B 7.4 Terveellinen ravinteikas Pätkä Paasto- Paul Mason
Terveellinen pätkäpaasto- huonot hiilarit pois- Insuliini alas ja verensokeri tasaiseksi – Autofagia eli solun tason puhdistus voimavaraksemme- Ketoosi ilmastossa
Kasvi siemen öljyt pois ja Saturoitu rasva tilalle
Poistetaan 75% terveydenhoidon kuluista ja ihmisten kärsmyksestä
Poistetaan siis Suomesta Diabetes- eli saadaan Suomen kansa innostumaan terveeksi
01:50 Toinen Esimerkki- Mies potilaani 71 vuotias- Joka oli päässyt tällä Saturoitua Rasvaa- ja vain vähän Hiilareita sisältävällä ruokavaliolla Tyypin 2 Diabeteksestä eroon- Sai Korkean Verenpaineen pois- sai pois 5 eri lääkitystä- ja pois Ärtyneen Suolen Oireyhtymän
Kaikki tämä-VAIN Ruokavaliota noudattamalla!
Olisi uskonut- että hänen Diabetes Lääkärinsä – ja Sydän lääkärinsä olisivat olleet tyytyväisiä-
MUTTA Sydän Lääkärinsä ei uskonut että Ruokavalio olisi ollut tämän muutoksen takana- Vaikka tämä Nais lääkäri ei ollut saanut Ravinto koulutusta
JA Lääkäri kehotti häntä siis palaamaan takaisin vanhaan Ruokavalioonsa- Jota siis suosittelevat Yleiset -ruokaympyrä ja ruokalautas malli sekä Hänen lääketieteellinen koulutuksensa. Eli tätä huonoa ruokavaliota- joka oli potilaaani sairastuttanut
JA kaiken huipuksi Suositteli hänelle STATIINEJA !!
16:02 Tämä SIEMEN ÖLJYJEN VAARALLISUUS- ei ole uusi asia- Tämä Tutkimus on vuodelta 1967 -Se katsoi kuolleisutta Sydän Sairauksiin- ”Epidamilogy of Ischaemic Heart Disease in India with Special Reference to Causation”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC487855/
Tutkimus populaationa on Intian rautatietyöläiset- yli MILJOONA rautatietyöläistä ja yli 5 vuoden tutkimusaika
Koska se oli kansallinen tutkimus- Ruokavalio tavat – eri alueiden osalta VOITIIN arvioda myös erilaiset ruokavaliot- Populatio tutkimus joka osittaa vain ilmiön olemassa olon-
Suurimman määrän rasvaa syödään POHJOIS- Intiassa- JA tuo Rasva oli johdettu eläinrasvasta- SATUROITUA ELÄIN RASVAA-
ETELÄSSÄ asuvien Rasva oli Kasvi SIEMEN ÖLJYISTÄ
JÄRISYTTÄVÄ löydos oli- että pohjoisen Ishemic heart disease- SEPELVALTIMO TAUTI – jossa sydän ei saa ravintoa- kuolleisuus oli vain 20 kun etelässä 59 –
Eli Etelässä oli 7 KERTAINE RISKI kuolla Sydän Kohtaukseenkuin Pohjoisessa- Etelässä siis käytettiin myös 19 kertaa vähemmän Rasvaa kokonaisuudessaan kuin Pohjois Intiassa
16:50 VAIKKA tämän ns. Epidemiologinen Tutkimus – JOKA EI voi johtaa syy seuraus suhdetta- eli kertoo ainoastaan ilmiön olemassa olon
MUTTA 7 KERTAINEN RISKI SAIRASTUA on silti iso löydös ilmiöstä
JA pian tämän jälkeen RANDOMOIDUT KONTROLLOIDUT tutkimukset VAHVISTIVAT SIEMEN – ÖLJYJEN VAARALLISUUDEN-
Kuten ”the Sydney Diet Heart Study” oli tällainen Randomoitu ja kontrolloitu tutkimus vuonna 2013- jolla avataan myös 1966-1973 tehty ja piilossa pidetty – Laaja Randomoitu ja Kontrolloitu tutkimus
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23386268/
Siinä tutkittiin ennestään sairaiden ruokavalion vaihtoa korvattiin Saturoitu Rasva – polysaturoidulla Rasvalla eli kasvis öljyillä
JA havaitsi että kuoleisuus kasvaa kasvisöljyillä- JA VAIKKA LÖYDÖS oli selkeä- Sitä ei julkaistu 40 vuoteen-
the Sydney Diet Heart Study vuodelta 2013 – ja Vahvisti näiden Polysaturoitujen Siemen Öljyjen vaarallisuuden – Ne nostivat Riskiä uuteen sydänkohtaukseen 62% !!
LÖYDOS joka oli selkeä ja mullistava- ja TÄRKEÄ- Silti pidettiin piilossa 40 vuotta
17:37 SE MIKSI SIEMEN – ÖLJYT ovat niin vaarallisia meille- on se- että ne MUODOSTAVAT HAPETTUMIS TUOTTEITA KEHOOMME- Jotka imeytyvät Kudoksiimme- JOKA SUORAAN JOHTAA VAURIOIHIN-!
21:53 Eli vaikka Arachidonic acids ne voivat MUUTTUA TULEHDUSTA AIHEUTTAVIKSI tuotteiksi kehoomme –
MUTTA KETO- eli- Matala hiilari ruokavaliot- NE ovat Tulehdusta kehosta poistavia
28:00 Kun muutat Ruokavaliosi Matala Hiilari (Low Carb)- ruokavalioon- JOKA Pudottaa Insliini tasoa- JA silloin poltat Kehosi Rasvaa energiaksi ja Ravinteiksi kehollesi- JOPA LEVOSSA!
Tutkimus 2018 Todiste matalahiilari ruokavalion eduista on vahvempi kuin koskaa sekä 2012 ja JAMA 2012
JOS olet jo Insuliini Resistenssissä-
SILLOIN HIILARIT VOIVAT OLLA VAKAVA TERVEYS RISKI sinulle
1:06:25 Väärin ja hämäräperäinen tulkinta ja datan piilottelu jota näemme lääkkeiden kuten Satiinien osalta NÄEMME tätä myös RAVINTO Tutkimuksissa-
Katsotaan 3 eri vaikuttavaa tutkimustulosta jota väärin tulkittiin (was misrepresented)
”Sydney Diet Heart Study”
”The Minnesota Coronary Survey”
”The Women`s Healt initiative”
Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death” :
Evaluation of recovered data from the
”Sydney Diet Heart Study” and updated meta-analysis
-linkki- https://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707
Tämä tutkimus oli Randomoitu ja kontrolloitu tutkimus aiheessa jossa korvattiin Saturoitu rasva Polysaturoituneella- miehillä joilla oli ollut Sydän Kohtaus aiemmin (secondary prevention)
Vaikka tulokset oliva selkeät jo 1973 – piiloteltiin tärkeää dataa- vaikuttiko tämä KUOLLEISUUTEEN
Vasta 40 vuotta myöhemmin- kun riippumaton tutkija otti härkeää sarvista vuonna 2013- Kuolleisuus siis kasvoi 62% kun korvarttiin saturoitu rasva polysaturoidulla rasvalla!!
Eli tätä dataa ei ollut tarkoitus koskaan julkistaa alkuperäisten tukijoiden voimin!
