Etusivu » Alzheimer ja diabetes » B 3.0 Sokerin peto- 75 % terveydenhuollon kuluista-Robert ja Rangan
B 3.0 Sokerin peto- 75 % terveydenhuollon kuluista-Robert ja Rangan
Jopa suurin ongelma nyky yhteiskunnassamme- maailman laajuisesti- Kiperä totuus miten Sokerin syönti auheuttaa tulehduksen kehossamme
Robert Lustig- Lastenlääkäri – Dr. Rangan Chatterjeen haastattelussa
42:00 Tohtorit avaavat tämän kammottavan Väärinkäsitysten – ja piilottelemamme ongelman ja sen ratkaisun: 8 kroonista sairautta ja 8 näiden sairauksien Juuri syytä-
Ratkaisuna on Terveellinen pätkä paasto- MUTTA se on pidettävä- älä siis napostele -MUUTOIN olet vain pahemmassa pulassa
1:10:30 Tärkeää on poistaa nopeat huonot hiilarit- eli sokerit pois MAKSAAMME- ja MITOKONDRIOITAMME tuhoamasta- ja annettava Suolistollemme ruuaksi KUITUJA
1:37:30 SOKERI on yhdistetty Ätyisyyteen – ja Väkivaltaisuuteen- Oppimis vaikeuksiin- Dementiaan aikuisilla – Sokeri vaikuttaa prefrontal cortexin paksuuteen- eli Etuaivokuoren paksuuteen- ja moniin ongelmiin mm koulussa- SOKERIN MUKANA tulevia ongelmia
Ei siis vain Sairauksia- vaan myös ihmisen KÄYTÖS muuttuu-VAIKKA en suoraan nyt voi sanoa- että Sokeri myrkyttää Aivomme- MUTTA Eläinkokeet viittaavat vahvasti tähän !!Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
Kun syöt SOKERIA- myrkytät Mitokondriotasi-!
On 8-Väärän ruokavaliomme aiheuttamaa KROONISTA ”sairautta”
Jotka AIHEUTTAVAT 75% Terveydenhuollon kustannuksistamme:
1- Tyypin 2 Diabetes
2- Verenpainetauti
3- Verisuonisairaudet
4- Rasva-aineenvaihdunnan häiriöt
5- Syövät
6- Dementia (Alzheimer)
7- Rasva-Maksa oireyhtymä
8- Munasarjojen monirakkula-oireyhtymä
Ja 8 -Sokerin aiheuttamaan JUURI SYYTÄ näille KROONISILLE ”sairauksille”
-1 Glycaatio- mitokondrioiden ja kolesterolin sokeroituminen- Ikääntyminen
-2 Hapettava Stressi reaktio
-3 MITOKONDRIOIDEN toimintahäiriö-
-4 IR- Insuliini Resistennssi-tila kehossamme
-5 Sepelvaltimotaudit (membrane instability)
-6 Kehon tulehdus tila
-7 Epigenetiikka / Methylation- eli pieni molekyyli nimeltään metyyli alkoholiryhmä korvaa Solussa- DNAssa- Neuronissa- tai Proteiinissa vesiryhmän- mutaatiot ja syöpä
-8 AUTOFAGIAN- eli solujen /neuronien- mitokondrioiden uusiutumisen- ja puhdistumisen estyminen
00:00 Kun syöt SOKERIA- myrkytät Mitokondrioitasi-ja rakennat Insuliini resistennissiä (IR) tilaa kehoosi !
00:13 Monet käyttävät paljon SOKERIA- huomaamattaan- Mitä KAUHEAA tapahtuu – se myrkyttää Mitokondriamme
00:13 Robert- Sokeri ei ole ainoa ongelma ruokavaliossamme-
Mutta Se on iso ongelma-
Toinen on Ultra Jalostettu ruoka josta on Poistettu Hyvä KUITU- eli ravinto suolistollemme ja microbeillemme-
Ennen oli transrasvojen ongelma- Bakteerit eivät kykene käsittelemään trans rasvoja- muunneltuja rasvoja- Siksi niitä laitettiin ruokiin- jotta ne säilyy- jopa 10 vuotta-
01:00 MITOKONDRIAMME ovat solujemme sisällä energia laitoksia- sisältävät erityisiä jalostettuja bakteereita – eikä nämäkään bakteerimme pysty trans rasvoihin- Eikä meidän tulisi siis syödä transrasvoja- Nyt me tiedämme tämän- eikä niitä enää tarjota ruokavalioihimme-
01:14 Nyt SOKERI on pahin vihollinen- Mitä sokeri tekee meille? Monia asioita-
Ruoka teollisuus sanoo meille- että ”Sokeri on energiaa”- On kyllä jos olemme pommi kalori mittari- silloin näkyy sokerista saatavana energiaa 4 kaloria per gramma- MUTTA olemme ihminen- SOKERI MYRKYTTÄÄ MITOKONDRIAMME-se myrkyttää kolme (3) eri Entsyymiä- mitokondriaoillemme tärkeitä-
1# AMP Kinase entsyymiä- joka on energia mittari MAKSA solujemme Mitokondrioissa-
2# ACAD 1 Acelco a dehydrogenase- pitkä ketjuinen – jolla rasva hapot saadaan Mitokondrioihimme- jotta ne hapetetaan- eli tehdään energiaa- ja
3# on CPT 1 Karnitiini palmittal transferase 1-joka on Karnitiiniä rakentava Entsyymi- Satula mekanismi – joka pääaisiassa tuo rasva happoja Mitokondrioimhimme
01:30 Toisin sanoen kun syöt sokeria myrkytät mitokondrioitasi- kemikaalinen ATP productio heikkenee- sama vaikutus minkä syanidi aiheuttaa- ja energia mitokondrioissaamme vähenee ja saamme huonommin energiaa soluihimme- Estät siis energian luontia soluihimme-
03:35 Jos estät Mitokondrian toimintaa- Silloin myrkytät kehoasi-
Tutkimus data myös kertoo meille tämän vaikutuksen Sokerille- Sokeria on lähes kaikissa ultra prosessoidussa ruuassa- ja tällainen ruoka on 56 prosentissa UK ruokalautasilla- ja Brittien syömästä sokerista 62 prosenttia kertyy ultra prosessoidun ruuan kategioriasta-
Kysynkin- onko ultraprosessoitu ruokaa lainkaan
05:10 Ruuan määritelmä substraatti joka tuo polttoainetta tai rakennusainetta organismille- Sokeri estää- energian luonnin kehossamme- Kevin Hall NIH- osoitti- että syömällä ultraprosessoitua ruokaa- potilaat polttivat vöhemmän energiaa ja lihoivat- Kontrolloitu koe järjestely vuonna 2019 tuotti tämän- verrokkina oikea ruokavalio potilaat
06:10 Miten sitten kasvu-
SOKERI estää Energian polttoa Tuottaako kasvua ultraprosessoitu ruoka?- Kollegani Dr. Efrat Monsenigo Ornan- hän on puhemies Hebru UNI Jerusalemin ravintotutkimus keskuksessa- Hän julkaisi vastikään kolme tutkimusta- Bone reseachissa- ja osoitti- että ultraprosessoitu ruoka itseasiassa estää kehon luu rakenteen kasvun (estää ”skeletal growth”)-
ESTÄÄ LUUSTOMME pituus ja leveys KASVUN !!
06:40 Lisäksi tiedämme Neutronessante study ja monet muut tutkimukset osoittavat – että SOKERI itse asiassa RUOKKII SYÖPÄ SOLUJAMME- Sokeri kaappaa kasvun syöpäsoluillemme !!
