B 7.6 Vegaani vai Eläinperäinen ruokavalio-myös urheilijalle Paul Mason

Vegaani vaiko Lihansyöjän ruokavalio- MYÖS Urheilijalle ohjeet Dr.Paul Mason
Olympia Urheilu Ravinto Lääkäri

Paul vastaa kysymyksiin Vegaani ja Lihansyöjä ruokavalio aiheessa-
Dr.Paul Mason-FACEP- M.B.B.S. (with Honors)
Fysioterabian kandi
Hän on työterveyden lääkärit – Kliinikko lääkäri ja tutkija
Australian Olympia urheilun ravintolääkäri

25:24 Näytän teille tutkimuksen – vuodelta 1979 – SINKIN IMEYTYMISEN KEHOON – kuinka paljon sinkkiä imeytyy kehoon KUN syödään 120 gr Ostereita
Mitattiin 4 tuntia ruokailun alusta-
-Yksin Ostereita syömällä mainiosti jopa 120 mikrogrammaa /dl imeytyi- eli koko kuvaajan ala-puolinen määrä siis integraali- Mainiosti siis Sinkkiä saimme elimistöön- ja nähdään ihmisen verenkierrossa- veri Plasmassa

-Kun syödään OSTERIT yhdessä Mustien PAPUJEN kanssa: Imeytyi Sinkkiä vain noin 40 mikrogramma /dl- sekin kuvaajan alapuolinen integraali
-Kun syödään Osterit yhdessä MAISSI Tortillan kanssa – Vain 0 mikrogrammaa- ELI sinkin imeytyminen loppui
TÄTÄ kutsutaan Anti-nutrition efektiksi

26:35 Tämä Anti-nutrion efekti on todellista- Jos sinulla on paketti Tortilloja- joihin on lisätty Sinkkiä
USKOTKO YHÄ että Tortilla paketissa mainittu SINKKI IMEYTYY- Tutkimus 1979 ”Studies on the bioavailability of zinc in man. II. Absorption of zinc from organic and inorganic sources”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/458251/

Tai tästä https://hero.epa.gov/hero/index.cfm/reference/details/reference_id/56527

Eli TUTKIMUKSIN tiedämme- että KASVI ravinto- kuten myös TEE- voi aiheuttaa haittaa kehosi kykyyn saada RAVINTEITA- kuten RAUTAA- Ravinteiden LAATU on myös kaukana- kaukana Eläin Peräisen ravinnon Laadusta-

27:06 Jos katsotaan Kerraten tarkemmin:
Numero 1 – ELÄIN PERÄINEN RAVINTO sisältää kaikki ravinteet joita tarvitset-
Numero 2. JOITA Phytokemikaalit (phytochicals)- eli Kasvi kemikaalit eivät tarjoa- Tämä perustuu IHMISEN FYSIOLOGIAAN- Ja ne ovat myös muutoin heikommin imeytyviä Joka tapauksessa-
Numero 3. JA (anti-nutrients) Kasvien sisältämät Anti-ravinteet voivat blokata kokonaan tärkeiden Ravinteiden imeytymisen

27:30 Kun tullaan RAVINTEIDEN Statukseen- On todella fakta- että
ELÄINPERÄINEN RAVINTO on PARASTA
Tällä Kasvi peräisen Ravinnon korostamisella on todelliset seuraukset Ihmisille
27:43 Jos otamme yleisimmän Ravintoaineen- Josta puhutaan eniten Kasvi- Vegaani ruokavalioiden yhteydessä-
Se on B12 vitamiini- Koska Kasvi peräinen ravinto ei sisällä tätä Vitamiinia- Jokainen VEGAANI tietää tämän

28:10 Myös tutkimus 2010 Oxfordin Yliopisto-
”Serum concentrations of vitamin B12 and folate in British male omnivores, vegetarians and vegans: results from a cross-sectional analysis of EPIC-Oxford cohort study” ”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20648045/
Tutkimus kertoo massiivisesta B12 vitamiinin puutoksesta- eli 52 % Vegaaneista- heillä oli vajaus B 12 vitamiinissa- VAIKKA uskoisin jo Kaikkien Vegaanien tietävän tämä puutteen – JA alä usko sekuntiakaan- että tällä B 12 puutteella ei ole vakavia seurauksia terveydelle

28:30 Tutkimus 2012 systematic Review- eli Koonti tutkimus B12 vitamiinin puutostilan haitoista-
”Vitamin B12 status, cognitive decline and dementia: a systematic review af prospective cohort studies-
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23084026/
Eli kun katsomme moderneja tutkielmia- näemme että B12 vitamiinin puutos – se vaikuttaa kognitiivisiin kykyihin- eli OPPIMISKYKYYN – Aivojesi toimintakykyyn- ja lisää DEMENTIAN riskiä – tämä on todellista-

28:48 Jos puhumme RAUDASTA- sen puutostilasta- se on erittäin yleinen- Vegaaneilla- ja E9 vitamiinin puutos voi mm. aiheuttaa Raudan Toksisuuden kehossa
28:57 Tutkimus 2017 ”Iron treatment normalities cognitive fuctioning in young women”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17344500/
Katsottiin NUORTEN NAISTEN Oppimiskykyyn vaikutusta kun saatiin pois raudan vajaus elimistössä
29:14 Tässä näkyy tutkimuksen tulos-graafi
Harmaat pylväät kuvaa naisia joilla oli Raudan vajaus veressään joka korjattiin – Ja nähdään että heidän ÄLYKKYYS parani Raudan saannin lisäyksellä! !

Time factori Graafi oikealla- ja vasemmalla Performance
Jos katsomme toista lisäravinnetta- eli KREATIINIÄ – LIHASSA tämä on normaali ravinne- Eläin peräisessä ravinnossa- MUTTA ei KASVI ravinnossa

Ja tästä on Randomoitua eli Satunnaistettua- Kontrolloitua Tutkimus todistus aineistoa: Kun annetaan Vegaaneille suplementtinä KREATIINIÄ:
Se lisää ÄLYKKYYTTÄ- Vegaaneille

29:52 Tämä on parasta LÄÄKETIETEELLISTÄ todistus aineistoa:
Emme voi väittää että Ravinteiden puutos Vegaani ruokavalioissa olisi merkityksetöntä ihmisten terveydelle!

30:10 Tutkimus VEGAANISILLA LAPSILLA-
Tutkimus 2000 ”Dietary intakes and nutrient status of vegetarian preschool children from a British national survey”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12383122/
He ovat pulassa näiden ravinteiden kanssa – puutteita terveyttä tukemasta- Ja tämä ravinteiden puutos vaikuttaa pitkälle koko elämään- vaikuttaa heidän ÄLYKKYYTEEN- ja Kasvuun-

Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.

