B 7.7 Kasvien Lektiini myrkky- Paul Mason

Paul Mason on Olympia huippu-urheilu ravinto lääkäri ja kliinikko ja tutkija lääkäri Australian Sidneystä
Paul on lääkärin uransa aikana perehtynyt KETO Ruokavalioon- Matalahiiligydraatti ruokavalioon- ja Tieteeseen
Hän on nyt arvostettu esiintyjä ja puhuja kautta maailman

Katso Paulin videon alta yleisön kommentteja
https://www.youtube.com/watch?v=mjQZCCiV6iA

PSYGIATRI kirjoittaa miten tämä muuttaa myös hänen Ammattikuntansa peruskiviä- ja alla 23 kommenttia- miten depressio- ahdistus sen ryhmä FB- EDS genettinen- jne
Suoliston ja aivojen yhteys on todellista!
Kaksisuuntainen mielialahäiriö!
Tämä on Nobel palkinnon arvoinen esitys!!
18 vuotta Pentesa -Imuran lääkkeistä pois viimein ruokavaliolla – jo 2 vuotta viimein terveenä !
Minulla on Autoimmuuni sairaus- (sondyloarhritis)
Kiitos tästä videosta- ajattelen nyt ruokavalioni uusiksi!
Refluksista pois viimein! jne- jne

36:31 Kuvauksen LEKTIINIT- ne voivat Liittyä SOKEREIHIN- muista että soketit ovat Hiilihydraatti molekyylejä-
Teoria on siis – se että ehkäpä voimme syödä Sokeria ja LEKTIINIÄ samaan aikaan- JA nyt Sokeri täyttäisi Lektiinin tarttumis kynnen- eikä SE tarttusi enää solun seinämään- ja aiheuttaisi vahinkoa kehollemme
36:56 Tutkimus 2010
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20686845/
eli tässä hiiri tutkimuksesta näemme – Että jos annamme Lektiiniä yksinään- Suolen läpäisyvyys kasvaa merkittävästi- MUTTA kun annetaan Sokeria ja Lektiiniä yhdessä- VAHINKO väheni- Musta versus monivärinen palkki Tutkimus Graafissa-
On myös teoria- että annetaan Glucosamiini (glucosamine) suplementtia – Sen vaikutus on sama kuin Sokerin – Lektiinin kaverina-
37:25 Jos olet VEGETARISTI- Vaikka olisit Matala Hiilari (low Carb) Ruokavaliolla- Saatat RUOKAVALIOLLASI saada enemmän VAHINKOA KEHOLLESI kuin Perinteisen ruokavalion syöjä- joka myöskin siis sairastuu omalla ruoakavaliollaan

Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.

00:00 Tänään puhun Proteiineista jota löytyy kasveista – ja niitä kutsutaan yhteisellä nimellä” LEKTIINIT” (lectin)- Niillä voi olla MASIIVINEN TUHOAVA vaikutus terveyteemme
ja LEKTIINIEN vaikutuksen YMMÄRTÄMINEN täyttää VALTAVAN RAILON tavanomaisessa Lääkinnässä- kun puhutaan lukemattomasta määrästä hoidettavia KROONISIA sairauksia
JA minulle- hoitavana lääkärinä- Tämä ymmärrys on avannut näkemyksen- ja tuonut myös potilailleni uusia mahdollisuuksia pois vakavista kroonisista sairauksista
00:52 Disclaimeri esittäjän suojaksi- kuten aina-VIDEOTANI ei tulisi käyttää henkilökohtaiseen lääketieteelliseen neuvontaa

00:58 Tarina alkaa vuodesta 1976- kun 9 koulupoikaa Englannissa- Söivät Kidney Papuja- joita oli liotettu – mutta ei keitetty- JA syötyään- 1.5 tuntia syömisestä päätyivät ylenpalttiseen RIPULOINTIIN- ja OKSENTELUUN- ja osa heistä oli syönyt vain 4 kidney papua-
Tutkimus1990 ”Red Kidney bean Poisoning in the UK: an Analysisiof 50 Suspected Incidents between 1976-1989”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2249712/
Tutkimus 1990 ”The Effect of the consumption of red Kidney beans- on the growth of rats and the implications for human populations
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2126293/
Tutkimus 1999 ”Do dietary lectins cause disease? the evidence is suggestive- and raises intresting possibilities for treatment”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1115436/

01:22 Vielä selvemmin Kidney papujen mahdollista MYRKYLLISYYTTÄ osoittaa ruokavalio- joka sisältää vain 1% ruokavaliosta kidnipapuja- tämä TAPPAA Rotan 2 viikossa!
01:34 Ongelma Kidney pavuissa ymmärrettiin tuolloin niin vakavaksi- että hallitus alkoi vaatia kirjallista varoitusta -keittämättömiin Kidney papuihin-
01:54 Tämä jättää meille kysymyksen- mikä ihme keittämättömissä kidney pavuissa on niin myrkyllistä- Kidney papu- KASVI- ei ole luonnossa puolustuskyvytön-sillä on käytössäään varsin potenttia kemikaaalista puolustusta- JA yksi tällainen KEMIKAALINEN PUOLUSTUSTUS JÄRJESTELMÄ KASVEILLE on LEKTIINI- ja Kidney pavuissa tämä on niin kutsuttu Phyto Hemaggluthinin-
Tutkimus 1985 ”Rauber A, Heard JCastor: bean toxixity reexamined: a new Perspective. Vet Hum Toxical”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/4082461/

02:27 KATSO- On olemassa yli 100 tunnettua Kasvi Lektiiniä- JA monet näistä ovat ihmiselle myrkyllisiä – Jokainen Lektiini on proteiini uniikilla rakenteella- Se on proteiini joka voi liittyä kaikkiin Kehomme Hiilihydraateihin
02:41 Kaikilla kehomme soluilla on Glycoproteiineja jotka ”kurkistavat” ulos solun kuoresta- ja jokaisella niillä on Hiilihydraatti-kyky (moety) päädyssään- Lektiinit voi liittyä tuohon (moety) päähän – ELI NÄIN lektiini voi liittyä Ihmisen soluihin
03:00 Lektiinit ovat reseistenssejä
KEITTÄMISELLE- Suositus on ensin liottaa 5 minuuttia ja keittää sitten vähintään 10 tminuuttia- JOTTA Lektiini taso sadaan mahdollisimman alas- ”vähemmän vaaralliselle” tasolle-
03:16 Kuten keittämiselle- MYÖS KUUMUUDELLE vastuskykyiset Lektiinit – NE ovat MYÖS Ihmisen RUUANSULATUS ENTSYYMEILLE resistenssejä – eli soluille joita on suolistomme sisäpinnassa-
JA Useilla Lektiineillä EI OLE RAVINNOLLISTA arvoa ihmiselle- JA ne ulostetaan muuttumattomina suolistomme läpi kulkeneina

NÄMÄ Läpi Kulkevat Lektiinit- VOIVAT kuitenkin LIITTYÄ Suolistomme Sisä seiniin- JA aiheuttaa näin merkittävää VAHINKOA- kuten- TAPPAA SOLUJAMME
03:44 Katsotaan tätä suolistomme piirroksessa- Suolistomme siis kerää ravinnon läpikulkevasta ravinnosta- EIKÄ suoliston sisäpinnan- epiteelin- tulisi rikkoitua- ja näin sallia bakteerien ja myrkkyjen pääsyä muualle elimistöömme-

