B 7.2.4 Kasvi Siemen öljyjen terveys myytti Dr. Cate ja Dr. Shawn

10 152 katselukertaa 25.6.2024 #MeatHeals #AnimalBased #ZeroCarb

Cate Shanahan, MD on Cornell-koulutettu lääkäri-Bio-tieteilijä, jonka työt ovat inspiroineet kokonaisia liikkeitä, jotka koskevat luulientä, elävän viljelyn fermentaatioita ja siemen öljyttömiä bisnesimperiumeja. Yhdessä NBA-legenda Gary Vittin kanssa hän loi LA Lakers PRO Nutrition -ohjelman, jota ovat jäljitelleet mestaruusjoukkueet ympäri maailmaa.
Hän omistautuu alalleen, johtaa etäterveyshoitoa sekä terveyskoulutussivustoa DrCate.com ja asuu perheensä kanssa rauhallisella järvellä Floridassa
Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.

00:00 Traileri. Haluammetodella poistaa kehostamme nämä karmeat Kasvi-siemen öljyt- Poistetaan ne ruokavaliostamme- syödään oikeaa kokkonaista ruokaa: oikeaa Proteiinia eikä jauheita- ja syödään oikeaa rasvaa. Vaikka useat varoittelevat näistä öljyistä, niiden myrkyllisyyttä vähätellään sanomalla ”ettei ole syytä huoleen”- MUTTA ongelma ei ole ei ainoastaan Myrkyllisyys joka kehittyy Prosessissa Teollisuudessa siemenestä näihin öljyihin, Vaan myös syötyämme niitä Metaboliset muutokset kehossamme- Joka Solussamme- joka solu kamppailee selviytyäkseen tässä HAPETTAVAN TULEHDUS Stressin aiheuttavien Kasvi Siemen öljyjen pommituksessa. Kuvittele millainen tilanne on suolistossasi ja elimissäsi kun syömme näitä: uskon että ne ovat syynä kroonisiin suoliston ruuansulatus ongelmiin joita ihmiset kokevat: turvotusta (bloating) ja huonoa oloa näiden syönnin jälkeen
00:54 Shawn: Johdanto: Hyvää huomenta kaikille ja tervetuloa. Meillä on vieraana Lääkäri ja Biologi Cate Shanahan, eli juttelimme Caten kanssa pari vuotta sitten, ja hän on julkaissut uuden kirjan ”Dark Calories” joka julkaistaan 11.6.2024
Niille jotka ei vielä sinua tunne, kertoisitko Cate hieman itsestäsi ja taustastasi:
01:19 Cate: Olen perhelääkäri noin 22 v jo, ja miltei noin 20 vuotta sitten jo heräsin tähän ongelmaan että miltei kaikki mitä lääkäri koulutuksessa opetetaan ravinnosta on aivan nurinpäin !
Olin tuolloin Hawailla ja tuo ajanjakso käänsi kokonaan minun ajatukset ja toiminnan perhelääkärinä Kauailla Hawailla jossa tuolloin ei ollut juurikaan sähköjä- eli perheet elivät paljolti oma-varaisina- ja tuo antoi minulle näkemyksen miten menneet sukupolvet elivät ja ruokkivat itsensä. On siis tärkeää miten terveellisiä he olivat nykyihmisiin verrattuna- He eivät pelänneet Kolesteroli myyttejä eikä ollut Kasvi-siemen öljyjä. Kirjoitin ensimmäisen kirjani ”Deep Nutrition” ja sai hyvän vastaanoton muun muassa Los Angeles Laker joukkueen Gary Vittiltä, heidän päävalmentajalta- ja pääsin heidän valmennus johtokuntaan (board of the trainings staff). Työskentelin heidän kanssaan kunnes Gary lopetti siellä, eli noin 6 vuotta. Me muutimme täysin heidän Ruokaohjeen. Autoimme ymmärryksen syntyä siitä ettei Urheilija pääse parhaimpansa Sokerin avulla- Vaan tarvitaan kehon tuottamat ketonit ja kehon tuottaman verensokerin- ja on saatava pois ruokavaliosta nämä kauheat Siemen Öljyt: Sen sijaan Proteiini oikeana eikä jauheena- ja paljon muuta ihmis-kunnan esi-historian ikiaikaista ruokaa. Eli ensimmäinen kirjani ”Deep Nutrition” koski tätä. Tuon jälkeen- en ollut aivan varma ovatko Kasvi Siemen öljyt sekä Sokeri molemmat pahoja ja myös jalostetut jauhot- eli nämä ”tyhjät kalorit”. Eli mikä oli pahinta- ja tuon jälkeen olen oppinut paljon kasvi Siemen öljyjen myrkyllisyydestä- ja tästä on siis enemmän kysen uusimmassa kirjassani ”Dark Calories
03:42 Shawn: Kysymys sinulle Cate: Oliko Hawain Kauailla metsässä paljon irti päässeitä kanoja vapaana juoksennelle- eli muistan itse tuolla käyneenä juuri tuolloin että näin oli?
Cate: Kyllä, siellä oli 1991 hurrikani pyörremyrskyn jälkeen- ne olivat taistelija kanoja joita kukaan ei oikein osannut käyttää ravinnoksi- eikä niitä juuri käytetty ravinnoksi tuolloin
Shawn: Kuulin että niitä ei arvostettu ravintona- eli ovat vähäravinteista ja vähärasvaista ruokaa