1:07:18 Tutkimus ”Test of Effect of Lipid Lowering by Diet on Cardiovascular Risk”
”The Minnesota Coronary Survey”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2643423/
eli aivan samanlainen tarina on tämänkin tutkimuksen taustalla-Joka myös valmistui jo 1973- Tämä oli kaksois sokko- Randomoitu Kontrolloitu tutkimus- yli 9.000 miestä ja naista- JA tutkittiin verraten Korkea Saturoidun rasvas ryhmää ja korkea Saturoitumattoman rasvan ryhmää- Ja viimein kun 16 vuotta myöhemmin vuonna 1989- joitakin osia julkistettiin- MUTTA taas KUOLLEISUUS data PUUTTUI yhä- Ja kun alkuperäisiltä tutkijoilta kysyttiin miksi tutkimusta ei julkistettu? Se oli heidän mielestään ”löydöksiltään epätyydyttävä (dissapointing)”
1:07:54 ja taas tarvittiin riippumaton tutkija joka otti tehtäväkseen perehtyä ja analysoida data- ”Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesis: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experiment (1968-73)”
-linkki- https://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246
Tutkia vanhoilta magneetti nauhoilta ja reikä korteilta- ja vimein 2016 saatiin tämä julkistettua- JA tutkimus tulos – KUOLLEISUUS data- Polysaturoitua Rasvaa lisäämällä riski kuolla lisääntyi- Conclusions:”Findings from the Minnesota Coronary Experiment add to growing evidence that incomplete publication has contributed to overestimation of the benefits of replacing saturated fat with vegetable oils rich in linoleic acid”
Tutkimus 2006 ”Low-Fat Dietary Pattern and Risk of Cardiovascular Disease”
”The Women`s Healt initiative”
Randomized Controlled Dietary Modification trial
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/
Tämäkin 700 Miljoonaa maksanut tutkimus valmistu jo 1998 mutta julkaistiin vasta 2006- yli 48.000 naista menopaussin jälkeistä 50-79 vuotta- Interventio ryhmä vähensi Saturoidun rasvan käyttöä ja lisäsi hedelmien ja viljojen käyttöä- Conclusions: Over a mean of 8.1 years, a dietary intervention that reduced total fat intake and increased intakes of vegetables, fruits, and grains did not significantly reduce the risk of CHD, stroke, or CVD in postmenopausal women and achieved only modest effects on CVD risk factors
1:08:43- Tämän tutkimuksen alkuperäiset tutkijat piilottivat ainoan tilastollisesti merkittävän datan pois johtopäätöksistä- tulos taulukosta Sivulle 661 – eikä tästä keskusteltu enempää missään- Tulkintaa vaati siis löytää tämä vaikea selkoinen lause sivulta 661 ”The HR for the 3,4% of women with CDV at baseline was 1.26 (95% CI, 1.03-1.54)” eli löydös oli- Naiset Matala rasva ryhmässä (secondary prevention) joilla oli aiemmin Sydän sairaus historiaa- Riski uuteen sydän tapahtumaan kuten sydän kohtaukseen kasvoi 26%!
1:09:18 Tuskin on siis kannattavaa vähentää Saturoidun rasvan käyttöä
JACC ”Journal of the American College of Cardiology”
Tutkimus 2020 ”Saturated Fats and Health: a Reassessment and Proposal for Food based Recommendations”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32562735/
Eli VIIMEIN alkaa tutkimusdata oieta- ”the diatery guidlines for Americans (2015-2020) Knowing the New Recommendations for Healthy Eating Patterns
-linkki- https://health.gov/our-work/nutrition-physical-activity/dietary-guidelines/previous-dietary-guidelines/2015
Tämä viimeisin Katsaus Journal of the American College of Cardiology JACC- toteaa- Highglights:
” There is no rebust evidence that current population-wide arbitrary upper limits on saturated fat consumption in the United States will prevent CVD or reduce mortality” ”Ei ole kestävää tutkimusdataa ja todistetta siitä että nykyinen kansallinen Saturoidun rasvan kulutuksen rajoittaminen Amerikassa vähentää Sydän verisuoni sairauksia tai Kuoleisuutta
Ja totea myös suositellen päivittäistä maitotuotteiden- lihan ja kananmunien käyttöä – Silti kestää kauan ennen kuin Lääkäriprofessio pääsee kärryille tästä
Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
Paul kertoo tänään RAVINNOSTA
Hän Kertoo Tiede miehen ominaisuuksin PERUSTELLEN TIETEELLISI TUTKIMUKSIN – joihin hän hoitavana URHEILU Lääkärinä todella perehtyy- SIEMEN ÖLJYT- ja SOKERI ovat tuhoa aiheuttavia – Jos yli 6% ruuastasi koostuu Kasvis siemen öljyistä- tuho kehollemme ja terveydellemme alkaa olla jo suurempi kuin Sokerilla -Keskimäärin Australialaisten ruokavaliosta koostuu 13% Kasvi siemen öljyistä
SATUROIDUN RASVAN korvaaminen on Kasvi-siemen öljyillä tuhoisaa- Todisteet saamme isoista tutkimuksista- Kasvis öljyt Hapettuvat ja HAPETTAVAT meitä- ja niissä on myös päälaellaan Omega 3 / Omega 6 suhde- Tuo rasvojen suhde ei haittaa Ketoosi ilmastossa MATALA HIILARI KETO-Ruokavalio auttaa meitä ja Ketoosin saavuttaminen kehon sää tilaksi- Siis Terveellinen Matala Hiilari- Pätkä paasto- se Pelastaa tilanteen
Uusi mahtava voimavara – ja innoste omasta terveydestä kaikille Suomeen
00:00 LÄÄRÄREIDEN OSAAMATTOMUUS RAVINNOSTA
Koulutus ei anna tietoa ja pidetään yllä tutkimukseen perustumattomia myyttejä- Ohjataan asiakkaita sairaiksi
01:50 Toinen esimerkki-Tuhoisasta lääkärin ohjeesta
Potilaakseni tullut mies 71 Vuotias
03:00 Kansanterveys Tutkimus 2019 – VAIN 12 % Amerikkalaisista on metabolisesti terveitä- Lähes koko kansan sairaus- JOKA altistaa heidät Diabetekselle- Sydän sairauden ja kohtauksen riskille- Syöville- Dementialle ja paljolle muulle vakavalle sairaudelle !!
Useimmat eivät itse edes tiedä tästä
03:10 Mistä tunnistat METABOLISEN SAIRAUDEN oireita- Tutkimus 2020 ”Measuring weist circumference in disabled adults” Research in Developmental Disabilities”
-linkki- https://www.researchgate.net/publication/41942761_Measuring_waist_circumference_in_disabled_adults
Tämä Kansanterveys tutkimus- prevalence of Optimal Metabolic Healt in Amerikan Adults- National Health and Nutrition Examination Survey 2009-2016 – Viisi metabolisen sairauden markkeria-
Tutkimus sai selville- että vain 12% Amerikan kansalaisista oli tällä mittarilla terve- Yli 60 vuotiaista vain 2,1 %
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30484738/
03:24 Tilanne on vielä pahempi yli 60 vuotiaiden osalla- joista vain 2% on terveitä
03:30 Tämä tarkoittaa että Miljoonat ihmiset ovat metabolisesti sairaita- Joka altistaa heidät Diabetekselle- Sydän sairauden ja kohtauksen riskille- Syöville- Dementialle ja paljolle muulle vakavalle sairaudelle !!
