7.16 C Tarvitsemmeko KUITUJA Dr. Zoe Harcombe
7.4.2019 GAYLORD ROCKIES RESORT & CONVENTION CENTER Low Carb Down Under tapahtumassa nauhoitettu Dr. Zoe Harcomben esitys Low Carb Down Under
Zoë Harcombe oli ensimmäinen Opintosuunnan valmistunut opiskelija opiskelija Cambridgen Yliopistosta. Kun Zoe opiskeli Matematiikkaa ja Taloutta tässä Historiallisessa Instituutiossa Zoe kiinnostui tästä miljoonan dollarin kysymyksestä: Miksi syömme liikaa-Vaikka kaikki haluaisivat olla hoikkia? Tästä tulikin Zoen ensimmäisen kirjan Otsikko Vuonna 2004 .
”Lopeta kalorien laskeminen JA aloita painon pudottaminen – eli kirjansa otsikolla ”Stop Counting Calories & Start Losing Weight” julkaistiin 2008, Jonka ohella Zoe julkaisi Ruokaohjekirjan JA ”The Obesity Epidemic: What caused it? How can we stop it?” Joka julkaistiin lokakuussa 2010.
The Harcombe Diet for Men” (2011) ja kaksi muuta kirjaa vuonna 2013 – yhteistyössä Hodder & Stoughton: kanssa ”The 3-Step Plan” ja kokonaan uusittuna teoksena ”Why do you overeat?”
Zoe on Yleisterveyden Ravinto-Lääkäri a PhD in public health nutrition eli julkisessa ravinto terveydessä Hän ei miellä nyky- ravinto ohjetta tieteelliseksi ja todistusvoimaisesti esiteyksiRavinto-ohjeeksi
Siksi hän kirjoitti vuosina 2008-2010 ”The Obesity Epidemic” Kirjan- https://www.amazon.com/Obesity-Epidemic-What-caused-stop/dp/1907797475
135,000 words blowing apart: the misapplication of thermodynamics to dieting- Ihmisen termodynamiikan väärin tulkinta Ravinto ohjeistuksessa-; Huomio että 5 kg = 3,500 kaloria, ja myös että 3,500 kalorin vähentäminen johtaisi 5kg painonpudotukseen ; the Seven Countries Study and the subsequent change in our diet advice- eli 7 maan tutkimus ja sen jälkeinen muutos Ravinto ohjauksessa, which has caused the obesity epidemic- eli mikä on aiheuttanut Lihavuus Epidemian ; Liikunnan merkitys painon pudotuksessa-the role of exercise in obesity and much more.
Katso esimerkiksi https://www.zoeharcombe.com/2014/09/the-low-carb-vs-low-fat-study/
Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
00:00 Kiitokset ihanasta esittelystä
Aiheenani tänään on- Mitäpä KUIDUISTA?
Tuo otsikko on Dr Caryn Zinn:n Kirjasta ”What a fat”
https://www.amazon.com/What-Fat-Dr-Caryn-Zinn/dp/1911632418
Minulla ei ole taloudellisia Riippuvaisuuksia -Mihinkään teollisuuteen
Jos olette seuranneet Britannian Mediaa viime viikkojen aikana- Arvostanette ettei minulla ole mitään vastaan STATIINI – lääketeollisuutta :):)
Olen kirjoittanut ”The Harcombe Diet books” ja ”The Obesity Epidemic sekä ”The Diet Fix” kirjat
Saan leipäni Kirjoittamalla ja julkaisemalla Ravinto ja Terveys aiheissa ja saan lahjoituksia (royalties) sekä tilausmaksuja – Minulla on kotisivu josta saan tuloja useilta teiltä- Kiitokset siis siitä
00:53 Jos olette nähneet minua aiemmin- Tiedätte etten täytä videoitani Omilla arvonimilläni- ja savutuksillani – joten katsokaa https://www.zoeharcombe.com/LCD19
01:05 Eli Aloitetaan: Ihme on jos ette esitykseni lopussa vielä tiedä vastauksia kysymykseen mitä kuidut ovat?
-eli Mitä on KUITU?
-Kuinka Paljon tarvitsemme?
-Mistä juontaa ajatus että Kuitu on meille tarpeen?
-Mitä ovat RAVINTO OHJEET?
-Mitä todistuspohjaa?
-Mitkä ovat väitetyt mekanismit Kuitujen hyödyistä?
-Mistä on todella kyse?
-The Bottom line?
