B 7.2 Kuolema kasvi öljyillä- Paul Mason
Dr. Paul Mason – ”Onko Sydänlääkärisi itse verisuontesi tukkija?
Lisänä tärkeää asiaa tappavista Kasvi siemen öljyistä ja Kasvi Steroleista
’Kuolema kasvis öljyillä’ (Lecture 3 of 3)
Miksi Laardi- eli eläinrasva on parempi kuin kookos öljy Ketoosi ruokavaliossa
Kuolema ja vanhentuminen vastassamme kun käytämme kasvi siemen öljyjä (kuten myös Rypsi ja Rapsi)
Tärkeää on huolehtia Verensokeri-tasojen vakaudesta- Hapettumisen estosta ja Saasteiden hengittämisen estämisestä-
15:15 Katso kuva KOLESTEROLISTA ja tästä kasvien feikistä CAMPESTEROLISTA- JOKA ON niin läheinen omalle Kolesterolillemme- että kehomme voi vahingossa käsittää sen omaksi Kolesteroliksemme! MUTTA eivät toimi kuten omamme 2017 ”Plant Styerols, Cholesterol Precusrsors and oxysterols”: Minute consentrations- Major physiiological effects”- The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology 169, 4-9
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26733205/
15:28 Nämä PHYTOSTEROLIT vaikuttvat normaaliin biokemikaali prosessiin kehossamme- joka käyttää Kolesterolia- Katso tutkimuksen kuvaus miten paljon eri Kasvi öljyt sisältävät Phytosterolia-
Tutkimus 2019 ”Phytosterols Contents of Edible Oils and Their Contributions to estimated Phytosterol Intake in the Chinese Diet” Food, 2019 Aug9; 8(8) :334
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6723959/
15:34 Katso kuva miten paljon eri siemen öljyt sisältävät Phytosterolia (mg / 100gr) HURJAA KAUHEAA!
15:43 Toinen tärkeä KASVI STEROLIEN tuoja ruokalautasillemme- Kasvi Siemen Öljyjen lisäksi on- Erityisesti niiden korkean kulutuksen vuoksi- VILJAT (Cereal)- ja vaikka kehomme pystyy välttelemään osan kasvi steroleista- Osa pääsee läpi!
15:50 Tutkimus 2005 ”Plant stanol and sterol esters in the control of blood cholesterol levels: mechanism and safety aspects”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15992511/
Eli kun kehomme pyrkii pääsemään eroon näistä kasvi steroleista
SILTI 1 % kulutttamastamme Kasvi Sterolista pääsee läpi- ja KUDOKSIIMME!
16:00 JA yksi paikka johon SE pääsee on Sydän-verisuoniin arterioihin.
JA tämä on yhdistetty ennenaikaisiin VAKAVIIN Sydän- ja Verisuonisairauksiin –
16:17 Todiste tästä saatiin jo Vuodelta 1992 – Tutkimus 33 vuotias mies- Sydämen Aortan Biobsy näyte Phytosterolaemia- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1626933/
Miehellä oli ennenaikainen vakava Sydän sairaus-
A löydöksenä Sydämessään KASVI STEROLEITA
16:24 Tämä 1992 tutkimus ei ole yksinäinen tutkimus aihesta- Nämä kolme tutkimusta vuosilta 2005- 2011 ja 2015 – KAIKKI raportoivat Kasvi Steroli löydoksiä Vahingoittunieissa Sydämen arterioissa!!
2005 Kuopion Yliopisto” ”Plant sterols in serum and in atherosclerotic plaques of patients undergoing carotid endarterectomy”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15936608/
2011 (2009) Kuopio ja Helsinki UNI-
”Non-cholesterol sterols in serum and endarterectomized carotid arteries after a short-term plant stanol and sterol ester challenge”
-linkki-https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20096545/
2015 ”Increased plant sterol deposition in vascular tissue characterizes patients with severe aortic stenosis and concomitant coronary artery disease”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25814070/
16:41 Ei ole yllätys- että nämä KASVI STEROLIT kontribuoivat myös noihin SEPELVALTIMO Palkkien KRISTALLEIHIN- Ne nimittäin ei ole ihmisen Kolesterolia
16:54 Katso kuvaa jossa nämä Kristallit on poistettu- JA minun vakavasti esittämä ajatus on että kyse on Kasvisteroleista Phytosterolista- ELI ne ovat Kolesterolin kaltaisia lähes- JA Kasvis sterolit helposti muodostavat Kristalleja- lähes saman kaltaisia kuin kolesteroli!
18:51 Kun katsomme POLYSATUROITUNEEN RASVAN kulutusta- Se on hyvä VOITTO – KULKU Kasvi-SIEMEN ÖLJYILLE- joka on hyvä verrokki Polysaturoituneelle rasvalle
NÄEMME että Polysaturoituneen Rasvan kulutus alkoi kasvaa jo vuonna 1909 – eli on ollut hyvin aikaa- saada aikaan EPIDEMIA SYDÄN SAIRAUKSIIN – Joka siis myös aiheutui
Tutkimus 1964 ”Changes in Retail Market Food Supplies in the Unites States in the last Seventy Years in Relation to the Incidence of coronary heart disease, with Special Reference to Dietary Carbohydrates and Essential Fatty Acids” The Amnerican Journal oc Clinical Nutrition, 14(3), 160-178
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14127947/
JA Saturoitu Rasva on pysynyt matalalla- taittui lisäksi alas -40-50 puolivälin tienoilta lähtien !
19:07 Tämä näkyy (3) kolmessa LAAJOISSA Randomoidussa kokeissa-
”Gold Standard of research” löysi – että korvaamalla SATUROITU RASVA – näillä Kasvi SIEMEN ÖLJYILLÄ – johti HUIMAAN KUOLETTAVIEN sydän- SAIRAUKSIEN KASVUUN
Journal of the American Heart Association. 2019;8:e011512
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31039663/
Journal of the American Heart Association 2019
Eikä Minulla ole tiedossa tutkimusta joka osoittaisi toisin!