Useimmat eivät itse edes tiedä tästä sairaudestaan- ja karmeasta tulevasta- Riski Diabetekselle- Sydän kohtaukselle- Aivo halvaukselle- Syövälle- Dementialla ja paljon paljon enemmän
03:40 Katso- On useita Kehon Pinnalta havaittavia Markkereita Insuliini Resistenssitä tilasta kehossamme- Yleisin ja ilmeisin huonosta Metabolisesta tilasta kehossa on Ylipaino – Ja skin tags- punaisia näppyjä – Useat Lääkärit ei tätäkään tunnista- ja tummia läiskiä- ”acanthosis naughty cans”- Iho tummuu ja paksuuntuu- tämä yleensä kaulalla- käsitaipeissa ja sisäreisissä – ovat myös merkkejä Metabolsesta sairaudesta
Tutkimus 2017 ”Skin Manifestations of Insulin resistance”: From a Biochlinical Stance to Clinical Diagnosis and Management”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27921251/
– Sieni kasvusto infectiot kuten varpaiden välissä – Thrush kun sienikasvustoa on kurkussa tai kielessä-
Tutkimus 2019 ”Insulin Resistance is an Indipendent predictor of erectile dysfunctions in patients with gout” The Korean Journal of internal Medicine, 34(1), 202-209
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6325424/
Ja turvotus- jonka huomaat sukan painanteesta iholla- JOKA voi kieliä vakavasti SYDÄN VIASTA
Tutkimus 2012 ”Pathophysiology of Lower Extremity Edema in Acute Heart failureRevisited”: The American Journal of Medicine. 125(11). 1124 e1-1124.e8
-linkki- https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0002934312001210
04:24 Jos SYDÄN ei pumppaaa kunnolla- PAINE jalan verisuonissa saattaa kasvaa liian korkeaksi- JA nesteet verisuonten sisältä vuotavat ulos ympäröiviin kudoksiin- KUN painat ihoa ja siihen jää kuoppa- Se kielii tästä- JA KIIREHDI LÄÄKÄRISI TARKASTUKSEEN- Ja selvitä syy tälle
04:45 Mitä tehdä Kun olet Metabolisesti Sairas- Esimerkkipotilas Tutkija Nainen Mtabolisesti sairas- Esimerkki potillaani nainen – tutkija
07:41 Vuosien 2003 – 2018 välillä oli 62 JULKAISUA Randomoitua Kontrolloitua Tutkimusta- joissa vertailtiin PAINON PUDOTUKSEEN matala Hiilari VS Matala Rasva ruokavalioita – 31 tutkimusta näistä 62 tutkimuksesta oli tieteellisesti merkityksellisiä tulokseltaan
Tämä tutkimus – sen tulokset- eivät oli uniikkeja
Data extracted and collated from https://www.phscuk.org
Itse asiassa Painon pudotuksen asiassa -Kirjallisuus on MUSERTAVA- Todellakin MUSERTAVA low Carb Matala Hiilari Ruokavalion puolella
Vuosien 2003 – 2018 välillä oli 62 JULKAISUA Randomoitua Kontrolloitua Tutkimusta
Joissa vertailtiin PAINON PUDOTUKSEEN matala Hiilari VS Matala Rasva ruokavalioita – 31 tutkimusta näistä 62 tutkimuksesta oli tieteellisesti merkityksellisiä tulokseltaan- eli tulos ei ollut seurannaista satunnaisesta mahdollisuudesta
08:18 Tähän olen piirtänyt kaikki 31 tutkimusta- Vihreät palkit kuvaa Matala-Hiilari – ja punaiset Matala-Rasva
Kuten huomaat KAIKISSA tutkimuksissa Vihreä palkki on paljon korkeampi kuin Punainen- Matala hiilari siis toi jokaisessa tutkimuksessa paljon paremman tuloksen-
Minulla on satoja potilaita jotka toteuttavat KETO Ruokavaliota- tekevät sitä helposti ja vuosia- Minä mukaan lukien-
Älä siis anna puolueellisen mielesi estää sinua avaamasta silmiäsi
09:07 Mitä on KETOGEENINEN RUOKAVALIO
Tällä ruokavaliolla vähennät merkittävästi hiilareita- ja annat kehollesi aikaa polttaa omaa rasvaansa- Eli tuottaa KETOONEJA- Matala Hiilari (low Carb)- eroaa Ketoosi ruokavaliosta siinä- että Ketoosi ruokavaliossa vähennetään vielä enemmän hiilareita- JOTTA päästään ketoosiin paremmiJa nämä ketoonit näemme verenkuvassa- ja kun ketooneja on verenkierrossa- tilaa kutsutaan NUTRIONAL KETOSIS- ravinnolliseksi ketoosiksi- ja olet KETOOSI ILMASTOSSA kehossasi- Hiilareisssa on kyse siistä miten kehosi niihin reagoi-
09:58 Tuhoa tuovat
SOKERI- KASVI SIEMEN ÖLJYT- Ja molemmat ruokavaliot Keto ja Low Carb rajoittavat molempia noita- sekä siis Prosessoitua Ruokaa
11:25 Insuliini on Tärkeä- Ravinnon tuoja soluihin- ja myös varastoi- Insuliini resistenssissä se lihottaa- Tällöin se ei onnistu ravitsemaan elimiämme ja solujamme
11:25 Tutkimus 2015 ”Pattern of weight loss after Successful Enucleation of an Insulin-producing Pancreatic Neuroendocrine”: Tumor.Journal of the ASEAN Federation of Endocrine Societies. 30(2), 159.
-linkki- https://www.asean-endocrinejournal.org/index.php/JAFES/article/view/178/653
Tässä on 34 vuotias nainen- jolla oli kasvain joka aiheutti Korkean insuliinitason – Tässä kuvassa hän painoi 107 kiloa ja on 152 cm pitkä- Kun häneltä poistettiin tuo kasvannainen-Insuliini tasonsa putosi isosti- Hän laihtui 50 päivässsä 18 kiloa ilman mitään ruokavalio- tai liikunta muutosta- JA jokainen joka on pistänyt itseensä lisä insuliinia- Tietää että se lihottaa- Paino nouse nopeasti lisä-insuliinillä
-linkki- https://www.diabetes.co.uk/in-depth/best-place-inject-insulin/
12:12 Moni insuliinia lisäävä havaitsee rasvan kumuloitumista pistetyn insuliinin puolille kehoa- ”lipo hypertrophy”- Joka 1/4 osaa tyypin 1 Diebetes potilaista saa tällaista Rasvan paikallista kertymistä
12:28 Tutkimus vuodelta 1996 jolla Korkean ja Matalan Insuliinin vaikutusta testattiin nuoriin aikuisiin- 8 vuotta tutkimus aika- Tutkittiin kenelle kehittyy riski liika lihavuuteen.
”Persistent elevation of plasma insulin is associated with increased cardiovascular risk in children and young adults”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8616941/
12:45 Katso tutkimuksen graafi- Selvisi- että Matalan insuliinin ryhmässä RISKI LIHOA oli 2% ja Korkean insuliinin ryhmän 70%
Ei siis vain lihomisen riski- vaan YLIPAINON ja SYDÄNSAIRAUKSIEN riski
12:53 Ylipainoiseksi tuleminen ei ole vain ylipainoa- vaan INSULIINI RESISTENSSI on oma sairautensa- Tutkimus 2004 Endocrinol Metab Clin North Am. 2004
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15158520/
Enemmänkin Useiden Kroonisten SAIRAUKSIEN JUURI SYY – Joka johtuu KORKEASTA VERENSOKERI tasosta- JOKA on siis Korkean Insuliinin JUURI SYY-
Insuliinin yksi pää tehtävä on säädellä verensokerin tasoa- kun se valmistaa siitä ravinteita soluillemme ja elimillemme- Kuten Maksalle ja Lihaksille ja AIVOILLE
KUN Insuliini toimii- JA kun Insuliini tehoaa hyvin – Verensokeri-taso palautuu /pysyy oikealla tasolla-
13:26 INSULIINI RESISTENSSISSÄ Insuliini ei kykene enää tekemään työtään kunnolla- JA näin myöskään Maksa ja Lihakset ei kykene saamaan ravinteita Insuliinin avulla verenkierrosta- JA nyt VEREN SOKERI TASO- se Nousee- Tasolle jossa viimein todetaan DIABETES
13:40 Korkean Verensokeri TASON- eli Diebatesksen aiheuttama TUHO kehollemme
matalan Insuliin Ryhmä on terveellisin (alle 4.4 mmol/L)-Tutkimukset 1998 ja 2001
13:40 JA Tämä KORKEA VEREN SOKERI – SE vahingoittaa useita kehomme elimiä- Kun se kiertää kehossamme
Esimerkiksi DIABETES on Yksi suurin aiheuttaja MUNUAIS SAIRAUKSILLE Kehittyneissä maissa- Se on suuri syy SOKEUDEN aihettajana- Kuten myös AMBUTAATIOISSA- ja esimerkiksi EREKTIO VAIVOISSSA
14:07 Tutkimus 1998 SUOMESTA- Ennestään terveiden riski vs Diabetes 2 ryhmä- myocardian Infarction- KORKEA VERENSOKERI TASO- se on SYDÄN INFARKTIN RISKI- Ennestään terveillä on jopa Suurempi riski kuin ennestää sairastaneilla- joilla siis ei ollut enää diabetestä- JA Sydän kohtauksen riski kasvaa (2) kaksi kertaiseksi jos sinulla on korkea verensokeri taso
”Mortality from Coronary heart disease in subject with Type 2 Diabetes and in Nondiabetic Subjects with or without Prior Myocardial Infarction” New England Journal of Medicine, 339(4), 229-234.