04:15 Huoli kasviöljyistä ja vähärasvaisesta lihasta.
Shawn: Onko Donitsi kaikista pahimmanlaatuista ruokaa- Kombo Sokeri Jalostettu hiilihydraattijauho ja Rasvana Kasvi Siemen Öljyt – ja paistettu ties missä Öljyssä. Useat ihmiset puhuvat Kasvi Siemen Öljyjen vaaroista. Teolliset Siemen Öljyt – nämä Teollisuuden Voitelu öljyt joita olemme syöneet jo pitkään, kun Eli Whitney ja hänen Cotton -puuvilla siemenen keruu vallankumous aloittivat sen hyödyntämisen jo 1794
ja oppivat puristamaan siitä öljyä syötäväksi.
Miksi jotkut sanovat niitä sydän- ystävällisiksi ja että ne alentavat LDL Kolesterolia. JA useat tutkimukset osoittavat että Korvaamalla SATUROITU Rasva PUFA öljyillä laskee tuota LDL Kolesterolia- Jota kutsutaan siis ”Holy Grail” ”pyhäksi öljyksi Graalin maljassa” sarkastisesti siis sanon näin-
Miksi mielestäsi on näin
05:19 Cate: Kyllä, nämä Öljyt – vaikka kansaa varoitellaan näistä öljyistä niiden myrkyllisyydestä silti toiset vähättelevät niiden aiheuttamia ongelmia niin silti: niiden Molekyyli rakenne on monimutkainen: Mutta jo Siemenen Myrkyllisyys joka prosessissa syntyy- ja sen prosessin jäljempi Ihmisen kehossa tapahtuva METABOLIAMME muutos Joka Solussamme– Ja jokainen Solumme kampailee tämän koko-aikaisen HAPETTAVAN Stressin aiheuttavan Kasvi Siemen Öljyn pommituksessa- TULEHDUSKSESSA jota se aiheuttaa- SEKÄ Karmea KEHONRASVOJEMME MUUTOS LINOLEENI rasvaksi. Eli paljon tapahtuu tuhoa näin Öljyjen päästessä kehoomme
Eli Mistä ihmiset pääsisivät jyvälle tästä tuhon synty juuresta- ei ole muita kirjojakuin ”Dark Calories” jossa minultakin meni liki tämä 20 vuotta miettiä ja oppia tämä tuhon kokonaisuus.
Tämän vuoksi siis on helppo vähätellä kasvi Siemen Öljyjen vaaroja, sitä kuinka Myrkyllisiä ne todellisuudessa ovat. Eli ei ole paljoa tietoa ja puhetta asiasta- Toivottavasti saamme tätä ihmisten näkyviin myös tässä meidän esityksessä
06:39 Shawn: Haluaisinkin että keskustelisimme yhdestä minua askarruttavasta ja minä olen altistunut ehkä Soija ja Rypsi Rapsi öljyille: Eli miten nämä Kehonrasvojen muutos vaikuttaa meihin? Eli jo 1960- luvulla otettiin kudos näytteitä– erilailla muodostuneista kehonrasvoista kuin mitä tänä päivänä on. Minulle muistuu mieleen kun itse kirurgina olen avannut potilaita- ja joskus olen ihmetellyt minkälaista kummallista kehonrasvaa on potilaiden kehoissa- jotkut keltaisia ja hyllyviä- jotkut valkoista ja murenevaa (grumbly).
Nyt jälkeenpäin miettien – onko kyse juuri näistä Linoleeni rasvoista joita PUFA öljyistä kehoomme kertyy?
Mikä on kehonrasvoissamme muuttunut?
07:30 Cate: Monityydyttymättömät rasvat varastoituna kehon rasvana.
Noin vuonna 2000 Stephan Gyaine koosti mielenkiitoisen Blogin- josta tuli myöhemmin Vertais-kommentoitu Tutkimus joka osoitti että samalla kun olemme käyttäneet näitä PUFA öljyjä yhä enemmän- nämä useita moni-tyydyttymättömiä öljyjä sisältävät rasva hapot- niiden kulutuksen kasvu on kasvattanut kehonrasvojemme määrää Linoleeni rasvoina. Miksi on näin: emme voi eliminoida kehoissamme tätä Myrkyllisten rasvojen kertymistä muodostumista, eli Maksa kyllä kykenee poistamaan esimerkiksi Glyfosaatteja (glyphosate) pois kehoistamme ja muita rikkakasvi myrkkyjä- mutta maksamme ei osaa poistaa samalla tavalla näitä PUFA rasva happoja koska ne ovat ravinteita eli kehomme tulkitsevat niitä ravinteiksi- Maksamme voi eliminoida muita Myrkkyjä – eli terve maksa eliminoi mm. Glyfosaatti myrkkyjä ja muita Säilöntä aineita ja pahojakin aineita joita ruokamme mukana tulee- Mutta ei näitä Rasva Happoja- eli ne kertyvät kehon rasvoiksi- öljyiset rasvat, ja ainoa keino päästä niistä eroon on koettaa polttaa ne pois kuten muu kehonrasva- Eli kehonrasvammekin peilaa sitä mitä syömme
08:52 Cate jatkaa: Kysymyksesi oli miten nämä Siemen Öljyt muokkaavat Kehonrasvojamme- ja kuvailit itsekin kaksi (2) erityistä muutosta
Uskon että meillä on vastaus molempiin- eli
1. myös Farmarit ovat huomanneet jo pitkään kuinka jos Siat saavat enemmän näitä PUFA öljyjä, kuten Soija öljyä kehonrasvoihinsa-eli Sianruokaan lisätään näitä Siemen öljyjä, ja näin Sian rasvasta tule pehmeämpää ja vaikeampaa ”työstettävää” eli sienimäistä jota on vaikea leikata pekoniksi- ja jotkut eläimet on jopa jouduttu hylkäämään huonon rasvan vuoksi- liikaa näitä PUFA kehonrasvoja- ja kun on poistettu näitä PUFA öljyjä Sian ruokavaliosta- rasva on saatu kiinteytymään. Tämä kertoo että PUFA öljyt ovat nestemäisiä öljymäisiä heikkorakenteista ja venyvää ja epävakaita– verrattuna Saturoituun rasvaan kuten Voi joka on kiinteää huoneen lämmössä.

11:45 Siemen öljyt ja krooniset ruoansulatusongelmat.
2. Eli nämä kemikaaliset molekyyli rakenteen TULEHDUKSELLISET ominaisuudet PUFA öljyillä potkaisevat tulehdus reaktiot käyntiin, ja niitä on nyt erityisen vaikea hallita kun Antioxidanttien määrä on heikennyt. Joskus tämä reaktio on spontaani tulehdustila- joka vetää Valkoiset verisolut kimppuunsa- ja muodostuu Nekroosimainen tilanne eli kudos kuoleutuu – eli kuin ”vetinen rasva”. Ja on myös tutkittu että joillakin ihmisillä on Tulehduksellista kehonrasvaa, joka on yleensä vatsan sisäistä sisäelinten ympärille kertyvää rasvaa (visceral)- ja jopa 50% tuota tulehduksellisesta kehonrasvasta koostuu valkoisista verisoluista- eli kyse on immuunipuolustuksen soluista- eli tuo kehonrasva kylpee tulehdusta vastustavia valkoisia verisoluja– aivan kuin se olisi tulehduksellinen elin- ja poikkeaa normaalista kehonrasvasta- Ja kaameaa on kuvitella millaisen olon se aiheuttaa- kun tällaista kehonrasvaa on sisäelinten- ja suoliston ympärillä.
Uskoisin että se tuottaa näitä kroonisia ruuansulatus ongelmia- turvotusta(bloating) ruokailun jälkeen ja epämiellyttävää oloa- ja tätä esiintyy aika usein – ja oireet häviää kun ruokavaliosta poistetaan nämä PUFA kasvi Siemen öljyt- ja näin tapahtuu eläinperäisellä (carnivore) ruokavaliolla. mutta myös silloin esimerkiksi ravintolassa syödessä voi altistua näille kuumennetuille tai kasviksille levitellyille PUFA öljyille– esim. Chipotle ravintolaan – ja tilaat Carne Asada marinoidun pihvin– se kypsennetään Auringonkukka Siemen Öljyssä joka on yksi PUFA öljyistä, yksi joita kutsun vihatuiksi kahdeksikoksi PUFA öljyistä. Tämä Carne Asada on suikaloitua pihviä ja siinä on paljon pintaa kasvi siemen öljyille- ja saat yllättävästi jopa 10-20% kaloreista tässä annoksessa kasvi Siemen PUFA öljyjä, eli jopa Eläinperäisen (carnivore) ruokavalion kanssa on oltava tarkkana kun syöt ulkona. Eihän tuo ole niin paljon PUFA öljyjä kuin mitä saat TIKKUPERUNOISTA- ja muusta öljyissä kuumennetusta Tärkkelys ruuasta- jauhoilla kuorrutetuista ja öljyssä käristetyistä, ja jopa kasvikset katetaan näillä PUFA öljyillä, esimerkiksi Pinaatti tai lehtevä kasvis joka kylvetetään näillä PUFA öljyillä- se on paljon halvempaa kuin VOI. Eli varsinkin KETO ruokavaliolla törmää helposti näihin PUFA öljyihin kun syöt ulkona-missä tahansa ravintolassa.
13:28 Shawn: Kyllä, parempi on syödä kotona ja s on myös halvempaa.
Toinen kysymys näiden PUFA öljyjen ominaisuuksista: ovatko ne Selluliitin muodostajia? Jos vertaamme 1600 luvun naisten sääriä
13:56 Cate: Tiedämme tämän selluliitista, ja kirjoitan tästä kirjassani ”Deep Nutrition”, eli tiedämme että tämä Linoleeni rasva kehossamme on vähemmän sidekudosta sisältävää- yleisesti syvempi ihonalainen (subcutaneous) sisältää 3 kerrosta sidekudosta ja poikittaista tukirakennetta ja tämä rasva pysyy kimmoisampana eikä se ala valua- kuten tekee selluliitti : vain 2 kerrosta – ja vähemmän poikittaisia tukirakenteita, ja se on helposti särkyvää, ja rasva solukot on epäjärjestyksessä ja möykkyistä ja pursuavaa- eli siitä puuttuvat tukiranteet