00:00 intro
00:19 Paul kertoo itsestään- ja työn kuvastaan – Olen Urheilu ja Harjoittelu lääkäri – Tämä tarkoittaa että Lääketieteellisen koulutukseni lisäksi – olen Fellowship training lääkäri- eli ohjaan Huippu Urheilijoita – Eli kun ohjaan Eliitti Urheilijoita- sen OHELLA- Koetan antaa tietoa isolle Yleisölle-
Huippu Urheilijalle- jopa 1% parannus suoritus kyvyssään- voi erottaa hänet podiumilta
Joten Urheilijat ovat erityisen tarkkoja Ihmisen suorituskyvystä-
00:57 Niinpä tämä erikoisuus- Urheilijoiden kanssa toimiminen- antaa pontta muuhunkin kansan terveystyöhön- (työ jota Paul tekee Nobelin arvoisesti)
Koska fyysinen terveys on urheijallekin aivan keskeistä:
Et saa suorituskykyäsi huippuun- jos et ole Fyysisesti muutoinkin Metabolisesti terve
01:15 Tämä onkin rakentanut minulle 2 ammatillista polkua
Toinen Huippu urheilun parissa ja toinen Kansanterveyden parissa- Pyritään siis parantamaan terveyttämme – metabolisesti Autoimmuuni tulehduksista pois – keskitytään UNEEN ja MIELEN TILAAN- Katsotaan ihmisen kokonais pakettia


01:37 On kolme energian pää lähdettä- Hiilihydraaatit- Proteiinit ja Rasva- Miten tärkeänä kunkin näistä näet ?

Aivan- saamme energiaa kolmesta eri tyyppisestä lähtestä -Hiilihydraaatit- Proteiinit ja Rasva
MUTTA vain kaksi näistä on ihmiselle välttämätöntä ravintoa- Proteiinit ja Rasva
02:00 Matalimman tason Hiilihydraatti määrä ruokavaliossamme – hyvä terveys tavoitteena – on NOLLA
Tämä tarkoittaa- että voit olla erittäin terve – ja et tarvitse lainkaan hiilihydraatteja
Ja syy on yksinkertainen – sillä jos kehosi tarvitsee Hiilihydraattia – mihinkä tarkoituksen tahansa- Keho saa sen Gluconeogenesis prosessin kautta Rasvasta ja Proteiinista

02:30 Kun katsomme vanhoja ohjeita- jotka suosittelevat 130 gr Hiilihydraatteja päivässsä AIVOJESI tarpeeseen-
TÄMÄ MYYTTI- on alkuperäisin Institute of Medicine raportista- Joka laski – että jos keholle annetaan VAIN hiiilihydraattia- ja aivot kykenisivät polttamaan 100 gr Hiilihydraatteja päivässä- Ja lisättiin varmuudeksi 30 gr-

02:57 MUTTA jos saat tarpeeksi Proteiinia– JA Rasvaa ruokavaliostasi- SILLOIN AIVOSI pärjää erittäin hyvin ja PAREMMINKIN- juuri KETOOSIEN avulla- Kun Rasva poltetaan energiaksi – Eli jopa 70 % aivojen energiatarpeesta saadaan juuri Ketoneista- JA loput 30% saadaan Gluconeogenesis prosessissa – JOTEN ei tarvita lainkaan Hiilihydraatteja ruokavalioomme-

03:30 Jos emme tarvitse Hiilihydraatteja terveytemme vuoksi: KUINKA paljon PROTEIINIA ja RASVAA siis tarvitaan terveyteen ?

Suurin osa ruokaohjeista suosittelee PROTEIINIA 0.8 gr / kehonpainoa kohden – Mutta kirjallisuudesta löydämme perusteet- että tuplasti ja jopa enemmän tarvitaan optimaaliseen terveyteen – eli noin 2% kehonpainosta- JA syy miksi ohjeet vähättelevät proteiinin tarvetta- Proteiinilla on kaksi tehtävää kehossa- Se on RAKENNUSAINE lihaksille ja elimillemme-
Mutta se osallistuu myös ENTSYYMI- toimintaaan-
Entsyymit ovat pieniä Proteiineja jotka auttavat kemiallisissa prosesseissa- ja tekevät paljon asioita kehosamme – ja super tärkeitä kehollemme
04:25 Mutta alukuperäisessä analyysissä kun laskettiin Proteiinin tarvetta- Ei huomioitu tätä ENTSYYMIEN – niiden valtavan monipuolista tehtäväkenttää ja sen tarvitsemaa proteiinia- Ajateltiin vain sen tarve rakennusaineena kudoksille-
Tämänvuoksi on ohjeissa aliarvioitu proteiinin tarve- hyvään terveyteen-

04:48 JA kun tiedämme että KASVIPROTEIINI on selvästi Huonompaa LIHAPROTEIININ verrattuna juuri RUUAN SULATUS ajatuksessa- JA Biologinen hyötysuhde on Eläin peräisellä proteiinilla parempi-
Kasviproteiineilla- ei yksinkertaisesti ole samaa määrää keskeisiä Elintärkeitä aminohappoja –
EIKÄ Kasviproteiineilla ole Ihmiselle OIKEASSA SUHTEESSA muita aminohappoja – joita saadaan PAREMMIN tehokkaasti käyttöön kudoksissa Lihaproteiinin ravinteista
05:16 Jos katsomme Miten VÄHÄN Kasvis ruokavalion kautta saisimme Proteiinia- ja HUONOMPI LAATUISTA- Silloin päädymme pienempään LIHAS-massaan ja LUIDEN tiheyteen
Huonomiin siis terveyttä näihin elintärkeisiin Kudoksiimme-

05:35 Kun tullaan RASVAAN – Historiallisesti- Ja tämä perustuu myös MYYTTIIN- Hypoteesiin (diet heart hypotesis)
Miedät on peloteltu pois RASVASTA ravintoaineena- Erityisesti SATUROIDUSTA RASVASTA
05:53 MUTTA Facta on- että ELÄINPERÄINEN RASVA- Joka sisältää PALJON SATURIOITUA Rasvaa- SE ON TERVEELLISTÄ
Ja Saturotu Rasva ja rasvat itsessään – ja Ne näytävät tutkimustenkin perusteella Olevan TERVEELLISIÄ MEILLE

06:03 Itseasiassa POLYSATUROITU RASVA- eli rasva kuten KASVIS öljyt -ne ovat MEILLE VAARALLISIA- ja TUHOISIA Terveydellemme

06:13 Minua on aina opetettu välttämään Saturoitua Rasvaa – Voisitko selittää miksi uskot Saturoidun Rasvan olevan Terveellistä ja Polysaturoitu vaarallista terveydellemme ?