19:22 Tutkimus vuodelta 2006 -”Women´s health Initiative”
”Low Fat Dietary Pattern and Risk of Cardiovascular Disease”
Naisten terveys- low Fat- kevyt tuotteiden käytön riski Sydän ja Verisuoni SAIRAUKSIIN
46.000 Naista- Tutkimus löysi- että VÄHENTÄMÄLLÄ SATUROIDUN RASVAN kulutusta RISKI Sydän Sairauksiin KASVAA 47-61 %
Tutkimuskohteena Menopaussin jälkeisiä naisia -iältään 50-79 vuotta
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16467234/
originally JAMA Network https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/202339
19:37 Toinen Tutkimus 2013-
”Sydney Diet Heart Study” 2013 -linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23386268/
Tämä tutkimus vuosilta 1966- 1973 koottiin viimein vuonna 2013 – Tämä tukimus havaitsi- että KORVAAMALLA SATUROIDUN RASVAN Polysaturoidulla Rasvalla – Miehet joilla oli JO ollut sydänkohtaus- ja tällä muutoksella – Tutkittiin uuden Sydän sairauden ilmenemistä ja Kuolemaa
RISKI uuteen SYDÄN KOHTAUKSEEN KASVOI 62 %
”Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and Updatedmeta-analysis”
-linkki – https://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707
20:00 Ja Samanlainen löydös- Tutkimus 1973 julki 2013-KUOLLEISUUS data- Minnesotan Coronary Survey– joka valmistui vuonna 1973 – HOX- Tätä ei julkistettu kuin vasta 2016- ja 7000 osallistujan populaatiossa LISÄTTY KASVI SIEMEN ÖLJYJEN -lisäsi KUOLLEISUUTTA
Test of Effect of Lipid Lowering by Diet on Cardiovascular Risk
”Gold Standard of research 2019″ -”Women Health Initiative 2006 ” ja ”Minnesotan Coronary Survey 2013″
-linkki- https://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246
Näiden tukimusten TOTAALINEN löydös on VASTUSTAMATON TODISTE Kasvi-Siemen Öljyjen vaarallisuudesta!!
Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
Tämä on Dr Paul Masonin kolmas podcast Gold cast ”low Carb Down Under”-konferenssista Marraskuulta 2022
Paul tuhoaa hyvin KOVAN TIETEEN VOIMALLA perustellen nykyteorian Plakkien synnyn taustalta- Se ei ole saturoitu Rasva vaan Verenhyytymät– verisuoniemme sisäseinämän vaurioituminen -veren hyytyminen sen tekijät ovat taustalla plakkien synnylle- ja Sepelvaltimotaudille- Tärkeää on saada Triglyseraatti / HDL suhde alle 1 eli Triglyseraatit alas ja HDL ylös- Ja Hyvä LDL kolesteroli kunniaan
Paul kertoo KASVI Siemen Öljyjen vaaarallisuudesta terveydellemme- Näiden öljyjen sisältämät kasvi sterolit – feikki KASVI kolesterolit– phytosterolit- – ovat Jopa vaarallisempi yhdistelmä kuin SOKERI- JA Huonot hilarit!
VAIN TUTKIMUS TULOKSIIN PEREHTYEN
00:00 esittely- Tänään puhumme HÖPÖ- TARINASTA – jonka mukaan Saturoitu RASVA aiheuttaa sydänsairauksia- Tämä ajatus että SATUROITU RASVA ruokavaliosssasi nostaisi kokonais kolesteroli arvoasi ja tappaa sinut
00:33 Tämä Satu tarina on helposti kumottavisssa ”Lipid Levels in patients hospatilized with coronary artery disease: an Analysis of 136.905 Hospitalizationsin get with the guidelines”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19081406/
Tämä tutkimus vuodelta 2009 jossa-136.905 Sairaala hoitoa vaatinutta potilasta- tämä raportti osoittaa että 75 % potilaista sairaalahoitoa vaatineista SYDÄN KOHTAUKSISTA- Heillä ei ollut korkea LDL taso-
Kysymys kuuluukin- Eikö LDL kolesteroli sittenkään aiheuta sydän ja verisuoni sairauksia ja verisuonten tukkeutumisia- MIKÄ SITTEN AIHEUTTAA?
Onko meillä vaihtoehtoa tälle Sadulle- Höpö-Tarinalle?
KYLLÄ ON vaihtoehto- tälle satu tarinalle ja myytille
01:05 Kuvassa on verenhyytymä-
Esitän nyt väitteen- että VEREN HYYTYMINEN on avain tekijä – molemmissa niin SYDÄN KOHTAUKSISSA kuin VERISUONIEN KOVETTUMISESSA (artherosclerosis) – eli SEPELVALTIMO TAUDISSA- eli Sydän KUOLEMISSA-
01:15 Veren HYYTYMIS TUKKEET- joita voidaan kutsua TROMBOSIITEIKSI (thrombosisi) jotka kehittävät sepelvaltimo- valtimoiden kovettumataudin- ja aiheuttavat sydän kohtaukset
01:28 (lipid-rasva core) RASVAN NÄKÖISET tukkeet verisuonessa- Usein nämä syntyvät huomaamatta -ilman oireita- ja verellä on yhä tilaa liikkua
Ja KATSO KUVA oikealla Veri hyytymän- siellä missä veri ennen tukkeumaa kulki- TROMBOSIITTIEN aiheuttama tukos- ja sen syntyminen on toinen tarina kuin tuon rasva
Se mitä ei usein tiedetä- on että nämä VERIHYYTYMÄT ovat taustalla MYÖS NÄISSÄ RASVA KOVETTUMISSA- eli artherosclerosis taudissa- eli SEPELVALTIMO-TAUDISSA
02:08 PLAKIN KERTYMINEN VERISUONIIN
Artherosclerosis – eli RASVA PLAKIT verisuonissa ovat siis PARANTUNEITA VERENHYYTYMIÄ- Kun tämä tromboosi verenhyytymä muodostuu – se ei häviä kokonaan – ja Kun tämä tapahtuu tapeeksi USEIN SAMAAN PAIKKAAN -Silloin suoni alka AHTAUTUA
02:15 Katso kuva- progressiivinen plakin kertyminen- ja plakin keskellä on rasva KOLESTEROLI SYDÄN- jonka ympärillä on SIDEKUDOS KEHÄ
02:27 Katso kuva vertaa verisuoneen jossa kaksi kerrosta plakkia- Uudempi plakki kerros on vanhemman päällä-
02:30 Tutkimus vuodelta 2009 ”The pathology of artherosclerosis: Plaque development and plaque responses to medical treatment”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19110086/
Katso KUVA Tällainen plakin kertyminen voi tapahtua 4 kertaa samaan paikkaan Sydän valtimoissa ja verisuonissa-
Kysymykseksemme vielä jää-
”Mistä nämä plakin sisällä olevat PITKULAISET KRISTALLIT Sepelvaltimotaudissa syntyvät?”