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9673301/
14:15 Katso Tutkimuksen 2001 tulos- Jos ajattelet että Liioittelen- KORKEAN VEREN SOKERIN vaikutuksia- Joka aiheutuu INSULIINI Resistenssistä- Tämä tutkimus vuodelta 2001 – jossa 208 osalistujaa- jaettiin kolmeen (3) ryhmään- Insuliini resistenssi tason mukaan- Kuten näet kuuden (6) tukimus vuoden aikana – Korkeimman Insuliini resistenssin ryhmä kehitti useita SAIRAUKSIA-(CVA-Type 2 Diabetes- CHD-CA-H) eli
Diabeteksen- Korkean Verenpaineen – Syövän – SYDÄN sairauden- Ja AIVO halvauksen (stroke)
Samalla kun Matalimman Insuliini Ryhmässä Ei kehittynyt lainkaan näitä Sairauksia-
14:56 Viesti on Selkeä- Huolehtimalla Metabolisesta terveydestäsi – Säästyt kamalilta Sairauksilta ja saat näin paremman elämän- et kuole liian aikaisin ”2006 Insulin Resistance as a predictor of Age Related Diseases”: The Journal of Clinical Endocronology & Metabolism, 86(8), 3374-3578.
-linkki-
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11502781/
15:03 Onko pahempaa Sokeri vaiko Siemen Öljyt? Katsotaan British Medical Journal tutkimus 2020
Paras tapa terveydestäsi huolehtimiseen on Ruokavalio- jossa on mahdollisimman vähän:
Kasvi SIEMEN ÖLJYJÄ ja SOKERIA-
Ruokavalio Jota kutsutaan usein Low Carb- Matala Hiilihydraatti tai Ketoosi Ruokavalioksi
15:15 Kysymys jonka usein saan on: ”Onko pahempaa Sokeri vaiko Siemen Öljyt”? Katsotaan tutkimus 2020
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32188587/
Tämä on siis viimeiakainen British Medical Journal tutkimus – ja on informatiivinen- analyysi yli 195.000 osallistujaa
Tuloksena KASVIS SIEMEN ÖLJYT Lisäävät kuolleisuutta- Enemmän- Verrattuna SOKERIIN- Silloin kun ylitämme ruokavaliossamme 6-7 % energiasta SIEMEN ÖLJYISTÄ saadun määrän
15:42 Tärkeää on siis ymmärtää- ETTÄ Useimmat meistä Ylitämme tämän 6-7% tason- Keskimäärin Australialainen käyttää 13% energiastaan Kasvis SIEMEN ÖLJYISTÄ- Tämä osoittaa ongelman laajuuden-
Itse asiassa- Läntisen maailman Ruokavaliossa Suurempi PAHOLAINEN onkin Sokerin yli juuri Kasvis SIEMEN ÖLJYT – Tämä on uusi tieto isolle osalle ihmisiä-
16:02 SIEMEN ÖLJYJEN VAARALLISUUS- ei ole uusi asia- Tämä Tutkimus on vuodelta 1967- Sepelvaltimo kuolleisuus Intiassa – JA pian tämän jälkeen Randomoidut Kontrolloidut tutkimukset VAHVISTIVAT SIEMEN – ÖLJYJEN VAARALLISUUDEN- ”Epidamilogy of Ischaemic Heart Disease in India with Special Reference to Causation”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC487855/
Sydney Heath study -linkki-
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23386268/
17:37 MIKSI SIEMEN – ÖLJYT ovat niin vaarallisia meille ?
18:15 SATUROITU RASVA- se ei sisällä lainkaan näitä kaksois sidoksia- Eli ne ovat paljon paremmin KEMIKAALISESTI VAKAITA-ja TURVALLISIA MEILLE
18:23 Tutkimus vuodelta 2004
-linkki- https://www.nature.com/articles/s41598-019-39767-1
Ja kuten näet SATUROITU RASVA- LAARDI oli joukosta turvallisinta ja SIEMEN ÖLJY- nyt siis Auringonkukkaöljy- vaarallisinta
19:14 Tutkimukset 2005- 2013 ja 2019 Siemen Ölyjen Tuhoisa hepettava vaikutus kehoihimme- suolistoomme ja sisä-elimiimme- HAPETTAA KEHOMME ja Aloittaa myös Insuliini Resistenssin
-linkki- ”https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ejlt.201800521
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16270280/
-linkki- https://www.hindawi.com/journals/bmri/2013/464921/
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30983887/
20:22 KALAÖLJY-valmisteiden VAARALLISUUS
Tutkimukset 2014 ja 2017
-linkki- https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1787690
-linkki- https://www.researchgate.net/publication/330286383_Oxidation_of_fish_oil_supplements_in_Australia
21:20 VÄÄRIN KÄSITYS että Kasvis SIEMEN Öljyt olisivat vaarallisia siksi että niissä on paljon omega 6 rasvoja- Tämä on itsessään väärin- Omega 6 rasvat ovat kyllä tärkeitä ja tarpeellisia- MUTTA- KETO- Matalahiilari ruokavaliolla Eläin peräisestä ravinnosta saatuina – silloin Omega 6 hapot ne eivät enää muutukkaan TULEHDUSTA ja HAPETUSTA aiheuttaviksi
VAAN TULEHDUSTA ESTÄVIKSI- päin vastoin kuin nyky ohjeen ruokalautasella
tutkimukset 1965 ja 2019
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31217353/
-linkki-
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2166702/
23:50 tässä edellisessä tutkimuksessa vuodelta 1965 havaittiin lisäksi Kasvis Öljy Ryhmässä koettuna – PAHOINVOINTIA- RIPULIA- ja MUUTA Suoliston Ärtymistä (gastrointestial complaints)- myös Kärjistää Virtsan eritystä jos Diabetes
24:48 Mennään nyt HIILI-HYDRAATTEIHIN- korkea verensokeri ja Insuliini resistenssi- Kauheat sairaudet ja tuskaa ihmisille
Tutkimus 2004 -linkki https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15592484/
25:52 Minun on tuskin tarpeetonta muistuttaa kuin paljon tuskaa ja sairauksia tästä seuraa
Tutkimus 1998 Suomesta- New England Journal of Medicine ”Mortality from Coronary Heart Disease in Subjects with Type 2 Diabetes and in Nondiabetic Subjects with and without Prior Myocardial Infarction”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9673301/
26:00 Hiilihydraatit ovat myös pää aiheuttajat LIIKA LIHAVUUDELLE
Kun syömme Hiilareita- Syntyy Clucoosia ja Myrkyllisiä Triglyceraatti rasvoja- ja HAIMA alkaa tuottaa INSULIINIA- Sitten INSULIINI VIE NUO molemmat RASVA SOLUIHIN Tutkimus 2008 ”Dynamics of fat cell turnover in humans”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18454136/
Ilman Insuliinia- Triglyseraatit eivät pääsisi Rasva Soluun!