04:02 Tässä on KUVA SUOLISTOMME SISÄPINNASTA- ENDOTHELIASTA- Sen yksi päätehtävä- onkin juuri estää myrkkyjen suolenseinän läpi pääsy- Vihreällä kuvassa on suoliston sisäpinnan Lima – kerros- (MUCUS LAYER)- JA sen alla kuvassa on tämä EPITEELINEN SOLUKKO (epithelial cells)- joka on tiiviisti toisissaan kiinni- estäen suolen pinan rikkoutumisen- Epiteelisten solujen päissä- näet pienet röyhelöt joita kutsutaan Mikro Villiksi (micro villi)
04:25 Näiden MIKRO VILLIEN ulko-nokassa meillä on niin kutsuttu GLUCOCALYXI- jossa on Sokeri- tai Glucoosi tai Hiilihydrraatti KOMPONENTTI- joka tarkoittaa- että Lektiinit voivat tarttua juuri tähän osaan solun seinämää-
Kolme tutkimusta kuvauksen taustalla 2009- 2005 ja 1995-
04:42 Jos otamme jotakin-kuten VEHNÄN ITION GLUTEIINIA Tämä liittyy tähän suolen sisäseinän- endotelian Glucocalyxin Komponenttiin- JA VAHINGOITTAA SITÄ – TÄTÄ kutsutaan nimellä VUOTAVA SUOLEN SEINÄ Sairaus (leaky gut)
Kuvassa MIKRO VILLI – kuva – enterocyytti- eli epiteelinen solukko seinämän limakerroksen päällä- Mikro Villi on tuota massaa – ja Krypta (crypt) on tuo suolen seinämän poimun uloke-
05:00 Tältä näyttää Mikro Villi- elektroni mikroskoopin kuvassa- JA kun katsotaan uudestaan suolistomme putki-kuvaa- (gastrointestial tract)- JOS Lektiini pääsee suolistoomme- Toivottavasti se menee läpi tarttumatta mihinkään- MUTTA jos meillä on VUOTAVA SUOLI oireyhtymä- Silloin Myrkky pääsee suolistostamme suoraa kehoon

05:20 Tutkimus 1998 – Myrkkyjen pääsy suolemme seinän läpi- Pähkinät 1998 ”Identification of intact peanut lectin in peripheral venous blood”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9851393/
7 koehenkilö söi 200 gr Para- pähkinää – Jo tunnissa verenkierrossa oli paljon Lektiini myrkkyä
Kun muistat näiden lektiinien kyvyn tarttua suolistomme pinta solukkoon – ja läpäistyän suolen seinämän pääsevät elimiimme- sinne mihin tällä lektiinillä on mieltymys
06:17 Tässä on kuva tutkimuksesta 1991 ”Lectin binding of endometrium in women with unexplained infertilitty- fertility and sterility”
Eli vnaisista joilla oli selittämötön hedelmällisyys ongelma- JA tämä tutkimuksen kuva on naisen kohdusta- JA nuolilla osoitetut ovat SOIJA-Pavun Lektiinejä (agglutinin) kiinnityneenä kohdun seinämän endotheliaan-
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1915939/
1998 ”Changes in organs and tissues inducted by feeding of purified kidney bean/phaseolus vulgaris) lectins”(pages” pages 943-947
-linkki- https://www.semanticscholar.org/paper/Changes-in-organs-and-tissues-induced-by-feeding-of-Oliveira-Pusztai/3e3b82feef4cb849b215083696ac68d6530c0191

2012 ”Gluten-free diet: a new strategy for management of painful endometriosis related symptoms”-linkki- https://www.researchgate.net/publication/234701214_Gluten-free_diet_A_new_strategy_for_management_of_painful_endometriosis_related_symptoms

2016 ”Research Priorities for endometriosis
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27368878/

1999 ”Do dietary lectins cause disease”
-linkki- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1115436/
2001 ”the interaction between wheat germ agglutinin and other plant lectins with prostate cancer cells”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11397565/

1984 ”Pancreatic duct glands.2. Lectin binding affinities of ductular epithelium”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6698813/

1981 ”the toxicity of phaseolus vulgaris lectins: Nitrogen balance and immunochemical studies”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7300257/

05:25 Tutkimus 1998- Graafi esittää- näiden myrkkyjen mahdollisuutta päästä kehoomme suolen läpi – 7 Potilasta nautti 200 gr Pähkinöitä- Mitattiin siis Pähkinän LEKTIININ pitoisuutta heidän veressään- JA kuten näemme – jo 0.5 tunnin kuluttua taso alkaa nousta- ja 1 tunnin kulutta jo MERKITYKSEKÄS taso- Lektiiniä veressä-
05:56 tutkimukset vuosilta 2012-2016-1991-1988-1999- 2001-1984-1981
1998 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9851393/
Identification of intact peanut lectin in peripheral venous blood
Tutkimus 2012
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23334113/
Gluten-free diet: a new strategy for management of painful endometriosis related symptoms?
Tutkimus 2016
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27368878/
Research priorities for endometriosis. Reproductive Science
Tutkimus 1991
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1915939/
Lectin binding of endometrium in women with unexplained infertility
Tutkimus 1999
Jotta muistamme nämä LEKTIINIT- ja niiden kyvyn liittyä suolen seinämään- läpäistä se- ja päästä näin verenkiertoon ja solujemme kimppuun-
Tutkimus 2001
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11397565/
The interaction between wheat germ agglutinin and other plant lectins with prostate cancer cells Du-145
Tutkimus 1984
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6698813/
Pancreatic duct glands. II. Lectin binding affinities of ductular epithelium, ductular glands, and Brunner glands
Tutkimus 1981
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.2740321014
The toxicity of Phaseolus vulgaris lectins. Nitrogen balance and immunochemical studies

Tämä kuva on tutkimisesta joka tehtiin Naisille- joilla oli selittämätön HEDELMÄLLISYYS ONGELMA- ja tämä on Näyte Endometriumista – eli KOHDUN seinämästä – Näytteen Kuvassa NUOLILLA osoitetaan SOIJA-PAVUN Agglutiini Electroni (LEKTIINI) liittynyt kohdun seinämän kudokseen

06:36 Kasvien LEKTIINI MYRKYT vain vahvistuvat kasvi jalostuksessa ja luonnossa
tutkimus 2015 ”Insectional Activity of Plants Lectins and Potential Application in Crop Protection”
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25633332/

06:36 EPÄONNEKSEMME- Yleisen ohjeen mukainen Ruokavaliomme sisältää YHÄ ENEMMÄN LEKTIINEJÄ – Merkityksellisesti paljon ja yhä enemmän-
Tutkimus 2015 -Insectional Activity of Plants Lectins and Potential Application in Crop Protection
-linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25633332/
Pääosin tämä Lektiinin lisääntyminen ruokavaliossamme- tulee Luonnollisen Valinnan ja Valikoivan Siemennyksen ja satojen Geneettisen muuntelun vuoksi- JOKA edistää LUONNOLLISEN VASTUSTUSKYVYN LISÄÄMISTÄ KASVEILLE- eli KASVINTORJUNTA AINEILLE Resistenssiä kasvikuntaa- JA kasveille tämä siis tarkoittaa LEKTIINIEN TEHON lisäämistä

Terveyshaitat Lektiinistä- LIHAVUUS- se matkii Insuliinia- Tutkimus 1983 ”bound lectin that mimic insulin produce persistant insulin-like activities” -linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6357762/