Ja uskon että tämäkin esitys ansaitsee hieman Scatological humor- eli WC huumoria:)
01:37 Mitä on KUITU?- Hiilihydraatit 101 peruskurssi
On olemassa 3 MONOSAKKARIINIA
Glucose
Fructose
Calatose
NE ovat Single-Sugars: eli Yksinkertaisia SOKEREITA
Sitten on myös disaccharides- eli DISAKKARIDIT Two:sugars- kaksinkertaisia Sokereita
Sucrose on Glucoosia ja Fructoosia
Lactose on Glucoosia ja Galactosia
Maltose on kaksi yksikköä Glucoosia
02:15 Eli näemme helposti- että vaikka mitä HIILIHYDRAATTEJA syömme- nostamme sillä heti VERENSOKERITASOA-
Meillä on myös POLYSAKKARIDIT (imeytyvät-digestanble)- eli Moni SOKERIT
Glycogen-Eläimillä eli myös Ihmisillä- kehomme tuottaa Glycogeeniä myös verenkiertoomme
Starch– eli TÄRKKELYS Kasveissa
JA meitä ohjataan syömään Tärkkelyspitoista ruokaa jotta saamme täydennettyä Verensokeria- Glucogeeniä (Glucogen)
Nämä ovat siis imeytyvät Moni-Sokerit
02:47 Sitten meillä on myös IMETYMÄTTÖMÄT Sokerit
Ne tulevat LIUKOISINA kuten Pavut ja Kaura
Liukoisuus tarkoittaa että ne joko liukenevat veteen tai kasvavat vedessä
TAI ILIUKENEMATTOMINA Sokereina- Menevät kehomme läpi vessan pönttöön
kuten LESEET
Vessanpönttö kuuluis noihin molempiin Liukoisiin ja liukenemattomiin – eli molemmat menevät suolistomme läpi – Eli NÄMÄ ovat KUITUJA- eli Imeytymättömiä Sokereita– ne päätyvät imeytymättä vessan pönttöön
Ehkäpä jo tässä havaitsemme ettei Kuitu ole lainkaan meille hyödyksi
03:23 Jotkut teitä tuntevat tämän lainauksen ”the lower limit of dietary carbohydrate compatible with life apparently is zero, provided that adequate amounts of protein and fat are consumed” eli ”Hiilihydraatteja emme tarvitse lainkaan – vaan Rasvoja ja Proteiineja”
Palatkaamme tässä vuoden 2005 Makro ravinne (2005 macronutrient panel) paneeliin -Emme tarvitse Hiilihydraatteja- ne eivät ole ihmiselle välttämätöntä ravintoa
Eli Matalin määrä elämää tukevaa Hiilihydraattia on nolla gramma!
03:43 Näemme nyt että KUIDUT ovat Hiilihydraatteja
Emmekä tarvitse Hiilihydraatteja emmekä myöskään Kuituja
Ja ystävällisesti viimeisimmät US Dietary Guidelines- Amerikan viralliset ruokaohjeet 2015-2020 Vahvistivat tämän meille
Eli – Ensinnäkin he kuvasivat mitä välttämätön ravinto on: eli jotakin mitä kehomme ei itse tuota eli sitä on saatava ravinnosta imeytymään kehoomme
Ja he erittäin ystävällisesti lisäsivät ”Other food components, such as dietary Fiber, while not essential, also are considered to be nutrients”
04:13 eli meillä on tilanne missä Syöty Kuitu ei ole välttämätöntä
Tähän voisimmekin jo lopettaa 🙂 🙂 Voin vakuutta teille jos ette hyväksy nyky ohjetta ja Terveys ammattilaisten ohjeita- Voisimme lopettaa jopa tähän- Eli jo tämä kertoo mitä virhettä on nykyohjauksessa Kuitujenkin osalta tilanne- Eli emme tarvitse materiaalia suolistomme venytykseen joka päätyy vessanpönttöön kokonaan
Mutta olen tullut kaukaa Walesista- Voitimme aamulla Rygbyn-mestaruuden ja olen erittäin onnellinen-
Ja siksi jatkankin hieman lisää KUIDUISTA
04:43 Mistä alkaa tämä Kasvis ravinnon hyväksi ihmisravinnoksi väittävä kertomus
Nostamme esiin myös henkilöitä tämän ilmiön taustalla
Aloitetaan Sylvester Grahamista (1794-1851)- eli Kokojyvä vehnä Leivän keksijä- Graham Crakkerit
https://en.wikipedia.org/wiki/Graham_cracker
Hän uskoi että meidän ihmisten tulisi syödä Kasvis ruokaa- Hän suosi Vegaani Ruokavaliota
Koska hän uskoi että se poistaa ”epäpyhät ajatukset” ja ”himot”
Ja epäpyhät ajatukset ja himot ajavat MASTURBAATIOON- ja senhän tiedämme aiheuttavan Sokeutta- hampaat lähtee- ja ennenaikaista kuolemaa 🙂 🙂
Tämä herra oli siis Mr. Graham
05:22 Ellen G- White– Erittäin vaikutusvaltainen henkilö- Hän tuli hieman Mr. Grahamin jälkeen (
(1827-1915)- hän oli yksi seitsemännen päivän adventisti liikkeen perustajista- Ja kuten Nina kertoi meille aamu päivällä – Yksi tämän Kirkon edustaja on USDA ravinto ohje komitean jäsenenä
Ellen oli siis tuon kirkon yksi perustajista- ja Vaikutusvaltaisin tuohon aikaan
Ja hän myös uskoi että meidän tulisi syödä kasvi peristä ruokaa- Hän uskoi että eläimen Liha -Maito ja Voi- ne olivat vastuussa Miesten epäpyhistä ajatuksista – ja heidän yleisestä pahuudesta- ja siksi heidän ei tulisi syödä Lihaa
05:57 Sitten meillä on John Harvey Kellogg (1852-1943)- eli Kellogg`s Corn Flakes, All-Bran- eli Massiivinen Cereal Aamumuro teollisuus ketju-Conclomeratatti- Joka on yhä vahva- kuten tuo Seitsemännen päivän adventisti kirkko-