07:12 Ultraprosesoitu ruoka ei ole oikeaa ruokaa- Ruokateollisuus ei halua tätä ajatella– Hallitukset ei halua ajatella tätä-
JA me kanssasi haluamme vähentää KROONISIA sairauksiamme – Ja kun tuomme potilaillemme oikean ravinnon- he saavat pois jopa kaikki krooniset sairautensa- Minä tein tätä klinikallani- ja voit kuunnella TED talk seminaareja tästä- Millään lääkkeellä en saanut sairauksia pois potilailtani-
08:25 Kroonisten sairauksien epidemia on Normalisoitu tila
08:25 Järkyttävää on tämä Kroonisten tautien epidemiat niin teillä Amerikassa kuin meillä Britanniassa- Tämä on hälyttävää- Tämä on normalisoitu tila!! Jos pyrit etsimään oikeaa ruokaa- olet ulkopuolinen hylkiö- Robert kertoo lapsuudestaa jossa isoisä vei kerran viikossa Cokiselle-pikku cokis kerran viikossa – Nykyään Cokista juodaan päivittäin ja noin kertainen määrä tuohon-Nykyään siis 6 kertainen määrä sokeria- JA JOKA PÄIVÄ-
10:55 Robert jatkaa lapsuudestaan- Äitisä teki kolmea työtä ja Isä pitkiä päivä Manhattanilla töissä- Robert söi itse monesti 1964 markkinoille tullutta valmisruokaa Swansonin TV ateriaa- Salisburin pihviä ja grillattua Kanaa – ne ei olleet oikeaa ruokaa silloinkaan- Juuri tuolloin -60 puolivälissä USAssa alkoi tämä ultra prosessoidun ruuan lanseeraus- JA 1975 tämä vielä kertautui- kun korvattiin korkea Fructoosi- Maissi Siirapilla- tuotteiden sucroosina- koska se oli puolet halvempaa- JA sitä saatiin hyvin omilta pelloilta-
Vuonna 1977 Mc Govern Comission Julkisti- että meidän tulisi syödä vähemmän Rasvaa- Jotta estetään verisuoni- ja sydän sairaudet-
JA kun otat Rasvan pois ruuasta- se maistuu pahvilta- JA RUOKA-TEOLLISUUS KORVASI RASVAN SOKERILLA- tuli Entenmann`s rasvattomia kakkuja ja Pasta Craze oli hitti- Se oli Jalostettua Hiilaria- ja vähärasvaista- Ja tämä on vain jatkanut kasvuaan ja ongelmat räjähtänet silmillemme-
12:52 Onko Sokeri kokonaan ja pienikin määrä vaarallista- Robert vastaa- Yksi olut tai Cokis silloin tällöin ei kaada kehoamme terveys ongelmiin- Mutta kun siitä tulee joka päiväistä-kuormaa kehoillemme- Suolistomme suojaa Maksaa ja kestät pientä kuormaa sokerista – Kyse on annoskoko ongelmasta- Suolistomme selvittää sen- Se tekee siitä rasvaa suolessa- ”de novo Lipogenesis”- prosessi jossa sokerista tehdään rasvaa- VLDL :ään suolistossamma- eli se ei mene suoraan Maksaan- ja tee rasva maksaa-
Noin 10 % sokerista kulkee tämän suoliston DNL prosessin ja tuo verenkiertoon LDL kolestroolia- Tuo VLDL ei ole sinulle hyvää- ja jos sinulla on paljon sitä -se johtaa sydän sairauksiin- Mutta se myös suojaa Maksaamme-
Kun tuot yli kuormaa syödyllä Sokerilla- se päätyy Maksaan ja sama vaikutus on Alkoholilla- Rasva maksa- Aiheuttaa siellä Glycaation hapettumi stressin – Mitokondrioiden toimimattomuuden – ja johtaa (IR) Insuliini resitensssin tilaan kehossasi- JA tämä on taustalla lähes kaikissa Kroonisissa Metabolisen Oireyhtymän sairauksissa- HAIMASI täytyy aina vain tehdä lisää Insuliinia- kun Maksa on ulkona- Myrkytettynä – Ja korkessa Insuliinissa saat Alzheimer riskin – riskin Sydän sairauksille- Syövälle- kaikille kroonisille Metabolisen oireyhtymän sairauksille- KAIKKI TÄMÄ Koska MAKSA on MYRKYTETTY – Hedelmä sokerilla FRUKTOOSILLA on sama vaikutus kuin Alkoholilla- ÄLÄ siis yli kuormita kehoasi Sokerilla- Pienen määrän suolistomme muuttaa eikä se vielä kuormita Maksaa-
17:50 Olet Robert Lasten Lääkäri- ja olen nähnyt sinut 15 vuotta puhumassa tästä – Milloin Robert itse havahtui SOKERIN aiheuttamaan ongelmaan
18:40 Robertilla oli 3 ”ahaa” hetkeä
#1. Ensimmäinen oli vuonna 1995 kun ”Hypotalamic Obesity” 40 lasta- massiivisesti lihoneet Hypotalamus kasvaimen poistosta- He saivat viimeinkin apua Robertilta-
”Ahaa” siis oli- JOS Insuliinitasot (IR) ovat korkealla- Silloin kehomme ensisijaiseti säilöö syömämme ravinnon ja toissijaisesti vasta polttaa- Insuliinin korkea pitkä-aikainen taso on siis ongelma
18:40 Kolme ahaa hetkeä jotka ovat tuoneet minut tähän- ja mistä tänään keskustelemme-
Ensimmäinen ahaa hetki oli- kun työskentelin St Jude Children Hosbital Membhisisssä- Tenneseessä- Lasten Syöpä Sairaalassa vuonna 1995 – ja tutustuin 40 lapseeen jotka tulivat selviämään aivo kasvaimistaan-Leikkauksin ja sädehoidoin sekä kemoterapioin- Nämä lapset olivat lihoneet Massiivisesti- siis 350-400 paunaa- siis 130-150 kiloisiksi- olivat ennen kasvaintaan normaalipainoisia- Tämä lihomisen nimi on Hypotalamic Obesity- Hypotalaminen lihominen-ja luokiteltu ja kuvailtu jo vuonna 1901 Frelick ja Babinski- Kaksi suurta kansainvälistä Neurologia-
19:55 Minulla siis oli hoidettavina nämä 40 massiivisesti lihonutta lasta- Oli jo kokeiltu Ruokavaliota ja Liikuntaa- Ei auttaneet- Itse asiassa Lihavuus tutkimukesn Isä amerikassa- George Bray-vuonna 1979 oli ottanut 8 tällaista lasta- ja kokeillut 500 kalorin päivä ruokavaliota- kuukauden verran – SILTI Lapset vain lihoivat- KOSKA heidän kehonsa poltti yhä vähemman kuin söivät- Metaboliansa olivat miltei pysähtyneet- Eikä lapsilla ollut lainkaaan energiaa tai voimia-eikä kiinnostusta mihinkään- ei kouluun eikä elämäänkään- Vanhemmat todella huolisssan- Lapset vain istuivat ja nukkuivat-
21:45 Juuri tuolloin 1994 LEPTIINI hormooni löydettiin- Perehdyin kirjallisuuteen tuolloin 1995- Tuyöskentelin Rockefeller Instituutissa/Yliopistossa- Näiden Leptiinin löytäneiden kaverien kanssa- Jeff Friedman ja Rudy Libel- Olimme Lääketieteen Tohtoreina tuossa yliopistossa- Meillä oli mainio hermeneuttinen kehä- vaihdoimme kaiken tiedon- Ja tiesin että he kloonasivat hiiret –