On pitkään USKOTTU että aiheuttajana on LDL KOLESTEROLIN PARTIKKELIT- kuten tässä kuvassa- pyöreät pallomaiset LDL partikkelit- Niin kutsutut VAAHTO SOLUT-(foam cells)
03:00 VAAHTO SOLUT- eli ”Foam cells” ”En usko että LDL KOLESTEROLISTA muodostuu TAI että SE muodostaa nuo pallomaiset partikkelit- On täysin mahdollista – että tämä Pitkulainen kristalli- muodostuu aivan jostakin muusta- JOSTA puhumme hieman myöhemmin tässä keskustelussa
03:20 Hienot solut jotka tässä näet- NE muodostuvat niin kutsutussa SCAVENGER reseptori MAGROFAGISSA – eli Verisuonen seinämässä tai pehmeässä lihas solussa- IMMUUNI Puolustukseen liittyen- Nämä solut siis liittyvät
VAHINGOITTUNEESEEN LDL kolesteroli partikkeliin- jonka MAGROFAGI NAPPAA ja nielaisee sisäänsä – POIS kiertämästä
Nämä VAAHTO SOLUT sitten säilövät nämä vaurioituneet Kolesteroli pallot rasva hapoillaan- tällaiseen pisara muotoon
Tutkimus 2004 ”Thematic review series: The Immune system and atherogenesis. Resent insight into the Biology of Magrofage scavanger reseptors”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15548472/
Tutkimus 2013 ”small dense LDL is more susceptible to glycation than more Byouant LDL in type 2 Diabetes”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22985435
Tutkimus 1993 ”Lipid advanced glycosylation: parhway fos lipid oxidation in vivo”
-linkki-
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC46946/
03:41 Nämä Vaahto solut EIVÄT HALUA LUOVUTTAA tätä vahingoittunutta kolesterolia
MIKÄ rakentaa nämä VAAHTO SOLUT: ne eivät reagoi noihin kolesteroli kristalleihin – ja vielä pitemmälle- Tämä LDL KOLESTERI- vahingoittunut- on SIDOTTU RASVA HAPOILLA- tästä tulee tämä pisaran muoto- JA kun katsotaan Sepelvaltimotaudin Pitkän muotoisia kristalleja ja näitä pisaran mallisia- niissä on selvä ero-
KRISTALLIEN MUODOSTUMISEEN tarvitaan oikeaa Kolesterolia- ehkäpä KASVI KOLESTEROLIA
Tutkimus 2010 ”NLRP3 inflamasomes are required for atherogenesis and activated by cholesterol crystals that form early in disease”
-linkki-
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2946640/
04:08 Mikä siis antaa tämän kristallien -sen MUODON jonka näemme SEPELVATIMO TAUDIN kuvisssa-?
PUNAISET VERISOLUT ovat vastaus niiden ulko kuori rakenteessa on enemmän KOLESTEROLIA kuin missään ihmisen solussa- Tutkimus 2003 ”Intraplaque hemorrhage and progression of coronary atheroma”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14668457/
Ja VERIHYYTYMÄSSÄ on hurjasti punaisia verisoluja-
Ja näemme selvän todistetusti SEPELVALTIMO TAUDIN PLAKEISSA näitä veren hyytymistä- Näemme PLAKETTEJA- jotka ovat keskeisiä plakkien muodostumisessa-
04:40 Ja KUITU -AINETTA joka muodostaa kuituverkon -(fibrious)-nauhan joka SITOO yhteen tämän plakin-
Vuonna 2019 tämä tutkimus poisti palan Sepelvaltimotaudin plakkia- Ja löysi kaikki nämä partikkelit siitä- Glycophorum kemikaalilla paljastui että kyseessä on PUNAISET VERISOLUT – Tätä Glycophorum kemikaalia löytyy vain punaisista verisoluista Tutkimus 2019 ”Prevelance and Clinical Significanse of layered Plaque in patients with stable Angina Pectoris” Evaluation ewith Histopathology and optical coherence Tomography”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31645508/
Tutkijat poistivat osan SEPELVATIMO plakkia ja löysivät kaikkia näitä aineita- JA vielä enemmän- Punaisia verisoluja siis löytyy Glycophorum aineella tutkittaessa- Aineella jota juuri ainoastaan löytyy punaisista verisoluista
05:11 Ja vielä pitemmälle-Tutkimus 2003 ”Intraplaque hemorrhage and progression of coronary atheroma”
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14668457/
TODISTE tästä PUNASOLUJA VILJALTI SISÄTÄVÄSTÄ PLAKISTA – on tämä ”New England Journal of Medicine paper”- tutkimus- Artikkeli- vuodelta 2003- SE selkeästi OSOITTAA punaisten verisolujen kertymisen SEPELVATIMO Plakissa-
05:35 Vielä pidemmälle- ELÄINKOKEISSA tutkijat ruiskuttivat punaisia verisoluja – eläinten sepelvaltimo alueille- ja havaitsivat että punaiset verisolut muodostivat uutta plakkia – joka muodostui juuri KOLESTERORI KRISTALLEISTA ja VAAHTO SOLUISTA
05:48 HYYTYMIS RISKI
the upshot- koottuna tämä edellinen- TROMBOOSI- eli VERENHYYTYMÄT ovat kesiössä SEPELVALTIMO Plakkien kehittymisessä-
JA HYYTYMIS RISKI- ”pro-coagulant tendency” Se täytyy ola riski Sepelvaltimo plakkien muodostumisessa- Tämä nostaa kysymyksen – MITEN LIPID RASVA riski tekijät SYDÄN SAIRAUKSIIN -joiden tiedämme liittyvän VERENHYYTYMIS tekijöihin-
Liittykö Rasva lipid lainkaan tähän- ?