SE Stimuloi Lipoproteiiini Lipase- ENTSYYMIÄ-
JA Aktivoi Glute-4 Kuljettajan
27:33 INSULIINI Blokkaa LIPASE Entsyymin- ja laittaa näin JARRUT PÄÄLLE Rasvan poistossa kehostamme
27:40 INSULIINI siis puskee Rasva Hapot ja Glucoosin Rasva Soluihin- JA extra Loukkauksena terveyttämme kohtaan Estää niiden poistumisen Rasva Solusta
28:00 Kun muutat Ruokavaliosi Matala Hiilari (Low Carb)- ruokavalioon- JOKA Pudottaa Insliini tasoa- JA silloin poltat Kehosi Rasvaa energiaksi ja Ravinteiksi kehollesi- JOPA LEVOSSA!
Tutkimus 2018 Todiste matalahiilari ruokavalion eduista on vahvempi kuin koskaa sekä 2012 ja JAMA 2012
JOS olet jo Insuliini Resistenssissä-
SILLOIN HIILARIT VOIVAT OLLA VAKAVA TERVEYS RISKI sinulle
-linkki tutkimukseen- 2018 Todiste matalahiilari ruokavalion eduista on vahvempi kuin koskaan
-linkki- https://elemental.medium.com/major-study-supports-carbohydrate-insulin-model-of-obesity-cb7d47a571d9
Tutkimuksen graafissa Low Carb sinisellä Palkilla kuvattuna-
Käyttivät paljon enemmän kehon rasbvaa kuin Korkean Hiilarin ruokavaliolla – kuvattu Punaisella palkilla-
ERO OLI VALTAVA- 278 Kilokaloria päivässä!- Tämä vastaa kestitason liikuntaa tunnin ajan! JA johtaa 10 Kilon PAINON PUDOTUKSEEN 3 Vuodessa- Tämän vuoksi Matala Hiilari ruokavalio (LC-Low Carb) on SUPERIOR kun on kyse Lihavuuden poistosta- Verrattuna VÄHÄ Rasvaiseen Ruokavalioon
28:20 Tämä tutkimus ”Effects of dietary compositionon energy expenditure during weightlos maintenance” JAMA 2012
-linkki Tutkimukseen-
https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/1199154
28:44 SIIS kun Syömäsi Glucoosi sisältää Hiilareita- se voi olla VALTAVA ONGELMA- varsinkin jos olet JO Insuliini resistenssissä
28:50 FRUCTOOSIN sisältämä Sokeri on VIELÄKIN PAHEMPAA- syöty Fructoosi- SE Prosessoituu erityisesllä tavalla MAKSASSAMME- Eli kun Hiilareista saatu Glucoosi voidaan Säilöä Rasvaksi- tai käyttää kehossa käyttö-energiaksi
ELI Fructoosi on Paljon Vaarallisempi RASVA MAKSAN rakentamisessa- tutkimus 2017
JOS- sinulla HIEMANKIN noussut Verensokeri TASO-
SILLOIN Polyol Pathway konversio HIILIHYDRAATISTA FRUKTOOSIKSI voi olla 10 kertainen !! Eli 3% tasolta 30% tasolle- osuudeksi verensokerista FRUCTOOSIA
SIIS jopa kun ET Käytä Sokeria- Saatat kohdat Fruktoosi ongelmia- tutkimus 2012
ELI- AINOASTAAN ja vain täydellisesti Metabolisesti terveen henkilön tulisi käyttää HIILIHYDRAATTEJA
-tutkimus 2019
Tutkimus 2017 Effects of Dietary Fructose Restriction in Liver Fat, De Novo Lipogenesis, and Insulin Kinetic in Children Obesity. Gastroenterology
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28579536/
Tukimus 2019 Effect og a Low Free Sugar Diet vs Usual Diet on Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adolescent Boys: A Randomised Clinical Trial. JAMA
-linkki- https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2721179
Tutkimus 2012 ”Aldose Reductase, Oxidative Stress, and Diabetic Mellitus”
linkki tutkimukseen
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22582044/
33:35 DIABETES- ja kuinka meidän tulisi keskittyä juuri INSULIINIIN Tason tarkkailuun – SEN varhaisessa DIAGNOOSISSA
35:11 ONNEKSEMME – KETO / MATALA HIILARI Low Carb ruokavaliolla ja KASVIS ÖLJYJÄ Vältellen – Terveys on palautettavissa ! esimerkkinä myös 71 vuotias mies potilaani ja sadat muut- tutkimus 2019 linkki tukimukseen
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31231311/
37:28 Katsotaan nyt Kahta tänään jo Läpi käytyä avain pointtia
1- Kasvi SIEMEN Öljyt voivat aiheuttaa INSULIINI RESISTENSSIN
2- Sokeri voi aiheuttaa INSULIINI RESISTENSSIN
Tukimus 2008- Verensokerin TASONheilunta- ja HAPETTUMIS STRESSI -solukuolemat Diebets 2 potilailla!!
JA YHTEIS vaikutus on tuhossaan KERRANNAINEN
Tämän osoittaa myös Tutkimus vuodelta 2005-
HAPETTUNUT Kolesterooli – ja
HAPETTUNEET Rasva Hapot
SEPELVALTIMOTAUDIN taustalla
Mitä Tapahtuu jos yhdistetään SOKERI ja Kasvi SIEMEN ÖLJYT
Tutkimus 2008 Oscillating Glucose levelsin More Deleterous to Endothelian Function and Oxidative Stress than Mean Clucose in Normal and Type 2 Diabeteic Patients
Linkki tutkimukseen
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18299315/
Tutkimus vuodelta 2005
”the role of dietary oxidized cholesterol and oxidized fatty acids in the development of atherosclerosis”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16270280/
38:56 SOKERIN ja KASVI SIEMEN Öljyjen aiheuttama DEMENTIA – kansan sairaus- ELI useat tutkimuksen ovat osoittaneet- että Lihavuuden nähdään vähentävän Aivojen kokoa- Elimemme surkastuvat insuliini resistenssissä- JA Lihavuus kirjaimelliseti surkastaa aivosi
Tutkimukset 2008 – 2019- 2005
Dementia on Luokiteltu tyypin 3 Diabetekseksi
Neurologinen Tutkimus 2008 ”central obesity and Increased risk of dementia more than three decades later”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18367704/
Kolme tutkimusta Neurologia-2019 ”Association of body mass index and waist-to-hip ratio with brain structure
-linkki- ”https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30626649/
2005 ”Central obecity and aging brain” Arch Neural
-linkki https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16216937/
ja 2005 ” the effect body mass index on global brain volume in middle aged adults: Across sectional study-
-linkki -”https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1325254/
40:30 Gluccoosi Metabolism- Insuliini Resistenssi on totutusti METABOLINEN SAIRAUS- Se on surkastuvien Alzheimer aivojen Sairauden aiheuttaja
-linkki tutkimukseen 2014-
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4270202/
AIVOT nälkiintyvät ravinteiden puutteesta- Tämä nähdään kongnitiivisenä tuhona- vikana Alzhaimerin taudissa
Tutkimukset 2018-2016-2019
Tutkimuksin havaitaan KETO- ruokavalion korjaavan Dementian vahinkoja- ja ravitsevan Aivojamme- Lisäävän Kognitiivista kykyämme
JA näitä hyötyjä EI NÄHDÄ MATALA- RASVA Ruokavalioilla!!