14:46 Siemen öljyt ja tulehdus.
Liittyykö tämä selluliitti rasva PUFA öljyistä muodostuvaan rasvaan? Kyllä – koska se on selkeä oire tulehduksellisesta tilasta kehossa. Jokaisessa kehonosassa tämä Sidekudosten ongelma näkyy, eikä ainoastaan Selluliitissa-Mutta Kehonrasvat niiden muodostuminen vaatii paljon Hormoni toimintaa- ja Kasvi Siemen öljyt tuottavat Tulehdus tilaa kehoomme
15:13 Cate jatkaa: Toinen asia on Kasvi Siemen Öljyjen Ravinne-tyhjyys. Tästä kirjoitan jo ”Deep Nutrition” kirjassani ja myös ”Dark Calories” kirjassani: emme enää syö Luu -lientä (bone broth) siinä on hormonaalisen vaikutusten kaltaisia vaikutuksia Kehomme sidekudosten valmistuksessa. Eli aiemmin lapset saivat paljon näitä Luu-liemiä kasvaakseen, etenkin jo Äidin kohdussa- Kollageeni kudosten rakennusaineiksi. Kollageeni on yleisin viljavin proteiini ihmiskehossa- ja tarvitaan hyvä -ja hyvin kehoon imeytyvä ravinne jotta saamme rakennusaineet Kollageeni sidekudoksillemme. Uskon että ”cellulite babies”- selluliittirasvaa kehossaan kantavat syntyvät lapset ovat oire tästä kollageenin puutoksesta. Minä näen paljon jopa 4 kuukauden ikäisiä lapsia joilla kehonrasva on tällaista selluliitin kaltaista kuhmuista pehmyttä selluliitti rasvaa- joka aiheutuu Äidin hormonaalisista muutoksista. Tiedän että näillä lapsilla on myös Nivel alueidenongelmia ennenaikaisesti- jopa verisuonten pullistumia (aneurysm)
eli sidekudosten puutokset liittyvät näihin ongelmiin
16:42 Shawn: kysyisin vielä näistä Nivel-alueiden ongelmista. Pidin niistä itsekin luennon hiljattain South Carolinan Voima valmentajien yhdistyksessä (South Carolina strenght coaches association) ja puhuin siis ikääntyvän kehon ongelmista, eli on iso ero nuoren ja ikääntyneen Nivel rakenteissa joissa näitä Kehittyneitä Sokeroitumis- lopputuotteita joita vajaa verensokeri tilanteet (hypoglycemia) hedelmä sokerista ja myös Rasvojen Hapettumisesta aiheutuvia (lipid peroxidation). Korjaa minua jos olen väärässä kun ajattelen että Lipid peroxidation rasvojen hapettuminen aiheutuu näiden PUFA kasvi Siemen öljyjen kulutuksesta?
17:12 Cate: Kyllä Lipid Peroxidation- Rasvojen Hapettuminen (Lipid peroksidation) on aineenvaihduntaprosessi, joka aiheuttaa lipidien oksidatiivista heikkenemistä reaktiivisten happilajien vaikutuksesta. Tämä prosessi voi hajottaa solukalvon lipidejä, mikä johtaa soluvaurioihin ja lopulta solukuolemaan)

17:25 Siemen öljyt ja sairaudet.
Eli tämä lipid peroxidation ei vain vahvistu PUFA öljyjen vaikutuksesta vaan on juuri syy kehon tulehdustilaan.
Jotka ei tupakoi- heillä jopa 90% tästä ongelmasta aiheutuu PUFA kasvi Siemen öljyistä. Tätä kuvastaa myös se että jopa 30% päivän kaloreista ja 80% kaikesta syödystä rasva kaloreista kertyy näistä PUFA öljyistä Teollisuuden jalostettuihin ruokiin lisäämänä.
Ne sisältävät MYRKKYJÄ – erittäin vaarallisia Soluillemme- ne tekevät kauheita asioita soluillemme: ne aiheuttavat Hapettavaa Stressiä (oxidative stress)- se on vastuussa Lipid Peroxidatiolle – Rasvojen hapettumiselle- Glycaatio ”sokeroituminen ”ei aiheutu hapettumista( mutta kyllä Tulehdusta)- ja Lipid Peroxidatio aiheuttaa Glycaatiota solujen sokeroitumista.
Siksi sanon että Kasvi Siemen Öljyt ovat pää ajuri kaikelle pahalle ruoka tarjonnassamme- kyse on siitä että teollisuus laittaa tätä roskaa roskaruokaan. Ja syy miksi prosessoitu ruoka on meille tuhoisaa, se kietoutuu siihen Lipid –kehonrasvojen (peroxidation) Hapettumiseen
Kun ymmärrämme hapettumisen aiheuttavan hapettumisesta- ymmärrämme silloin suurimman osan useimmista kroonisista sairauksista joita minäkin kohtaan perhe lääkärinä, ja sinä Shawn Kirurgina- Minusta on siis tärkeä ymmärtää kuinka Hapettuminen on pää-ajurikaikille näille tutkituille kroonisille näille sairauksille- joihin liittyy myös Glycaatio ”solujen sokeroituminen”
18:50 Cate jatkaa: Jos haluat paneutua vielä syvemmälle tähän hapettumiseen: PUFA Kasvi Siemen Öljyt sisältävät MYRKKYJÄ jotka hapettavat Solukalvojamme (membranes) ne hapettavat Rasvoja solukalvoissamme: tämä on lipid Peroxidation- rasvojen hapettuminen. Kun tämä tapahtuu- aktivoituu Tulehdus Entsyymit- ja syntyy tulehdusreaktio. Mitä nuo tulehdus entsyymit tekevät Nivelimmelle? Ne syövät pois Kollageenin: tapahtuu (metalloproteinases) proteiinien hajottaminen- sen aiheuttaa hapettava stressi
Sitä ei aiheuta Glycaatio- solujen sokeroituminen – Glycaatio nopeuttaa ikääntymistä – kollageenin ikääntymistä- mutta ei niin voimakkaasti ja pahasti kuin Hapettuminen