Kun sitten muutin St Jude Yliopistoon – ja minulla oli nämä lapset- PÄÄTTELIN- että heillä täytyy olla LEPTIINI RESISTENSSI-Lasten Hypotalamus ei tunnistanut Leptiini hormoonin viestiä kylläisyydestä – koska leikkaus tai säteily oli vahingoittanut heidän Hypotalamusta- Lasten Aivot siis luulivat että oli nälän hätä tilanne- että lapset nälkiintyvät-
23:15 Tiesimme että Lapsilla oli korkea Insuliinin taso- Tiesimme eläinkokeista että näin tapahtuu – Lapset olivat nälissäään- MUTTA Mikä heidät lihotti- Auttaisiko VAGUS HERMON katkaisu ? – Vagus Hermo yhdistää Aivot Haimaan- Ja näin saataisiin Insuliitasot matalammiksi- MUTTA en ole kirurgi- JA se on muutoinkin EI EI –
MUTTA entäpä jos antaisin heille lääkettä joka vähentää heidän Insuliin vapautumista- lääkkeen nimi oli Oktreotide- Endokrinologistien lääkäreiden käyttämä lääke- jolla Kasvu Hormoonin vapautumista vähennettiin-
24:15 NYT Lapset alkoivat laihtua- Ja JOTAKIN hämmästyttvää tapahtui- Lapset alkoivat oma aloitteisesti urheilla- spontaanisti – yksi aloitti kilpa uinnin- kaksi muuta alkoivat nostaa puntteja kotonaan- yhdestä tuli Ylä- asteen Koripallojoukkeen valmentaja- Aktiivinen valmentaja joka keräsi aina kaikki pallot harkan jälkeen- HURJA MUUTOS kaikille lapsille- ja vanhemmat sanoivat saaneensa lapsensa takaisin- Lapset sanoivat saaneensa viimein päänsä pois pilvestä- Lasten suhde maailmaan ja ruokaan muuttui dramaattiseti
25:00 Teimme kaksois sokko Placebo-tutkimuksen ja nyt siis elämän laatunsa parani – JA mitä alemmas saimme lääkkeillä heidän Insuliini tasonsa- Sitä aktiivisemmiksi lapset tulivat-
25:20 TÄMÄ ON TÄRKEÄ- Tämä kääntää termo dynamiikan ensimmäisen lain päälaelleen-
Koska ensimmäinen laki menee näin- Suljetussa Järjestelmässä oleva energia säilyy siellä
25:50 Lääkärikoulussa opimme – jos syöt- sinun on parempi polttaa se – tai säilöt sen- eli opimme että ensisijaisesti poltamme- ja tois sijaisesti säilömme (the gluttony and the sloth) painon nousu on tois- sijainen nen polttamiselle- Siksipä kyse on käyttäytymisestä- Korjaa käytös ja korjaat paino- -ongelman
26:28 Mitä me opimme näiden lasten kanssa-oli aivan päin vastaista-Mitä opimme- oli- kun säilöt -silloin kyse on korkeasta insuliini tasosta- Kun ajatus on polttaa- syöt ja kulutat saman- elämän tapana- MUTTA nyt säilöminen on primääri- kun on korkea insuliini taso – käytös ei muuta tätä- Käytös on sekundaari- KYSE on LEPTIINI RESISTENSSISTÄ
27:15 Siis- sairastut ensin ja sitten lihot- Tämä on kaikkea lääkäri opetusta vastaan- Tämä oli ensimmäinen ahaa hetkeni
27:45 # 2. Toinen ”ahaa ” hetkeni oli vuonna 2006 –
Pidin kutsuttuna puheen NIH (National Instution of Health) seminaarisssa ja kerroin SOKERIN olevan ympäristömyrkky- joka alstistaa Lapsemme Tyypin 2- diabetekseen ja Rasva Maksaan-
Ymmärsimme siis- että Insuliinin korkea taso oli tämä pahis- Muutimme toimintaaamme Clinikalla- Insulii oli saatava ALAS- Niinpä Clikan nimeksi tulikin Insliinin vähentämis Clinikka- Se ei ollut enää painon hallinta Clikka-Kun Saimme Insuliin alas- Potilat laihtuivat- Eli vuonna 2006 minua pyydettiin pitämään puhe NIH Kansallisessa terveys instituutissa- siellä erityisesti ympäristö terveyden tieteiden laitoksella- Tutkimus kolmio puistossa- Pohjois Karoliinassa- Heillä oli 100 vuotis juhla seminaari- Kansan terveydestä- Se oli 2- päivän symposium- Ensimmäinen päivä oli historian menestyksestä- Lyijyn poistamisesta- Saasteiden – Astman – eli miten oli saatu kansanterveyttä parannetuksi-
28:50 TOINEN päivä koski tulevia haasteita-JA aamupäivä koski Lihavuutta- ja Metabolista oireyhtymää- iltapäivän aiheena oli Autismin lisääntymisessä
29:00 Minulta kysyttiin- mikä on suurin -tärkein ympäristöllinen altistus- Joka johtaa Metabolseen oireyhtymään- He varmaan ajattelivat minun puhuvat jostakin ympäristömme kemikaaalsta- Jota on ilmasssa tai Vedessä-
29:40 Nykyajan Lapset saavat Kaksi Sairautta- joita eivät ennen saaneet- Tyypin 2 Diabeteksen ja Rasva Maksan-
Niiden yhteinen nimittäjä on KORKEA INSULIININ TASO- 1970 luvulla- jolloin näitä tauteja ei lapsilla ollut- JA tuolloin alkanut epidemia näissä kahdessa kroonisessa sairaudessa- Molempien sairauksien JUURI-SYYNÄ oli Alkoholi
30:35 Niinpä mietin mille alkoholin kaltaiselle aineelle Lapset sairastuvat- Avasin Lenninger oppikirjani vuodelta 1974- Kirjassa se seisoi- SOKERI- eli FRUKTOOSI- Se on KUIN ALKOHOLI- metabolisoituvat samanlaisesti- Alkoholihan valmistetaan Fructoosista fermentoimalla- Alkoholin valmistuksessa Hiiva tekee ensimmäisen vaiheen- metabolismisssa- eli Glycolyysissä- Fructoosia syömällä- suolistomme tekee ensi vaiheen
31:30 Mitokodrioillemme molemmat näyttäytyvät samoin-Sama tuho aiheutuu molemmista Mitokondrioillemme- Näin on siis selvää- mikä on JUURI SYY näiden kahden sairauden taustalla-
32:05 Pidin 30 minuutin puheen- Sain aploodit ja tauolta kuulijat eivät enää palanneetkaaan saliin seuraavaa kuulemaan- Kun menin wc käynnille- Minut piiritti NIH Oxitologistit- He sanoivat WAU- olet oikeassa- Tämä käy järkeen SOKERI on tämä myrkky- sinun täytyy saada tämä julki Isosti- Niinpä teen tätä yhä- Nytkin- tässä webinaarisssa-
34:05 # 3. Kolmas ”ahaa” hetkeni oli kun paljastimme Ruokateollisuuden huiputuksen- jossa Sokerin haitallisuus painettiin alas ja nostettiin vain saturoitu rasva pahikseksi-
Tämän jälkeen kirjoitin Metabolic- kirjani-
33:15 Dr Ranganin MAINOS