Voi olla vaikeaa kääntää pois Opittua MYYTTIÄ- ja avata Eläin Ravinnon ja Saturoidun Rasva tärkeyttä terveydellemme
06:35 Jotta ymmärtäisimme tämän – ON SANOTTAVA PAINOKKAASTI- KAIKKI TIEDE ja TUTKIMUS tuntee ja kertoo tämän – Saturoitu Rasva on meille hyväksi- ja Poly-Saturoidut rasvat ovat meille vaarallisia- Ne voivat vahingoittaa Terveyttäsi – JA SYY miksi voin sanoa näin- Se ON TIETEEN ja TUTKIMUKSEN faktaa
Ongelma on se – että vaikka tiede tukee selkeästi lyömättömästi tätä- SITÄ ei ole Informoitu Lääkäreille -EIKÄ Yleisölle-

07:10 Näytän pari esimerkkiä – Tämä Epidemiologinen- eli osin ilmiö Tutkimus Intiasta julkaistu 1966 – Populaationa 1 miljoona Intian Rautatietyöläistä- 5 vuoden tutkimus aika- Koska se oli kansallinen tutkimus- Ruokavalio tavat – eri alueiden osalta VOITIIN arvioida myös erilaiset ruokavaliot-
Suurimman määrän rasvaa syödään POHJOIS- Intiassa- JA tuo Rasva oli johdettu eläinrasvasta- SATUROITUA ELÄIN RASVAA-
ETELÄSSÄ asuvien Rasva oli Kasvi SIEMEN ÖLJYISTÄ
”Epidemiology of Ischaemic Heart Disease in India with Special Reference to Causation”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC487855/
JÄRISYTTÄVÄ löydös oli- ett pohjoisen Ishaemic heart disease- eli Sepelvaltimo kuolleisuus oli vain 20 kun etelässä 59 –
Eli Etelässä oli 7 KERTAINEN RISKI kuolla sydänkohtaukseen kuin Pohjoisessa-
Etelä-Intiassa siis käytettiin myös 19 kertaisesti vähemmän Rasvaa kokonaisuudessaan kuin Pohjois-Intiassa
VAIKKA tämän ns. Epidemiologinen Tutkimus – JOKA EI voi johtaa syy seuraus suhdetta-
MUTTA 7 -KERTAINEN RISKI SAIRASTUA on silti iso. JA on tuon jälkeen Paljon Randomoituja eli Satunnaistettuja ja Kontrolloituja tutkimuksia jotka osoittavat syy yhteyden Kasvis siemen öljyjen vaarallisuuteen
08:30 Jos katsotaan tätä tutkimusta vuodelta 1965 ”Corn Oil in Treatment of Ischaemic Heart Disease”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2166702/
Tämä oli Randomoitu Kontrolloitu tutkimus – Jolla oli 2 Ulottuvuutta- Toisessa vertailtiin Kasvis öljyä- tässä siis Maissi öljyä (corn oil) / versus no Oils- eli SAUROITUA RASVAA käyttävä ryhmä jatkoi tämän käyttöä
Kasvi öljyjen ryhmässä 5 kuolemaa- Saturoidussa ryhmässä 1 kuolema- Tämä on vanha tutkimus- Mutta sen laatijat kirjoittivat- jo tuolloin ” Kasvis öljyä ei tulisi käyttää ihmisravinnoksi

09:15 JA pian tämän jälkeen Randomoidut Kontrolloidut tutkimukset VAHVISTIVAT SIEMEN – ÖLJYJEN VAARALLISUUDEN-
Kuten ”the Sydney Diet Heart Study” oli tällainen Randomoitu ja kontrolloitu tutkimus- vuodesta 1966 vuoteen 1973 – Tutkittiin miehiä jotka oli jo sairastuneet sydän kohtauksen (458 men aged 30-59 years with a recent coronary event)
Ja tutkijat Randomoivat eli Satunnaistuttavat heidät – korvaten Saturoidun Rasvan Kasvis öljyillä VERSUS Eivät korvanneet – eli toinen ryhmä jatkoi edelleen Saturoidulla Rasvalla
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23386268/
Siinä siis tutkittiin ennestään sairaiden ruokavalion vaihtoa: korvattiin Saturoitu Rasva – Poly-Saturoidulla Rasvalla
JA havaitsi että:… VAIKKA LÖYDÖS oli selkeä- Sitä ei julkaistu 40 vuoteen-Vasta
VIIMEIN vuonna 2013
Riippumaton tutkija Paljasti alkuperäisen 1973 valmistuneen tutkimuksen tuloksen vuonna – ja teki perusteellisen kovan työn käyden läpi
Analysoiden koko datan ”and updated meta-analysis
ELI Tutkimus löydös PALJASTI Poly-Saturoitujen Siemen Öljyjen vaarallisuudenNe nostivat Riskiä uuteen sydänkohtaukseen 62% !!
LÖYDOS joka oli selkeä ja
mullistava- ja TÄRKEÄ-
Silti pidettiin piilossa 40 vuotta
Tämä oli Laaja- Randomoitu – Kontrolloitu Tutkimus- useiden vuosin tutkimus ajan 1966-1973 Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis
-linkki- https://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707
10:43 Tämä on TUTKIMUKSEN Graafi
Sininen on Kasvis- öljyn käytön aloittaneen ryhmän kuolleisuus ja
Punainen -Kontrolliryhmä Saturoidun rasva käyttäjä ryhmän- Tämä ei ole Uniikki tulos- Kumulatiivinen kuolleisuus Y-aksellilla- Sekeästi näemme miten kuoleisuus kasvoi kasvis öljyn aloittaneessa ryhmässä verraten Saturoidun verrokkiryhmän kuolleisuuteen