19:48 Tyydyttyneet rasvat vastustavat hapettumista.
Shawn: korjaa minua Cate jos olen väärässä, Kyse on PUFA öljyjen hapettumaan aktiivisista kaksois hiili sidoksista? versus Saturoitu rasva
Kyllä näin se menee (Shawn sanoi ensin väärinpäin). Nämä Saturoidut rasvat- niillä ei ole näitä agressivisesti hapettumaan pyrkiviä kaksois hiilipareja- Saturoidut rasvat muodostavat kestäviä suoria liitoksia- miltei mahdottomia hapettumaan näissä normaali paistolämpötiloissa eikä kehoissamme- ne ovat kuin luonnostaan Antioksidantteja- ne vastustavat lipid Oxidation- rasvojen hapettumista- eli SATUROITU RASVA poi keskeyttää tämän Hapettumis- prosessin – tämä koskee erityisesti ruokaamme- eli jos tätä hapettumista meinaa syntyä paistinpannulla- saturoitu rasva keskeyttää tuota hapettumisprosessia- eli estää näin TRANS RASVOJEN MYRKKYJEN muodostumista
20:41 Shawn: mainitsit että noin 30% eli noin 7800 kaloria päivän kaloreista voi koostua PUFA öljyistä. eikö niin että liki kaikessa jalostetussa ruuassa on näitä PUFA öljyjä?
Cate: Kyllä- miltei ainoastaan sokeri juomat ja tikkukaramellit ei sisällä näitä öljyjä- Nämä PUFA öljyt ovat Ruokateollisuuden keskeinen ainesosa- Ja siksi on niin isot voimat vastustamassa ja väittämässä että ne ei ole vaarallisia. Eli kyse on Korruptio- Suhteista (corrupted relationships) tiettyjen Lääketieteen ja Ruokateollisuuden yhtiöiden välillä- Nämä suur yritykset ovat meitä vastassa KUN KOETAMME AVATA TÄTÄ KASVIÖLJYJEN VAARALLISUUTTA- Eikä Saturoitu Rasva eikä Kolesteroli eikä Genetiikkamme aika Laiskuutemme eikä tahdonvoiman puutteitamme- VAAN nämä PUFA öljyt- koska ne aiheuttavat HAPETTUMISTA kehoomme- ja se lopulta myös tappaa meidät- ne ovat syys Solutason tuhoille kehossamme

22:05 Kasviöljyjen edistäminen.
Shawn: Tämä Teollisuuden Korruptio alkaa Proctor and Gamble lobbauksesta AHA Amerikan Sydän yhdistykselle 1948 Crisco tuotteen puolustamiseen- miljoona dollaria tuohon aikaan, tai jo aiemmin- mutta se on nykypäivänä todella kattavaa
Cate: voisin puhua hieman tuosta Suhteesta- koska kirjassani ”dark Calories” kirjoita tuosta korruptio suhteesta
Tuo Proctor and Gamble ja AHA on suurin skandaali koskaan joka on penetroitunut tunkeutunut Väestömme tuhoksi Lääketeollisuuden tukemana- Koskee kaikkia meitä yhä tänään- myös ruoka Teollisuuden ääni kuuluu Lääkäreiden kautta- ja sillä tuhotaan ruokavaliomme- Tuo alkoi noin 70 vuotta sitten kun AHA otti teollisuuden rahaa Proctor and Gamblelta(P&G) vuonna 1948. P&G tuotteita olivat (Crisco) Puuvillan siemen öljy- ja kun AHA otti tuon 1,75 miljoonaa dollaria joka vasta 30 miljoonaa dollaria- se mitä nuo AHA lääkärit tekivät on totaalisen epä-eettistä.: He alkoivat promotoida tukea Kasvi Siemen Öljyjä Soija ja Puuvillansiemen öljyjä ja ”väittää niiden estävän sydän kohtauksia” jo tuohon aikaan se oli selvästi väärä väite ja selkeä valhe
23:34 Cate jatkaa: mutta tuo menee vielä pahemmaksi kun katsotaan mitä AHA teki tuolla rahalla: He käyttivät tulevina vuosikymmeninä huimia summia tehtailemalla ”tutkimuksia” ja ”todisteita” näiden kasvi siemen öljyjen terveellisyys-väitteiden tueksi: ja tästä tehtailusta alkaa KOLESTEROLI myytti- SATUROIDUN RASVAN myytti. Näin vaikka useat tutkijat sanovat jo reilusti että nämä Kasvi Siemen Öljyt ovat meille vaarallisia ja aiheuttavat sydän kohtauksia
Eli on ihmiskunnalle pahinta mahdollista mitä AHA on tehnyt: Eli jo MILJARDIT IHMISET ovat terveydeltään tuhottu näillä tehtailluilla väitteillä- ja Miljardit ihmiset ovat kuolleet ennen aikaisesti noiden tehtailujen väitteiden vuoksi joilla väitetään että ”PUFA öljyt ovat terveellisiä koska ne laskevat Kolesterolia” Itseasiassa se että ne laskevat Kolesterolia on juuri merkki niiden myrkyllisyydestä kehollemme- näin kertoi myös Toksigologi jota kirjaani haastattelin
24:32 Shawn kysyy mikä on mekanismi taustalla kun ne laskevat kolesterolia?
24:38 Cate: kyse on HAPETTUMISESTA- lähes kaikki elimistön tuho johtuu Hapettumisesta- Glygaatio- eli sokeroitumine , myös sillä on tuhoisa vaikutus
24:54 Puhutaanpa Hapettumisesta: Rasva partikkeleiden kuljetus tapahtuu Kolesteroli vaunussa. Eli niin LDL kuin HDL tai VLDL- KUN sinulla on paljon PUFA öljyjä kehossasi- niiden hapettunut ominaisuus monistuu kehossa ja tuohoaa kolesteroli kelkkaa sen lastia eli kolesterolia tuo Hapetus stressiä solutasolle – heikentää kehon anti oxidanttien määrää eli sitoo niitä , jotka voisivat estää tuota hapettumisreaktiota. Kun Koleesteroli kelkat hapettuvat- Tämä Kolesteroli kelkka Lipo-proteiini hapettuu se ei kuljeta enää kolesterolia noita LDL partikkeleita – Tämä Hapetettu ApoB vaikuttaa LDL:n imeytymiseen ja kolesteroliin. eli solu ei enää tunnista koska tämä Tunnistin on rikki- kolesterolikelkan osoite kyltti on rikki eikä se enää sovi tuohon solun reseptoriin, eikä pääse enää maksaankaan uusiutumaan vaan jää kiertolaiseksi verenkiertoon – Eli toivottavasti pian Scavenger reseptorit eli mm. Magrofagit viimein nappaavat ja tuhoaa näitä näitä kiertolaisia ja valkoiset verisolut vievät niitä pois- Tämä siis voi joskus vähentää ja lisätä mitatun Kolesterolin määriä – KOSKA emme Suomessa mittaa näitä pieniä painavia hapetettuja kiertolaisia vaan yleisesti myös Hyvää kolesterolia mitataan ja pahaksi manataan- kun sitä lasketaan se lisää kuolleisuutta- (Pieni painava hapettunut ja siksi paha pahakolesteroli löytyy kun veriseerumi laitetaan geeli-linkoon – se ajautuu geelissä uloimmas, ja nähdään näin tuloksissa – vain noin 100 euroa maksaa maailmalla tällainen tutkimus)
Ja niin kauan kun ne kiertää hapettuneina esimerkiksi verenkierrossa- ne voivat takertua verisuonen seinämään ja aiheuttaa tulehdus reaktion siellä ja alku syntyy verisuonen tukoksille näin näistä pienistä painavista ruokavaliomme sotkemista Kolesterolikelkoista. (LDL kelkka on juuri siinä tehtävässä ja tehtävä-vaiheessa jossa kuormaa jo jo purettu -jossa se helposti joutuu tähän hapetus stressiin ja glycaatioon eli sokerointiin). Tämän vuoksi tutkijatkin tietävät tämän hapetus stressin vaikutuksen- Mutta lääkärit toistavat lääketieteen sanomaa Pahasta kolesterolista – (eli Teollisuuden paineessa mukaan halutaan lukea hyvä kolesteroli- jota lääkkein sitten madalletaan- Tätä Pientä painavaa ei voi lääkkein poistaa- vain ruokavaliolla se onnistuu)
Jos lääkärit myös osaisivat tämän, meillä lääkäreillä olisi paljon parempi ura ja saisimme terveyttä aikaan ja vähemmän lääkkeitä tarvittaisiin. Lääkäreitä riittäisi tärkeämpiin tehtäviin kuin kroonisten sairauksien oireiden hoitoon