2018 Experimental gerontology
A cross-sectional comparison of brain glucose and ketone metabolism in cognitively healthy older adults, mild cognitive impairment, and early Alzheimer’s disease
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28709938
2016 A Dual Tracer quantitative positron emission tomography study” Journal of Cerebral Blood Flow & Metabolism
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27629100/
2019 A Pilot Study – Neurobiology of Aging
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31757576/
42:58 Viedään tätä hieman pidemmälle- Uskon myös- että Terveellinen Ruokavalio- Matala Sokeri ja Matala Kasvi SIEMEN ÖLJYT- SE AUTTAA ESTÄMÄÄN Alzgeimerin taudin ENSISIJAISESTI
Beta AMYLOID PLAKKIEN Muodostumiseen VOIMME vahvasti VAIKUTTAA- Ruokavaliollamme- Beta AMYLOID PLAKIT – ovat näin yksittäisten Beta AMYLOID PEPTIIDIEN tuotoksia (aggregates)- MUTTA nämä Peptiidit ei kasaannu plakiksi aivan itsestään – ME ITSE ensin VAHINGOITAMME – syömällä Sokeria ja Kasvi SIEMEN ölyjä paljon
– Tutkimukset 2020 -2014 ja 2016
2020 ”peripheral clearance of brain derived AB in Alzheimers disease”: Pathophysiology and Therapeutic perspective- Translational Nerodegeneration
-linkki https://translationalneurodegeneration.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40035-020-00195-1
2014 Frontiers in Molecular Bioscience
-linkki- https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmolb.2014.00009/full
2016 ”How can Diet Affect the Accumulation of Advanced Glycation End Products in the Human Body”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5302422/
44:22 JA YMMÄRRÄ että tämä vahingoittuneiden Peptidien viimeinen vaihe eli Beta Amyloid plakkien muodostuminen on vahvasti sidoksissa juuri HAPETTUMIS STRESSIIN- joka aiheutuu erityisesti
Kasvi SIEMEN ÖLJYISTÄ- sekä
VERENSOKERI Tasojen HEILUNNASTA
JA näiden Kombinaatio- SE moninkertaistaa tämä hapettumisen MYRKYLLISYYDEN
tutkimus 2005- SEPELVALTIMO TAUTI sen taustalla SYÖDYT kolesterolin happettuminen- ja hapettuneet Rasva hapot- Molecular Nutrition & Food Research
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16270280/
Jos koskaan mietit näiden PROSESSOITUJEN RUOKIEN SISÄLTÄMIÄ- molempia SOKEREITA- ja Kasvis SIEMEN ÖLJYJÄ – ja niiden käyttöä- DEMENTIAN VÄLTTÄMINEN- on sinulle hyvä peruste sinulle välttää näitä
45:04 HDL Kolestrolin sisältämä ApoE-
Eli meillä on kehossamme luontainen kyky POISTAA Beta AMYLOID PLAKKIA- EIKÄ HUONO METABOLINEN TILA ainoastaan lisää kehossasi näitä Plakkeja-
VAAN SE voi myös HÄIRITÄ tätä luontaista kykyämme poistaa Plakkeja-Ongelma on- ETTÄ juuri nämä ApoE lipoproteiinit- voivat olla VAHINGOITTUNEITA- JA estää Plakkien poistamisen Aivoista- ApoE 4 risää vielä riskiä- Tärkeää on terveellinen Pätkäpaasto- Matala Hiilari KETO Ruokavalio Estetätään Sokeri ja Hapettumis Stressi kehostamme-
2002 ”Function of beta-amyloid in cholesterol transport: a lead to neurotoxicity
-linkki – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12206998/
1998 Suomesta ”Serum total cholesterol Apolipoprotein E epsilon 4 Allele, and Alzheimer’s disease”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9549720/
1997 ”Enhcanged binding on advanced Glycation endproducts (AGE) by the Lipoprotein ApoE 4 Isofor links the mechanism of Plaque positioning in Alzheimer’s disease”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9175590/
2013 ”Impact of alipoproteiini E on Alzheimers disease” : Curreent Alzheimer Recerach
linkkit utkimukseen
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3044446/
46:56 Tämän TODISTEEKSI KATSOTAAN TÄTÄ MAINIOTA TUTKIMUSTA VUODELTA 1995 – Tutkijat olivat havainneet- että niillä joilla oli ApoE 4 – heillä oli kasvanut riski Dementiaan- ja Alzheimerin Sairauteen- MUTTA kaikki joilla oli tuo geeni- eivät sairastuneet- NIINPÄ He alkoivat tutkia Ympäristöä- maanosittain – Myös tutkimukset 1998-ja1998
1995 ”prevalence of Alzheimers disease and Dementia in two communities: Nigerian Africans and African Americans”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7573588/
1994 ” Plasma cholesterol distribution in rural Nigerian population – relationship to sex, age, and body mass”
-linkki – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7859269/
1988 ”Genetic studies of human apolipoproteins – Population distribution of polymorphism on apolipoprotein s A-1, A-2, A-3 , C-2, E, and H in Nigeria”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3143263/
48:06 Viimeisenä asiana RUOKAVALIO- ja DEMENTIA aiheeseen Tutkimus 2020-
Meillä on tässä tutkimuksessa tuore todiste – matala Hiilari Ruokavalio (low Carb) – se ei ainoastaan ESTÄ aivojen rapautumista- VAAN myös KORJAA aiemmin aiheutuneen vahingon-2020 ”Diet Modulates brain network stability, a biomarker for brain aging, in young adults”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32127481/
49:04 LUIDEN TERVEYS
Ehkäpä kaikkein VAHINGOLLISIN MYYTTI- Luun terveyden asiassa- on se- että PROTEIINI on PAHASTA luillesi
Koska aivan päinvastainen on totta- TÄMÄ MYYTTI- nousi ehkä tästä 100 vuotiaasta tutkimuksesta-1920 ”Calsium requirement of maintenance in man- by H Sherman
-linkki-https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0021925818862688 – jossa pääteltiin että koska proteiinia syömällä Calsium näkyy virtsassa- ja siitä pääteltiin sen heikentävän luustoa- Silloin tiede ei tiennut ettei tämä Calsium tule luustosta- VAAN koska enemmän Calsiumia saatiin imeytymään juuri Proteiinia syömällä-
50:35 Nykyään tunnemme siis tämän- Tutkimus 2005 ”The impact of dietary protein of calsium absorption and kinetic measures of bone turnover in women” linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15546911/
The Journal of Clinical Endocrinolohy & Metabolism
Tämä käy järkeen koska luun KUIVA-massasta on 40% on Proteiinia- Proteiini + mineraalit = LUU
Tämä kertoo mikis yksin Kalsium lisäravinteita syömällä ei voi rakentaa luustoa- mutta voi hidasatta luuston rappeutumista
Tutkimus 2002 -Kolmas ryhmä- Joka sai eniten Lisä Proteiinia- MASIIVINEN PARANNUS LUUN Mineraali- Tiheydessä koko tutkimus ajan!