11:16 Tutkimus 1998 – Minnesota Coronary Survey 1968-1973
”Test of Effect of Lipid Lowering by Diet on Cardiovascular Risk”
9.000 potilasta- miehiä ja naisia- JA oli samanlainen- eli toiselle ryhmälle annettiin Kasvis Öljyä- ja toiselle ei annettu- Tulos oli aiemman kaltainen- Kasvis öljy lisäsi kuolleisuutta
Tämänkin tutkimuksen tulos jäi julkistamatta
KUNNES 16 vuotta kului – EIKÄ Sittenkään julkaistu kuin osin – eli ei julkaistu KUOLEISUUS dataa tästä tutkimuksesta
Ja kun haastateltiin alkuperäisen tutkimuksen tekijää- ennen kuolemaansa- ja kysyttiin miksi ei dataa tuolloin julkaistu? Hän kertoi – ”Koska tulokset olivat pettymys tutkijoille”

Tämä oli siis KOVAA DATAA- joka piilotettiin yleisöltä kymmeniksi vuosiksi
JA se on viimein 2016 Julkaistu – Btish Medical Journey julkaisussa- Erittäin luotettavassa julkaisussa
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27071971/

12:12 Älä ajattele sekuntiakaan – että tällainen TUTKIMUS DATAn PIILOTTELU kuuluu vain menneeseen aikaan-
Sitä tapahtuu yhä nyky aikana!
Olet saattanut kuulla Naisten terveys tutkimuksesta Women`s Health Initiative Study
Tämä tutkimus maksoin 700 miljoonaa dollaria
Seurattiin 48.000 Naista noin 8 vuotta
Tämä oli Iso massiivinen tutkimus- Ja- Silti kun katsomme tutkimuksen tulosta- jos katsomme tuloksen Johtopäätös osiota- ” Ei tuloksena mitään tilastollisesti merkityksellistä” Vasta kun menemme tutkimuksen sivulle 661 -löytyy TILASTOLLISESTI MERKITTÄVÄÄ-”Low.Fat Dietary Pattern and Risk of Cardiovascular Disease” The Women`s Health Initiative: Randomized Controlled Dietary Modification Trial
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/

13:02 ELI Tässä tämän TUTKIMUKSEN sivulta 661
Joskus tutkimuksesta ei voida johtaa seuraus suhteita- Täytyy tehdä matemaattisia laskelmia- jotta selviää onko tilastollisesti merkittävää- Jos on- silloin tulos on ”real finding”- eli merkityksellistä todellisesti
13:51 JA tällä tutkimuksella oli vain 1 tällainen löydös- MUTTA esitettiin sivulla 661 ! !
JA TULOS OLI: Naiset joilla oli historiassa sydän sairaus
JOS he menivät Matala Rasva ruokavaliolle- Heidän riskinsä uuteen sydänsairauteen tai sydänkohtaukseen nousi 26% ! !
Tämä oli siis ainoa Tilastollisesti merkittävä löydös
JA HAUDATTUNA sivulle 661!
Siitä ei koskaan keskusteltu julkisesti- tutkijoidenkaan kesken!
ja Tutkimuksista luetaan yleensä johtopäätökset- ja sieltäkään tätä tietoa ei löytynyt!

14:15 Älä siis usko hetkeäkään- ETTEI OLISI tutkimusta SATUROIDUN RASVAN turvallisuudesta ja Kasvi SIEMEN ÖLJYJEN vaarallisuudesta:
On iso kasa tutkimus todistetta Kasvi Öljyjen vaarallisuudesta- Ne eivät ole meille Hyväksi!

14:26 Onneksemme- Tutkimus määrä myös kasvaa-
Journal of the American College of Cardiology– Available online 17 June 2020 ” Saturated Fats and Health: A Reassessment and Proposal for Food-based Recommendations: JACC State -of-the-Art-Review ”
-linkki- https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4226

The letter concludes that “there is no strong scientific evidence that the current population-wide upper limits on commonly consumed saturated fats in the US will prevent cardiovascular disease or reduce mortality. A continued limit on these fats is not justified.”
The conclusion runs counter to the prevailing view that consuming saturated fat raises low-density lipoprotein (LDL) cholesterol and increases heart disease ris
k
-linkki samaan toisaalla- https://www.jacc.org/doi/abs/10.1016/j.jacc.2020.05.077
The recommendation to limit dietary saturated fatty acid (SFA) intake has persisted despite mounting evidence to the contrary. Most recent meta-analyses of randomized trials and observational studies found no beneficial effects of reducing SFA intake on cardiovascular disease (CVD) and total mortality, and instead found protective effects against stroke

Tämä oli siis STATE OF THE ART– Review study– eli Koonti Tutkimus (meta-analyysi) – SATUROIDUN RASVA kulutuksesta-
Ja KAIKEN tutkimus-datan analysoinnin jälkeen
KAIKEN kirjallisuuden täyden analyysin jälkeen- He toteavat- että meidän tulisi vapaasti syödä Lihaa Munia ja Maitotuotteitaeikä olla lainkaan huolissaan Saturodusta Rasvasta!

14:52 Tämä Lehti Journal of the American College of Cardiology- joka on aikaisemmin ollut Rankasti suosiva ”Matala-Rasva ruokavalio suositusten” asialla- Tämä on siis ARVOSTUKSEN ansaitseva muutos 17.6.2020 Julkaistu

15:04 Olen erittäin sydämistynyt tähän asiaan- eli SUURIN SYY Miksi olemme nähneet Vege- Vegetarian- Kasvis ruokavalioiden vahvan puskemisen – Kaiken Lääketieteellisen ympyrän läpi- ilman perusteita- Johtuu juuri siitä- Vääristellystä ja Erheellisestä USKOMUKSESTA että SATUROITU RASVA olisi vaarallista!
JA kun nyt OIKEA TUTKIMUS DATA pääsee esille- on super hienoa- Ja Ihmiset jotka syövät Saturoitua Rasvaa – se ei vaikuta heidän terveyteen negatiivisesti- lainkaan-

15:40 Ja tosiasiassa- juuri KASVIS ÖLJYT ja SIEMEN ÖLJYT ovat VAARALLISIA meille- ja aiheuttavat kehollemme vahinkoa

15:44 SINISET VYÖHYKKEET- Hypoteeseja terveydestä
Useat julkaistut Tutkimukset – jotka linkittyvät pitkä ikäisyyteen – ja suosittelevat rajoittamaan lihan kulutusta
Voitko selittää- miksi ihmiset- jotka elävät niin sanotulla ”sinisellä vyöhykkeellä” näyttävät elävän pitempään ?