29:36 Keskittyminen omega 6 -happoihin.
Shawn: saanko kysyä sinulta näistä kehoomme kertyvistä LA Linoleeni rasvoista, eli eikö ne liity myös muuhunkin solu-kalvojen terveyteen- eli solukalvot ovat erittäin tärkeitä myös toiminnallisesti (lipid bilayer). Nämä PUFA siemen öljyt pääsevät kontaktiin noihin solu-kalvoihin kuten myös lihas solujen kalvojen kimppuun- joka solun kehossamme.
30:00 Cate: Tämä useimpien solujen solu-kalvo (lipid bilayer)- sen toiminta on korkealle kehomme säätelemä. Liikaa näitä PUFA öljyjä ruokavaliossamme- tekevät suurimman vaikutuksen kertyessään hapettavaksi kehonrasvaksi. JA niitä kertyy todella helposti kehonrasvoiksemme 30-40% osuudeksi kaikista kehonrasvoista jopa- koska niistä siis kertyy juuri isosti juuri Omega 6 (LA-linolenic Acid)) Linoleeni rasvaa. HOX tämä suhde Omega 3 / Omega 6 ei ole suurin tuhon lähde- ne molemmat ovat oxidaation- hapetus stressin tuoja- lähde jopa helpommin hapettuvatkin juuri omaega-3 rasvat-koska niissä on enemmän Hiilipari kaksois sidoksia hapetusta etsimään ja ne ovat ysein myös vierekkäisiä molekyylejä Omega 3 rasvoissa- Eli älkää siis syyttäkö yksin Omega 6 LA Linoleeni rasvoja tuhon lähteinä.
31:49 Shawn: kyllä- olen minäkin kuullut tuon väitteen että vain Omega -6 LA -Linoleeni rasvat on vaarallista ja Omega 3 olisi turvallista
Saanko kysyä-
CAte- odota vielä- tämä on niin tärkeää: Koska koko maailma koettaa työntää näitä kehoomme, ja lääkärit jotka saavat osallistua Ruokaohjeiden tekoon. MEIDÄN on siis saatava kaikkien tietoon tämä vaara. Tähän tiedottamiseen minäkin kirjoitin ”Dark Calories” kirjan.

32:24 Hapettavan stressin merkkejä kehossamme.
Shawn: Halusisin tietää kuinka paljon nämä öljyt ovat tuoneet minullekin tuhoa- Onko olemassa testiä tälle kuinka paljon kehonrasvoista on Linoleeni rasvaa- onko verikoetta tai kudosnäyte mahdollisuutta?
Cate: on niin paljon lääkkeitä- mutta ei yhtään testiä tälle – ilman kudosnäytteitä- Ei ole myöskään mitään testiä joka kertoisi tästä HAPETUS STRESSISTÄ eikä TULEHDUKSESTA- Voimme ottaa CRP yleis tulehdus arvon verikokeen- tai Sed taso (erythrocyte Sedimentation) tai GSH/GSSG-Glo Glutathione Assay test – tai Homocysteine testin (eli diagnosoida B6-, B9- tai B12-vitamiinin puutosta). Ei tällaista haarukointia voidaan tehdä- ei ole yksittäistä kattavaa testiä
33:16 Cate jatkaa: Itse käytän kaikkia perus- markkereita joita lääkärit joka tapauksessa arjessa käyttävät- KOSKA kuten sanoin juuri syy kroonisissa sairauksissa on HAPETUS STRESSI, ja ongelma lääke tieteessä on – kun keskitymme riski tekijöihin- emme silti ymmärrä että Riski tekijät nousevat merkitykseen juuri Hapetus stressillä (oxidative stress). Mitä tämä siis tarkoittaa? Se tarkoittaa : jos sinulla on korkea verenpaine- JO se kertoo että kehosi on Hapettavan stressin kourissa- jos sinulla on myös T2 Diabetes- tai ESI ”Pre” Diabetes tai IR Insuliini resistenssi- Korkea Verensokeri: nämä kaikki kertovat Hapetus Stressistä kehossamme. Tai korkea Maksan entsyymi-tasot (AST ja ALT)- tai Rasva Maksa: nämä ovat merkkejä Hapetusstressistä. Tämä avaa siis käsityksen Hapettavan stressin merkitystä- Se alkaa SOLUTASOLTA lähtevästä tuhosta
Eli esim Homocysteine tasot kertoo siitä (Kolorimetrinen menetelmä erytrosyyttien hapettuneiden, pelkistettyjen ja kokonais- glutationi pitoisuuksien mittaamiseen)- Tai noussut Virtsa happotaso (uric acid). Tästä virtsa happojen noususta OKSALAATTIEN vaikutuksesta- en usko siihen – Silloin kun ihmiselle on kertynyt Mnuaiskiviä- ehkäpä silloin on syytä välttää OKSALAATTEJA. Dr. Ken Berry han sanoo ettei Oksalaateista tarvitse olla huolissaan (?? https://www.youtube.com/watch?v=G4n2R43ABkI)
Kaikki biomarkkerit sairauksille kertovat Hapetus stressistä