Ja John pääsi töihin Ellen Whiten ensimmäisen Kirjan latojaksi- AJ tietysti myös hän kuuli nämä kauheat varoitukset Lihan pahuudesta- Masturbaatiosta ja synnistä-
Kellogg uskoi siis kolmeen asiaan
1. Liha on syntiä
2. Masturbaatio on syntiä
3. Kuidut puhdistavat kehomme
Hän oli oikeassa yhdessä asiassa- Kuidut kulkevat suolistomme läpi
Tuohan kuulostaa myös hyvältä- eli Kun Ulostat pois tuon kuorman- tuntuu hyvältä kun pääsit siitä eroon- eikä se enää ole meidän haitaksi 🙂 🙂
06:47 Denis Burkitt (1911-1993) -hän oli positiivisessa mielessä hullu- verraten kahteen edelliseen
Hän oli Irlantilainen Kirurgi joka työskenteli erityisen paljon Afrikassa- ja HAVAITSI että Ihmiset joilla oli ruokavaliossa paljon KUITUJA ja jotka kärsivät vähemmän ”non-communicable diseases”
eli tarttumattomien kroonisten sairauksien kuten Diabetes, Lihavuus, sydän sairauksia, jne
Ja häntä alettiinkin kutsua KUITU Mieheksi ”the Fiber Man”
https://www.youtube.com/watch?v=n7c6LxvL69g
Häneen viitattiin yleisesti Kun hän väitti että USA on Ummetus kansa-Ja hän uskoi ”Jos sinulla on vain vähän ulostetta- Tarvitaan Isot sairaalat” (small tools -need big hospitals)
07.25 Ja meillä on vielä Yksi henkilö- jota saamme kiittää siitä että mekin olemme kokoontuneet tänne
ja hän on Ihana Belinda Fettke– https://www.youtube.com/watch?v=xvts_X5JBFo
Hän alkoi tutkia tämä- miksi hänen miehensä – Kirurgi Gary Fettke , jota syytettiin kun hän syyllisti Jyviä (graina)- Aplodit Molemmille
Ja jos katsotte lähteitä -Dietitians-Cereal companies-SDAs -Vegan- Garden of Eden diet- EAT Lancet- Näette Belindan postauksia jokaisessa- Mutta erityisesti yhteydet jotka hän on luonut Dieticians ravinto-ohjajien- Ruoka ohje organisaatioiden joita sponsoroivat Cereal Konglomeraatit – ja Seitsemännen päivän Adventistit ja Vegaanit – JA hän on tuonut nämä yhteen mainiosti
08:14 Mitä Ruokaohjeet ovat? USA Guidelines 1977
Senaattori Mc Governin Komitea- se julkaisi Pamfletin vuonna 1977– Tuossa ei mainittu KUITUJA
Mitä tuo pamfletti lausui: ”lisätkää Hedelmien ja Kasvisten ja Kokojyvä viljojen kulutusta”
Vuonna 2000 USDA komitea lausui: ”Käytä useita viljoja (grain) päivittäin, erityisesti kokojyviä”
Kuidut mainittiin useissa kohdin- mutta ei ohjeissa tai tavoitteissa
Vasta 2005 julistettiin Kuidut ravinto huolen kohteeksi ja tavoitteeksi;
”14 grammaa per päivä per 1.000 kaloria”
08:52 Tämä alin kuva on Viimeisimmästä USDA ruoka komitean ohjeesta 2015-2020
Lapsille 1-3 vuotta 14 gr- kasvaen 19-30 vuotiailla 33,6 gr per 1000 kaloria
Nuo miehet ovatkin viekkaimpia (vicked) ja tarvitsevat siksi enemmän:) 🙂
MUTTA mistä tällainen ohjeistus tulle- KUN ei ole olemassa tutkimus-peräistä todistetta puoltamaan sitä – Ja kun koetan argumentoida Public Health England instituution kanssa- Todistus peräinen tarkoittaa että Todisteet tulevat ensin – ja siitä sitten ohjeet
09:26 Kuten kuulitte Robb Wolfin esityksessä eilen tutkimuksesta vuodelta tammikuuta 2019 jossa pyrittiin näyttämään kuvaaja- jolla kerrottaisiin että 30 gr Kuituja olisi täydellinen tavoite kaikille
Pahoittelen- MUTTA vaikea on hyväksyä että vuonna 2005 julistettu todistetaan 2019- Tieteellinen todiste tulisi olla perusteena ohjeelle- Nuo 14 grammaa eivät perustu Ravinto tieteen tutkimuksille- ei ole olemassa Satunnaistettua Kontrolloitua Tutkimusta (RCT- randomized controlled trial`s)
Ohjeet on nostettu tyhjästä ilmasta
09:55 Mistä siis voisimme saada nuo 30 grammaa KUITUJA? Avuksemme tulee GUARDIAN sanomalehti – Joka on hyökännyt Matala Hiilihydraatti Low Carb ruokavaliota vastaan tammikuussa 2019 – He julkaisivat artikkelin jossa sanottiin: ” Tämä on Ruokaa josta saat 30 gr kuitua”
Tässä näet kuvaajan tuosta – Näemme että Vehnä murot- Banaani- keitetty Peruna- keitetyt Pavut- jne
10:17 Katso kuinka monta grammaa HIILIHYDRAAATTEJA: 175 gramma jotta saat tuon 30 grammaa Kuituja ja tulee Sokereita 44 gr
Täytyy puolet naisten ohje Kalorimäärästä tästä kuitujen tavoittelusta eli 645 Kaloria
Ja WHO sanoo ettei tulisi käyttää enempää kuin 5-10 teelusikallista SOKERIA päivässä- Tuo 44 gr on 10 kertaisesti tuo tavoite määrä
Tietysti WHO sanoo että puhumme ”LISÄ-Sokerista- Hedelmä Sokerista ja Maito Sokerista ei ole kyse