Paljon tutkimuksista – jotka käsittelevät ” Vähä- Lihaista tai Liha-vapaata ruokavaliota- kertovat niiden olevan hyödyllisiä terveydellemme- ne ovat tutkimuksia jota kutsumme epidemiologiseksi (epidemiological) tutkimukseksi-
EPIDEMOLOGINEN TUTKIMUS on periaatteessa perusteiltaan Virheellistä- SIINÄ etteivät ne voi osoittaa SYY SEURAAMUS suhdetta-VAAN Ainoastaan VAIN ILMIÖN – jossa kaksi asiaa on yhtä aikaa läsnä – tämän ilmiön olemassa olon- ja nostaa HYPOTEESSEJÄ tarkemman jatkotutkimuksen kohteiksi
16:19 Esimerkiksi- ”Ihmiset sinisellä vyöhykkeellä” JOS USKOMME- etteivät he syö lihaa- Eli kuten historiassa ”Loma-Linda yhtiö- Jossa uskottiin ettei kannata syödä lihaa- olisi terveellinen ruokavalio – Heillä oli vahva Yhteisöllisyys- erittäin vähän Tupakointia ja alkoholia ei lainkaan- Kaikki nämä yhdessä tuottavat Terveys hyötyjä-
Kuinka vahva näyttö on siis Ruokavaliosssa vähä lihaisuuden vaikutuksesta terveyteen- Näin Monen terveys hyödyn vaikuttavuuden keskellä-

16:54 Myös OKINAWA on hyvä esimerkki- Sinisestä alueesta ”blue Zone” Nykyään on erittäin luotettavaa tutkimusta siitä- ettei Ihmisten ilmoitettu Ikä olekaan luotettavaa tietoa- itse asiassa erittäin epäluotettavaa tietoa- ja on siis liioiteltu Pitkää ikää- jota ei ole TODELLISUUDESSA ollut-
Ja Okinawalta – Lihan kulutus- sen vähentynyt kulutus- ei ole SYY seuraus suhteessa pitkään ikään-

Ja On myös ELEPFANTTI olohuoneessa– Eli maat kuten Hong Kong– Jossa LIHAN KULUTUS on MAAILMAN SUURINTA JA Heillä on myös Maailman PISIMMÄT ELINAIKA ODOTUKSET
17:36 Jos siis Vertailemme- ja Katsomme tällaista tutkimus Dataa- joka ei pidä paikkaansa- Kuten Loma Linda yhteisö 24.000 ihmistä – erittäin pieni yhteisö- kun vertaa Hong Kongiin- Mikä data on siis luotettavampaa-

17:55 Entäpä MORMOONIT- Jotka Syövät Lihaa – Heillä on myös muita elintapa erilaisuutta- Ei tupakointia- ei alkoholia – Heillä elinaika on erittäin samanlainen kuin Loma Lindassa-
EMME siis voi laittaa paljoa painoa tällaiselle epidemiologiseen tutkimukseen- Eikä näissäkään Lihan kulutus näyttäydy elinaikaa vähentävältä- kuten Hong Kong tapauksessa-

18:37 Nykyään miltei hyväksytty OLETUS se että lihan kulutus aiheuttaisi suolistosyöpää- Se on vain ihmisten Uskomus -Todisteet tälle ovat hataria- JA Tutkimus todistus tukee aivan vastakkaista näkemystä yhtä lailla-

Esimerkkinä Epic Trial – ”Canser incidence in Vegetarians: results from the European Prospective Investigation into Canser and Nutrition (Epic-Oxford)
Linkki tutkimukseen
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19279082/
Oxfordin Yliopiston tutkimus- Tämä tutkimus löytönä oli- että Suoliston syövän määrä oli Kasvis syöjillä 39% suurempaa kuin lihansyöjillä– TÄMÄKIN on EPIDEMIOLOGINEN TUTKIMUS- ei syy seuraus suhdetta osoittava – vain Hypoteesin nostava- mutta kyseessä silti isoa riskin kasvu

19:16 MUTTA nämä antavat kuitenkin ajatukselle pohjaa: Voimmeko luottaa tutkimuksen joka sanoo Lihan syönnin olevan pahaksi meille?

19:27 Jotkut Lihansyöjät väittävät – että kun muuttivat ruokavalionsa tähän- heidän paino putosi- ja sairautensa paranivat- Uskotko sinä että yksin lihan syönti voi olla terveydelle hyödyllistä ?
Tämä on erittäin mielenkiintoinen kysymys
Potilaani jotka ovat Lihansyöjä ruokavaliolla-
He saavat 2 hyötyä siitä:
Ensimmäinen hyöty on se- että tietyille ruokavaliolle ominaista on suoliston Ärtyminen – KUTEN LEKTIINI Kasvien Myrkky- joka on myös erityinen Proteiini- jotka voi olla Phytaatteja- Tanniineja- Oksalaatteja- ja on kokonainen ” pesula lista ” mahdollisista Kasvien Lektiini myrkyn Suolistoa vahingoittavista aineista – joille jotkut voivat reagoida ja sairastua!

JA TOINEN hyöty- RAVINTEET- Onko meille kerrottu- että tulisi syödä Kasviksia Ravinteiden vuoksi-
Fakta on että Kasvikset ovat keskimäärin vähemmän ravinne tiheää kuin Eläin ravinto- eli ravinne köyhempää- Kasvikset sisältävät vähemmän ravinteita

20:38 Esimerkiksi: Jos olet puhtaasti KASVI ruokavaliolla- ja syöt ainoastaan kasviksia ILMAN LISÄRAVINTEITA- Päädyt eritäin sairaaksi- muun muassa B 12 vitamiinin puuteen vuoksi
Kysynkin: onko ruokavalio- jota täytyy tukea lisäravinteilla pysyäksesi terveenä tai hengissä- ONKO tällainen Ruokavalio Ravinteiden suhteen Optimaalinen?