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11916767/
Tutkimus 1975- Vaikutus kehon kapasiteettiin tuottaa LUUTA LIHASTA ja RASVAA- Mitattiin- JA tulokset olivat Järisyttäviä – KUN Protein- Sodium (NA)TAI Fosfori (P) poistettiin – LUU ja LIHAS kudos estyi muodostumasta- KAIKKI ylimääräinen energia kertyi RASVAKSI- Joten kutsua Kalsiumia ainoaksi tärkeäksi – Se on lyhyt näköistä ja väärin- Ja JOS pari näistä (P) Fosfori tai (NA) Sodium puuttuu- Kehosi saattaa alkaa kerätä RASVAA
-linkki-https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC301721/
Tutkimus 1937 Sodiumin ja Kalsiumin suhteen Luussa – Toinen ei voi lisääntyä ilman toista- ja toisen vähentyminen- vaatii myös toisen vähentymisen
-linkki- https://www.sciencedirect.com/journal/journal-of-biological-chemistry/vol/110/issue/2
55:28 UNI- se on myös tärkeä- ja aliarvostettu-Tutkimukset 2009-2017- Pitkään Huono Unen laatu aiheuttaa Metabolisen oireyhtymän – Diabeetikoilla aamuisen verensokeri nousun- JA hormonaaliset vaikutuksen aiheuttavat lopulta Insuliini resistenssin
2009 ”incidense of metabolic syndrome among night-shift healthcare workers” Occupational and Environmental Medicine
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19737731/
2017 ”Poor Sleeping Quality is Associated with Dawns Pheomenon and Impaired Circadian Clock Gene Expression in Sujects with Type 2 Diabetes Mellitus”: International journal of Endocrinology
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28352282/
56:18 Painon nousun yhteys Uni Häiriöihin-
Uniapnea saadaan korjattu KIELEN laihtumisella
JA KORONA VIRUKSEN aikoina- Meidän on tärkeä Ymmärtää UNEN Merkitys Immuuni puolustuksellemme- Eli Uni Apnea lisää riskiä joutua sairaalahoitoon Flunssasta- 5 kertaisesti
2020- ”Effect of Weight loss on Upper Airway Anatomy and the Apnea Hypopnea Index”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31918559/
57:38 IMMUUNI SYSTEEMI- Tähänki liittyy INSLIINI RESISTENSSI
-linkki – https://www.nature.com/articles/s41586-019-1236-x
Tämä tutkimus 2019 Nature julkaisussa- Elegantisti esittää- Miten Insuliiniresistenssi on pari Immuuni Puolustukselle
58:35 Ei ole ihme – että tämän tutkimuksen kirjoittajat – Loppu puheessaan- totesivat Insuliini Resistenssi- SE johtaa VIKAANTUNEESEEN Immuuni puolustus vasteeseen
58:50 SUOLAN haitallisuus MYYTTI
On ajateltu että korkean verenpaineen aiheuttaa SUOLA- VAIA se on Korkea INSULIINI- taso- Tämä myytti nousi alkujaan siitä- että suola on kuin sieni- eli vetää vettä itseensä- verisuonissamme- joka lisää veren volyymiä- ja siten verenpainetta
59:37 Useimmiten siis onkin että juuri Korkea Insuliini taso määrittää kuinka paljon meillä voi olla SUOLAA (Sodium) kehossamme- Tämä johtuu siitä- etää INSULIINI aktivoi 4 erityistä Transportteria MUNUAISISSAMME- joka säätelee SUOLAN määrää
Tutkimus 1980″Low-Calorie Protein versus Mixed Diet”
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7383079/
Tutkimus 2015 ”Insulin resistence and Hypertension”: New Insigts -linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25723632/
59:45 Tutkimus 2015 ”Impact of hyperinsulimia on the development of hypertension in normotence, nondiabetic adults”: a 4-year follow-up study- Verenpaineen nousun riski kasvaa Insuliini tason noustessa- KATSO Tutkimuksen kuvaajaa – Joilla oli korkea insuliini taso- heillä oli 2 kertainen todennäköysyys VERENPAINE ongelmille-
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23122695/
MATALA SUOLAN TASO voi jopa lisätäKUOLEMAN RISKIÄ Tutkimus 2014 ”Urinary Sodium and Potassium Excretion, Mortality, and Cardiovascular Events”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25119607/
Tämä tutkimus tarkasteli Sodiumin erittymistä vitrtsan mukan
(urinary sodium exretion) populaationa 100.000 tutkittavaa
KATSO kuvaajaa- Kun Sodiumi syönti vähenee ALLE 4-6 grammaan päivässä (punainen osa kuvaajaa) silloin KUOLEMAN Riski kasvaa Rajusti – HOX huomaa että SODIUM sisältää vain 40 % SUOLAA- Eli 6 grammaa Sodiumia tarkoittaa syötävän Suolan määrässä 15 grammaa
JA 10 grammaa pöytä suolaa on paljon
1:00:44 Tässä on noin 0,4 Gramma Sodiumia- JA kun poistamme prosessoidun ruuan- silloin iso määrä Suolaa jääkin pois- jopa dramaattisesti-Liian matala SUOLAN saanti kutsuttiin enne ATKINSIN Dieetin ”Flunssaksi”- joka ilmenee huimauksena- tai pyörtymyksen tunteena- Eli Hiilarien myötä hävinnyt suola – on romauttanyt pois paljon suolaa ja kaksi ”Sientä” verenkierrostasii- Suola ja Hiilari ovat sieniä”vettä kerääviä”
1:01:18 Australian Ravinto ohje 2017 (asutralian dietary guidelines)- EI Enää erityisesti suosittele Suolan käytölle Ylä-Rajaa- JA tuossa ohjeessa todetaankin- että aiemmin ohje perustui vain pieneen määrää tutkimus dataa!-linkki- https://www.eatforhealth.gov.au/nutrient-reference-values/nutrients/sodium
1:01:55 Ihmiset kysyvät minulta- miksi tutkijat eivät tutki dataa ja ohje on aivan päinvastainen heillä – Kuten SATUROIDUN Rasvan osalta- Moni Koulutettu ihminen pitäytyy USKOMUKSISSAAN- joka ei ole Tieteen mukainen
1:02:15 Katsotaanpa kolmea NORSUA OLOHUONEESSA- Saturoitua Rasvaa- Kolesterolia ja Statiineja- ja katsotaan MIKSI on yhä niin paljon uskomuksia tieteen vastaisia-
Tämä tutkimus populaatio oli yli 135.000 osallistujaa- ja tutkimus aika yli 7 vuotta- JA tutki Saturoidun rasvan syöntiä ja Kuolemien määrää tässä populaatiossa
1:02:40 Tutkimus 2017 ”High-Fat Diets Were Associated with Lower 7-Year Mortality”
Katso tukimus graafi- Ne joilla oli Saturoitua rasvaa 10.6 % päivän energiastaan – heidän ryhmässään kuolleisuus oli 7 kuollutta 1.000 ihmisen joukossa- näinä 7 vuotena
Ja korkaeamman Rasvan ryhmässä- Jossa 35,3% energiasta tuli Saturoidusta rasvasta – eli 3 kertaisesti- Heillä kuolleisuus oli vain 4 kuollutta -linkki- https://www.jwatch.org/na44922/2017/09/
1:03:08 Tutkimus 2016 ”BMJ open- Lack of an association or an inverse association between low-density lipoprotein cholesterol and mortality in the elderly: a systematic review
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27292972/
Tämä tutkimus analysoi 19 cohorttia tutkimusta- yli 68.000 osallistujaa- 16 näistä tutkimuksesta löysi VASTAKKAISEN korrelaation Korkean LDL kolesterolin ja Kuolleisuuden välillä- eli korkea kolesteroli suojaa kuolemalta matalaa paremmin
1:03:438 Tutkimus 2015 ”The effect of statins on average survival in randomised trials, an analysisi of end poit postponement”
-linkki- https://bmjopen.bmj.com/content/5/9/e007118
Tämä myös yllättää- Useat uskovat statiinien estävän kuolemaa- Kuinka paljon siis pitempään- Tämä tutkimus vastaa tähän kysymykseen – Tutkimuksessa analysoitiin 11 tutkimusta -kaikkiaan yli 90.000 osallistujaa- ja seurattiin yli 4,5 vuotta
Tutkittavat jaettiin joko ennestää sairaiksi sydän verisuonisairauksiin (secondary prevention) tai ennestään terveet (primary prevention)
Enestään sairastuneiden ryhmässä eliaika odote piteni 5,2 päivää-
Ja ennestää terveiden eliaika odote piteni 3,1 päivää
Tämä tutkimus siis perustui jo tehtyihin tutkimuksiin perustuen- mikä tarkoittaa ettei kaikkea dataa ollut tarjolla- MIKSI? saatat kysyä- RIIPPUMATON tutkimus on paljolti BLOKATTU
1:05:08 BAYER lääkeyhtiöllä kesti 4 vuotta poistaa tämä LIPOBAY statiini lääke markkinoilta useampien kuolemien vuoksi
ja MERK lääkeyhtiöltä 5 vuotta poistaa VIOXX statiini -kun sitä oli määrätty yli 20 miljoonalle ihmiselle-
-linkki- https://www.bmj.com/content/334/7585/120
1:05:24 Tutkimus 2012 ”Tamiflu: the battle for secret drug data”
-linkki- https://www.bmj.com/content/345/bmj.e7303
Tämöä siis toisesta lääkeyhtiän vilpillisyydestä – tämä ”Roche” ja ”Tamiflu”- Tullkitaan väärin olemassa olevaa dataa- ja estetään perusteettomia väitteitä lääkkeiden tehosta
Roche näki hallitusten maksavan 8 miljardin edestä lääkeitä- Läähetehdas PIILOTTELI 8 tutkimusta 10 kliinisestä tutkimuksesta Tamiflu lääkkeensä myynnin tukemiseksi-
EIKÄ rikkoneet edes lakia??