Aivan kuin kehomme osaisi eritellä mistä sokeri tulee:):)
10:54 Toinen kiintoisa havainto on- että saadakseen parhaiten(eniten) kuituja- eniten hyötyjä kalori tavoitteesi tueksi-Tarvitset siihen Prosessoitua ruokaa-
KELLOGG`s on tehnyt tämän- ”teidän on käytettävä ALL-Bran, Hedelmä ja Kuitu valmisteita,- Vehnä hiutaleita ja keitettyjä Papuja-” Näin saamme siis paljon tavaraa Suolistoomme- Mutta samalla paljon SOKEREITA- Koska sillä saadaan muutoin kamala Vehnä Murojen maku poistettua 🙂 🙂
11:20 Mitä Ruokaohjeet ovat? BRISTOL STOOL CHART- Ulosteen laatu ohjeet
Emme kaikki ehkä tiedä- että on olemassa ULOSTUS määrän tavoitteet
Minä asun lähellä Bristolia- Lounais- Walesissa- Ja Bristolilainen tiimi loi vuonna 1997 The Bristol Stool Chart”:):)
Ja jos olet numero 2 ulosteinen- tulisi sinun tavoitella 3 tai 4 tyyppistä ulostetta-
11:50 Mitä on todistus voimainen TIEDE? RCT evidence- Satunnaistettu Kontrolloitu tiede
Eli Olisi ideaalista alkaa tarkastelu Tieteen Pyramidin Huipulta
Eli Satunnaistettujen Kontrolloitujen tutkimusten isot katsannot – koonti tutkimukset ”Systematic Reviews”
Meta-Analyysit : Randomoiduista (satunnaistetuista) ja Kontrolloiduista tutkimuksista jotka ovat Analysoineet KUITUJA ihmisravinnossa
”Effects of changes in fat, fish, and fiber intakes on death and myocardial reinfarction:” diet and reinfarction trial (DART)
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0140673689908283
Tämä on Laaja ja pitkä tutkimusaikainen tutkimus jossa tutkittiin KUITUJA
Tämä oli Jo sairastettujen (reinfarction) Infarktien Ravinto tutkimus joka julkaistiin vuonna 1989
Myös lähellä paikkaa Etelä Walesia jossa asun- Tutkimus aika oli 2 vuotta 2.033 miestä Rasva / Kala /Kuitu (18gr)
Kaikkien kuolemat -All deaths: 123 (12,1%) fiber ; 101 (9,9%) ctrl
Sydän kuolemat -Heart Deaths 109 (10,7%) fiber; 85 (8,4%) ctrl
Tutkimuksessa ei tutkittu Naisia-
2 vuoden tutkimus aikana tehtiin Rasva interventioita Kala interventioita ja Kuitu interventioita
Tutkimus kohteena All deaths KUITU ryhmässä 123 kuolemaa versus 101 kuolemaa Kontrolliryhmässä
Tutkimus kohteena Sydän kuolemat (cardiac deaths) 109 Kuitu interventio ryhmässä versus 85 kuolemaa Kontrolliryhmässä- Tulokset eivät ylittäneet tilastollista merkittävyyttä
Mutta oli mielestäni aika merkittävää nämä 22 lisäkuolemaa Kuitu ryhmässä- Ihmisiä jotka eivät selvinneet
Eli tämä ei ole vakuuttavaa RCT-Tutkimus pohjaa KUITTUJEN hyödyistä- päin vastoin
13:06 Mikä on todistus voimainen? Cochrane
Seuraavaksi paras Tutkimus voisi olla mitä Cochrane on tehnyt
Cochrane Database of systematic Reviews: Dietary fibre for the primary prevention of cardiovascular disease” 2016 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26758499/
Cochranen ryhmä tutki tässä erityisesti Kuituja Ihmisravintona Sydän Valtimo sairauksien (cardio vascular) estäjänä
He tekivät yhden tutkien Kokojyvä MUROJA vilja tuotetta (whole grain) Sydän valtimo sairauksia estäjänä
Eli ”whole grain cereals for the primary or secondary prevention of cardiovascular disease” 2017
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28836672/
Ja vielä Tyypin 2 Diabetes estäjänä ”Whole grain foods for the prevention of type 2 Diabetes mellitus 2008
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18254091/
Ja tutkimus tuloksena -references- kaikista näistä kolmesta tutkimuksesta oli
”Tarvitsemme hyvin suunniteltua pitkä-aikaista (RCT) Randomoitua (satunnaistettua) ja Kontrolloitua tutkimusta jotta pääsisimme selville näistä hyödyistä”
13:43 Mitä siis akateemiset tutkimus yksiköt tekivät- NE kiirehtivät näihin pitkä aikaisiin hyvin suunniteltuihin RCT -satunnaistettuihin ja Kontrolloituihin tutkimuksiin – MUTTA …epäonneksemme EIVÄT SITTENKÄÄ kiirehtineet tutkimaan 🙂 Vaan edelleen tuotetaan vain Epidemiologista TIEDE RIPULIA 🙂 :)- Tuo on minun uusi kuvaus EPIDEMIOLOGISESTA -ilmiö / havainto Ravinto tieteestä
Erityisesti pidän tuosta kuvauksesta kun ajattelen Tide ihmisiä Nina Teicholzia ja Gary Fettkeä 🙂
Meillä on hämmennystä aiheuttamassa niin paljon Epidemiologista ravinto tiedettä – tällaista ”Ilmiöön katsanto /havainto ”-tiedettä
14:07 Sitten meillä on niin sanottua SATEENKAARI tutkimusta- Se on Katsantoa meta-analyyseihin- eli koonti tutkimuksiin – Eli meta-analyysien meta-analyysistutkimusta