21:06 Ja Nähdäänkö tällaista lisäravinteiden tarvetta LIHANSYÖJÄN ruokavaliolla- Potilaani jotka ovat tällä ruokavaliolla- he eivät syö lisäravinteita lainkaan- JA kun tutkimme heidän ravinteiden tilaa verenkuvassa- emme havaitse puutteita ravinteiden suhteeen

21:20 Yleisin ihmisten viittaama on C – VITAMIINI- Sanotaan että tarvitse hedelmiä ja vihanneksia C vitamiinin saamiseksi-
C vitamiini on kiinnostava – Ensinnäkin – Molekyylirakenteeltaan se on hyvin lähellä Glucoosia-
Kun syöt C vitamiinia- se itseasiassa kilpailee Glucoosin kanssa- pääsystä soluihimme kehossamme-
Eli Lihansyöjän ruokavaliolla ei Ensinnäkään syödä Glucoosia lainkaan- Silloin saadaan enemmän C vitamiinia soluihimme

21:50 JA monet ihmiset eivät tiedä- että Eläin ravinto- kuten Liha – sisältää C vitamiinia- Tämä on tiedetty jo pitkälle historiassa
Yksi Napoleonin aikainen sankari – Egyptissä He Käyttivät HEVOSEN LIHAA- Hevosten jotka oli kaatuneet taistelussa- eli estääkseen ja parantaakseen KERIPUKIN- Tämä on hyvin tiedetty
Mmyös Antarktiksen tutkijoilta – He ovat tienneet jo pitkään- että Syömällä PINGVIININ LIHAA- He estävät Keripukin – Tämä ei siis ole viimeaikaista tietoa vaan jo historiassa opittua- MUTTA VÄHÄN tiedetty- Jos tutkimme lihaa- se sisältää tarvittavan C vitamiinin

22:42 Tämä on myös alue jossa tutkimus on huonoa ja huonosti esitetty-Jo katsot Lihan ravinne taulukkoa- Usein siinä ei mainita C vitamiinille muuta kuin nolla prosenttia- Usein vain asterixi *- ja pienellä präntillä lukee ”ei arvioitu ei testattu”
Liha ravinnosta saamme kaikki ravinteet jotka Eläinravinnolta vaadimme

23:26 KANAN MUNAT – Ne ovat Luonnon Multivitamiineja- Jokaisessa munakeltuaisessa- on kaikki elämän vaatimat ravinteet – elävän organismin tueksi – Yhdestäkään kasviksesta et voi näin sanoa-
23:43 Jos katsomme tutkimuksia- eräs tutkimus Ecuadorista- 2017– Randomoitu- Kontrolloitu interventio – jossa vastasyntyneelle annettiin vain Yksi kananmuna päivässä: Tällä saatiin aliravitsemus tapauksia poistettua 74 %

ELÄIN Peräinen RAVINTO on erittäin Ravinneríkasta- erityisesti kun verrataan kasviruokiin- Ne ovat ravinne köyhiä

24:19 Kasviksissa on micro ravinteita, antioxidantteja ja vitamiineja- Saammeko Tarpeelliset ravinteet kehollemme – vain syömällä Eläinperäistä ruokaa ?

24:19 Avain asia tämän ymmärtämiseen- Kasvikset ovat ensinnäkin RAVINNE KÖYHEMPIÄ itsessään- ja
ravinteet ovat lisäksi HUONOMPI LAATUISTA –
HUONOMMIN IMEYTYVIÄ – ja
biologiselta hyötysuhteeltaan huonompia
Tämä koskee asioita kuten OMEGA-3 – Jos katsomme ALA eli Alpha-linolenic acid- joka on precursori Omega 3 aktiiviselle muodolle-
Vähemmän kuin 5 % ihmisistä kykenee muuntamaan Kasvi peräisen Omega-3 kehossaan tuohon aktiiviseen ALA muotoon
Kasvi perustaisessa lähteessä Vitamiini A- on 12 kertaa heikommin Biologisesti aktiivinen – Kuin Eläin peräisen ravinnon A vitamiini

25:05 RAUTA- Hemi rauta – versus Non- hemi-rauta- Tämä on massiivinen ero-
Ja Jos siis Kasvi ravinnolla Lisärinteiden käyttö- on tekijöitä kuten anti -nutrients- anti- ravinteet- Jotka voivat estää Lisäravinteiden imeytymisen kasvis ravinon ryhmässä

25:24 Näytän teille tutkimuksen – vuodelta 1979 – SINKIN imeytyminen kehoon – kuinka paljon sinkkiä imeytyy kehoon – kun syödään 120gr Ostereita- Mitattiin 4 tuntia ruokailun alusta-
Yksin Ostereita syömällä mainiosti jopa 120 mikrogrammaa /dl imeytyi- eli koko kuvaajan ala-puolinen määrä siis integraali- Mainiosti siis Sinkkiä saimme elimistöön- ja nähdään ihmisen verenkierrossa- veri Plasmassa

Kun syödään OYSTERIT yhdessä Mustien PAPUJEN kanssa- Imeytyi Sinkkiä vain noin 40 mikrogramma /dl- sekin kuvaajan alapuolinen integraali
Kun syödään Osterit yhdessä MAISSI Tortillan kanssa – Vain 0 mikrogrammaa- ELI sinkin imeytyminen loppui – TÄTÄ kutsutaan Anti-nutrition efektiksi

26:35 Tämä Anti-nutrion efekti on todellista- Jos sinulla on paketti Tortilloja- joihin on lisätty Sinkkiä
USKOTKO YHÄ että Tortilla paketissa mainittu SINKKI imeytyy- Tutkimus 1979 ”Studies on the bioavailability of zinc in man. II. Absorption of zinc from organic and inorganic sources”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/458251/
Tai tästä https://hero.epa.gov/hero/index.cfm/reference/details/reference_id/56527

Eli TUTKIMUKSIN tiedämme- että KASVI ravinto- Kuten myös TEE- voi aiheuttaa haittaa kehosi kykyyn saada RAVINTEITA- kuten RAUTAA- Ravinteiden LAATU on myös kaukana- kaukana Eläin Peräisen ravinnon Laadusta-

27:06 Jos katsotaan Kerraten tarkemmin-
Numero 1 – ELÄIN PERÄINEN RAVINTO sisältää kaikki ravinteet joita tarvitset-
Numero 2. JOITA Phytokemikaalit (phytochicals)- eli Kasvi kemikaalit eivät tarjoa- Tämä perustuu IHMISEN FYSIOLOGIAAN- Ja ne ovat myös muutoin heikommin imeytyviä Joka tapauksessa-
Numero 3. JA (anti-nutrients) Kasvien sisältämät Anti-ravinteet voivat blokata kokonaan tärkeiden Ravinteiden imeytymisen

27:30 Kun tullaan RAVINTEIDEN Statukseen- On todella fakta- että
ELÄINPERÄINEN RAVINTO on PARASTA
Tällä Kasvi peräisen Ravinnon korostamisella on todelliset seuraukset Ihmisille
27:43 Jos otamme yleisimmän Ravintoaineen- Josta puhutaan eniten Kasvi- Vegaani ruokavalioiden yhteydessä-
Se on B12 vitamiini- Koska Kasvi peräinen ravinto ei sisällä tätä Vitamiinia- Jokainen VEGAANI tietää tämän

