSSIÄ pitkin päiviämme
Yksi Lihavuuden ongelma on tai itseasiassa kun Kehonrasva SOLUT kasvavat isoiksi -ja henkilö alkaa lihoa- Nyt KEHON TULEHDUS tila kasvaa (pro-inflamatory)
04:20 Tämän vuoksi PAINON Nousu liitetään Kehon sisäiseen tulehduksen tilaan (subclinical inflamatory state) eli kyse ei ole isosta kuumeista tilasta – VAAN kehon TULEHDUS MARKKERIT ovat korkealla – vaikka henkilöä näyttää muutoin terveeltä-
04:31 Kun Keho on tulehdus tilassa- siitä rakentuu Insuliini Resistenssi – ja Infektiot- Autoimmuuni sairaudet- IMMIUUNI puolustu aktivoituu kehon tulehdustilasta- ja se myäs ylläpitää korkeita Insuliini tasoja – Eli Tämä NRLP3 Molekyyli – jos se tulee aktivoiduksi- Se käynnistää kaikki Tulehdusta lisäävät SYTOKIINIT- ja kytkee päälle IMMUUNI Puolustuksemme
05:01 Tarvitsemme tehokkaaan Immuunipuolustuksen- MUTTA vain silloin kun sen kuuluu- PAASTOAMINEN se on tehokkain Insuliini tason pudottaja- ja Kun et syö kaloreita- JUOMALLA tai SYÖMÄLLÄ energiaa- Näin Insuliini taso laskee

05:18 Jos siis saat tämän Ketoosia ajan päälle-ketoosi ilmaston kehoosi – Rasva solut pienenevät – Eli vaihtoehtoinen tapa pitää insulin alhaalla on- Kun SYÖT RASVAA- se ei nosta Insuliini tasoja eikä estä Rasva poltto – Eli Rasva antaa KYLLÄISYYTTÄ JA on siksi hyvä apu Ruokavalion muutoksessa terveellisempään- Eli NÄLKÄÄ vastaan on vaikea taistella- Kylläisyys auttaa tässä- (ja tulehdustilojen poistuminen kehostamme)

05:43 Kun Insuliini on Matalalla- Silloin METABOLINEN KIERTO kehossamme myös nopetuu – eli Syömäsi ravinto ei estä rasvan polttoa
Tämä on ”Ketoosi Ilmastoa kehossa”- Ei ”Insuliinin koholla pitämis-ilmastoa”- Kun Keho valmistaa Ketooneja- SE myös Käyttää hyvösen KETOONEJA Ketooneilla on kalosi arvoa- ja Ketooosi ilmastoinen ihminen myös Hewngittää ulos Ketooneja- Eli keho puskee ulos kaloris siältyöisiä molekyylejä – Nämä ovan kaloreita joita emme tarvinneet energiaksi- emmekä säilöttäviksi

06:10 Näin Keho säätelelee Energia tasojamme kun Insuliini on matalalla – INSULIININ tehtävä on säilöä energiaa- ja se Hidastaa Metabolista kiertoa- ja nyt onANABOLINEN tila eli kasvattaa kudoksiamme- kuten lihaksiamme- Se on tärkeä tila – elin tärkeä – ja tarvitsemme Insuliinia- MUTTA emme halua KORKEAA Insuliini tasoa- tai Pitkää ylhäällä oleva Insuliini tasoa- Sen on oltava NOPEA ja tehokas TILA
Kiitos