Ja 2018 saimme tällaisen ”Umbrella Review
”Dietary fiber and health outcomes: an umbrella review of systematic reviews and meta-analyses 2018
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29566200/
Veronese ja hänen tiiminsä Tutkimus analysoi 18 Meta-analyysiä ; 21 tulosta ; vain 3 noista 21 tutkimuksesta antoi ”vakuuttava todistuspohjaa” (convincing evidence)- eli 18 tutkimusta eivät antanee
Eli nämä kolme tutkimusta – kolme isoa löydöstä KUOLLEISUUTEEN
All-causes- yleiskuolleisuus
Sydän verisuoni sairauksiin (cardiovascular) kuolleisuus
Pancreatic cancer- Haima syöpiin
eli kiinnostavaa löytyi näihin kolmeen
Mutta meidän on katsottava näitä Epidemiologisia tutkimuksia- niiden tyypillisiä ongelmia- erityisesti ravinto tieteen alalla- Ensin tarkastellaan SYY-Yhteyden teemaa- Epidemiologiset tutkimukset tuottavat ilmiössä mukana olevan ilmiön Havainnon- ELI ei Syy-yhteyttä- vaan HYPOTEESEJA- joita sitten on tutkittava lisääs saadaksemme syy-yhteyden
Eli tämä Reinoldsin tutkimus 2019 jonka mainitsin : EPIDEMIOLOGISET Tutkimukset
1) Ensimmäinen ONGELMA association not causation (Bradfort Hill) 8 Kriteeriä epidemiologisille tutkimuksille https://en.wikipedia.org/wiki/Bradford_Hill_criteria
-Reynods (2019) 15 % RR ACM – 30 g vs. 5g
Eli tuotti 15 % suhteellisen riskin alla-cause Kuolleisuuteen- kun tarkastelivat ihmisiä joiden kulutus oli 30gr versus 5 gr Kuituja päivittäin
Tällainen on liian extremeä- ELI Eivät osoita Syy-yhteyksia VAAN ainoastaan Hypoteeseja
Bradford Hill sanoisi: Jos et saa tuplasti (twice)- eli tuplasti isoa SUHTEELLISTA riskiä / vaikuttavuutta – silloin ei ole syytä edes etsiä muita tapoja Täyttää muita 8 Hillin kriteerejä – koska syy-yhteyteen ei ole edellytyksiä – eli 15 % ei tarkoita Tuplasti
15:32 2) Toinen ONGELMA Epidemiologisissa tutkimuksissa Ravinto tieteen osalta
Niissä käytetään usein juuri tätä SUHTEELLISTA Riskiä – ei ABSOLUUTTISTA riskiä
Emme voi käyttää numeroita Reynoldsin tutkimuksesta – koska Meta-analyysin tasolla puuttuu perus informaatio
Eli Palasin yhteen tärkeimpään Katsanto- tutkimukseen (overview)- Tämä on
Relative not Absolute risk: Yang (2015) (key in umbrella) 16% RR (relative risk) ACM. Incident rate 0,68%. AR (absolute risk) 0,73 vs. 0,63 %
Eli myös he tulivat 16 % Suhteellisen riskin kuolleisuuteen All cause yleis-kuolleisuuteen- Mutta heillä sen sijaan oli perus informaatio (the primary information) – Eli tästä voi puhua 0,68 % tapaus-määrästä (incidence rate) ja tämä on saatu 10 vuoden tutkimus aikana- ELI kun jaamme tuon 10 16% riskin- saamme tuon 0,63-0,73 – ELI vaikka tuo olisi Kuolleisuus tutkimus populaatiossa se ei ole kovin suuri
16:21 Kolmas OMGELMA Epidemiologisissa tutkimuksissa on – ”Terve henkilö -muuttujana / verrokkina
The healthy person cofounder e.g. Xu (key in Reynolds): 2x alcohol; 1,5 obese; 1,5 lowest activity; 1,5 lowest education
Eli otin tähän analyysiin Xu:n – Joka oli yksi avain Tutkimuksista tuossa Reynoldsin tutkimuksessa
Siinä oli hieno luokittelu kuvaaja- Jonka näemme miltei jokaisessa näissä Epidemiologisessa tutkimuksissa
Eli kun katsomme ihmisisä korkeimpien KUITUJEN ryhmässä Versus Matalimmassa Kuitujen ryhmässä – Nämä matalimman Kuidun ryhmä oli 2x kertaisessa riskissä käyttää alkoholia- Olivat 1,5 x kertaisessa riskissä olla Liikalihavia- ja 1,5 kertaisessa vähiten liikkuvia- ja 1,5 kertaisessa riskissä olla myös matalampia koulutustasoltaan
Tällöin on kysyttävä itseltään – ONKO KUITU markkeri vaiko Aiheuttaja (a maker) terveelle henkilölle
17:03 Mikä on todistus voimainen TIEDE ?
Reynoldsin tutkimus sai minut miettimään…
”The LANCET Carbohydrate quality and human helath: a series of systematic reviews and meta-analyses 2019
https://www.thelancet.com/article/S0140-6736(18)31809-9/fulltext
Eli tämä Lancetin artikkeli- Reynoldsin tutkimus- ja The Guardian lehden yrittämä tuhoaminen (assassination)- Jotenkin silti tämä Lancet onnistui olemaan MÄRKÄ Pyyhe silmille Low Carb Ruokavalioille
”Blow to low-carb diet as landmark study finds fibre cuts heart disease risk ”Review commissioned by WHO says fibre in ”good” carbohydrates such as wholegrain bread and oats has protective effect”)
Eli sai minut miettimään miksi NÄMÄ TUTKIMUKSET koskaan päätyvätkään eroon noiden Korkeimpien ja Matalimpien ryhmien vertailuun – KEITÄ he siis vertailevat?