Tutkimus 2018 ”pharmaceutical lobbying and pandemic stockpiling of tamiflu”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28977398/
Tutkimus 2015″the tamiflu fiasco and lesson learnt”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4375804/
1:05:54 Pitääkö meidän olla tällaisesta huolissaan- että tutkimus dataa vääristellään ja piilotellaan- Täysin piilossa ja lain ulottumattomissa- Meille siis kerrotaan että kaupalliset syyt estävät Statiini datan julkaisun- Uskommeko siis sinisilmäisesti vain lääketehtaita- Kun meillä on koottua tutkimus dataa jonka mukaa eliaika stitiineilla pitenee muutaman päivän- ja syöt niitä vakavin sivuvaikutuksin usean vuoden itseäsi myrkyttäen- JA onko tämä 3 päivää elinaikaodotetta indikoiva data ainoa oikea?
1:06:25 Väärin ja hämäräperäinen tulkinta ja datan piilottelu NÄEMME tätä myös RAVINTO Tutkimuksissa-
Katsotaan 3 eri vaikuttavaa tutkimustulosta jota väärin tulkittiin (was misrepresented)
Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death” :
Evaluation of recovered data from the ”Sydney Diet Heart Study” and updated meta-analysis
-linkki- https://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707
Tämä tutkimus oli Randomoitu ja kontrolloitu tutkimus aiheessa jossa korvattiin Saturoitu rasva Polysaturoituneella- miehillä joilla oli ollut Sydän Kohtaus aiemmin (secondary prevention)
Vaikka tulokset oliva selkeät jo 1973 – piiloteltii tärkeää dataa- vaikuttiko tämä KUOLLEISUUTEEN
Vasta 40 vuotta myöhemmin- kun riippumaton tutkija otti härkeää sarvista vuonna 2013- Kuolleisuu siis kasvoi 62% kun korvarttiin saturoitu rasva polysaturoidulla rasvalla!!
Eli tätä dataa ei ollut tarkoitus koskaan julkistaa alkuperäisten tukijoiden voimin!
1:07:18 Tutkimus ”Test of Effect of Lipid Lowering by Diet on Cardiovascular Risk”
”The Minnesota Coronary Survey”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2643423/
eli aivan samanlainen tarina on tämänkin tutkimuksen taustalla-Joka myös valmistyi jo 1973- Tämä oli kaksois sokko- Randomoitu Kontrolloitu tutkimus- yli 9.000 miestä ja naista- JA tutkittiin verraten Korkea Saturoitau rasva ryhmää ja korkea Saturoitumatonta rasva ryhmää- Ja viimein kun 16 vuotta myöhemmin vuonna 1989- joitakin osia julkistettiin- MUTTA taas KUOLLEISUUS data PUUTTUI yhä- Ja kunalkuperäisiltä tutkijoilta kysyttiin miksi tutkimusta ei julkistettySe oli heidän mielestään ”löydöksiltään epätyydyttävä (dissapointing)”
1:07:54 ja taas tarvittiin riippumaton tutkija joka otti tehtäväkseen perehtyä ja analysoida data- ”Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesis: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experiment (1968-73)”
-linkki- https://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246
Tutkia vanhoilta magneetti nauhoilta ja reikä korteilta- ja vimein 2016 saatiin tämä julkistettua- JA tutkimus tulos – KUOLLEISUUS data- Polysaturoitua Rasvaa lisäämällä riski kuolla lisääntyi- Conclusions:”Findings from the Minnesota Coronary Experiment add to growing evidence that incomplete publication has contributed to overestimation of the benefits of replacing saturated fat with vegetable oils rich in linoleic acid”
Tutkimus 2006 ”Low-Fat Dietary Pattern and Risk of Cardiovascular Disease”
”The Women`s Healt initiative”
Randomized Controlled Dietary Modification trial
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/
Tämäkin 700 Miljoonaa maksanut tutkimus valmistu jo 1998 mutta julkaistiin vasta 2006- yli 48.000 naista menopaussin jälkeistä 50-79 vuotta- Interventio ryhmä vähensi Saturoidun rasvan käyttöä ja lisäsi hedelmien ja viljojen käyttöä- Conclusions: Over a mean of 8.1 years, a dietary intervention that reduced total fat intake and increased intakes of vegetables, fruits, and grains did not significantly reduce the risk of CHD, stroke, or CVD in postmenopausal women and achieved only modest effects on CVD risk factors
1:08:43- Tämän tutkimuksen alkuperäiset tutkijat piilottivat ainoan tilastollisesti merkittävän datan pois johtopäätöksistä- tulos taulukosta Sivulle 661 – eikä tästä keskusteltu enempää missään- Tulkintaa vaati siis löytää tämä vaikea selkoinen lause sivulta 661 ”The HR for the 3,4% of women with CDV at baseline was 1.26 (95% CI, 1.03-1.54)” eli löydös oli- Naiset Matala rasva ryhmässä (secondary prevention) joilla oli aiemmin Sydän sairaus historiaa- Riski uuteen sydän tapahtumaan kuten sydän kohtaukseen kasvoi 26%!
1:09:18 Tuskin on siis kannattavaa vähentää Saturoidun rasvan käyttöä
JACC ”Journal of the American College of Cardiology”
Tutkimus 2020 ”Saturated Fats and Health: a Reassessment and Proposal for Food based Recommendations”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32562735/
Eli VIIMEIN alkaa tutkimusdata oieta- ”the diatery guidlines for Americans (2015-2020) Knowing the New Recommendations for Healthy Eating Patterns
-linkki- https://health.gov/our-work/nutrition-physical-activity/dietary-guidelines/previous-dietary-guidelines/2015
Tämä viimeisin Katsaus Journal of the American College of Cardiology JACC- toteaa- Highglights:
” There is no rebust evidence that current population-wide arbitrary upper limits on saturated fat consumption in the United States will prevent CVD or reduce mortality” ”Ei ole kestävää tutkimusdataa ja todistetta siitä että nykyinen kansallinen Saturoidun rasvan kulutuksen rajoittaminen Amerikassa vähentää Sydän verisuoni sairauksia tai Kuoleisuutta
Ja totea myös suositellen päivittäistä maito – liha ja kananmuna käyttöä – Silti kestää kauan ennekuin Lääkäriprofessio pääsee kärryille tästä