28:10 Myös tutkimus 2010 Oxfordin Yliopisto-
”Serum concentrations of vitamin B12 and folate in British male omnivores, vegetarians and vegans: results from a cross-sectional analysis of EPIC-Oxford cohort study” ”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20648045/
Tutkimus kertoo massiivisesta B12 vitamiinin puutoksesta- eli 52 % Vegaaneista- heillä oli vajaus B 12 vitamiinissa- VAIKKA uskoisin jo Kaikkien Vegaanien tietävän tämä puutteen – JA älä usko sekuntiakaan- että tällä B 12 puutteella ei olisi vakavia seurauksia terveydelle

28:30 Tutkimus 2012 systematic Review– eli Koonti tutkimus B12 vitamiinin puutostilan haitoista-
”Vitamin B12 status, cognitive decline and dementia: a systematic review af prospective cohort studies-
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23084026/
Eli kun katsomme moderneja tutkielmia- näemme että B12 vitamiinin puutos – se vaikuttaa kognitiivisiin kykyisis- OPPIMISKYKYYN – aivojesi toimintakykyyn- ja lisää DEMENTIAN riskiä – tämä on todellista-

28:48 Jos puhume RAUDASTA- sen puutostilasta- se on erittäin yleinen- Vegaanieilla- ja E9 vitamiinin puutos voi mm. aiheuttaa Raudan Toxisuuden kehossa
28:57 Tutkimus 2017 ”Iron treatment normalities cognitive fuctioning in young women”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17344500/
Kasottiin NUORTEN NAISTEN Oppimiskykyyn vaikutusta kun saatiin pois raudan vajaus elimistössä
29:14 Tässä näkyy tutkimuksen tulos-graafi
Harmaat pylväät kuvaa naisia joilla oli Raudan vajaus veressään joka korjattiin – Ja nähdään että heidän ÄLYKKYYS parani Raudan saannin lisäyksellä! !

Time factori Graafi oikealla- ja vasemmalla Performance
Jos katsomme toista lisäravinnetta- eli KREATIINIÄ – LIHASSA tämä on normaali ravinne- Eläin peräisessä ravinnossa- MUTTA ei KASVI ravinnossa

Ja tästä on Randomoitua kontrolloitua Tutkimus todistus aineistoa- että kun annetaan Vegaaneille suplementtinä KREATIINIÄ- Se lisää ÄLYKKYYTTÄ- Vegaaneille

29:52 Tämä on parasta LÄÄKETIETEELLISTÄ todistus aineistoa- Emme voi väittää- että Ravinteiden puutos Vegaani ruokavalioissa olisi merkityksetöntä ihmisten terveydelle

30:10 Tutkimus VEGAANISILLA LAPSILLA-
Tutkimus 2000 ”Dietary intakes and nutrient status of vegetarian preschool children from a British national survey”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12383122/
He ovat pulassa näiden ravinteiden kanssa – puutteita terveyttä tukemasta- Ja tämä ravinteiden puutos vaikuttaa pitkälle koko elämään- vaikuttaa heidän ÄLYKKYYTEEN- ja Kasvuun-

30:23 Olemme jo puhuneet- miten voimme
Vähentää- Juuri Syntyneiden LASTEN Aliravitsemusta 74 % KANANMUNILLA- Yksi muna päivässä- ”Eggs in early Complementary Feedin and Child Growth: A Randomized Controlled Trial”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28588101/
Tämä on MASIIVINEN parannus- Kanan munilla-
Haluamme kasvavista lapsistamme vahvoja – lapsia jotka kasvavat hyvin -pysyvät terveenä- aivot kehittyvät hyvin
LAPSET Absoluuttisesti Tarvitsevat ELÄIN PERÄISTÄ RAVINTOA
30:42 On päätöntä ajatella että joku muu on Optimaalista

30:48 Jos syömme LIHANSYÖJÄN ruokavaliolla Paljon Proteiinia- ja Saturoitua Rasvaa- eikö tämä ole tuhoisaa terveydellemme ?

Syy- miksi ihmiset ovat huolissaan Eläin Peräisestä Ravinnosta- KOSKA se sisältää SATUROITUA RASVAA- Mutta ei Eläinperäinen Ravinto ole vain Rasvaa- kuten olemme jo selittäneet- JA Saturoitu Rasva ei vaaraksi meille millään tavalla- VAAN erittäin- erittäin Hyväksi terveydellemme-
Mutta kiintoisasti kun kyse on POLYSATUROIDUSTA Rasvasta- Omega 3 omega 6- niiden kemikaalinen rakenne kertoo myös niiden olevan herkkiä HAPETTUMIS STRESSILLE- joka tarkoittaa että niillä on kaksois sidoksia vapaina- eli ovat reaktiivisia- JA jos ne Hapettuvat- NE aiheuttavat meille Hapettumis Stressiä MAKSAAN ja voivat aiheutta mun muassa INSULIINI Resetenssiä

31:40 Me olemme siis testanneet tätä- kun annamme ihmisille KASVIS Öljyjä – Jotka siis tiedämme vahvasti Hapettuneiksi Tätä Hapettumisen komponentteja voimme mitata verestä juuri pian niiden syönnin jälkeen
31:50 Kaunista Eläin peräisessä ravinnossa on- että se että emme söisi sitä jos se olisi vaaraksi- HÄRSKIINTYMINEN tarkoittaa Rasvojen Hapettumista-

Jos nämä Mono- ja Polysaturoidut Öljyt – kuten oleiinihappo- omega 3 omega 6- Ne ovat Tärkeitä terveydellemme- JA kun saamme ne Eläin peräisestä ravinnosta- NE Eivät ole HAPETTUNEET- kun ne ovat siis tuoreita- ne ovat siis meille tärkeitä- ja ne ovat elintärkeitä meille

32:22 Kun saamme nämä samat Öljyt ja Rasvat Kasvis Öljystä- ja koska nämä HAPETTUVAT päivien aikana valmistumisensa jälkeen- SIKSI on juuri suuri mahdollisuus- että ne ovat HAPETTUNEET ja tekevät meille vahinkoa

Tämä lieneekin syy- kun ”Sydney Diet Heart study” ja ”the Minnesota Coronary Experiment” sekä ”Corn Oil Study”
Kaikki nämä tutkimukset itseasiassa demonstroivat Kasvis Öljyjen HAITAT jos niitä syömme

32:50 Eli KYLLÄ – Lihassa on paljon RASVAA- mutta se on HYVÄ ASIA- Siitä saamme kaikki RASVAT joita tarvitsemme
Saturoidut- Monosaturoidut – Polysaturoidut: tuoreessa LIHASSA nuo eivät ole HAPETTUNEET ! ne eivät ole meille haitaksi

33:10 Monilla Lihansyöjillä on KORKEA LDL KOLESTEROLI- Eikö tämä ole Ongelma ?