06:58 Katsotaanpas erityisiä TERVEYS HAITTOJEN syntyä LEKTIINEISTÄ-
ALOITETAAN LIHAVUUDESTA
Onko kukaan teistä kokeillut -POISTAMALLA ruokavaliostaan Kasvisruokia- JA huomannut että PAINO PUTOAA-Jopa vaikka siis olet Matala Hiilari Ruokavaliolla- Tunnen useita henkilöitä jotka pudottivat kymmeniä kiloja – JA TÄMÄ JOHTUU siitä että Lektiini ”MATKII” INSULIINIA- ja STIMULOI INSULIINI RESEPTOREJA- Tutkimus vuodelta 1983 ”Bound Lektiini matkii Insuliinia”

07:26 INSULIINI- on hormoni- JOKA STIMULOI RASVAN kertymistä kehoomme- JA myös LEKTIINI voi stimuloida tätä- Tämä graafi on siis vuoden 1983 tutkimuksesta- Ja siinä verrattiin AKTIIVISTA RASVAN SÄILÖMISTÄ kehoon- Verrattiin Vehnän Idun agglutiinia (agglutinin)- ja Insuliinia
Tutkimus 1983 ”bound lectin that mimic insulin produce persistant insulin-like activities” -linkki- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6357762/

07:47 Tutkimus tulos – KUVAAJAT- Vähiten SÄILÖMISTÄ tapahtui- kun Insuliinia yksin annettiin – Eniten (5 kertaisesti) kun Lektiiniä ja Insuliinia yhdessä annettiin- JA MILTEI yhtä paljon säilömistä kun pelkästään tätä Vehnän idun Lektiiniä- agglutiinia annettiin- MITATTIIN 3 tuntia annetusta ravinnosta
08:02 Kasvi LEKTIINI Stimuloi Insuliini reseptoria PALJON PIDEMMÄN AIKAA kuin Insuliini – Tämä kannattaa siis huomioida jos aikoo pudottaa painoa- JA tämä Vehnän idun Lektiini ei ole ainoa kasvi Lektiini joka aiheuttaa tämän-
Samassa Tutkimuksessa itseasiassa katsottiin myös kahta muuta kasvi Lektiinia- WGA- WBA ja ConA- Kaikki nämä kasvi Lektiiniit kykenivät pidentämään Insuliini reseptorin Stimulointi aikaa- ELI Lipogenesis aikaa- RASVAN rakentamisen aikaa- paljon pidemmälle kuin Insuliini hormonimme-

08:26 LEKTIININ vaikutus Kylläisyys hormoni LEPTIINIIN
Näyttää myös siltä- että Lektiini VOI MYÖS vaikuttaa toiseen Hormoniin- joka on kriittinen RASVAN SÄILÖMISELLE- TÄMÄ Hormoni on LEPTIN
Leptiini säätelee KYLLÄYYDEN TUNTEMUSTA- ja näin energia tasapainoa-
08:48 tutkimus 2008
tutkimus 2008
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17983356/
Contribution of leptin receptor N-linked glycans to leptin binding
Katsotaan kahta Tutkimus Hiirtä- Vasemmanpuolinen Hiiri- sillä ei ole LEPTIINI hormonia- Tämä demonstroi Leptiini hormonin tärkeyttä- ja sen tunnistamista kehossa- Leptiini -C:n kanssa – voi liittyä Leptiini reseptoriin – ja saada aikaan Leptiini Resistenssin-
09:08 Tämä tutkimusvuodelta 2008 rotilla – Katso kuvaajaa tulokset- tutkittiin Carnivalin A liittymistä Leptiiniin- JA tuloksena LEPTIINI RESISTENSSI
09:20 Kun katsomme eläin tutkimusta ISOCALORIC eli Korkea Rasva ruokavalioon – joka nopeasti rauhoittaa Leptiinin- se johtaa merkittävään painon pudotukseen-

09:30 Lektiinien vaikutus VATSAN HAPPOIHIN – Refluxi
Tutkimukset 1997 – 2006 – 2007

09:30 REFLUXI tauti – ehkäpä kaikille tuttu- Vatsan hapot pääsevät ruokatorveen (esophagus)- kutsutaan myös sydämen poltteeksi-
09:40 Tutkimukset 1999 ja 2007
Tutkimus 2007
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17362264/
Potato lectin activates basophils and mast cells of atopic subjects by its interaction with core chitobiose of cell-bound non-specific immunoglobulin E
Tutkimus 1999
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10092096/
Dietary lectins can induce in vitro release of IL-4 and IL-13 from human basophils
Saatat yllättyä- tästä LEKTIINIEN vaikutuksesta- NE nimittäin voivat stimuloida ylimääräistä vatsahapon tuotantoa- Syöttö-solut eli Mastosyytit (Mast Cells)
LEKTIINI voi erittää HISTAMIINI nimistä kemikaalia- ja JOS näin tapahtuu- se lisää vatsan hapon määrää-Eli Lektiinit siis voivat tulla ja liittyä Syöttö-solun reseptoriin- ELI syöttö-solu-molekyylin ulkopuolella oleviin IGE molekyyleihin – JA tämä siis Stimuloi Histamiinin vapauttamista- Ja tällä mekanismilla vatsan happo määrä kasvaa-
10:13 Tutkimus 2006
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16871438/
A very low-carbohydrate diet improves gastroesophageal reflux and its symptoms: Digestive Disease and Science
Sen tulos kuvaaja – kertoo dramaattisen vatsa happojen vähentymisen ruokatorvessa- JO 6 PÄIVÄSSÄ- KUN aloitettiin MATALA HIILARI Low Carb Ruokavalio- Tämä johtuu siitä – että low Carb ruokavaliossa (LC) vähennetään lektiini rikasta ravintoa pois ruokavaliosta kuten jyviä ja muroja- (grain and Cereal) – Tutkimuksessa asennettiin siis putki ruokatorveen joka pysyi siellä 24 tuntia ja mittasi hapon määrä kokoaikaisesti-
Ja kuten näet- Jo 6 päivässä saatiin merkittävästi happoja alas- ruokatorvessa-
Tämän vuoksi Refluxi häviää- kun siirrymme KASVI VAPAASEEN ruokavalioon-

10:50 VAIN KASVIEN LEKTIINI MYRKKY on VAARALLISEN VAIKUTTAVAA terveydellemme-
Tutkimukset 1999 ja 2007

Erittäin tärkeää- Tähän saakka olen puhunut VAIN KASVI LEKTIINEISTÄ- MUTTA Lektiiniä esiintyy myös ELÄIN – ja myös muissa ruuissa-
Se miksi puhun VAIN KASVI LEKTIINEISTÄ- johtuu juuri niiden ONGELMALLISUUDESTA – Myös eläin ravinnon Lektiinit voi olla ongelmallisia- Mutta paljon vähemmän todennäköisesti
Tämä tutkimus tutkii yksin Histamiinin vapautusta- 16 Kasvisten eri Lektiini myrkkyä tutkittiin- JA kuten NÄET näistä 4 -joilla Histamiini taso nousi merkittävästi- Olivat KAIKKI KASVI LEKTIINEJÄ- Siksi keskityn juuri niihin-