Näytin STATIINI asiassa edellisessä videossa Triglyseraattien ja HDL kolesterolin suhteesta- ja sen liitymisestä Sydän sairauksiin-
Tiedämme- että HUONO TRIGLYSERAATTI / HDL suhde on taustalla sydän ja verisuoni sairauksiin
06:35 Aloin tutkia – liittyykö tämä RASVA LIPIDI lainkaaan riskinä Verenhyytymiin- JA jos eivät liity- SILLOIN tämä SATU Plakkiteoriasta joutaa viemäriin- ja sinne se kuuluu
06:54 RISKI TEKIJÄT HYYTYMIEN SYNTYMISEEN
Kovin pitkälle minun ei tarvinnut mennä-
07:05 TUSINOITTAIN tutkimusta löytyy näistä yhteyksistä- Rasva parametrien ja VEREN HYYTYMISEN riskiin- kuten Tutkimus 1998 ”Effects of lipids and lipoproteins on thrombosis and rheology ”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9862270/
HDL kolesterooli Estää plakettien kasautumisen- eli hyytymien alun- Eli matala HDL mahdollistaa Plakkien muodotumisen
Eli TRIGLYSERAATEILLA on selkeä yhteys FACTOR 7 aktiivisuudessa- Se on keskeinen avain VERENHYYTYMISEEN-
HDL Kolesteroli HILLITSEE / ESTÄÄ Plakki palettien kasaantumisen -JA tämä KASAANTUMINEN- se on avain tekijä VERENHYYTYMISESSÄ- eli ensi-sijassa-JA MATALA- HDL taso siis poistaa jarrun- ja mahdollistaa HYYTYMIEN muodostumisen (tissue factor)
JA VAHINGOITTUNUT – HAPETTUNUT LDL kolesteroli
1 SE edistää plakki palettien KASAANTUMISTA
2 ja erityisen KUDOS TEKIJÄN ERITTÄMISTÄ- joka on eniten potentiaaalinen stimulaatti VERENHYYTYMIEN muodostumiselle-
07:30 (Katso kuva) Katsotpa miten vain- TÄMÄ SATU jolla katsomme LIPID Rasva OLETUKSEN olevan riskinä Sepelvaltimo sairauksille-
ONKIN- VEREN HYYTYMISEN RISKI TEKIJÄT jotka ovat Sepelvaltimotaudin -ja sydänsairauksien taustalla
Eli TRIGLYCERAATTI / HDL suhde – se on riippumaton RISKITEKIJÄ- tromboosille- eli verenhyytymille
07:46 Katso kuva- Riski Trombosyyteille- verenhyytymille-sen ilmiömäinen lisääntyminen- kun PLAKKI ALUE REPEÄÄ VERISUONEN SEINÄSTÄ- ONNEKSI HARVOIN repeää- Tässä esimerkki vielä repeämättömästä- Myös Plakin päällä on sidekudos kehä-
08:05 Tässä kuva esimerkki epästabiilista Plakista- ja tässä on vain ohut kerros sidekudosta – ei ympärillä – vaan päällä
08:17 MIKÄ aiheuttaa näiden REPEÄMILTÄ SUOJAAVAN SIDEKUDOSTEN ohenevan ja repeilevän- JA yksi vastaus on VAAHTO SOLUT- Nämä Vahingoittuneella Kolesterolilla täytetyt MAGROFAGIT- joita jo aiemmin käsittelimme- Ne voivat ERITTÄÄ EMTSYYMEJÄ- Jotka Rikkovat tuon suojaavan sidekudos kuvun-
Nämä entsyymit- MATRIX METALLOPROTEINASES Entsyymi-nimeltään
08:30 Tämä Kooste artikkeli- review artikkeli
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2683462/
myös kertoo- Eli näiden plakkien repeämisen esiintymiseen on yhdistetty tämä ENTSYYMI
08:37 On 23 erilaista Matrix Metalloproteinases Entsyymiä- JA se joka pelaa tärkeää roolia tässä on NUMERO 9- JA juuri tämä Entsyymi- on nähty riipumattomana ennustajana SYDÄN PERÄISIIN KUOLEMIIN
08:59 Niinpä katseemme suuntautuu taas- TRIGLYSERAATIT ja HDL kolesterolin SUHTEESEEN JA tämän YHTEYS Matrix Metalloproteinases ENTSYYMIIN numero 9- Jolla on avain rooli SYDÄN SAIRAUDEN riskiin- ja vastaus on -Kyllä SELKEÄ yhteys
MOLEMMAT
– Korkeammat Triglyseraatit- ja matalammat HDL kolesteroli-suhde- Huono suhde-
-Matrix Metalloproteinases Entsyymiin numero 9 korkea esiintyminen on yhdistetty PLAKKIEN EPÄ-STABILISUUTEEN- Tutkimus 2004 ”Serum Matrix Metalloprotein -9 is elevated in men with history of myocardial infarction”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15222636/
09:25 Ja vielä tarkemmin-Tutkimus 1999 ”Oxidized low-density lipoprotein regulates matrix metalloproteinase-9 and its tissue inhibitor in human monocyte-derived macrophages”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10051290/
Eli HAPETTUNUT VIOITTUNUT LDL kolesteroli- pieni ja uppoava- Sen läsnäolo on yhdistetty Huonoon Triglyseraatti / HDL suhteeseen- JA SEN katsotaan olevan JUURI SYY Matrix Metalloproteinases Entsyymiin numero 9 AKTIIVISUUTEEN –
09:35 On myös muita syitä plakkien – eli verenhyytymien syntyyn- näiden epästabiilien plakkien lisäksi- ELI- Myrkyttyminen-SAASTEET pollution-
On siis myös muita syitä Veri Hyytymille -EPÄ- STABIILIN Plakin lisäksi
JA EHKÄPÄ TÄRKEIN on VERISUONIEN REUNAN VAURIOT-
09:50 kuva verisuonen sisäreunuksesta- se on kuin HIUKSET tai -HARJAT ja kutsutaankin siksi GLUCOCALYX nimellä-
Tämä on Verisuonen Mekaaninen ENSI-PUOLUSTUSLINJA Veren HYYTYMIÄ vastaan- Tutkimus 2018″ Investigation of Endothelial Surfase Glycocalux Components and Ultrastructure by Single Molekyle Localization Microscopy. Stochastic Optical Reconstruction Microscopy (STORM)” The Yale Journal of biology and Medicine 91(3): 257-266 september 2018
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30258313/
10:04 (Katso kuva tarkempi) Tämä suojaa verisuonen reunaa verihiutaleiden sakkautumiselta (from coagulation particles)-
Se ERITTÄÄ PROTEIINIA (anti–Tthrombin-3)
-JOKA suojaa- eli blokkaa EPÄNORMAALIN HYYTYMÄN syntymisen-
-JA VÄLITTÄÄ Nitric Oksiidin tuontatoa- Joka LAAJENTAA VERISUONIA- JOKA on itse myös toinen Hyytymisen alun ESTÄJÄ-