17:33 The Carb vs Fiber Matrix – Hiilihydraatit versus Kuitu matriisi A- B- C- D
Tämä esittää mielestäni 9 -ruoka ryhmää- Nämä löytyvät Kansallisista RUOKA- PYRAMIDEISTA
Näissä esitetään että PROTEIINIT ovat Ruoka ryhmä- enemmän kuin Makro RAVINNE jokaisessa ruoka aineessa
Laitoin siis ruoka aineet näihin ryhmiin / laatikoihin
Alhaalla vasemmalla C- laatikossa on matala Kuituiset ja vähä Hiilihydraattiset LIHA KALA- MUNAT- MAITO tuotteet
Vasemmalla ylhäällä A-laatikossa Korkea Kuituiset ja matala Hiilihydraattiset
Laatikossa B on ruokia joita meidän halutaan syövän:) Korkea Hiilihydraattiset- ja Kuituiset
Ja Laatikossa D Korkea Hiilihydraattiset ja Matala Kuituiset
Eli laatikossa C-LIHA KALA- MUNAT- MAITO tuotteet
Laatikossa A- ei-tärkkelyspitoiset Vihannekset- matala sokeriset hedelmät- Pähkinät ja siemenet
Laatikossa B- Tärkkelys pitoiset Kasvikset Korkea sokeriset hedelmät- Palko kasvit ja Koko Jyvät
Laatikossa D- Jotakin jota ei tulisi luokitella lainkaan Ruoaksi- Jalostetut Vilja tuotteet – Keksit kakut – konditoria tuotteet jne…
Keitä on siis näissä laatikoissa?
Laatikkoon B asettaisin Gwyneth Paltrowin– joka on ollut niin Makrobioottinen
Hän on jopa nimennyt lapsensa Apple ja Mysli (Granola) nimillä – Anteeksi Apple ja Moses- Mutta olisi saattanut nimetä Apple ja Mysli
Vasemmalla C laatikossa John Baker ja Michaela Peterson ja he kyllä näyttävät huonovointisilta? 🙂
Verrataanko tutkimuksissa näitä ihmisiä- Ei tietenkään- Koska kun katsotaan näitä Meta-analyyseissa käytettyjä tutkimuksia ne on tehty 1968 – eihän näitä ihmisiä ollutkaan silloin- Eli silloin Ihmiset söivät aivan erilaista ruokaa kuin me nykypäivänä syömme
Ja juuri tuon pointin nosti esiin Robb Wolf luennossaan eilen – Ja isot kiitokset Mikaelalle ja Shawnille
kun lähetitte ennen ja jälkeen – Odottelemme mieluusti nykyhetken kuvanne 🙂 🙂
19:56 Mitä siis todella vertailemme – Omenia ja All-Bran tuotteita- vertailemmeko niitä John Baker ja Michaela Peterson tapaisin ihmisiin jotka syövät ”roskaruokaa”:) 🙂 vai Donald Trump oikealla alhaalla D-Laatikossa- Teen aina tämän virheen- Eihän tämän pitäisi olla poliittista:)
Mutta vihatkaa tai rakastakaa minua- mutta Toisten ruokavalio ei ole kohdallaan
Kun jätämme nämä vitsit taakse-
20:20 Me vertaamme Korkea kuituisia ruokia syöviä B-laatikon ihmisiä hyvä tuloisia jotka ei koskaan syö jalostettuja Vilja tuotteita- He syövät Koko jyväruokia- Hedelmiä ja Kasviksia -ovat hyvin koulutettuja eivät tupakoi – Eli emme voi manipuloida (adjust) kokonaista elämäntapaa- Laatikossa B on etuoikeutettuja henkilöitä
Ja epäonneksemme laatikossa D- Ovat ihmiset jotka tarvitsisivat todella apua eniten- vähiten etuoikeutetut ihmiset- Huonommin koulutetut- joilla ei ole varaa heinällä syötettyyn naudan lihaan – Nämä ovat viis ryhmät jotka sotkevat EPIDEMIOLOGISTEN tutkimusten tuloksen vertailemalla Kuolleisuutta ja T2 -Diabetestä – Ja silti Epidemiologiset tutkimukset antavat 16 % riski eron näille ryhmille- Tämä myös osoittaa kuinka heikkoa todistusvoimaltaan epidemiologiset tutkimukset ovat
Voimme kysyä kysymyksen eri tavalla- Mutta kysymys on yhä pöydällä- TUOKO KUIDUT Ihmisille terveys hyötyjä? TAI Syövätkö Terveet ihmiset Kuituja?