11:27 PARKINSONIN Tauti:
Lektiini pääsee AIVOIHIMME
PARKINSONIN TAUTI
Tutkimus 2018
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30302391/
Ingestion of subthreshold doses of environmental toxins induces ascending Parkinsonism in the rat
On todisteita siitä- Että tämän voi aiheuttaa LEKTIINIT- JOS SYÖT LEKTIINIÄ- SE pääsee HERMOJA PITKIN AIVOIHIN- Tämä Hermo jota pitkin siis Lektiini voi kulkea on VAGUS hermo- Teoreettisesti- jos katkaistaan tuo hermoyhteys- ja voisit välttyä Parkinsonin sairaudelta-
TÄMÄ TEHTIIN:
Tutkimus 2015 – Kuvassa on kaksi VAGUS hermoa- ja Vatsalaukun yläosasta ne katkaistiin- VAGOTOMIA (vagotomy)- Tanskassa tutkittiin potilaita joille oli tehty tämä katkaisu vuosien 1977- 1995 välillä-
12:36 Tutkimus löydös- Katkaisemalla vagushermo- Parkinsonin taudin riski putosi 47 %
2015 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26031848/
Vagotomy and subsequent risk of Parkinson’s disease
Tässä on tuon tutkimuksen kuvaaja- Riski Parkinsonin taudille putosi 47%
12:48 Tämä on tuoreempi tutkimus 2016
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27014695/
Dietary Plant Lectins Appear to Be Transported from the Gut to Gain Access to and Alter Dopaminergic Neurons of Caenorhabditis elegans, a Potential Etiology of Parkinson’s Disease Frontiers in Nutrition
Tutkimus jossa vahvistui tuo mekanismi : Vagushermoa pitkin LEKTIINI kulkee AIVOIHIN- ja pääsee aiheuttamaan Parkinsonin tautia- Tutkimuksen kuvassa näkyy syödyn P Lektiinin oleva JO AIVOISSA NEURONIN PÄÄLLÄ – Neuronin joka valmistaa DOPAMIINIA- Juuri TÄMÄ on PARKINSONIN TAUDIN ongelma-

13:14 AUTOIMMUNI SSAIRAUDET LEKTIININ tai BAKTEERIN aiheuttamasta Solun seinämän rikkoutumisesta:
Tulehtuneen Suolen Oireyhtymä
https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/goiter/symptoms-causes/syc-20351829
https://radiologyassistant.nl/search?q=multiple+sclerosis
13:14 AUTOIMMUUNI SAIRAUDET- Keho hyökkää itseään – omia kudoksiaan vastaan- JA mitä elimiä vastaan se hyökkää- siitä seuraa eri autoimmuuni sairaus- Tulehduksellisia Arthiritis- eli reumaa- Pernicious anemia- MS- eli Multippelissclerosis- Tyypi 1 Diabetes – Tulehtuneen suolen oireyhtymä- Lupus- eli Hajapesäkkeinen punahukka jne jne-
13:45 Auto antibodies- Kuvassa Y muotoinen elin on Antibody nimeltään- Se on Immuuni puolustuksemme keskeinen toiminne- Normaalisti antibody toimii ulkoisia patogeenejä vastaan- ANTIBODY on kiinnostunut havaitsemastaan bakteerista-JA kun se saa bakteerin liittymään itseensä- SE vapauttaa IMMUUNI VASTEEN- joka tuhoaa bakteerin- JA TERVE SOLU ei kiehdo antobodia- Tuossa Molekyylin pinnalla oleva nappi- se on ANTIGEENI nimeltään- se on solun tai bakteerin TUNNUSTELIJA ominaisuus- Ja tämän Antigeenin erikoisuus on- että antigeeni ja Reseprtori liittyvät juuri Antigeenin toimesta
14:51 Ja AUTOIMMUUNI Sairauden tilanteessa Antigeeni VOIKIN NYT TARTTUA myös Terveelliseen soluun – JA TERVE ELIN alkaakin TUHOUTUA- JA JUURI näiden Antibodies ilmentymien perusteella Minäkin teen pääosin diagnoosin autoimmuuni sairaudesta- Kun tutkin Autoimmuuni sairauden mahdollisuutta potilaastani- Tutkin ja testaan silloin yli 100 antibodia

15:20 JUURI SYY VUOTAVAN SUOLEN Oire yhtymään
LEKTIINI ja GLUTEIINI
Tutkimus 2018
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30428550/
Possible Prevention of Diabetes with a Gluten-Free Diet
15:20 VUOTAVAN SUOLEN OIREYHTYMÄ – Tämä suolen sisäpinnan läpäisyvyys- mahdollistaa LEKTIININ pääsyn verenkiertoomme- TÄMÄ on JUURI SYY AUTOIMMUUNI SAIRAUTEEN – ja GLUTEIINI on yksi merkittävin aiheuttaja Vuotavalle suolen seinämälle- 86 % VEHNÄN proteiineista on Gluteiinia- Eli 80 % vehnästä on HYÖDYTÖNTÄ meille- eli et saa niin paljon proteiinia kuin ajattelet

15:57 GLUTEIINI on erittäin TUHOISAASUOLISTOLLEMME
Tutkimukset 2006 ja 2008
2006
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16635908/
Gliadin, zonulin and gut permeability: Effects on celiac and non-celiac intestinal mucosa and intestinal cell lines
2008
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18485912/
Gliadin induces an increase in intestinal permeability and zonulin release by binding to the chemokine receptor CXCR3

Näytä lisää

15:57 GLUTEIINI on ERITTÄIN TUHOISA Suolen seinämälle- Tutkimukset 2006 ja 2008 – Tämä grafi esittää Solun seinämän (intestial barrier) nimeltään ”trans epithelial electrical resistance” Epiteelin seinämän sähköinen vastus-
Kuvaajassa Y-akselilla korkeampi arvo on siis parempi- ”TEER”
X akselilla aika- 0-60 minuuttia- Ylempi viiva kuvaa topline eli Parasta mahdollista suojaa OHUTSUOLEN soluille- JOTKA ei siis ole vahingoittuneet – eli altistuneet Gluteiinille
KUN altistamme ne Gluteiinille- punainen kuvaaja- eli Suoja romahtaa arvosta 40 arvoon 5 – jo 15 minuutissa
16:24 Tämä Ohutsuolen läpäisyvyys (intestial permeability) Se KESTÄÄ NOIN VIIKON-
MUTTA ei ainoastaan OHUTSUOLI (celiacs)vahingoitu Gluteiinista-
Kuvaajan ylempi graafi- se kuvaa muuta kuin ohutsuolen soluja- Niiden altistumista Gluteiinille- JA punaisella kuvaajalla näkyy suojan romahtaminen- kun altistu syntyy-
17:00 GLUTEIINI LÄPÄISEE Suolen seinämän
Katsotaan suojaa muuallakin kuin ohutsuolessa- ja Gluteiinin vaikutusta- miten se syntyy- Ylhäällä vihreä- on suolen seinämän LIMA kerros (mucus layer)- ja alhaalla sininen on niin sanottu (the lamina propia) eli hermot ja verisuonisto- eli kudos kerros – jossa Immuuni puolustus elää- verisuonet ja lymfaattinen suonisto- ja muutakin kuten hermostot-
17:30 Kuvassa ympyröitynä GLUTEIINI- KUN se niellään se voi matkallaan vaurioitua ja hajota hieman- pienemmiksi osikseen- GLIADIN nimeltään – JA tämä Gliadin liitty erityiseen solun seinämän reseptoriin nimeltään CXR r3- JA kun liitos tapahtuu – se stimuloi alkuun ZONYOLIN nimisen molekyylin tuotannon- ja
18:00 Tämä ZONIYULIN voi sitten liittyä näihin solunseinämän proteiineihin tuolla renkaalla kuvassa ympyröidyssä molekyyli- solujen välissä- Tight junctionissa- Joka pitää soluja yhdessä