34:05 # Kolmas ”ahaa” hetkeni – Olimme siis UCSFklinikallamme selvillä SOKERIN myrkyllisyydestä kehollemme-Kirjassani kuvaaan meitä sokerikummun jengiksi- Kolleegani Krister Karns- Laura Smidt- ja Stan Glance- Me aloimme tutkimaaan papereita Ruoka teollisuuden historiasta- liittyen Sokeriin- jälki johti 1960 luvulle- Ruoka teollisuus maksoi tiedemiehille- jotta nämä vapauttivat SOKERIN syytteestä ja syyllistivät saturoidun RASVAN- pahikseksi- Löysimme sii rahan jäljet ja yhteyden pidon Ruokateollisuuden ja tiede yhteisön välillä-
35:00 Aivan kuten january 6 th Komitea tänä päivänä tutkii- Me todistimme miten Ruokateollisuus laittaa peukalonsa tieteen vaa-alle- jotta he vapauttavat SOKERIN MYRKYLLISYYDSTÄ meille- Oli nimittäin tullut tutkimusta joka osoitti SOKERIN olevan pahis- Kuten John Yudkin oli osoittanut- ”Pure White Deadly”- Ja yleisö oli kääntänyt objektiivin SOKERIA kohtaan
35:40 Niinpä Ruokateollisuus otti yhteyttä Harward Yliopiston Kansanterveyden Fred Stareen- ja kolleegaansa Mark Hengstediin- Josta tuli Maatalous ministeriön johtaja vuonna 1970- Ruokateollisuus maksoi heille 6.500- nyky rahassa 50.000 $ – jotta he laativat kaksi vastine artikkelia New England Journal of Medicine- julkaisuun- joissa kertovat Sokerin ei olevan meille ongelma- vaan Saturoitu RASVA- Mikä HUIPUTUS! tämä oli kolmas ahaa hetkeni
37:00- Syömämme SOKERI tuhoaa elimistöämme- se tuhoaa ja ESTÄÄ MITOKONDRIOIDEMME toiminnan-
Taustalla on Juuri Syynä INSULIINI RESISTENSSI- jonka rakennamme ruokavaliollamme- Krooniset sairaudet- eli 75% terveydenhoitomme kuluista poistamme ruokavaliota korjaamalla-
37:00- 40 % ei juo alkoholia- 40% käyttää sitä kohtuullisesti ja 10% juo liikaa- ja loput 10% ovat alkoholisteiksi luokiteltu- Sokeri tuhoaa /estää- Mitokondrian toiminnan-
Mutta moni ei tunnista Syömäämme Sokeria myrkyksi-myös Maksallemme-
37:23 Jos korjattaisiin ruokavaliomme pois sokerihuumasta – Tästä Mitokondrioidemme tuhosta ja haitasta johtuu niin paljon sairauksia- MUTTA myös Insiliini Resistenssistä- JOS kaikki me lääkärit pitäsimme Insuliinin vähentämis klinikoita- – saisimme pois 75% kroonisista sairauksista Amerikassa ja maailmassa
38:50 Lääketeollisuus on kuin kartelli- se ei reagoi uusiin asioihin hyvin- Dr. Rangan kertoo Robertin kirjoittavan kirjassaan- että lääketeollisuus hoitaa oireita- ei paranna sairauksia-
39:00 Myös Dr. Rangan on turhautunut lääketieteen tehottomuuteen näissä Sokerin aiheuttamissa elintapa sairauksissa- Modernin lääketieteen parannuskeinot ovat lääkkeet- TARVITAAN MUUTA- Hän viittaa Robertin kirjoittamaan Metabolical- nimiseen kirjaan- Jossa Robert toteaa ravinto / ruokaohjeenaan kaikille-
”Suojatkaa Maksojanne ja Ruokkikaa Suolistoanne-”
Kirja avaa ongleman ja myös kertoo ratkaisun ongelmaan-
40:25 Robert kertoo ajatuksestaan lisää- Lääkärikoulutus perustuu lääke osaamiseen- Lääke-kortilla vastataan tutkimus tulos korttiin- ja annostelu korttiin -ja Rahastetaan potilasta- Esimerkiksi Aivokalvon tulehdus- tässäpä antibiottia -Syöpään- kemoterapiaa-
42:00 8 -KROONISTA SAIRAUTTA- Jotka aiheuttavat 75% terveydenhuollon kustannuksista-
42:00 KROONISET SAIRAUDET 8- kpl- EIVÄT ratkea tällä menetelmällä –
On 8 Kroonista sairautta jotka ovat nousseet keskeisiksi nyky yhteiskunnisssa- Kattavat 75 % terveydenhuollon kustannuksista- eikä niitä paranneta nyky-lääketiteeen avulla- ei ole edes määritettyjä hoitoja näihin- MUTTA kaikkiin on sairauden poistava/ estävä keino onolemassa
- Tyypin 2 Diabetes
- Verenpainetauti
- Verisuonisairaudet
- Rasva-aineenvaihdunnan häiriöt
- Syövät
- Dementia (Alzheimer)
- Rasva-Maksa oireyhtymä
- Munasarjojen monirakkula-oireyhtymä
42:54 PAHA 8-
8 Juuri syytä KROONISIIN SAIRAUKSIIN
42:54 Emme siis korjaa läätieteellä näitä- Tarjoamme STATIINEJA- ja verensokerin – tai verenpaineeen hallintaaan lääkkeitä- Lääkkeillä korjataan siis vain oireita- ei paranneta sairauksia- Nämä sairaudet eivät ole oikeasti sairauksia-
43:20 Kirjassani kerron 8 sairautta jotka ei ole sairauksia – Kutsun niitä VIHATTU -8 nimellä – Ei ihmiset tiedä vaikeita koodeja kuten ICD-11- Eli Lääkäritkään ei kerro näistä selkeästi- Sokerin (nopeiden hiilareiden) aiheuttamista:
-1 Glucacoituminen -Kemiallinen reaktio Iho- alueella – Vanhentava
-2 Sokerin aiheuttama Hapettava Stressi reaktio
-3 MITOKONDRIOIDEN toimintahäiriö-
-4 IR- Insuliini Resistenssi-
-5 Sepelvaltimotaudit (membrane instability)
-6 Kehon tulehdus tila
-7 Methylation- eli pieni molekyyli nimeltään metyyli alkoholiryhmä korvaa solussa- DNAssa- Neuronissa tai Proteiinissa vesiryhmän- syövät ja mutaatiot
-8 AUROFAGIAN estyminen
44:05 Nämä 8- ONGELMAN JUURTA- ovat normaaleja prosesseja – ja voimme hidastaa tai nopeuttaa niitä ruokavaliollamme- Jos hallitset nämä ruokavaliollasi- olet verokkeihisi verrattuna 20 vuotias tennispelaaja- ja Verrokkisi odottavat dialyysiä ja seuraaava sydänkohtausta- jne-
44:45 Millään näistä 8 juuresta ei ole lääkettä tai hoitokeinoa nyky lääketieteessä-
45:15 Dr Rangan- tämä on kuin katto vuotaa- ja lääkäri laittaa sangon alle- ja se pärskyy lattialle vähän- Mutta kukaan ei korjaa kattoa-
Robert lisää- ja pian sinulla ei ole koko taloa- kun katto vuotaa- ja vuotaa
45:45 Dr Rangan- Nämä 8 juurta jotka me kaikki kohtaamme- ja joilla hallitaan elämän laatua ja kestävyyttämme- oli minulle keskeistä kirjassasi- ja ettei lääkkeillä korjata näitä
46:20 Nyky lääkkeet- niiden merkitys- Kyllä niillä on tehtävänsä- Mutta ongelma on jos ei korjata aiheuttajaa- vaan ainoastaan manipuloidaan oiretta- Jos lääkäri antaa STATIINEJA Kolesterolin hallintaan- Mitä silloin hoidetaan- Silloin hoidetaaan oiretta- Robertin kirjassa on esimerkkinä ampiais- pistiäis ongelma ullakolla esimerkkinä- Tapatko pistiäisen vai sen pesän – jos ett poista pesää- saat seuraavalla ullakkokäynnillä pistokset kaikilta ampiaisilta- Et ratkaissut ongelmaa