21:36 Mitkä ovat väitetyt mekanismit ? Kuidut saattavat…
Normaalisti emme menisi mekanismeihin -koska kuten Bradford Hillin 8 laatu Kriteeriä vaatii alkuun 2 Kertaisen riskin Suhteellisen riskin osalta- – Silti ajattelen Mekanismin avaamisen tärkeäksi
KOSKA juuri tällainen Epidemiologinen Tutkimus-RIPULI on koko ajan esillä – ja on paljon myös Tutkijoita jotka eivät vielä ole ymmärtäneet miten Kuralla on pohja mekanismi tällä tutkimuksen alueella
1) Ensimmäinen VÄITE jota Kuitujen tueksi esitetään on: ”ne hidastavat Glucoosin imeytymistä ja siksi parantavat Insuliini sensitiivistyyttä”
Kyllä- MUTTA: Silti Matala Hiilihydraatti ruokavalio on silti parempi tähän ulottuvuuteen- eli LIHA KALA- MUNAT- MAITO tuotteet ovat huimasti parempia kuin jalostetut viljatuotteet
Silti tuo argumentti Glugoosi adaptaation hidastamisesta kerrotaan meille usein ja usein – Älkää siis lannistuko sen alle
2) toinen Argumentti kuitujen puolesta on: Estää kolesteroli synteesiä & vähentää veren seerumissa kolesterolin määrää
KYLLÄ se saattaa juuri tuota tehdä- JA Kuitujen sisältämien Kasvi STEROLIEN aiheuttama Kolesterolitasojen lasku aiheuttaa Sydän kuolemia
Olin itse myös tutkimuksen kirjoittaja missä tutkittiin Kolesterolin tasojen laskua joka aiheutuu Kasvi STEROLEISTA- (Phytosterols on endpoints) eli Sydän sairauksista ja Syövistä – Eli Kuidut eivät ole hyväksi
3) Argumentti Kuitujen puolesta on: ”Ne tukevat painon pudotusta säätelemällä energian saantia”
Kyllä mutta 1 vastaväitteinen tutkimus näytti Omenat paremmiksi kuin mehut- Voitteko siis kuvitella- Tutkimuksen teetti Fiber Body joka edusti feikki ruokaa tuottavia Yrityksiä- ja tuo tutkimus löydös oli että Omenat toimivat tässä paremmin kuin mehut- ja tässä palataan myös tähän faktaan että Kokojyvät ovat parempia kuin Jalostetut jyvät-Emme taistele tällaisia väitteitä vastaan-MUTTA LIHA KALA- MUNAT- MAITO tuotteet ovat huimasti parempia tässäkin ulottuvuudessa
4) Argumentti Kuitujen puolesta on: ”kuidut etenkin kasviksista ovat yhteydessä parempaan vitamiinien ja mineraalien imeytymiseen – Nämä Mikroravinteet näyttävät vähentävän riskiä kroonisiin sairauksiin”
KYLLÄ nämä Mikro ravinteet ovat meille hyväksi. MUTTA kuidut eivät ole
eli Mikroravinteiden ja vitamiinien imeytyminen on aivan eri tasolla – eli LIHA KALA- MUNAT- MAITO tuotteet ovat huimasti parempia tässäkin ulottuvuudessa
5) Argumentti Kuitujen puolesta on: Ne vähentävät ruuan kulku-aikaa suoliston läpi- ja tämän vuoksi vähentää karsinogeenien kontaktia suoliston pintaan (colorectum)
tämä tulee Aune`s study 2016
MUTTA ME emme syö KARSINOGEENISTÄ ruokaa! emme syö syöpää aiheuttavaa ruokaa-
Toisaalta Ravinteiden imeytyminen- Olisin huolissani jos ne menisivät nopeasti suoliston läpi:)
Ja ehkä liha viipyy pitempään suolistossa koska siinä on enemmän ravinteita kuin melonissa
Eli tuo ei ole hyvä argumentti että ravinteet tulisi mennä nopeasti läpi suoliston
Ja jos tyhjä Suolisto on hyvä asia heidän mielestä- Miksipä sitten välttelevät PAASTOA!:) me emme välttele
6) viimeinen argumentti kuitujen puolesta on: ”ne muuttavat suolistomme mikrobiomaa ja sen toimintaa”
Aina vain pahenee- Tämä koskee suolistomme mikrobiomaa- ja väittävät että Kuidut ovat sen vuoksi tärkeitä-
24:22 Mikä SIIS rakentaa optimaalisen Mikrobioman?
Mikä rakentaa mikä ei- jotakin on tarpeen tehdä ja jotakin vältettävä-
Ensinnäkin valitse terveet vanhemmat-ja että synnyt perinteisesti alakautta- ja saat näin Äidiltä läksiäislahjaksi hyvän mikrobioman- ja varmista että Äitisi kykenee ruokkimaan maidollaan sinua
ÄLÄ ota Antibiootteja- jollei elämäsi ole tiukalla- koskee lapsia ja aikuisia
Vatsan happoisuutta alentava lääkkeet (Antasid) ovat vaaraksi Mikrobiomalle
Syö hyvää oikeaa ruoka- Älä syö roskaruokaa- Roskaruoka on tutkitusti huonoa ruokaa mikrobiomallesi
Ja LIHA KALA- MUNAT- MAITO tuotteet ovat huimasti parempia tässäkin ulottuvuudessa
kuten KEFIIRI Luonnon Jugurtit- Pastoroimaton maito- ja juusto-
JOS sinulla on huono mikrobioma- Pavut leivän päällä- ne eivät paranna suolistosi mikrobiomaa
25:28 Vuonna 1991 julkaistiin mainio tutkimus – 10 Vapaaehtoista – ja he pyrkivät selvittämään PIERUJEN avulla- Tietenkään ei annettu ihmisille Lihaa- vaan 200 grammaa papuja – ja mitattiin Pierujen tuottoa-Ja tuottona tuli METAANIA- Minulle tämä on Hysteerinen asia- KOSKA VEGAANI PIERESKELEVÄT kuin LEHMÄT- ja syyttelevät silti Lehmiä :):) 🙂 ja Vegaanit itse syövät papuja:)
26:06 Mitä on tapahtumassa? Ovatko Hiilihydraatit tarpeellisia
Palataan tähän Piirakkaan jonka esitin viime viikolla Englannin Parlamentissa
Proteiinia 15 %- ja se voi nousta 20 prosenttiin kun Kunnon ravintoa LIHA KALA- MUNAT- MAITO tuotteet Ravintona
Rasvaa 30% Heti kun asetamme RASVAN rajan 30 % tasolle-
Hiilihydraatteja 55%- SILLOIN Hiilihydraatteja tarjotaan 55 % tasolle- minimissään!