Eli Verisuonen reunan SISÄOSAN KARVOITUS (glycocalyxi) on tehokas suoja VEREN HYYTYMINISEN alkamista vastaan- Eli myös TROMBOSIAN alkua vastaan
Tutkimus 2022 ”Mechanisms of Oxidized LDL-Mediated Endothelial Dysfunction and Its Consequences for the Development of Atherosclerosis”
-linkki-
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9199460/
Ei olekaan yllätys- että tämä hapettunut vaurioitunut LDL kolesteroli- pieni ja painava- voi vahingoittaa Verisuonen reunaa- Glycocalyxiä
JA Nyt-
Hyytymän RISKI KASVAA EXPONENTIAALISESTI
ELi korkea TRIGLYSERAATTIEN ja matala HDL suhde on riippumaton riskitekijä verenhyytymien muodostumiseen- eli tromboosille
10:50 Nyt on hyvä aika mennä avain tekijään – SYDÄN SAIRAUDEN ALKU JUUREEN- eli Oxidation- HAPETTUMINEN- se on SATEENVARJO TERMI- kuvaamaan mekaanista reaktiota- jossa elektroni revitään molekyylistä- tai Atomista- Ruostuminen on esimerkki tästä-
Hapettunut LDL ja muut Hapettumisen lähteet veressämme-kuten Proteiinien tai Rasvan Hapettuminen verisuonissamme
11:15 VAPAAT RADIKAALIT Molekyylit jotka aiheuttvatat Hapettumista kehossamme
Katso kuva HAPETTUNUT LDL-KOLESTEROLI- JA Hapettunut LDL kolesteroli on yksi HAPETTUMISEN ESIMERKKI-
Olet kuullut myös VAPAISTA RADIKAALEISTA- Kutsumme tällä nimellä molekyylejä- jotka voivat aiheuttaa tätä HAPETTUMIS VAHINKOA-
LDL Kolesteroli on tärkeä ja hyvä-
MUTTA HAPETTUNEENA- vioittuneena se on vaarallinen- nopea tulehtuksen viejä kehoomme
KAIKENLAINEN HAPETTUMINEN on vahingollista verisuoniemme reunukselle- Glycocaluxille-
HAPETTUMINEN on siis SYY SYDÄN SAIRAUKSILLE – käytän tätä nimitystä- koska Antibiootti Acetyl Cysteine on todettu suojaamaan Diabeteksen heikentämien sydänten sairauksia”A Systematic Review on the Protective Effect of N-Acetyl Cysteine Against Diabetes-Associated Cardiovascular Complications”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29623672/
12:10 Kaikenlainen HAPETTUMINEN on paha asia JOS se pääsee kiertoon kehossamme- siis myös hengittämämme- SAASTEET- ”ike suffers heart attack; Recovery prospects ”good”
-linkki- https://www.rarenewspapers.com/view/558112?imagelist=1
Kun PRESIDENTTI EISENHOWER sai SYDÄN KOHTAUKSEN- Lääkäreidensä ei olisi tullut ylenkatsoa Presidentin KOVAA TUPAKOINTI – 3 ASKIA PÄIVÄSSÄ
Saaste partikkelit joita hengitämme- kuten tupakoimalla- voivat päätyä elimistömme verenkiertoon- tämä on osoitettu jo 20 vuotta sitten- ja hengitettyämme saastetta- JO MINUUTISSA se näkyy verenkierrossamme- ja nämä partikkelit KANTAVAT HAPETTUMIS-STRESSIÄ mukanaan-
ja siksi vahva yhteys SAASTEILLA ja SYDÄN KUOLEMILLA onTutkimus 2018 ”Passage of Inhaled Particles into the Blood Circilation in Human”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11815420/
12:43 Jo minuutin kuluttua hengittämisestä- nämä myrkyt näkyvät verenkierrossamme- Tutkimus 2018 ”Air Pollution and Cardiovascular Disease” Journal of the American College of Cardiology, 72(17), 2054-2070
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30336830/
12:58 On siis vahva suhde kehomme kokonais myrkyttymisellä ja sydän-verisuoni Kuolemilla- PISTE!
13:03 DIABETES- ja sydän kuolemat- Diabetes KOLMIN KERTAISTAA sydänsairauden ja sydänkohtauksen RISKIN
Tämä tulee VERENSOKERI TASOT kysymykseen- Jo tutkimus vuodelta 1962 joka osoitti veren sokerin epänormaaliudet syynä 75 % sydänkohtauksiin – ja mekanismi on HAPETTUNUT STRESSI-
”1962 Toxoplasma Condii- Cardial Infarction and the Glucose Tolerance test”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1957177/
Tämä tutkimus vuodelta 1962 osoitti että VERENSOKERIN tason epänormaaliudet – olivat läsnä 73% ssa SYDÄN KOHTAUKSISTA!
On pitkään tiedetty- että DIABETEKSESSÄ verensokeri taso HEILUU Ylös /alas- ja se aiheuttaa tämän HAPETTUMISEN STRESSIN
eli KORKEA Veren sokeri taso lisää Verenhyytymä riskiä
13:27 Tutkimus 2001 ”Diabetes Mellitus Enhances Vascular Matrix Metalloproteinase Activity”: Role of Oxidative Stress. Circulation Resears, 88(12), 1291-1298
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11420306/
Eli VERENSOKERIN HEILUINTA- Jota siis tapahtuu DIABETEKSESSÄ- Heilunta siis lisää HAEPTTUMIS STRESSIÄ kehossamme!
Joka on yksi syy miksi korkea verensokeritaso lisää Verennhyytymisen riskiä! kuten jo aiemminkin totesimme
13:41 PLAKKIEN HAJOTTAMIS ENTSYYMI
Korkea VERENSOKERI TASO- Myös STIMULOI KORKEAA (MMP-9) Matrix Metalloproteinases Entsyymiin numero 9 esiintymistä- eli Plakin EPÄSTIBILISOIVAN entsyymi esiintymistä (plaque destabilizing entsyme)
13:50 Kuvassa näet miten tyypin 1 ja 2 Diabeetikoilla on korkealla MMP-9 enstsyymin tasot SYDÄMEN AORTAN Verisuonissaan- verraten terveisiin-
SAMA Tutkimus 2001 kuin edellä- Tutkimus kuva MMP-9 Metalloproteinase entsyymi -9 aktiivisuus Aortassa
14:00 Haluaisin nyt keskustella KASVI SIEMEN ÖLJYISTÄ – Niiden POLYSATUROITUNEEN RAKENTEEN luonteen vuoksi- Niillä on reaktiivisessa tilassa tupla sidoksia- Nämä Öljyt ovat siksi erittäin ahnaita HAPETTUMAAN Jopa ilman paistamista!!