35:06 35:05 Kehon rasva ja aineenvaihdunta.
Shawn: Jos siis olet altistunut näille PUFA siemen öljyille ja niitä on kertynyt kehomme rasvoiksi jopa sisäelin rasvoiksi- Miten keho poista tätä LA Linoleeni kehonrasvaa- Lähteekö vanhimmasta päästä vain miten?
Cate: kyllä- tiedämme jo tästä rasva aineenvaihdunnasta. Normaali kehonrasva- nämä tutkimukset tehtiin -40 ja -50 luvuilla atomikokeiden sateily-aiheissa: eli noin 4-5 vuotta tarvitaan kaikkien kehonrasvojen kierrossa- että saadaan vanhat rasvat pois myös. Tuolloin ei eroteltu oliko kyse minkä tyyppisestä LA tai Saturoidusta kertyneestä kehonrasvasta. Lähteekö PUFA öljyistä kertyneet nopeammin? en tiedä mutta on syytä uskoa näin
JA nuo 40-50 lukujen testit tehtiin normaalipainoisille- Joten nykytilanne on toinen kehonrasvojen määrässä
MUTTA jo nopeasti näemme terveysvaikutuksia- eli metabolisia terveysvaikutuksia syntyy todella nopeasti- Eli saat kykyä polttaa aina paremmin pois noita PUFA öljyistä kertynyttä kehonrasvaa- ja hallitsen näin Hapetus stressiä pois kehostasi

36:50 PUFA öljyjen MYRKYT
Kuten kerroin jo aiemmin, Nämä PUFA öljyt: ne ovat tuhoisia jo ruokavalion imeytymisen aikana- niiden MYRKYLLISYYS: Eli nämä PUFA öljyt osallistuvat myös Solu-avojen toiminnan tuhoon. Anti-okxidantti tasolla myös. Eli kun jätät pois nämä PUFA öljyt kuten Carnivore eläin ravinnolla- Nämä solutason terveys vaikutukset alkavat nopeasti- ja antaa voimia myös poistaa näitä LA Linoleeni kehonrasvoja paremmin- kun hallitsemme pois Hapetus stressiä
37:19 Terveellinen ruokavalio vähentää tulehdusta.
Shawn: Onko muita Hapetus stressin aiheuttajia kuin PUFA öljyt? Jollakin tasolla liikunta tai jopa hengitys aiheuttaa Hapetus stressiä- Mietin siis mikä on normaalia stressiä
Jos juoksen mailin versus syön korkea Oksalaatti salaatin
Cate: Kyllä aivan eri tilanteesta on kyse. Kuten sanoin meillä on valtavasti anti-okxidantteja-meillä on anti-okxidantti entsyymejä Galore (Nisäkässoluissa tärkeimpiä solunsisäisiä antioksidanttientsyymejä ovat superoksididismutaasi, katalaasi ja glutationiperoksidaasi. Kuten aiemmin mainittiin, SOD katalysoi O2·–:n dismutaatiota H2O2:ksi ja molekyyliseksi O2:ksi. Katalaasi ja glutationiperoksidaasi hajottavat H2O2:ta edelleen H2O:ksi ja O2:ksi)
Kuten E-Vitamiini joka solun solu–kalvossa- meillä on niitä Veren tuotannossa ja Kolsteroli-lipo- proteiinikelkoissa- KAIKKIALLA. MIKSI: koska HAPPI muutoin tuhoaisi kehomme ja TAPPAISI MEIDÄT nopeasti sekunneissa jos anti-oxidantit poistettaisiin. Emme kykenisi energiantuotantoon. Eli anti-oxidantit estävät meitä kuolemasta Happi Myrkytykseen
38:34 Meidän on kysyttävä kysymys- Mitkä asia aiheuttavat HAPETUS STRESSIÄ
REDUX Imbalanssi (Hapetus on elektronien menetystä tai hapetustilan nousua, kun taas pelkistyminen on elektronien vahvistumista tai hapetustilan laskua. Hapetus- ja pelkistysprosessit tapahtuvat samanaikaisesti kemiallisessa reaktiossa)
Eli ei ole ainoastaan kyse ATP kehon energian tuotosta kyse -jossa normaalia vapaiden radikaalituotantoa syntyy-tai kun fyysisesti kuormitat ja harjoittelet, eli aina kun tuotamme energiaa syntyy vapaita radikaaleja, ja kun olet terve– on normaalia tuottaa lisää Anti- Oxidantteja- ja harjoittelussa sitten niitä käytetään ottamaan kiinni noita vapaita Radikaaleja, ettei niistä aiheudu vahinkoa kehollemme- Tämä oli myös tärkeä pointti kun koulutin Los Angeles Lakers joukkueita- opetin heille näitä termejä kun opettelin pois kasvi öljyistä- ja opettelimme terveellistä ruokavaliota- joka kontrolloi ja hallitsee Hapettavaa stressiä kehossamme- JA antaa hurjasti PALAUTUMISKYKYÄ- eli silloin Tulehdustila putoaa hurjasti- tuo harjoittelun aiheuttama tulehdustila
39:29 Cate jatka: Yksi asia joka kummastutti minua jo tuolloin- tämä HORMESIS käsite – eli pieni stressi on hyvästä ajatus. En usko että tuo käsite auttaa meitä
Me tutkimme ihmisiä jotka harjoittelevat fyysisesti- PUFA ruokavaliolla- silloin meillä on tutkimuskohteen ihmiset joilla on yllin kyllin tulehdusta kehoissaan- urheilun lisäämänä.
Emme siis tutki niinkään normaalisti terveitä ihmisiä.
Sanoisin ettei meillä ole ollut enää Normaalisti terveitä ihmisiä tutkittaviksi enää 50 vuoteen.
Eli kaikki tutkimus jossa tutkitaan tulehdusta ja mitä se aiheuttaa- Jo 50 vuotta sitten kehonrasvoissa oli liikaa PUFA Öljyjen kehonrasvaa – LA Linoleeni rasvaa- noin 10-15 % kehonrasvoista- nykyään noin 30% kehonrasvoista. Tässä on yksilöiden välistä variaatiota. MUTTA historiallisesti noin 100 vuotta sitten (LA- acid)) Linoleeni rasvojen osuus kehonrasvoista oli alle 5%- Eikä meillä ollut näitä Tyhjiä PUFA kaloreita Hapetus stressiä rakentavia PUFA öljyjä- eikä Tyhjiä SOKERI kaloreita sokeroimassa kehojamme