Tässä on Senaattori Mc Governin 1977 USDA ohjeistuksessa Komitean lausahdus:” Increase-lisätkää Hiilihydraattien kulutus 55-60 % tasolle kaloreistanne”
MUTTA Hiilihydraatit eivät ole meille ihmisille välttämättömiä!
Emme tarvitse niitä-Maailma jossa ME tiedostamme että emme tarvitse Hiilihydraatteja
26:58 Mitä on tapahtumassa? The Carb vs Fiber Matrix – Hiilihydraatit versus Kuitu matriisi
Miksi ihmeessä sitten nämä Komiteat ja julkisen terveyden virastot ja asiantuntijat yhä viestivät Hiilihydraattien tarpeesta?
Koska haluavat meidän olevan the Carb vs Fiber Matriisin laatikossa B Tärkkelyspitoiset Kasvikset- Korkea Sokeriset Hedelmät- Palkokasvit Viljat-Kokojyvät
Eli Korkea HIILIHYDRAATTI ja Korkea KUITU laatikossa
ME olemme heivanneet HIILIHYDRAATIT POIS- Laatikossa C
Ja HE korostavat KUITUJA Laatikossa B
HE myös hyökkäävät Laatikon C ruokavaliota vastaan kuin ei olisi huomista lainkaan- eli LIHA KALA- MUNAT- MAITO tuotteita vastaan
Tämä on siis Heidän kaksi jakoinen Strategia- kehottaa Kuituihin ja hyökätä Eläinperäisen ravinnon kimppuun
Mutta HE ovat unohtaneet Laatikon A- Eli vähä-tärkkelyksiset Kasvikset- matala sokeriset Hedelmät- Pähkinät ja Siemenet
Me olemme asuttaneet laatikon A- Joten toistin The Guardian -harjoituksen -Mutta vain Low Carb maailmassa toteutuvat
27:34 Mitä on tapahtumassa?
Miten Matala Hiililihydraattiset Kasvisten ystävät saavat kuidut terveellisemmin- laatikossa A?
Tarvitsin Vaihtoehtoiseen esityksen Kasvisten käyttäjille– nyt vain 7 ruokalajia- valittuja ruokalajeja LAATIKKO A
Totaali Sokerit vain 9gr versus 44 gr laatikossa B- Hiilihydraatteja 43 gr versus 175 gr- Kuituja 31 gr
Flaxeeds eli Pellavan siemen- Alfalfa raw eli Sinimailanen- Asparagus eli Parsa keitetty- Artisokat keitetty- Kiinankaali keitetty- Kukkakaali keitetty – Blackberries- mustikat
Eli vain 1/3 kaloreita verraten B laatikon ruokiin – 1/4 osaa Hiilihydraatteja- ja vain 1/5 osaa Sokereita
28:06 Miten kasvisten ystävät Matala Hiilariset rakentavat ruokalautaset Kermaa- Mustikoita- Siemeniä aamupalaksi-Kalaa ja Parsaa tai Sinimailas-pedillä- Kukkakaali riisiä- Kiinan kaalia – Jerusalemin artisokkia- Kukkakaali riisiä – Niin paljon rasvaista lihaa kuin jaksat ja haluat- ja Juustoja Jälkiruuaksi
28:33 Takaisin Kuituihin- Kun tein tätä tutkimusta- törmäsin Harvardin Kaavaan- JA hArvardin yliopisto haluaa meidän tavoitella 1gr Kuituja 10 Gr Hiilihydraatteja kohti- MUTTA Low Carb / Korkea kuituiset voittavat joka kerta terveellisyydessään- Eli katso miten saimme 31 gr kuituja 43 gr Hiilihydraatteja kohden – Eli Matala Hiilihydraatti tavoitteella voittaa aina – eli Laatikko A voittaa Laatikon B- eli voitamme heidät omassa pelissään- Keskustelut Sivistymättömien Ruoka ohjeistus viranomaisten ja ravinto ohjaajaien ohjeet
19:12 Nyt olemme viimeisessä kuvakalvossa- Tarvitsen hieman yleisön osallistumista- koska näyttää että olette kuunnelleet mahtavasti
Eli Ovatko kuidut Välttämättömiä ruoka-aineita ihmiselle-? eivät ole yleisö vastaa
Onko 14gr Kuituja per päivä per 1000 kaloria todiste perusteista? Ei ole vastaa yleisö
Onko Kuitujen tarpeellisuudesta yhtään Satunnaistettua Kontrolloitua tai Cochrane tasoista tutkimusta? Ei ole vastaa Yleisö
Onko vankka mekanismi kehossamme Kuituja varten? Ei ole vastaa yleisö
Onko Low Carb Matala Hiilihydraatti ruokavalio välttämättä myös Matala kuituinen ruokavalio? Ei ole vastaa Yleisö
Viimeinen kysymys on hieman vaikea- keskiittykää-Annoin esityksen alussa teille vihjeen tähän- Pavut Pavut -hyväksi sydämelle?- Mitä enemmän syöt niitä- enemmän PIERESKELET:):)
Kiitokset kun jaksoitte kuunnella- Kiitos. Tieto minusta ja tutkimuksistani references http://www.zoeharcombe.com/LCD19