14:18 Tutkimus 2019 ”Study on the Volatile Oxidation Compounds and Quantitative Prediction of Oxidation Parameters in Walnut (Carya cathayensis Sarg.) Oil” European Journal of Lipid Science and technology 1800521
-linkki- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ejlt.201800521
Tämä tutkimus löysi korkeita Hapettumisen tasoja SAKSANPÄHKINÄ Öljystä- JO muutaman päivän säilytyksessä- Ja HAPETTUNEEN ÖLJYN NAUTTIMINEN- johtaa LIPOPROTEIINIEN- eli KOLESTEROLIEN HAPETTUMISEEN verenkierrossamme- JA nämä Lipoproteiinit voivat viedä Hapettumis-Stressiä sydän verisuoniimme
14:37 Katso miten Korkeasti hapettuneen Kasvi öljyn nautitun taso vaikuttaa TRIGLYSERITTIEN tasoon verenkierrossamme- HURJAA
Ymmärrä siis tämä HAPETTUMISEN merkitys SYDÄN SAIRAUKSIIN- ja ymmärrät miksi Kasvis siemen öljyt voivat olla ongelma meille- Tutkimus 2005 ”The Role of dietary oxidazed cholesterol vand oxidized fatty acids in the development of artherosclerosis” Molecular Nutrition & Food Research 49(11) 1075-1082
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16270280/
14:55 Näillä KASVI SIEMEN ÖLJYILLÄ- on myös TOINEN Sydän terveydellemme HAITALLINEN ominaisuus- jota yleensä ei edes ajatella
Ne sisältävät PHYTOSTEROL nimistä Kasvi Sterolia- Jonka voit ajatella olevan FEIKKI KASVI Kolesterolia
15:15 Katso kuva KOLESTEROLISTA ja tästä feikistä CAMPESTEROLISTA- JOKA ON niin läheinen omalle Kolesterolillemme- että kehomme voi vahingossa käsittää sen omaksi Kolesteroliksemme! MUTTA se ei toimi kuten omamme- Tutkimus 2017 ”Plant Styerols, Cholesterol Precusrsors and oxysterols”: Minute consentrations- Major physiiological effects”- The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology 169, 4-9
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26733205/
15:28 Nämä PHYTOSTEROLIT vaikuttavat normaaliin biokemikaali prosessiin kehossamme- joka käyttää Kolesterolia- Katso tutkimuksen kuvaus miten paljon eri Kasvi öljyt sisältävät Phytosterolia-
Tutkimus 2019 ”Phytosterols Contents of Edible Oils and Their Contributions to estimated Phytosterol Intake in the Chinese Diet” Food, 2019 Aug 9; 8(8) :334
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6723959/
15:34 Katso kuva miten paljon eri siemen öljyt sisältävät Phytosterolia (mg / 100gr) HURJAA KAUHEAA!
15:43 Toinen tärkeä KASVI STEROLIEN tuoja ruokalautasillemme- Kasvi Siemen Öljyjen LISÄKSI on- Erityisesti niiden korkean kulutuksen vuoksi- VILJAT (Cereal)- ja vaikka kehomme pystyy välttelemään osan kasvi steroleista- Osa pääsee läpi!
15:50 Tutkimus 2005 ”Plant stanol and sterol esters in the control of blood cholesterol levels: mechanism and safety aspects”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15992511/
Eli kun kehomme pyrkii pääsemään eroon näistä kasvi steroleista
SILTI 1 % kulutttamastamme Kasvi Sterolista pääsee läpi- ja KUDOKSIIMME!
16:00 JA yksi paikka johon SE pääsee on Sydän-verisuoniin arterioihin.
JA tämä on yhdistetty ennenaikaisiin VAKAVIIN Sydän- ja Verisuonisairauksiin –
16:17 Todiste tästä saatiin jo Vuodelta 1992 – Tutkimus 33 vuotias mies- Sydämen Aortan Biobsy näyte Phytosterolaemia- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1626933/
Miehellä oli ennenaikainen vakava Sydän sairaus-
A löydöksenä Sydämessään KASVI STEROLEITA
16:24 Tämä 1992 tutkimus ei ole yksinäinen tutkimus aihesta- Nämä kolme tutkimusta vuosilta 2005- 2011 ja 2015 – KAIKKI raportoivat Kasvi Steroli löydoksiä Vahingoittunieissa Sydämen arterioissa!!
2005 Kuopion Yliopisto” ”Plant sterols in serum and in atherosclerotic plaques of patients undergoing carotid endarterectomy”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15936608/
2011 (2009) Kuopio ja Helsinki UNI-
”Non-cholesterol sterols in serum and endarterectomized carotid arteries after a short-term plant stanol and sterol ester challenge”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20096545/
2015 ”Increased plant sterol deposition in vascular tissue characterizes patients with severe aortic stenosis and concomitant coronary artery disease”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25814070/
16:41 Ei ole yllätys- että nämä KASVI STEROLIT kontribuoivat myös noihin SEPELVALTIMO Plakkien KRISTALLEIHIN- Ne nimittäin EIVÄT ehkä Olekkaan Ihmisen Kolesterolia
16:47 Katso kuva Kristaleista- sijainnissaan- jossa ne ovat Plakissa
16:54 JA minun vakavasti esittämä ajatus on että kyse on Yksi lähde näille kristalleille on PhytoSterolit- eli Kasvisterolit – ELI ne ovat Ihmis Kolesterolin kaltaisia lähes- JA Kasvis sterolit helposti muodostavat Kristalleja!
17:07 KATSO Tutkimus 2003 ”Physical stability of a microcrystalline beta-sitosterol suspension in oil” Eur J Pharm Sci. 2003
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12885381/
17:15 Muistathan nämä VAAHTO SOLUT- jotka sisältävät VAHINGOITTUNEITA LDL kolesteroleja-
JA VAIKKA Vaahto Solut ei mielellään päästä kuormastaan vahingoittuneita LDL kolesteroleja-
NE mielellään SYLKÄISEVÄT KASVI STEROLIT pois kuormastaan- Verenkiertoomme!
Tutkimukset joita aiemmin kasoimme vuosilta 2013″Small Dense LDL is more susceptible to glycation than more boyant LDL in type 2 Diabetes”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22985435/
ja 1993 ”Lipid advanced Glycosylation; Pathway for lipid Oxidation in vivo”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC46946/
17:31 SIKSI kasvi Sterolit ovat todennäköisiä Kristallin muodsostajia- Katso kuva – kuinka helposti Vaahto Solut tai siis MAGROFAGIT onnellisesti säilövät Kolesterolia- Verraten KASVI STEROLIIN
Tutkimus 2004 ”Phytosterols may play role in atherosclerosis. AIMC, Supplements and Featured Publication. Future Goals, Targets, and Treatments of Dyslipidemia” 10:1, 2004
-linkki- https://www.ajmc.com/view/jun04-1804p3
Eli Magrofagi Verisuonen seinämässä ei pidä Phytosteroleista (Phytosterols are poorly esterified in Magrofages)
Huomaa siis kuinka VAAHTO SOLUT tai Magrofagit tykkäävät pitää nappaamiaaan Ihmis steroleita- päinvastoin kuin tilanne on Kasvi Steroleiden kanssa!