18:15 KUN SUOLEN SEINÄMÄ on nyt RIKKI
LEKTIINI ja a BAKTEERIT hyökkäävät
Tutkimus 2016
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28123927/
Zonulin, a regulator of epithelial and endothelial barrier functions, and its involvement in chronic inflammatory diseases
18:15 ja nyt soluväli repeää auki -Tämä on VUOTAVA SUOLEN SEINÄ (leaky gut)- Tutkimus 2016
Eli LEKTIINI tai BAKTEERI pääsevät nyt verenkiertoon ja kehoon sisälle- eli soluvälistä -lamina propiaan- Jossa se altistuu IMMUUNI Puolustukselle- ja voi toimia vuoro vaikuttaa Immuuni puolustuksen kanssa
18:38 Tutkimus 2014
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25182200/
”infection-immunity liaison: pathoge-driven autoimmune-mimicry (PDAJM)
Tutkimus 2014
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24352912/
Complexities in the relationship between infection and autoimmunity
Tutkimus 2012
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22922148/
[Molecular mimicry in the etiology of autoimmune diseases]
Koska LEKTIINIT ovat HYÖKKÄÄVIÄ VIERAITA partikkeleita- Me usein reagoimme niihin – Eli muodostamme ANTIBIES molekyylejä- jotka hyökkäävät vastaan näitä hyökkääjiä-
Olkoon tämä Purppurainen pallo LEKTIINI – ANTIGEENI on Y muotoisen Vihreä molekyyli – Nyt se terve –
JA autoimmuuni sairaudessa keho voi hyökätä oma soluaan vastaan- JA tätä kutsutaan MOLEKYYLI TASON MATKIMISEKSI (molecular mimicry)
Ja tämän katsovaan olevan alusta jossa AUTOIMMUUNI SAIRAUDET syntyyn-

19:20 Myös MUUT KUIN LEKTIINI MATKII
Bakteerien matkiminen ja ne kärjistävät- ja stimuloivat tulehduksellisen tilanteen -Bakteerit erittävät Liposakkaridi myrkkyjä
Nivel reumat Tutkimukset 2009 ja 2013
2009
https://www.researchgate.net/publication/41112936_Antimicrobial_Peptides_The_LPS_Connection
Antimicrobial Peptides: The LPS Connection
MOLEKYYLI TASON MATKIMINEN- myös muut kuin Lektiini
2000 https://www.researchgate.net/publication/280626616_Microbial_degradation_of_polymeric_materials (pdf saatavissa)
2000
https://www.cambridge.org/core/journals/british-journal-of-nutrition/article/modulation-of-immune-function-by-dietary-lectins-in-rheumatoid-arthritis/64F4903A728BBA42F21F233D9C50C2EC
Modulation of immune function by dietary lectins in rheumatoid arthritis: British Journal of Nutrition
Microbial declaration of polymeric materials. 2000 Uhligh`s Corrosion Hanbook Second edition Revie, W et.al
19:46 Tutkimus vuodelta 2013
2013 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23773023/
Lipopolysaccharide accelerates collagen-induced arthritis in association with rapid and continuous production of inflammatory mediators and anti-type II collagen antibody
Tämän Matkimisen lisäksi Bakteerit voivat KÄRJISTÄÄ tulehduksellisen tilanteen -kuten NIVEL TULEHDUKSEN (arthritis) OIREITA- Koska ne erittävät LIPOPOLYSAKKARIIDI nimisiä (lipopolysaccharides) MYRKKYJÄ
20:04 Näet suurennoksen kuvassa- Lipopolysakkarideja punaisella ympyröitynä kuvassa- KUN Bakteeri pääsee kiertoon kehoomme- ne kykenevät vapauttamaan näitä Lipopolysackkarideja kiertoon – Jotka sitten STIMULOIVAT TULEHDUSTA

20:24 Tulehduksen informaatio kehossa – Noidankehä-
Osa Liposakkariideista tukee kuitenkin sinua- estävät tulehduksen
Tutkimus 2014
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24838025/
Kdo2 -lipid A: structural diversity and impact on immunopharmacology
Tämä tulehdus- ja sen INFORMAATIO- koska LIPOPOLYSAKKHARIDIT voivat liittyä tähän TOLL-LIKE nimiseen IMMUUNI PUOLUSTUKSEN RESEPTORIIN- kuvassa punaisella ympyröity- JA aloittaa TULEHDUKSELLISEN tapahtumasarjan – kuvassa alla ympäröity- Jolla on paljon TUHOISIA NOIDANKEHÄ vaikutuksia
20:40 MUTTA tässä on nyt tärkeä hetki- Puhua Lipopolysakkaridien Tulehduksellisen vaikutuksen Tärkeydestä- Mutta ne eivät ole kaikki samanlaisia-
JOTKUT lipopolysakkaridit stimuloivat tätä Toll-like reseptoria- Ja JOTKUT EIVÄT- Jotkut ESTÄVÄT sen -Sinulla voi siis olla Pro- Tulehduksellisia TAI Anti- tulehduksellisia Lipopolysakkarideja-

21:06 Eläin peräisen Proteiinin ja Saturoidun Rasvan ruokavalio tuottaa Bakteeri Deities Phyllummin-
Se estää tulehduksen

Tutkimukset 2011 ja 2017 sekä 2017 ja 2005
Tutkimukset vuosilta 2011 ja 2017
2011
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21885731/
Linking long-term Dietary patterns with gut microbial Enterotypes .Science 334 (6052) 105-108
2017
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29152585/
Total lipopolysaccharide from the human gut microbiome silences toll-like Reseptor signaling
Tämän Bakteeri ryhmän tuottamat yleiset Lipopolysakkharidit- eli Bakteeri DEITIES PHYLLUM – on se joka ESTÄÄ tulehduksen synnyn Tuhoisan Noidankehän- JA kun olemme TERVEITÄ- Silloin juuri Tämä Bakteeri Deities Phylum- on se joka tuottaa suurimman osan Lipopolysakkariideista-

21:34 Ja pidemmälle- Tutkimukset 2017 ja 2005
2017 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5597508/
Ketogenic diet poses a significant effect on imbalanced gut microbiota in infants with refractory epilepsy
2005
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17183309/
Human gut microbes associated with obesity
JOS olemme terveellisellä Ruokavaliolla
Yleensä KETO Ruokavaliolla- Korkealla SATUROIDUN RASVA -ELÄIN PROTEIININ Ruokavaliolla- silloin NÄMÄ ruokavaliot ovat osoittaneet Lisäävän juuri näitä Deities Phyllum Bakteereja- Jotka ovat juuri noita bakteereita jotka tyypillisesti ESTÄVÄT Tulehdusta (anti-inflamatory lipopolysaccharides)
22:00 Terveellinen ruokavaliosi siis edistää näiden tulehdusta Estävien Lipopolysakkariidien määrää
JA TÄTÄ siis usein tulkitaan TUTKIMUKSISSA väärin

22:12 Syöty KASVIN GLUTEIINI – ja Tyypin 1 DIABETES- ja muuta Autoimmuuni sairaudet
Tutkimus 2012
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22729336/
Remission without insulin therapy on gluten free diet in 6-year old boy with type1 diabetes mellitus
YKSI LINKKI- joka on liitetty Tyypin 1 DIABETEKSEEN- Jos nautit GLUTEIINIA on osoitettu riski Tyypin 1 Diabetekselle- ja Krooniselle Kilpirauhastulehdukselle (Hashimotos thyroiditis)- ja koko Autoimmuunisairauksien clusterille kasvavat merkittävästi