47:45 Dr. Rangan- Haluan että kaikki kuulisivat nyt- NYT puhutaaan kaikista keskeisistä kroonisista sairauksista- joka perheessä- kustannuksina terveyden hoidollemme – aiheuttaen toimintakyvyttömyyksiä – ja alentaen elämän laatua- Kauheaa kurjuutta kaikille meille-
JA AIHEUTAMME NE ITSE syömällä paljon pitkälle jalostettua ruokaa- nopeita hiireita ja vähän ravinteita- TÄMÄ ON MAAILMAN LAAJUISESTI SUURIN ONGELMAMME
49:20 Ruokavalion vaikutus IMMUUNI PUOLUSTUS KYKYYMME myös KORONAN ESTOSSA
49:20 jopa 7 vuotiailla on Diabetes 2 esi-asteet- Tätä ei tapahtunut 25 vuotta sitten- Emme ratkaise tätä verensokeritasoja manipuloimalla- (metformin)
Nyt myös Covid on keskiössä- ei ainoastaan tämä sokeriongelma
49:55 Ihmiset kuolevat joukoittain Sokerin aiheuttamiin ongelmiin- eikä tässä ole kyse kasvomaskeista tai käsien pesun ongelmasta- Nyky kehitys on tuonut nämä sokeriongelmat
51:05 KUOLLEISUUS KORONAAN – Eniten kuollisuus kohtasi –
1.värillisä 2. Lihavia- ja 3. ennestää sairaita- (ja tietysti ikäihmiset)
– Mikä näitä 3 demokgrafiaa yhdistää- SE on HUONO ruokavalio-ultra prosessoitu roska ruoka- Miten siis ruoka vaikuttaa koronaan kuolleisuuteen- siihen on 3 syytä-
- Joka solussa on entsyymi reseptori auttamasssa sen nesteytyksen säätelelyä- ACE -2 Reseptori- (angiotensin coverting enzyme 2)
Koronavirus iskee juuri tuohon solun kohtaan- KORKEA INSULIINI- lisää nesteen pysyvyyttä solussa-ja viruksella on siten paljon näitä reseptoreita väylänä soluun - KORKEA VERENSOKERI- Diabetes 2- se kristallisoituu noiden ACE 2 reseptoreiden ympärille- jäykistää ne-ja näin ne ovat soluissa koko ajan aukkoina- virukselle tulla solun RNA:han
- LYHYT KETJUISET RASVA HAPOT- Niitä keho tuottaa kun syöt hyviä kuituja kuten vihanneksia- ne ovat sytogeenejä taudinauheuttajia torjumassa- immuuni-puolustuksessamme- (cytokine response)
ELI ei Virus vaan HEIKKO IMMUUNI- PUOLUSTUSKYKYMME- joka tappaa-
HYVÄT KUIDUT RAVINNOSSAMME- siis auttavat- Nämä ”Lyhyt ketjuiset rasvahapot”- ne rakentuvat suolessa- ja ovat tulehdusta poistavia- ja Parantavat Insuliini herkkyyttä kehossamme- HOX ! Proessoidusssa ruuassa ei ole hyviä kuituja- Ne on poistettu jotta säilyvyys hyllyissä paranee-
Nämä 3 demografiaa-1.värilliset 2. Lihavat- ja 3. ennestää sairaat-
Juuri heillä on ravintona paljon prosseitua ruokaa- ja nopeita hiilareita-CDC- NIH -MRC- ja esim- Englannin julkinen terveydenhoito- Kukaan ei puhu ruuasta- estämässä tauteja –
KORONAN ESTOSSA puhuimme 1.maskeista- 2.käsien pesta ja
3. etäisyyksien pidosta-
TÄMÄ RAVINNON MERKITYS- on 4. tuolinjalka taudin estossa-
55:00 Tärkeää on ymmärtää
mikä on OIKEA RUOKAA
55:00 Mitä on tämä myrkyllinen haitallinen ruoka- ja mitä oikea ravinto- Robert: kun äiti ja lapsi tulevat klinikallemme- lihavuus ongelmassa- Kysymme Äidiltä- Miten ymmärät ruuan- onko riisimurot ruokaa?- eli tämä on ensiaskel – ymmärtää oikean ruuan käsite- Rakensimme tästä validoidun työkalun – kaikkien käyttöön-
Kutsuimme 6 potilasta (Äiti-Lapsi) 60 minuutin OPETUS AAMIAISELLE- lapset tulivat paastonneina- (ei aamupalaa syöneinä) – ensin siis lääkäri tapasi yksitellen otti verenkuvan- Ja kertoivat sitten oikeasta ja väärästä ruuasta- Kerroimme Insuliinista- ja kuinka paljon liikaa sokeria syödään-
4 asiaa nousi tästä toiminta askeliksi- joilla noustaan pois lihavuudesta-
Vanhempi varmistaa että lapsi syö oikeaa ruokaa- 2. että myös vanhempi syö oikein-
3. Vanhempi näkee että muutkin perheen lapset syö oikein 4. kerroimme myös terveellisen ruuan kustannuksen jolla päästään terveelliseen ruokaan-
KERROIMME vanhemmille ja lapille mistä on kyse- opetus interventio- Tämä on tärkeää ja tehokasta myös
58:50 OIKEA RUOKA- – Jotkut akateemikot ovat vastaan-
1:00:15 Neljä (4 )-kategoriaa avaamaan Ruuan Prosessoinnin tason käsitettä- NOVA systeemi
1:00:15 Robert- Minäkin olen nähnyt vastaväitteitä- myös aiemmin- Mutta kuten Carlos Montero UNI Sao Paulo- Hän kehitti NOVA systeemin- Ruuan prosessoinin määrälle- eli mitä ihminen tekee – jalostaen ruualle – kaikki ennen tätä- on hyvää ruokaa-
Tämä on minunkin kirjan pohjakäsiteenä- Se mitä teimme ruualle että siitä tuli myrkkyä-
1:01:15 Kertoisitko Robert 4 alskelta – joilla ihmiset ymmärtäisivät-
Ok- ajatellaan Omenaa-
Luokka 1- myös NOVA systeemissä-
Luokka 2 olisi Omena siivut-
Luokka 3 NOVA systeemissä olisi Omena sose- (makeuttamaton)
Luokka 4 NOVA systeemissä olisi Omena piirakka-
TÄMÄ Luokka 4 ruuat ovat taustalla näissä kroonisissa taudeissa-
1:02:17 Mikä on erona Omenan ja omenapiirakan välillä- Lisätty SOKERI- ja Poistettu KUITU
1:02:30 ”Suojatkaa Maksanne Ruokkikaa Suolenne” Pois sokerin yli-syöttö-Maksalta ja Kuitua ruuaksi suolistolle
1:02:30 Nyt pääsemme tähän kirjani teesiin- ”Suojatkaaa Maksanne ja ruokkikaa Suolenne”-
- Lisätty sokeri kyllästää Maksamme- Maksa kykenee vain tiettyyn määrään- me tiedämme sen määrän- Maksa ei kykene käsittelemään tätä sokerin ja alkoholin yli-syöttöä- Maksassamme olevat Entsyymit muuttvat sokerin Rasvaksi (De Novo Lipogenesis) uusi rasvan valmistus- on 3 entsyymiä: ATP Citrate lyase- Asetyl coa Carboxlase- Fatty acid synthase- Tämä entsyymi joukko siis muuttamassa fructoosin- Acetyl COA: ksi- Glycolyysissä- KYLLÄSTÄT SIIS MAKSASI – tällä yli -syötöllä- ja
RASVAA kertyy Maksan ympärille-ja saat INSULIINI Resistenssin tilan (IR)- ja
METABOLISEN oireyhtymän-
Siis Suojaa Maksasi- - Ruoki Suolistoasi- Paljon on kirjoitettu MICRO BIOMISTA- suolistomme microbi floorasta- Se JUTTELEE aivojemme kanssa-
Toimiiko jos syömme probiootti pillerin- EI toimi ratkaisuna!