17:44 JA kasvi Sterolit -Jotka siis voivat muodostaa näitä KRISTALLEJA Tutkimus 1995 ”Inborn errors in bile acid biosynthesis and storage of sterols other than cholesterol”
-linkki- https://ommbid.mhmedical.com/content.aspx?bookId=2709§ionId=225540623
KASVI STEROLEITA voi kantaa myös Taantuneet-VAHINGOITTUNEET PUNAISET VERI SOLUMME-
eli Punaisten verisolujemme ulkokalvo sisältää enemmän vapaata Kolesterolia kuin mikään muu kehomme solu-
TÄMÄ Punaisen verisolun ulkokalvo kantaa myös Kasvi Sterolia! Kasvis ravinto- etenkin Kasvi siemen öljyt ovat useasti- toistuvasti TIETEEN menetelmin osoitettu LISÄÄVÄN KASVI STEROLIA Kehoomme- Punaisissa verisoluissamme! Ja kiinnostavaa on myös- silloin ne korvaavat Ihmiskolesterolin määrää- eli ihmiskolesterolin kustannuksella-
18:14 KUOLEMA KASVI SIEMEN ÖLJYILLÄ
HAPETTUMIS STRESSIN – ja KASVI STEROLIEN Lisäksi Kasvi SIEMEN Öljyt! Ne ovat jopa varallisempia- ja nykyaikaisten sairauksien aiheuttajia- kuin HIILIHYDRAATIT ja SOKERI
Tutkimus 2020 ”Associations of fat and carbohydrate intake with cardiovascular disease and mortality”: Prospective cohort study of UK Biobank participants
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32188587/
Tässä analysoitiin (cohort study) 195.000 osallistuja kohdetta- ja totesi että Kasvi SIEMEN ÖLJYJEN n nauttiminen – aiheutti ENEMMÄN KUOLEMIA KUIN SOKERI- kun Kasvi Öljyjen määrä ylittää 6% päivittäisen ruokavalion energian määrästä
Erityisesti siis nämä Kasvi Siemen Öljyt- niiden nauttiminen- KASAA KASVI STEROLIEN määrää PUNAISTEN VERISOLUJEMME KUOREEN (membrane)
KIINTOISASTI- eli SYRJYTTÄÄ silloin siis oikeaa kolesterolia-
Siksipä HAPETTUMISEN ja KASVI STEROLIEN sekä Kasvi Siemen Öljyjen – YHDISTELMÄ on mahdollisesti Erittäin haitallinen JOPA HAITLLISEMPI KUIN HIILIHYDRAATIT JA SOKERIT-
18:48 HOX Keskimääräinen Australialainen saa 13% ruokavaliostaan kasvis-siemen öljyistä ”polysaturated fat (%)
https://www.eatforhealth.govau/sites/default/files/content/n55_australian_dietary_guidelines.pdf
18:51 Kun katsomme POLYSATUROITUNEEN RASVAN kulutusta- Se on hyvä VOITTO – KULKU Kasvi-SIEMEN ÖLJYILLE- joka on hyvä verrokki Polysaturoituneelle rasvalle
NÄEMME että Polysaturoituneen Rasvan kulutus alkoi kasvaa jo vuonna 1909 – eli on ollut hyvin aikaa- saada aikaan EPIDEMIA SYDÄN SAIRAUKSIIN – Joka siis myös aiheutui
Tutkimus 1964 ”Changes in Retail Market Food Supplies in the Unites States in the last Seventy Years in Relation to the Incidence of coronary heart disease, with Special Reference to Dietary Carbohydrates and Essential Fatty Acids” The Amnerican Journal oc Clinical Nutrition, 14(3), 160-178
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14127947/
JA Saturoitu Rasva on pysynyt matalalla- taittui lisäksi alasvuosien -1940-50 puolivälin tienoilla !
19:07 Tämä näkyy (3) kolmessa LAAJOISSA Randomoidussa Kontrolloiduissa TUTKIMUKSISSA-
”Gold Standard of research” löysi – että korvaamalla SATUROITU RASVA – näillä Kasvi SIEMEN ÖLJYILLÄ – johti HUIMAAN KUOLETTAVIEN sydän- SAIRAUKSIEN KASVUUN
Journal of the American Heart Association. 2019;8:e011512
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31039663/
Journal of the American Heart Association 2019
Eikä Minulla ole tiedossa tutkimusta joka osoittaisi toisin!
19:22 Tutkimus vuodelta 2006 –
”Low Fat Diet-Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis
-linkki pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23386268/
tutkittiin 48.000 Naista ja todettiin että VÄHENTÄMÄLLÄ SATUROITUA RASVAA- Riski Sydän Sairauteen kasvoi 47-61 % !!
19:38 Tämä tutkimus vuosilta 1966- 1973 koottiin viimein vuonna 2013 – Tämä tukimus havaitsi- että KORVAAMALLA SATUROIDUN RASVAN Polysaturoidulla Rasvalla – Miehet joilla oli JO ollut sydänkohtaus- ja tällä muutoksella – Tutkittiin uuden Sydän sairauden ilmenemistä ja Kuolemaa
RISKI uuteen SYDÄN KOHTAUKSEEN KASVOI 62 %!!
”Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and Updated meta-analysis”
-linkki- https://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707
20:00 Ja Samanlainen löydös
Tutkimus 1973 julki vasta 2016
KUOLLEISUUS data- Minnesotan Coronary Survey- joka valmistui vuonna 1973 – HOX- Tätä ei julkistettu kuin vasta 2016- ja 7.000 osallistujan populaatiossa LISÄTTY KASVI SIEMEN ÖLJYJEN käyttö -lisäsi KUOLLEISUUTTA
Test of Effect of Lipid Lowering by Diet on Cardiovascular Risk-linkki- https://www.bmj.com/content/353/bmj.i1246
NÄMÄ edellä- KOLME laajaa Kruunun JALOKIVI TUTKIMUSTA
”Gold Standard of research 2019″
”Women Health Initiative 2006 ” ja
”Minnesotan Coronary Survey 2013″
Näiden tukimusten TOTAALINEN löydös on VASTUSTAMATON TODISTE Kasvi-Siemen Öljyjen VAARALLISUUDESTA!!
20:26 KASVI STEROLIT näissä Kasvi Siemen Öljyissä-
NE siis Myös VÄHENTÄVÄT VEREN LDL eli HYVÄN TÄRKEÄN Kolesterolin tasoa!!
SE ESTÄÄ siis normaalia Terveellisen Kolesterolin IMEYTYMISTÄ OHUT Suolessa!