40:45 JUURI SYYS HAPETTAVALLE STRESILLE
Cate jatkaa: Jaan tämän niin kuin kirjassani teen . jotta ymmärrämme oikeasti JUURI SYYN Hapettavalle Stressille
3 asiaa auttaa avaamaan tätä: eikä voida käydä vakavaa terveyskeskustelua ilman että ymmärtää tämän hapettavan stressin merkityksen ja juuri syyn: Kaksi (2) asiaa aiheuttaa sen MYRKYTYS ja RAVINTO KÖYHYYS
Myrkyllisyys voi tulla Kasvi siemen PUFA öljyistä – Lyijystä – Tupakoinnista- stressaavasta elämästä- huono unisuus aiheuttaa sitä- koska uni auttaa poistamaan hapetus stressiä. Tämä on tutkimuksin todistettu- Tämä on siis MYRKKYJEN Rooli
Ravinto köyhyys: Tarvitsemme RAVINTEITA jotta kehomme kykenee taistelemaan noita vapaita radikaaleja HAPETUS stressiä vastaan- kuten sanoin emme selviä sekuntiakaan ilman Anti-oxidantteja. Eli tarvitsemme PALJON RAVINTETA jotta kehomme kykenee tuottamaan kaikkia näitä entsyymejä ja Co-actor entsyymien tuottajia- ja Vitamiineja- näitä välttämättömiä Anti- oxidantteja kamppailemaan hapetus stressiä vastaan
42:00 Kasviantioksidantteja.
Shawn: saanko nopeasti kysyä: On uskomus että voisimme ravinnosta syödä noita anti-oxidantteja- Vai onko kysen endogeenisesta kehon itse tuottamasta järjestelmästä tuottaa tarvitsemansa anti-oksidantitatit:
Cate: Kyse on ainoastaan Kehon itse tuottamasta järjestelmästä- emme voi saada sitä suoraan ravinnosta- Poikkeuksena Vitamiinit ja Mineraalit- joita kehomme tarvitse näiden anti-oksidanttien itse tuotantoon ja antaa niille toimintakyvyn. Kuten Magnesium on co-actor näiden kehon tuottamille Anti-oksidanteille toimintakyvyn antamassa.
Tämä myytti ja ajatus että KASVIKSET tuottavat Anti-oksidantteja on Väärä (erroneous)! Miten ne kykenisivät siihen? Kasvikset tuottavat anti-oksidantit omaan käyttöönsä– pääasiassa auringon paisteteen UV- säteilyä vastaan. Eli kasviksilla on eri-tarve näille.
Anti-Oksidantit auttavat ruokaamme säilymään- eli auttavat näin suolistoamme. Mutta että nämä anti-oksidantit päätyisivät kehomme anti-oksidanteiksi on ABSURDI ja VÄÄRÄ
Muistatko RESVERATROL – sen ajateltiin suojelevan jokaisen elämää- Tätä ajatusta nosti ensimmäisenä kuten kirjassani Dark calories myös kirjoitan – Ephraim Racker- hän itse asiassa havaitsi että se mikä meidät tappaa on itse asiassa Happi, eli häntä ennen ei osattu ymmärtää mitä kuolemassa tapahtuu solutasolla. Hän siis loi tämä Lisäravinne teollisuuden pohjan. Hän on Bio hakkeri toiminnan esi isä. Hän ajatteli että jos voimme hallita happea voisimme pidentää elin ikäämme Lisäravinne Anti- Oxidanttien avulla. MUTTA olemme 80 vuotta tuosta totaalisesti hukassa tuosta mahdollisuudesta- tuo teoria ei toimi. Tämä avautuu historiassamme 2 Miljardia vuotta solujemme kehitystä on jalostanut tämän kyvyn kehon toiminteiksi- Koskaan ei ole todistettu Lisäravinteiden syömisen tehokkuutta. Joitakin yksittäisiä vaikutuksia voi olla- mutta on jopa vaarallista lähteä yksittäisin lisäravintein kokeilemaan- Kehomme toimii tässäkin kokonaisuutena ja osaa tehdä sen mitä tarvitaan kun ravinto on kehossamme. Vaikka ottaisimme näitä entsyymejä nimeltään catalase, superoxide- dismutase ja glutathione ja reductase, Jos söisimme näitä- ne pilkkoutuisivat ruuansulatuksessa- ne ovat biologisia koneita- joita laitettaisiin kapseleihin- silti ruuansulatuksemme sulattaisi ne ja pilkkoisi- Ne eivät olisi enää toimivia entsyymejä. Tämä siis tappaa koko idea lisäravinteiden mahdollisesta avusta meille
37:42 Ben: kyllä yhdys täysin tähän- jopa lisäravinne anti-oksidantit. Tuhosit hyvin tuon ajatuksen. Olen nähnyt myös useita tutkimuksia kun on otettu isoja annoksia näitä lisä ravinteita- on päädytty isompiin ongelmiin kuten syöpiin
Cate : tuo on kiinnostava pointti- koska Anti-oksidantit toimivat kehossamme Tiimeissä-tämäei ole yksinkertainen kehon komponentti ja toiminne, miljardi vuotta solutasolta kehitystä planeetan kehitys Chambrian happi syklistä tähän päivään- Anti-oksidanttien kohdalla kehomme Biologia taistelee säteilyä vastaan, eikä vain yksi molekyyli jota voisit syödä ja saada sen toimimaan ja kontrolloimaan säteilyä- Kyse on siis isosta kehomme toimintaketjusta. Meidän on ruokittava kehomme biologiaa ja luotettava sen toimintaan- Syödään siksi parhaiten imeytyvää hyvää ravintoa
39:08 Ben: Mitkä ovat toinen termi näille Kasvi Siemen öljyille- linoleeni hapoille
Cate: Linoleeni acid LA- se on luonnon tuottama PUFA rasva happo jota on syömässämme ravinnossa.
Tässä kohtaa keskustelu monesti menee raiteiltaan erittäin ongelmallisella tavalla.
Avataan tämä nyt yhdessä joten auta sinä Ben minua tulkkaamaan tätä: (LA) Linoleeni rasva happo. Syy miksi ihmiset keskittyvät tähän LA rasva happoon – Se on välttämätön rakennus palikka kehollemme- aivan kuten välttämättömät vitamiinit- LA on liki kuin vitamiini- tarvitsemme sitä HIEMAN , ja esimerkiksi Saturoitu rasvahappo sen saamme useilla tavoilla mutta tämä on vaikeampi saada ja siksi tärkeämpi. Eli niin Omega -6 kuin omega- 3 rasva hapot on kuin välttämättömät Vitamiinit emme voi syntetisoida yksin kehossamme- niitä on saatava ravinnosta. Palataan Omega- 6 Rasva happoihin: se on pre-cursori valmistamaan muita kehomme tekemiä komponentteja. Omega-6 rasva hapoissa on 18 Hiiltä ja kaksi avointa kaksois sidosta- ja pidennämme sen kehossamme- siitä tulee erittäin tärkeä rakennuspalikka Aivojemme rakenteille- Aivomme koostuu pitkäketjuista PUFA rasva hapoista- eli DHA ja EPA, muta myös Pre-cursori valmistaja Aradonic hapoille- jotka tuottavat tarvittaessa tulehdus reaktiota kun keho tarvitsee. Tässä kohtaa mennään helposti raiteiltaan- liioitellaan- jotkut pelottelevat tällä tulehdus vaikutuksella (ja se on ongelma sairaassa kehossa, vrt. Paul Mason). Mutta isompi Hapetus stressin ongelma on muualla- vapaiden radikaalien estossa- josta