23:52 Myös Aikuisilla diagnosoiduista Tyypin 2 Diabeeteksistä 14 % on AUTOIMMUUNI Peräisiä
Tutkimus 2018
association between maternal gluten intake and type 1 diabetes in offspring
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6021307/
Latent Autoimmune diabetes in adults

Näytä lisää

23:52 Hiukan samantyyppinen pointti- jonka haluan nostaa-
Emme voi olettaa- että vain lapsille kehittyy tyypin 1 Diabetes
Aikuisilla sitä kutsutaan Latent Autoimmune Diabetes of Adulthood- Aikuistyypin Autoimmuuni Diabetes- monimutkainen nimi- mutta se on saman tyyppinen kuin lapsilla- AUTOIMMUUNI peräinen tyypin 1 Diabetes-
24:10 JA itse asiassa- jopa 14 % Diagnosoiduista aikuistyypin tyypin 2 Diebeteksistä – Niissä on Autoimmuuni komponentti-
JA tämä on tärkeää- Koska kun alamme hoitaa Tyypin ” Diabetestä- Ruokavalio Interventioin – JA perin harvoin mittaamme tätä Autoimmuuni taustaa Diabetes 2 Tyypin tapauksissa-
JA vaikka olisi siis Metabolinen Oireyhtymä- silti joka 1/10 Tyypin 2 Diabeteksistä on Autoimmuuni taustainen-

24:51 Mistä AUTOIMMUUNI SAIRAUDET tulevat
Genetiikka-eli heikko hetki- Kasvi myrkyt kuten Lektiini = Autoimmuuni sairaudet

Geenit vanhemmilta- Läpäisevä suoli- Lektiinit ja Bakteerit
Reikäjuusto malli- kolme reikäjuustoa
Miksi meillä kaikilla ei ole Autoimmuuni sairauksia
Tutkimus 2012
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23116102/
application of an aviation model of incident reporting and investigation to the neurosurgical scenario

Näytä lisää

24:51 Katsotaan kysymystä – MIKSI jokaisella ei ole Autoimmuuni sairautta- KOLME reikä juustoa joiden reijät sattuvat juuri kohdilleen-
Koska olemme kaikki käyttäneet Lektiinejä- Tämä reikäjuusto malli kertoo Autoimmuuni onnettomuuden seuraus suhteesta
1.Geenit vanhemmilta-
2.Vuotava Suoli joka saattaa olla Lektiinien laukaisema
3.Kasvi LLEKTIINIT- tai muu BAKTEERI joka on päässyt suolistoosi
Eli onnettomuus tapahtuu- kun heikkoudet osuvat linjaan ja pääsevät läpi puolustuksemme-
Eli jos alkupisteestä saat geenit jotka lisää riskiä- Silloin on tärkeää huolehtia kahdesta seuraavasta reikäjuuston reiästä-

25:56 Mitä Autoimmuuni Sairauksia Vuotava tulehduksellinen suoli aiheuttaa
Tutkimukset 2011 ja 2014
2011 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21300624/
new IBD genetic common pathways with diseases
2014 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25226407/
Ethanol impairs intestinal barrier function in humans through mitogen activated protein kinase signaling: a combined in vivo in vitro approach

Näytä lisää

25:56 SUOLISTON LÄPÄISEVYYS (leaky gut) Vuotava Suoli oireyhtymä- Tämä kartta on Genome Association tutkimuksesta vuodelta 2011– Joka tutki Tulehduksellisen suolen sairautta-(IBD)
Ja tutkimus havaitsi- Jos sinulla on TULEHTUNEEN SUOLEN SAIRAUS – tai GEENIT ovat nostaneet sen riskiä- SILLOIN Riski kasvaa näille 23 eri Sairaudelle- joista suurin osa on AUTOIMMUUNI sairauksia kuten -MS- Nivel Reuma- Atooppinen ihottuma- Spitaali- Valkopälvi- Tyypin 1 Diabetes- Lupus hajasijoitteinen eli SLE- Selkäranka reuma- Bechetin tauti silmiin- Pälvi Kalju- Astma- Tyypin 2 Diabetes- Keliakia
26:25 Tämä edellinen kaavio kertoo sen- Miksi tulehtuneen suolen sairaus – on luonnostaan liitoksissa Lisääntyneeseen Suolen seinämän heikentymisen (intestial permeability) tilanteeseen- JOKA on myös ongelman ydin Autoimmuuni sairauksissa-

26:34 SUOLEN LÄPÄISYVYYS-permeability:
Mitä voisimme tehdä- ja estää ja Mikä vahingoittaa
Tutkimus 2014

Näytä lisää

26:34 Katsotaan mitä voisimme tehdä- eli mitä tekemällä parannetaan- ja mitä tekemällä heikennetään suolen läpäisyvyyden tilannetta
Tutkimus 2014- ALKOHOLI – se on iso tekijä aiheuttamaan suolen vuotoisuutta-
Tutkimus 2014 – entäpä Tulehdstusta estävät LÄÄKKEET- tutkimuksessa diclofenac lääke- joka on tyypillinen osa Voltaren lääkkeessä- JA on jo pitkää tiedetty- että tulehdus esto lääkkeet lisäävät suolen vuotoisuutta-
Nämä ovat siis LÄÄKKEET jotka lisäävät onnettomuuden mahdollisuutta- JA näitä Lääkärit usein määräävät ihmisille Nivel Kivuille- joka on Reuman yksi tyyppi (atrhritis or seronegative spondyloarthropathies or rheumattoid arthritis) Joiden JUURI SYYNÄ on juuri Suolen läpäisevyys

27:34 PROSESSOITU RUOKA- Täynnä Emulsio aineita SUOLEN SEINÄMÄN LIMA kalvon (mucus) OHENTUU ja PETTÄÄ Tutkimus 2015
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25731162/

Näytä lisää

27:34 PROSESSOITU RUOKA-
Ne ovat täynnä lukuisia aineita – jotka ovat aina HOMOGENOITU- Tämä siksi- että sisältävä Emulsoivia aineitta (emulsifiers)
Tämä Tutkimus 2015- tehtiin hiirillä- ja siinä vertailtiin muutamaa Emulsioivaa ainetta- 1% hiirten ruokavaliossa- Ajatelkaapa kuinka paljon Henkilö LÄNSIMAISEN RUOKAPYRAMIDI ja Ruoka ohjeen prosessoidun ruuan kuluttaja saa näitä emulsio aineita- Siihen verraten hiirten saama 1% kuulostaa vaatimattomalta
Tutkimuksen toisessa ja kolmannessa sarakkeessa- b ja c- niissä nähdään SUOLEN SEINÄMÄN LIMA kalvon (mucus) OHENTUNEEN- vihreällä kuvattu- Ja se sallii lisääntyvän bakteeri tunkeutumisen kehoon- Punaiset pisteet- ne ovat tutkimuksessa BAKTEEREJA- ja ne pääsevät nyt aivan suolen seinämän viereen- kun lima on ohentunut

28:30 Mitä seuraa TÄLLASESTA SUOLISTOMME LIMAKALVON HEIKKENMISESTÄ
Sama Tutkimus vuodelta 2015
Dietary Emulsifiers impact the mouse cut microbiota promoting colitis and metabolic syndrome
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25731162/