Ajatteleppa- Nämä PROBIOOTIT ovat bakteereita- eläviä kantoja- jopa pillereissä- KUN syöt- noiden bakteerien tulis selvitä suolistossamme ja levitä siellä- lisätä microbiflooraamme- MIKSI niitä haluamme syödä- Miksi niitä tulisi ottaa joka päivä-
Suuri osa näistä pillerin bakteerista menee läpi- ja loput kuolevat suolistossamme- EIKÄ niillä ole parannettu yhtään sairautta- Niillä voi hoitaa Oiretta-
1:07:42 PREBIOOTIT = eli KUIDUT- Estämään krooniset sairaudet
1:07:42- PREBIOOTIT- NE ovat RUOKAA Suolistomme Bakteereille- Jotta ne voivat kasvaaa ja monistua- Mikä on luonnon mainio Prebiootti- KUITU- Kuitu ei siis ole sinulle ruokaaa- VAAN suolistollesi ruokaa- KUN otimme pois Kuidun Prosessoidusta ruuasta- jotta siis säilyvyys hyllyssä parantuisi-KUIHDUTAMME siis suolistomme Bakteeristoa prosessoidulla ruualla- Hyvät bakteerit kuolee ja huonot menestyy- ja NE viestivät huonoja viestejä- mm- Serotoniinin tuotantoon (reducing anterograde transport of serotonin- back up into the Nucleus to solitarius) Tätä kutsutaan siis MASENNUKSEKSI
1:08:57 Nuo HUONOT bakteeerit periaaatteessa raapivat suoliston epiteeli-solun myösiini kalvoa- Eli ne syövät tätä- ! ja suolesi tuleva läpäiseviksi- sama vakutus kuten kun juot alkoholia- (leaky cut)- saat TULEHTUNEEN SUOLEN taudit – ja OIREYHTYMÄT- ja (IR) Insuliini Resistensssin tilan- Tämän – koska et ruokkinut suolistoasi-
0:09:30 Dr. Rangan- Tämä kokoaa hyvin ajatuksen -lausumallesi
”Suojaa maksaasi Ruoki suolistoasi”
Ultra prosessoitu hiilari ruoka nopeilla hiilareilla höystettynä- se KYLLÄSTÄÄ MAKSAMME- eikä RUOKI SUOLISTOAMME- se köyhdyttää suolistomme- ja kun leaky cut eli suolikavo läpäisy muuttuu- läpäiseväksi- (intestinal permeability) – Nyt AUTOIMMUUNI SAIRAUDET puhkeavat-
RUOKA ALLERGIAT-
ALZHEIMER – MASENNUKSET- Nämä kaikki on yhdistetty tähän suolen kalvon heikkouteen- ja läpäisyvyyteen (intestinal permeability)
1:10:30 KETO ja VEGAANI ruokavaliot- TÄRKEÄÄ PIDÄ TARKASTI KETOOSI- muutoin se on piloilla ja olet pahemmassa jamassa-
Älä napostele-
POISTA prosessoitu ruoka ja huonot hiilarit
1:10:30 Dr.Rangan- Minulla on ruokavalio ohje- Robertilla ei varsinaisesti- MITÄ MIELTÄ olet Vegaani ruuasta tai VÄHÄ HIILARI Ruokavalioista – Vegaanin ruokavalion taustalla ei ole suoliston hyvinvointi- Cokikset Doritot ja oreo keksit ovat vegaaneja- Voit siis syödä oikeaa Vegaani ruokaa- tai väärää-
1:11:40 KETO RUOKAVALIO- en ole vastaaan keto ruokavaliota- Olen käyttänyt Keto ruokavaliota IR insuliiniresistenssi potilaiden hoitoon- kun muu ei ole auttanut- se on- kun oli esim- Insulin hypersecretion – Ruokavalio ei Keto ruokavaliosssa ole ongelma- vaan ettei pysy siinä-
KOSKA pienikin suupala nostaa Insuliinin korkealle- ja estää KETOOSI vaikutuksen- IINSULIINI ESTÄÄ Lipolyysin rasva solussa- On siis helppo tehdä virhe ja näin estyy KETOOSI- ja OLETKIN NYT ENTISTÄ PAHEMMASSA tilanteessa-
Syöt siis PALJON hyvääkin RASVAA JA siihen nyt tuot nopeita HIILAREITA- yhdistelmässä- ja OLETKIN nyt takaisin korkeassa insuliini tilassa ja verenkierrossasi on hurjasti kolesteroria (ldl) ja keräät taas vatsan sisäistä rasvaa
MUTTA – JOS pysyt Keto ruokavaliossa- SE ON SUPER HYVÄ-
1:14:00 Robert suosii ajatusta että henkilö kohtainen ruokavalio ajatus on paras- eli toiselle sopii toinen- toiselle toinen- OLEN SIIS MYÖS VEGAANIN kannalla KETO-dieetin lisäksi- SE minkä kannalla en ole- on Länsimainen ruokavalio-
1:14:45 dr. Rangan- Toivottavasti useat lääkärit ottavat ruokavalion työkaluikseen- Vältetään prosessoitua ruokaa- huonoja hiilareita- Robert toteaa- Low SUGAR High FIBER! molemmat vegan ja Keto toimivat kun tämä huomioidaan
1:16:40 KUIDUT kaksi asiaa
1:16:40 KUIDUT- ne eivät ole yleiskäsite- vaan kaksi käsitettä-
Soluble Fiber kuten Inulin ja pectiinit- jotka pitävät hilloa kasassa- hydrogeeli kuten Kermajuustoissa-
Insoluble Fibers- se on esimerkiksi Selluloosaa- Sellerissä pitkät kuidut ja pahvissa-
Eli Kermajuusto ja Pahvi- molemmat kuitua- haha
Oikeassa hyvässsä ruuassa on molempia-
Kun Omenasta tehdään ”Vitamix” tuote- siitä hävitetään Insolulable fiber- eli selluloosa pois- se pilkotaan niin pieniksi ettei se ole enää toiminnallista kuitua ruokaa suolistollemme-
1:17:50 Insolulable ja Solulable kuidut toimivat yhdessä – kuin kalaverkko- ja sitten levää tarttuu kalaverkkoon eikä se enää kalasta- vaan siitä tulikin aita- 1-Liukenematon kuitu (insolulable) on tämä kalaverkko ja 2- Liukeneva Kuitu (solulable) kuin tämä levä- ja 3- Muotona verkko- kaikki 3 ulottuvuutta tarvitaan- jotta muodostuu suoja-aita-
JOS joku katkoo saksilla verkon- enää ei ole suoja-aitaa
1:19:45 Yhdessä näistä muodostuu suolistosssamme siis valkoista geeliä – Tämä geeli on toisen portaan SUOJA Aita- estämään sokerin (glucoosin – yksinkertaiset tärkkelyksten) imeytymisen- jottei ne päädy Maksaan- ettei ne kyllästä Maksaa – ettei Maksa tee niistä rasvaa ympärilleen- JOTTA Maksa pysyy terveenä-
1:20:17 Niinpä Omenamehu ”Vitamix”- siinä on yhä tallella Liukeneva kuitu – ja se on mukana kun rakennetaan lyhyt ketjuisia rasva happoja suolessa- ja tämä osa on OK- MUTTA se ei suojaa Maksaasi- eli kaksi Terveydellesi tärkeää ainesosaa on nakattu roskiin-