olemme jo puhuneet- eli Aradonic happojen kautta tulehdus vaikutus on osittain totta- Mutta kyse ongelmana ei ole suoraan tämä balanssi Omega3 vs Omega -6 . Kalaöljyjen tai Pellavansiemenöljyjen (flaxeed oil) kodalla- että Omega-3 olisi anrti-tulehduksellista – mutta myös Omega-3 rasvat ovat PUFA rasvoja- jopa useampi vapaa hiilipari hapettumassa hapen kanssa- siis jopa aktiivisempia nopeampia hapettumaan kuin Omega-6 Rasva hapot- niissä on 3 Vapaata hiiliparia hapettumaan – ja näin nopeampia HAPETTUMAAAN MYRKYIKSI kuin Omega-6 rasvahapot. Siksi toimivat hyvät Omega-3 rasvat häviävät kehosta nopeammin- ja epätasapaino siis syntyy myös osin tästä- ja monilla on liian vähän Omega-3 rasva happoja- koska nheille ei ole stabiileja omega-3 rasvahappoja ravinnossaan-Tässä vois ajatella Lisäravinteet tehokaksiksi- Mutta näin ei ole- vain minimaalisia mahdollisia vaikutuksia Reumapotilailla- tai kuivasilmäisyydelle ehkä Maculat ikä rappeumalle silmissä-MUTTA ei paljoa joka tapauksessa.
Ben: kuten Kala -öljyissä?
Cate: Kyllä Kalaöljyvalmisteilla- Omega-3 valmisteilla- tai muilla Omega-3 lisäravinne valmisteilla.
Ja Pellavansiemenöljyillä myös- joka on Omega-3rasva happo hieman erilainen rakenteeltaan
Ongelma tässä kohtaa on juuri syyn ymmärtämisen ongelma– joka on Hapettava Stressi.
Eli mitä enemmän lisäämme lisäravintein näitä komponentteja sitä enemmän tulehdus stressiä ja myrkkyjä kehoon saamme- emme siis ratkaisen lisäravintein tätä juuri syyn ongelmaa, vaan lisäämme sitä.
Eli kuten sanoin pieniä hyötyjä voi joku saada- ja olen kuulut itsekin kuinka iso määrä kalaöljyjä auttoi siihen ja tähän ongelmaan- ei kuitenkaan pidennä heidän elämää
44:16 Ben: Voidaanko keskustella KALAÖLJY valmisteista. Itsekin söin noita 2014-2015 olin iso kalaöljy fani:)
Sitten törmäsin Sinun työhösi Cate ja Dr. Preston Masonin https://www.youtube.com/watch?v=cVsaDOLfQPs ja Dr. Brian Peskin https://www.youtube.com/watch?v=yL_zXf3vE6w töihin
eli nämä Kalaöljy valmisteet ovat jopa aktiivisempia hapettumaan ja epä-stabiilimpia kuin PUFA öljyt omega -6 öljyt. NIH National Institution of Health – kun katsoin heidän tutkimustaan- normaalikokoinen aikuinen mies tarvitsee vain noin 7,2 Milligrammaa Omega -3 rasvoja EPA- ja kun verrataan tuollaiseen kapseliin siinä on 500-1.000 milligrammaa omega-3 rasvoja- joita ihminen ottaa sitten 2,tai 3 kapselia päivässä. Tämä on Super fysiologinen YLIANNOSTUS. ei käy järkeen minulle. Kun minulle selvisi tämä- ajattelin: syön vain kalaa rasvaista kalaa- enkä ota kalaöljyjä- koska uskon että ne aiheuttaa vain enemmän ongelmia kuin hyötyjä.
Mennäänkö siis hieman tähän aiheeseen kanssasi?
45:10 Cate: Kyllä- se mitä nämä numerot kertovat- NIH suositus 7,5 Mg pienen paperi clipsin paino on noin gramma. kun tuon jakaa 100 osaan saa käsityksen paljonko tarvitaan ravinnosta Omega 3 rasva happoja ja ihmiset käyttävät moni sata kertaisesti PUFA Kasvis siemen öljyjä noin 100 gramma jokainen joka päivä kohtuus arvioinnilla. Eli pakotamme kehomme moni sata kertaiseen kuormaan näitä Hapetus stressiä kehoomme tuovia öljyjä verraten siihen mitä niitä tarvitsisimme. Päivittäin tällainen kuorma- jos voisimme lyhytaikaisesti selvitäkin-niin joka päivä tallainen kuorma- siksi emme selviä tästä- biologiamme maksa ja anti-oksidantti armeijamme ei ole tarkoitettu selviämään tällaisen kuorman kanssa.
46:36 Cate jatkaa: 1950 luvulla tehty tutkimus PUFA rasva hapoista- se muutti / pudotti ihmisten E- vitamiini tasoja- eli jo tuolloin oli kertynyt jo 5% kehonrasvoista näistä LA Linoleeni rasvoista- joka on lähempänä noita rajoja joista voisimme selvitä jotenkin- eli noin 3 kertaisesti tai 4 kertaisesti mistä selviäisimme.- Eli kestää vuosia näiden Kehonrasva kuormien kertyminen ja ongelmien syntyminen- mutta jo tuolloin tuossa tutkimuksessa havaittiin että E- Vitamiinin taso putosi puoleen SYÖPÄ lisääntyi – E- Vitamiini on kehossamme yksi pää-Anti-oksidantti kudoksissamme. MUTTA jos syömme E-vitamiinia lisäravintein- se aiheuttaa verenvuotoisuuta- Kyse E- Vitamiini puutteessa Järjestelmätason ongelmasta. jos ajattelemme korjaavamme yhdellä vitamiinilla systeemi-tason ongelmaa- havaitaan nopeasti ettei se ole mahdollista- Tutkimus siis osoittaa että ensinnäkin jotta havaitaan muutoksia- ihmisiä täytyy tutkia vuosia esimerkiksi 5 vuotta- joss myös tämä Kehonrasvojen muutos näkyy myös Anti-oksidanttien puutoksiin johtavana-ja jossakin kohtaa kehossamme on isosti TULEHDUSTA, ja tuossa 1950 luvun tutkimuksessa havaittiin hälyttävässä määrin Syöpää- vain tuossa pienessä tutkimuksessa, jossa ei ollut tutkimus kohteena edes syöpätutkimus- muta se oli niin selvää hälyttävän selvää. Tutkittavat saivat Maissi-öljyjä versus standardi ruokavalion ihmiset joilla oli siis tavanomaista eläinperäisistä rasvaa ruokavaliossaan.
Jotta tuo hälyttävä muutos havaittiin täytyy olla hälyttävä taso jolla syöpien määrä hälytti Maissi öljy ryhmässä
Tuo siis paljastaa miksi tämä kuormitus avaa tien myös syöpien synnylle- ja muita muita isoja ongelmia.
Tuo tutkimus ei ollut niin pitkä että olisi voinut havaita Dementiaa, tai Neuro rappeumasairauksia
49:33 Ben: huimaa- paljon kysymyksiä nousee mieleen: Mainitsit jo liikalihavuuden. Nämä PUFA öljyt kertyvät kehonrasvoiksi ja tuovat Tulehdusta kehoon- josta on vaikea päästä eron- joka voi johtaa lisää ylipainon kertymiseen – eli kehonrasvojen käytön estymiseen
Hiljattain ohjelmassaan Oprah: lla oli aiheen lihavuus ja Ozympic lääke- Mutta hän ei puhunut lainkaan PUFA Kasvi siemen öljyistä- Mutta sinä sanoit sen- se on yksi johtava syy lihavuuteen- tämä Tulehdus ja Hapettava stressi kehossamme- Voisitko avata meille tätä


45:04 Ranskalaiset perunat ja savukkeet.
47:23 Friteeraus.
50:57 Mistä Cate sinun tuotantoa voi löytää.