Näytä lisää

28:30 Mikä on seuraus tällaisesta limakalvon heikentymisestä- SAMA tutkimus osoittaa- että ALTISTUMINEN näille EMULSIO AINEILLE:
Se lisää Ylimääräistä RUOKA HALUA (increase volitional food intake)- Hiiret vain söivät enemmän- Graafin toinen ja kolmas sarake kuvaa tätä-
JA tämä johti PAASTO INSULIINI tason nousuun-
JA tietysti- Hiiret LIHOIVAT
Tutkijat tässä tutkimuksessa- sanoivat – Emulsioaineet AIHEUTTAVAT Metabolisen Oire Yhtymän
JOTEN vieläkö joku uskoo kalori sisään- kalori Ulos hypoteesia-
29:16 JOPA KETO RUOKAVALIOLLA- saattaa vahingossa törmätä emulsio aineisiin- Tässä on kuva KERMAN sisältämistä aineista- JA se sisältää näitä Emulsio aineita- JA niitä löytyy myös KOOKOS KERMASTA- Joten tarkista nuo listat-
Tutkimus 2015 kuvaaja
Chow n=6 -Sucrose n=3 ja Sucrose + PEG
Eli Polysorbate 80 – ja se listataan yleensä nimellä E3 433-
Eli tarkista jos syöt prosessoitua ruokaa-
Polyethylene Glucoli on toinen aine– JOKA voi todella ohentaa Suolistomme LIMA kerrosta ”mucusta”- Sitä käytetään usein VAAHTOUTUMISEN ESTO- lisä-aineena- JA myös usein UMMETUS LÄÄKKEISSÄ ja RAVINTOLISISSÄ- kuten Movicol- tehty polyetyleeni Glucolista (polyethylene glucol)
30:00 Tämän edellisen 2015 tutkimuksen Graafista- JOSTA näet mitä tapahtuu
Punainen NUOLI- kun lisätään Polyetyleeni Glucolia + Sokeria-Mixtuuraa
NYT Mucus- Limakerros OHENEE hiirillä RAJUSTI !

30:07 TITAANI OXIDI -Myrkky makeisissa ja purukumeissa
Tutkimukset 199620172018 2014
1996 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8961584/
A pilot study on the percutaneous absorption of microfine titanium dioxide from sunscreens
2017 https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjG06Pk7qCCAxVIFRAIHQSaDc4QFnoECB0QAQ&url=https%3A%2F%2Fphys.org%2Fnews%2F2017-10-titanium-dioxide-food-nanomaterials-affect.pdf&usg=AOvVaw2b9Ljomr8zgztdJx6yn5KE&opi=89978449 tämä on pdf dokumentti
Food and Industrial Crade Titanium Oxide impacts Cut Microbiota
2018
https://particleandfibretoxicology.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12989-018-0251-7
detection of titanium particles in human liver and spleen and in vivo and vitro cut epithelia. Particle and Fibre Toxicology

Näytä lisää

30:07 TITAANI OXIDI NANO -Partikkelit- Puhumme näistä partikkeleista AURINKO RASVOINA- mutta elä huolehdi- se näytä penetroituvan ihon läpi kehoon-
MUTTA JOS SYÖT SITÄ – HOX sitä löytyy myös RUUAN LISÄAINEENA- ja saatat siis syödä sitä tietämättäsi- MAKEISISSA ja PURUKUMEISSA
Ja tutkimukset ovat osoittaneet eläimillä – että normaaliannos 10 päivää- JA näkyy havaittava muutos TÄMÄN kertymisestä Elimiin-
30:510 Tässä on Titanium Dioxidia – SOKERITON PURUKUMI esimerkki- Gluteiiniton-
Tutkimukset 1996- 2017- 2018- 2014
31:00 Titaani Dioxidi on niin tehokasta- että lääketehtaat käyttävät sitä SUOLEN SEINÄMÄN LÄPÄISYYN- ja siten lääke pääsisi kehoon !! ja näin complexi lääketieteellinen molekyyli pääsee kehoon- NANO partikkelit siis pääsevät hyvin läpi suolen seinämästä-

31:20 TUHOLASIMYRKYT
Tutkimus vuodelta 2014
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4096588/

Näytä lisää

31:20 TUHOLAISMYRKYT- Ne on liitetty Useisiin AUTOIMMUUNI sairauksiin- Disorder ”tarkkaavaisuus”- Neurologisiin ”hermostollisiin” vaurioihin- Developmental disorders ”Kehitys häiriöihin”
Tutkimus 2014 Tuholaismyrkyistä – Tutkimuksen kuva- Vihreä kuusikulmiot- ovat Solun Seinämän Molekyyli LIITOKSIA- jota pitävät Epiteeli solukkoa kiinni toisissaan-
Ja tutkimuksessa IMMUNO FLUORESENSSILLA valaistaan tätä solukkoa
31:51 Tämä on tutkimuksen kuva joka ei ole altistunut vielä
JA toinen kuva jossa hiiri on altistunut tuholaismyrkylle- NYT nämä tight junctiot- Molekyyli liitos sidokset ovat hävinneet-
CHLORPYRIFOS- esimerkkinä Tuholaismyrkystä

32:02 Lähes jokaisessa ruoka aineessa on partikkeleita Tuholaismyrkyistä – Altistus- suolen seinä rikki- bakteerit pääsevät kehoon- Sama tutkimus vuodelta 2014
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4096588/

Näytä lisää

32:02 Tähän Solun seinämän Molekyyli liitos tuhoon- liittyen- Lisääntynyt BAKTEERIEN TUNKEUTUMINEN kehoon-
SAMA Tutkimus 2014 -Graafi kertoo – Rotat altistuksen jälkeen- joilla oli ERILAISIA BAKTEEREJA- verenkierrossaan- HARMAA palkki kuvaa altistuneita – ja VALKEA palkki – altistumattomia rottia-
Tutkimuksessa seurattiin Erilaisia bakteereja verenkiertoonsa saaneita rottia-
ONGELMA on tämä- LÄHES JOKAISESSA RUOKA-aineessa- on partikkeleja näistä Tuholaismyrkyistä!!

32:31 SAASTEET- PM10 Partikkeli suolen läpäisyvyys (permeability) lisääntyy-JA vapaiden Radikaalien määrä
Sama Tutkimus 2014
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4096588/
Increased Gut Permeability and Bacterial Translocation after Chronic Chlorpyrifos Exposure in Rats

Näytä lisää

32:31 SAASTEET- esimerkiksi PM10-partikkeli-
Tutkimus 2013– Olemme kuulleet -kun ihmiset muuttavat vuoristoon- Heidän Tulehtuneen Suolen Sairaus on parantunut tai tilanne helpottunut- JA siksi SAASTEET
Erityisesti partikkeli nimetään PM 10- Ja tämän on osoitettu lisäävän Solun Seinämän läpäisyvyyttä

33:00 Tässä tutkimuksen kuvaaja Hiiriltä- Hiiret altistettu
PM 10:lle- Kuten näet- MERKITTÄSTI lisääntyi Suolen seinämän Läpäisyvyys- (intestial permeability) erityisesti LYNKKU SUOLESSA (colon) eli Peräsuolen osa-joka alkaa Umpisuolesta ja päättyy peräsuoleen – JA Tuho tapahtuu helpommin tuossa suoliston osassa- koska ruoka viipyy siinä pisimpään- gastrointestial radalla-ruokatorvesta perräsuoleen-
33:21 Saasteet voivat myös lisätä VAPAIDEN RADIKAALIEN Haittoja- Jolloin ollaan taas ison Sairaus kuorman alla- HAPETTUNUT STRESSI – (oxidative stress)- ja Vapaiden Radikaalien tuotanto alkaa