1:20:47 Niinpä Omenamehu- on parempaa kuin Soodavesi- koska siinä on liukenevia kuituja- MUTTA ei parempaa kuin sokerinen Soodavesi- KOSKA se Kyllästää Maksaasi-
1:21 Dr Rangan- Sooda limu myös Kyllästää Maksaa-
1:21:15 Limut ja kevyt limut-
1:21:15 Limut ja virmoitusjuomat- kevyt limut- Kertoisitko Robert näiden juomien merkitystä terveyteemme- On osoitettu lukuisin ja lukuisin tutkimuksin- että Kevyt limut ovat tuhoisia terveydellesi-
SOKERI LIMUT- Tuhoisaa siis Niin Lapsille kuin Aikuisille- Tilastollisesti voimme nähdä kuinka moni kuolee vuosittain tähän kauheuteen- Kevyt juomien kauheuteen- Tutkijat nimekkäimpinä Turfs Friedman ja Darius Mozafi- Mika Granada jne- Kiistämättä tuhoisa vaikutus
1:22:08 KEVYT LIMSAT- niissä ei ole fructoosia- ei kaloreita- niiden pitäisi olla hyviä?? Useita tutkimuksia menneiltä vuosilta ovat osoittaneet – ja nyt meillä on tutkimus data selittämään tämän huonon vaikutuksen -1- kun panet jotakin makeaa Kielellesi- visti kulkee Aivoihin: Sokeria on tulossa-Sieltä viesti kulkee Haimaasi: Sokeria on tulossa- Vapauta Insuliinia-
Nyt sokeria ei tullut- MUTTA Insuliini taso nousee
1:23:25 Kaikki tutkimus data kertoo- ettei kalori määrä nouse kehossa kevyt limuilla- silloin juuri kun juot- ja olit siis onnellinen juodessasi- kun vältit 150 kaloria Sokeria – MUTTA se HERKISTÄÄ HAIMASI nostamaan Insuliinipiikin- Kuten tutkija Janina Pepino ja Sam Klein UNI St Louis osoittivat- Päädyt siis lihomaan ja keräämään muusta myöhemmin päivällä syömästäsi ruuasta- enemmän kaloreita sisäelimiesi kuormaksi-
ja Vaikutus 2- näillä on että jotkut makeutusaineet – kuten Sucraloosi- ja Splenda jopa päätyvät muuttamaan Microbiomaamme- – ja aiheuttamaan suolen läpäisyä- Leaky Gut – Vuotava suolen kirous
1:24:45 JA vielä pahempaa- Vaikutus 3- Nykyään tiedämme että adipocytes- eli Rasva solut-niillä on reseptori joka toimii makeutusaineilla- ja näin nämä päätyvät sisäelin rasvaksi – Ilman Insuliiniakin !
1:25:05 Lopuksi- siis Makeutusainen maketetut juomat- ne herättävät aivot kuten sokeri- Mutta muu ei toimikkaan kehosssa samoin-
1:26:00 American General Clinical Nutrition 2017- tekivät meta analyysin – jossa yksi (1) annos Coca Colaa vastaa toksisuudeltaan 2 annosta Kevyt colaa- eli kevyt Cola puolet myrkyllistä kuin varsinainen sokeri limu- MUTTA saatat jopa juoda enemmän kevyt Colaa kun uskot sen olevan terveydellesi parempaa- ja siitä tulikin 2 kertaa paempaa kuin 1 annos Sokeri limua-
1:26:55 Missä kohtaa kehoa- kehonrasva on VAARALLISTA- sairastuttavaa rasvaa
1:26:55 Sokerin tuhoisuus Mitokondrioille- Puhuimmekin jos Insuliini Resistensssin (IR) tuhoisasta vaikutuksesta – juuri syynä- KROONISIIN ”Sairauksiimme”- ja Ylipaino ja Metabolinen oieryhtymä Oireina tähän
Se mitä emme ole puhuneet- MITEN on Laihojen ihmisten tilanne- he eivät näytä vielä lihavilta- MUTTA kehon sisäpuolella tilanne voi olla toisin- JA kuten Kirjassasi Robert kirjoitat – 88 % Amerikkalaisista – heillä on Metabolinen toiminnan häiriö- ja kuvailet Metabolisen Syndrooman-
1:27:48 Robert: Ihmiset uskovat että Vaaka kertoo totuuden- Miksi vaaka valehtelee- 1- on kolme (3) paikkaa mihin rasva säilötään kehossa- ja nämä eri säilöt vaikuttavat terveyteesi eri tavoin
1# Rasva jonka näet päällepäin- (subcutaneous fat)- eli ”ihonalainen Rasva”- Se on metabolisesti inerttiä- eli ei vaikuta aktiivisesti- Se on säilötty pitkää nälkäjaksoa varten- ja sitä kykyä meillä on tiettyyn rajaan saakka- ennenkuin se alkaa ongelmaksi- Voit kerätä noin 10 kiloa tätä – Jos liikaa- niin rasvasolut alkaa kuolla ja syntyy myrkkyjä verenkiertoosi- ja sairastut – Mutta jopa 10 kiloa siedät tätäkin ilman että sairastut
2# paikka rasvalle kehosssa on- fisceral fat- Sisäelin rasvaa- ”Pömppö maha” rasvaa- Tämä rasva näyttää kertyvän myös Stressistä- Kortisoli säilöö tätä rasvaa- Tämä näkyy siinä- kun otamme pahasti masentuuneen ihmisen sairaalaan suojaan- He ovat laihtuneet- MUTTA MRI näyttää Sisäelin rasvan kasvaneen- Tämä rasva on Metabolisesti aktiivista rasvaa- Se rasittaa ja kuihduttaa suoraan Maksaa systeemi kierrossa-
1:31:35 Jopa pieni määrä tätä rasvaa aiheuttaa cytokeenejä- myrkkyjä Maksaasi- ja niitä ei poisteta helposti Sapen ja Virtsan avulla pois kehostasi- Eli noin 2-3 kiloa tätä rasvaa siedät – kunnes se alkaa sairastuttamaan sinut
1:32:10 paikka 3# rasvalle kehossasi- MAKSAN RASVAA- (rasva maksa oire yhtymä) TÄMÄ on VAARALLISINTA RASVAA- jo 200 grammaa tätä sairastuttaa sinut- saat Metabolisen oireyhtymän ja Insuliini Resitensssin (IR) kehoosi- 200 grammaa et näe päällepäin ihmisestä- ei vaakakaan tunnista-
1:32:45- Mikä rakentaa Rasva Maksan- Vastaus on SOKERI- de novo lipogenesin- josta olemme puhuneet aiemmin- Vahingoitat tällä rasvalla tärkeää elintä MAKSAA joka ratkaisisi ongelman- etkä näe tätä päällepäin henkilön painosta tai vaakalukemasta- ja on paljon ihmisiä jotka ei tiedä tästä ongelmasta- kehossaan- ja ovat hoikkia- Niinpä jopa 88 % amerikkalaista on Metabolisessa häiriötilassa – osa tietämättään- SOKERIN tai ALKOHOLIN ansiosta- ja Lääkärit ei kerro tästä ongelmasta- antavat vain lääkkeitä