20:39 MIKÄ VÄHENTÄÄ Kolesterolin esiasteen Pre- cursor VLDL erittymistä!
20:43 SE myös LISÄÄ hyvän LDL Kolesterolin POISTUMISTA verenkierrosta!
20:48 Kuva Flora Pro Active MARGARIINISTA-
Tämän edellä kuvatun LDL KOLESTEROLIN vähentymisen kanssa- Yhdistettynä – Yhdistettynä KASVI STEROLIEN käyttöön- joka VÄHENTÄÄ HYVÄÄ KOLESTEROLIA- Tämän vuoksi- tässä tilanteessa Lisääntynyt Saturoidun Rasvan käyttö näyttää Nostava Kolesterolia-
KATSO- Saturoitu Rasva tulee yleensä ELÄIN LÄHTEESTÄ EIKÄ siis sisällä Kasvi Sterolia-
JA jos vähennät Kasvi- SIEMEN Öljyjen käyttöä
Samalla kun Lisäät Eläinrasvan käyttöä- NYT kolesteroliarvosi PALAUTUVAT TAKAISIN oikeaa tasoa kohden-
Taso ei nouse- koska SATUROITU RASVA EI NOSTA Kolesterolin tasoa- VAAN Kasvi-Siemen Öljyjen vähentäminen- HUONO kolesteroli Vähenee- ja se päästää hyvän kolesterolin nousemaan
SATUROITU RASVA siis NOSTAA Koletseroliamme normaalia oikeaa tasoa kohti
Eli Kasvi SIEMEN Öljyjen vähentämin mahdollistaa Kolesterolin tason palautumisen hyvälle normaalille fysilogiselletasolle
21:25 On yksi iso poikkeus Saturoidun Rasvan lisäävän LDL kolesterolin tasoa- Ja se on poikkeus joka vahvistaa säännön-
Tutkimus vuodelta 2018 – ”Randomizer Trial og Coconut oil, Olive oil or Butter on Blood Lipid and other cardiovascular risk factors in Healthy Men and Women” BMJ Open
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29511019/
KOOKOS ÖLJY- se on Kasvi öljy- ja sisältää Kasvi Steroleita- Ja siksi VÄHENTÄÄ Hyvän LDL kolesterolin tasoa- JA HOX Jos samalla saat kehoosi KASVI-STEROLEITA muutoinkin- ONKO SIIS KOOKOSÖLJY Sittenkin huono valinta Terveydellemme-
21:55 LOPUKSI- Haluaisin puhua STATIINEISTA- Kuten tiedämme- Korkean sydän sairauden riskin Ihmisryhmässä Statiinit ovat osoittanneet vähentävävän Sydän tapahtumia- Eikä tässä taustalla ole kyse lainkaan LDL kolesterolin alentamisesta- VAAN Statiinit estävät Veren Hyytymisen polkuja-
Hyötyjen mekanismi- ja edistää Plakkien stabilaatio Matrix Metalloproteinases-
JA STATIINIT Voivat olla siis kaksiteräinen miekka
22:10 Estämällä Veren hyytymistä- sillä voi olla komplikaatio- ELI Se Voi lisätä AIVO VERENVUODON RISKIÄ- hemorrhagic stroke- Jota siis ilmenee STATIINI TEARAPIASSA- Tutkimus 22.6. 2021 ”Statins as Anti Thrombotic Drugs
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8100864/
Satiinit siis estävät Verenhyytymisen mekanismeja ja estävät lakkien Epästabloivan Matrix Metalloproteinases- Tällä estolla voi olla myös Komplikaatoita
Tutkimus 2021 ”Lipid LoweringTheraphy and Hemorrhagic Stroke Risk”: Comparative Meta- Analysisi of STATINS and PCSK-9 (Precursor)
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34154390/
Tutkimuksessa havaittiin Statiinien käytön lisäävän Aivoverenvuodon (hemorrhagic stroke) riskiä
22:40 Uskon että mekanismi tämä Statiini tearpian hyödyssä- johon kuuluu MATRIX ENTSYYMIN ESTÄMISTÄ -ja siis estää näin VERENHYYTYMISTÄ- Eli HAITTAVAIKUTUKSET Statiineista alkavat päivästä 1
22:50 – MUTTA Haittavaikutukset – kuten 71 % LISÄÄNTYNYYT RISKI kehittyä Diabetes-
ELI TÄMÄ Ainoa tutkimus joka oli Tarkoituksessa Näyttää KUOLLEISUUS Hyötyjä Statiinien käytöllä terveiden joukossa (primary Prevention)- Tämä tukimus siis keskeytettiin jo varhaisessa vaiheessa- Ehkäpä havaittiin heti tutkimuksen alussa haitallisia sivuvaikutuksia
Tutkimus ”Statin Use and Risk of Diebetes Mellitus in Postmenopausal Women in the Women`s Healt Initiative
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22231607/
23:16 Lopuksi haluaisin nostaa esiin Skottilaisen GP Malkolm Kendrickin tutkimukset SEPELVALTIMO sairauden ja Veren Hyytymisen yhteydestä
Tämä Malkolmin Kirja on mainio – ja se avaa hyvin tämän hyytymis teorian Plakkien synnylle- ”the enduring mystery of heart disease -The Clot-Thickens” Dr. Malkolm Keendrick
-linkki- https://drmalcolmkendrick.org/2021/11/04/the-enduring-mystery-of-heart-disease-the-clot-thickens/
23:32 Silti en usko monen teistä tietävän hänestä- Hän on valtavirran vastainen henkilö- jolla on ilmiömäinen rohkeus taistella valtavirtaa vastaan – eli Rasva Lipid Teoriaa vastaan-
Kuten Arvaat Hänet on canseloitu- ainakin Wikipedian mukaan- Hänen wikipedia artikkeli on deletoitu ”Wikipedia: Articles for deletion/Malkom Kendrick”
23:55 LOPUKSI- Tämä SATU TEORIA LIPID -Rasva -Plakkien kehittymisen taustalla
Satu jota meille on syötetty- eli että SATUROITU RASVA auheuttaa Sepelvaltimotaudin- (artherosclerosisi)- Tämä on satu tarina höpötys
Jospa sen sijaa että huolehtisimme Saturoidun rasvan asiasta- meidän tulisi olla huolissamme siitä
MIKÄ aiheuttaa VERENHYYTYMIÄ verisuoniimme-HAPETTUMINEN- SAASTEET – KASVI SIEMEN ÖLJYJEN KÄYTTÖ- ja VERENSOKERIN HEILUNTA- Kiitokset