Näen paljon potilaita- jotka ovat huolissan korkeasta Kolesterolista- ja ovat olleet Ketogeenisellä Lihansyöjän ruokavaliolla- ja heillä on korkea LDL kolesterolitaso
JA poikkeuksetta-
Heidän toiset lääkärinsä ovat sanoneet ”tuon aiheuttava heille tuhoa- ja ennustavan heille aikaista kuolemaa”-
33:36 Kun katsomme tutkimuksia- Tutkimus 2016 ”Lack of an association or an inverse association between low-density-lipoprotein cholesterol and mortality in the elderly: a systematic review
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27292972/
Koonti tutkimus- eli ”a Systematic Review” 19 ”Prospective study” KOONTI- ANALYYSI tutkimuksesta jossa katsottiin Kuolleisuutta JA LDL- tasoja- Näistä 19 tutkimuksesta 16 tutkimusta- edustaen 92.000 osallistujaa- found inverse relationship– eli vastakkainen suhde Mitä KORKEAMPI LDL taso- Sitä PITEMPÄÄN ELÄT-
34:12 Tämä on kivikovaa todistetta- systematic review of prospective studies! Julkaistu Huppu julkaisuissa

Olenko siis huolissani potilaitteni korkeasta LDL kolesterolista – en siis tuosta yksinään- eli eniten se ilmentää super hyvää terveyttä
ELI tutkin AINA enemmän: eli muut metaboliset riski tekijät – vielä paremmat indikaattorit heidän oikeasta sydän- verenkierto terveydestään- Itse LDL ei siis edusta tätä laajempaa kuvaa terveydestä- (mutta korkea arvo hyvää kolesterolia on Super hyvä asia )

34:46 Entäpä KUITU- Eikö Kuitujen syönti ole tarpeellista Suoliston terveyteen ?
Kuitu siis tulee vain Kasvi ruuasta- Eläin peräisessä ravinnossa EI OLE Kuidun ruoka lähteitä
Eli tämä ilmeisesti nostaa pöydälle kysymyksen- onko mahdollista olla lihansyöjä- vaiko ei- eli saatko suolisto vaivoja- ummetusta
Lapsi syntyessään ei tarvitse kuituja- NE eivät ole elämälle elintärkeitä – eikä hyvälle suolen toiminnalle-
ON jopa todisteita- että juuri Kuitu aiheuttaa Ummetusta
35:40 Tutkimus 2012 ”Stopping or reducing dietary fiber intake reduces constipation and its associated symptoms
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3435786/
Tässä katsottiin Ummetuksen oireita- 63 potilasta joilla ummetusta- Ja heille kokeiltiin useita eri ruokavalioita-
Aina -isosti kuitua sisältävästä ryhmästä – VERSUS kokonaan ilman kuitua sisältävään ryhmään-
Ilman kuitua olevassa ryhmässä- heiltä siis poistettiin
kaikki Kasvis ruoka
Kaikki Hedelmät
Kaikki Vilja
Kokojyvä Leipä
Ja ruskea Riisi
JA kaikki 41 tutkittavaa tässä ryhmässä – he pääsivät kokonaan eroon ummetuksesta- sen oireita- jotka olivat kipuja- vuotoja- turvotusta – Ulostamisen vaikeutta-
He siis pärjäsivät paremmin kuin muut ryhmät- TÄMÄ oli Tilastollisesti merkittävä löydös- eikä sattuman varainen

36:40 Eli PARAS tutkimus tieto kertoo meille- KUITU itseasiassa korostaa UMMETUKSEN oireita
Ja näen klinikallani viikoittain ihmisiä – joilla on Vatsa ongelmia- Heitä on ohjattu lisäämään kuituja ravintoonsa- ja he ovat ajautuneet entistä pahempaan tilanteeseen
Tämä kuitujen poistaminen ruokavaliostaan on kaikille helppoa- MUTTA TÄMÄ on YLEISTÄ MYYTTIÄ ja KAANONIA vastaan

37:00 Mutta jos ajattelemme Ummetusta- se on ongelma jossa ruoka tukkeutuu suoleen ja peräsuolen aukkoon- Tiedämme KUITUJEN kyvyn tukkia ja lisätä ULOSTEEN massaa
Kuitujen lisääminen- eli kuten lehmien lisääminen liikenne ruuhkaan- ei auta liikenteen selvittämiseen- vaan pahentaa ennestään tilannetta

37:30 Toinen asia- kun keskustelemme Suolen Terveydestä-
On MICRO BIOOMA (microbiome)- JA on paljon VÄITTEITÄ- ilman Tieteen perusteluja- että Kasvisruoka parantaa microbiomaamme-
Mutta tiedämme- että jotkut microbiomit on yhdistetty Parempaan Metabolisen terveyteen – MUTTA avain asia on tässä- Ne ovat mukana tässä- MUTTA ei aiheuttajana
Noin 90 % suolistomme mikrobiomasta koostuu kahdesta bakteerista toinen Phylum bakteeri- ja toinen Firm Acuities- bakteeri kanta
JA tiedämme että ISOMPI määrä Bakteria Deitis- ja VÄHENTYNYT määrä Thermocuties bekteereja- on itseasiassa yhdistetty PAREMPAAN Metaboliseen terveyteen
38:16 Kun laitamme ihmisiä Keto-dieeteille- Näemme heillä toteutuvan juuri tuon : isompi määrä Bakteria Deitis- ja vähentynyt määrä Bacteria Thermocuties-bakteereja
Hyvä Metabolinen terveys- Ruoka valiolla!

38:28 HYVÄ METABOLINEN TERVEYS – Sen tuo siis Terveellinen ruokavalio – ja samaan aikaan toteutuu tuo hyvä bakteeri jakauma Microbiomassamme-
Kyse ei siis itse asiassa ole MICRO BIOMASTA- joka ensin synnyttää Hyvän metabolisen terveyden – Vaan Ruokavalio muuttaa molemmat
Voimme muuttaa micro biomaa – 24 tunnissa-
Ruokavalio siis muuttaa mikrobiomaamme
Syömäsi ruoka ruokkii bakteereja- ja Mikrobioman muutos Reflektoi sitä mitä syöt – Samalla on tapahtunut Metabolisen terveyden muodostuminen


Hyvän Metabolisen terveyden tuo ruokavalio !
Kiitokset