1:34:10 Kerrot kirjassasi kokonaisessa luvussa- miten tähän tulisi puuttua- dexa Scann näyttää tämänkin rasvan kehosta- Hit Ratiot – MUTTA kuten näemme- Setä miehet- tietyn iän miehet- heillä on laiha kroppa- mutta pömppö maha- siis ohuet jalat ja kädet
1:35:00 Monet ihmiset myös näyttävät selviävän hyvin vaikka heillä on tätä rasvaa- ja terveyshaittaa- Puhutanko lopuksi LAPSISTA – Mainitsit aiemmin- että olet joutunut lähettämään kaksi lasta Maksan siirtoon- Kevyt limujen vuoksi- Monet vanhemat kuuntelavat tätä- ja viesti heille on – Sokerit alas- Kuidut ylös- Mutta monasti lapsille sallitaan höpö ruokaa- kananugetit ja ranskikset- ja Coca colaa- MITÄ tämä aiheuttaa lapsille- Jatkuva huonon ruuan syöminen ja juomisen- Tärkeässä kehitysvaiheessa- Mitä sanoisit ohjeeksi lasten vanhemmille
1:36:05 Robert- ensin – Sokeri laukaisee suoraan omat resptorit – jo kielestä – ja mitä enemmän jatkuvasti käytät- sitä enemmän jatkossa haluat- Paha kierre alkaa-
Toiseksi- se aiheuttaa siis tätä Rasva Maksaa- Olemme havainneet että 20 % lapsista- riippumatta kehonpainostaan -heillä on rasva maksa- Tämä on paljastunut ruumiin avauksissa- autokolareiden ja muun yhteydessä
1:36:55 Sokeri aiheuttaa myös Käytös häiriöitä- Muutoksia käytökseen- emme nyt ehdi paljolti tähän- Mutta lyhyesti- SOKERI tuottaa Astrocyytti nimistä Glutamaattia syntetoivaa- Entsyymiä Aivoihin (inhibits astrocytes called Glutamine synthetase)- Tämä Glutamimiini syntetointi on tärkeää- kun Glutamaatti muutetaan Glutamiiniksi- JOKA sitten muuttuu GABA:ksi- Aivojen uudistumisen tason nostaja muuttuja- eli- Inhibitory neurotransimitter- Gluamaatti aloittaa siis tämän ketjun – Ja on siis kyse Aivon tasapainosta- aktiivisuuden ja rauhallisuuden välillä – JA Sokeri rikkoo tuon tasapaino
1:37:30 Niinpä SOKERI on yhdistetty Ätyisyyteen – ja Väkivaltaisuuteen- Oppimis vaikeuksiin- Dementiaan aikuisilla – Sokeri vaikuttaa prefrontal cortexin paksuuteen- eli Etuaivokuoren paksuuteen- ja moniin ongelmiin mm koulussa- SOKERIN MUKANA tulevia ongelmia- Ei siis vain Sairauksia- vaan myös ihmisen KÄYTÖS muuttuu-
VAIKKA en suoraan nyt voi sanoa- että Sokeri myrkyttää Aivomme- MUTTA Eläinkokeet viittaavat vahvasti tähän !!
1:38:20 Dr. Rangan- Et siis puhu pelkästään pöytä sokerista- vaan hedelmä mehuista- ja ruokavalion sisältämästä sokerista-
1:38:45 Tämä RASVA MAKSA 20 % Lapsilla on järkyttävää- Vanhemmat saattavat ajatella- Mitäpä lasi mehua päivässä haittaa-
1:39:10 Suosittelen tätä Robertin kirjaa Metabolical- olet käsitellyt tätä aihetta laajasti myös kirjassasi- ja koko planettaaamme-
Tämän podcastin nimi on Feel Better Live Better- saamme enemmän elämästämme
1:39:45 Mitä vielä lopuksi haluaisit kertoa kuulijoillemme- Robert- Tärkein asia- ymmärtää on- jotta poistamme ongelman- se ei ratkea oiretta manipuloimalla- Meidän tulee tuntea aiheuttaja- Se on Ruokavaliomme- SOKERI maksamme tuhoksi ja liian vähän hyvää KUITUA suolistomme microbeille – Lääkärit ei ohjaa meitä tässä- Olen itsekin lääkäri ja voin sanoa- ja dr. Rangan on lääkäri- Me emme opi näitä lääkärikoulutuksessa- Enkä minäkään osannut ensimmäiseen 20 vuoteen- toimiessani lasten lääkärinä- praktiikallani- Tein mitä minulle oli opetettu-
1:40:30 Onneksi Me saimme herätyksen- viimein- On myös paljon muita lääkäreitä jotka nostavat näitä pöydälle- Heitä irtisanotaan ja kutsutaan riidan rettelijöiksi ja haastetaan jopa oikeuteen-kuten Tim Nokes etelä Afrikassa- Carrie Fetke Australiassa- Evelyn Border Roy Canadassa- En tiedä onko Englannissa vielä ketään näin kohdeltu-
1:41:05 Pää asia on- olemme nyt Modernin Lääketieteen vallankumouksen äärellä Antibiootit toivat vallankumouksen- ja ajatuksen että pillerillä hoidamme kaikki ongelmat- Nyt vallankumous on- Isointa ongelmaamme emme voi lääkkein ratkaista- On aika ajatella uudestaan terveys- JA Terveyden hoito- Et voi ratkaista terveydenhuollon ongelmaa ellet ratkaise Terveyttä- Terveyttä et voi ratkaista ilman oikeaa Ruokaa – ja ruokavaliota- ja et muuttaa ruokavaliotasi- ennenkuin tiedät mikä on vialla-
Se mitä uskoimme propagandaksi 50 vuotta- Olikin ratkaisu terveyteen- Meidän täytyy siis miettiä uusiksi terveydenhoito- ja moderni lääketiede- Ei kaikki ole pielessä- MUTTA paljon on-
Kun menin lääkärikoulutukseen 1976 – Ensi luennolla kuuluisa lääkäri kertoi meille-lääkäriopiskelijoille : 50 % mitä opetamme teille on virheellistä- me emme vain tiedä mikä tämä 50 % on –
TÄMÄ on se 50 % mikä on pielessä-
1:41:05 Pää asia on- olemme nyt Modernin Lääketieteen vallankumouksen äärellä Antibiootit toivat vallankumouksen- ja ajatuksen että pillerillä hoidamme kaikki ongelmat- Nyt vallankumous on- Isointa ongelmaamme emme voi lääkkein ratkaista- On aika ajatella uudestaan terveys- JA Terveyden hoito- Et voi ratkaista terveydenhuollon ongelmaa ellet ratkaise Terveyttä- Terveyttä et voi ratkaista ilman oikeaa Ruokaa – ja ruokavaliota- ja et muuttaa ruokavaliotasi- ennenkuin tiedät mikä on vialla-
1:42:35 Kiitos Robert- Ole vuosikymmeniä auttanut jopa miljoonia ihmisiä ja teet upeaa työtä- Kiitos sinulle- ja toivottavasi pääsemme keskustelemaan toisen kerran pian tulevaisuudessa – Robert vastaa- Toivottavasti pääsen pian Englantiin ja otetaan oluet- VAIN yhdet:)