33:33 Muovien kemikaalit- Muovi pulloissa uusi aine BPS- Pysykää pois muoveista – Tutkimukset 2010 ja 2018
pysykää erossa Muoveista
Tutkimus 2010
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20018722/
impact of oral bisphenol A at reference doses on intestinal barrier function and sex differences after perinatal exposure in rats
Tutkimus 2018
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29874946/
Bisphenol-A alters microbiota metabolites derived from aromatic amino acids and worsens disease activity during colitis. Experimental Biology and Medicine 243(10). 864-875

Näytä lisää

33:33 MUOVIEN KEMIKAALIT-
Olemme kaikki kuullet BPA myrkystä- JA tiedämme että SE VAHINGOITTAA Suolen Seinämää- Mutta sitä on nykyään poistettu Ruoka pakkauksista- MUTTA Se on KORVATTU- BPS aineella- Jolla on periaatteessa Sama Vaikutus- Näin Uskomme- vaikka sitä ei vielä ole tutkittu-
Tutkimukset 2010 ja 2018
34:00 Mutta Nykyään 80 % Amerikkalaisista:
Heillä on havaittavia määriä BPS ainetta VIRTSA näytteiden perusteella
Joten pysykää erossa Muoveista


34:09 MITÄ HYVÄÄ VOIMME TEHDÄ-
RASVA-Tutkimus 2015
RASVAT- niiden käyttö- ON TUTKIMUKSIN osoitettu MERKITTÄVÄSTI Lisäävän Suolen seinämän (mucus) LIMA kerroksen toimintaa ja vahvuutta-
Vaikutus oli siis MERKITTÄVÄÄ
Kun mittasimme- 200 nanometriä kokoluokassa- pinta alaa- NOIDEN Solun Seinämän molekyylien rajaa (tight junction)
KUN Syöty Rasva ohitti nuo- niin välittömästi se VÄHENSI Suolen läpäisyvyyttä- 10 kertaisesti- jopa100 kertaisesti

34:54 GLUTAMIINI- aminohappo- se on kehomme suuri lukuisin AMONOHAPPO- ja se on merkittävin energian tuoja – Solun seinämän Soluille- ja vastuussa suolistomme seinämien energiantuotannon rakenteesta-
35:12 Kun annamme Hiirille Indomethasiiniä ”indomethacin”- Paljon Soluja kuolee- JA kun annamme Indomethasiiniä + GLUTAMIINIA- Vahinkoa ei tapahtunut- Tutkimukset 2017 ja 2014
2017 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5454963/
the roles of Glutamine in the intestine and its implication in intestinal disease
2004
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15128285/
Oral glutamine attenuates indomethacin-induced small intestinal damage: Clinical Science
Pari Ihmiskoettakin on tehty vastaavasti. MUTTA ei ole vielä dramaattisia tuloksia- Mutta odottelen optimistisesti parempia tuloksia

35:34 LEHMÄN TERNIMAITO- eli BOVINE COLOSTRUM-Tutkimukset 1999 ja 2001– TUKEE SUOLEN SEINÄMÄN rakennetta
Tutkimus 1999
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10205201/
Bovine colostrum is a health food supplement which prevents NSAID induced gut damage
tutkimus 2001
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11352778/
Co-administration of the health food supplement, bovine colostrum, reduces the acute non-steroidal anti-inflammatory drug-induced increase in intestinal permeability

Näytä lisää

35:34 LEHMÄN TERNIMAITO- eli BOVINE COLOSTRUM-Tutkimukset 1999 ja 2001
Lehmältä saadaan muutama päivä poikimisen jälkeen- Ternimaitoa-
Tämä On Randomoitu Kontrolloitu koe 7 vapaehtoista miestä- Jotka ottivat 50 mg indomethaciinia- ternimaitoa päivässä- 5 Päivän ajan-
Ennen lehmänmaito kuuria- Clostrum maitoa- eli maitoa ennen synnytystä havaittiin- Suolen läpäisyvyys ei muuttunut -MUTTA Ternimaitokuurin KORVIKKEEN jälkeen – he siis ottivat MAITO HERA PROTEIINIA- Suolen läpäisevyys PARANI- Tutkimukset 1999 ja 2001
36:20 JA uskotaan siis- että on olemassa kasvu tekijöitä (growth factors) lehmän maidon erityksessä- Kasvu tekijä Beta (growth factor beta)- joka siis tukee Suolen Seinämän rakennetta-

36:31 Kuvauksen LEKTIINIT- ne voivat Liittyä SOKEREIHIN- muista että sokerit ovat Hiilihydraatti molekyylejä-
Jos olet VEGETARISTI- Vaikka olisit Matala Hiilari (low Carb) Ruokavaliolla- Saatat RUOKAVALIOLLASI saada enemmän VAHINKOA KEHOLLESI kuin Perinteisen ruokavalion syöjä- joka myöskin siis sairastuu omalla ruokavaliollaan

SE tarttuisi enää solun seinämään- ja aiheuttaisi vahinkoa kehollemme
36:56 Tutkimus 2010
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20686845/
Dis Sci:2010 oct; 55 (10):2778-85: Sucrose co-administration reduces the toxic effect of lectin on gut permeability and intestial bacterial colonization. B. Ramadess B. et al
eli tässä hiiri tutkimuksesta näemme – Että jos annamme Lektiiniä yksinään- Suolen läpäisyvys kasvaa merkittävästi- MUTTA kun annetaan Sokeria ja Lektiiniä yhdessä- VAHINKO väheni- Musta versus monivärinen palkki Tutkimus Graafissa-
On myös teoria- että annetaan Glucosamiini (glucosamine) suplementtia – Sen vaikutus on sama kuin Sokerin – Lektiinin kaverina-
37:25 Jos olet VEGETARISTI- Vaikka olisit Matala Hiilari (low Carb) Ruokavaliolla- Saatat RUOKAVALIOLLASI saada enemmän VAHINKOA KEHOLLESI kuin Perinteisen ruokavalion syöjä- joka myöskin siis sairastuu omalla ruokavaliollaan

37:42 MUNAN KELTUAISEN LESITIINI – VAHVISTAA suolen seinämän lima kerrosta
Tutkimukset 2010 ja 2013
2010
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20048683/
Delayed release phosphatidylcholine in chronic-active ulcerative colitis: a randomized, double-blinded, dose finding study
2013
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24246994/
Lecitin as a therapeutic agent in ulcerative Colitis digestive disease

Näytä lisää

37:42 MUNAN KELTUAIS LESITIINI (lechitine)- Tätä luonollista Emulsivaatio rasvaa- käytetään usein Ruoka aineissa
MUTTA SE ON HYVÄ kaveri -se sisältää phosphatidylcholinea
Muista että Solun Seinämämme sisältää phospholipidejä- ELI phosphatidylcholine” Rasvoja”- yli 70% mucus- eli LIMA kerroksessa- JA Syötynä tämä LESITIINI-Liittyy mucus Limakerrokseen- JA VAHVISTAA SITÄ

38:16 Tutkimukset 2010 ja 2013
Randomoidut ja kontrolloidut Tutkimukset -osoittivat tuloksina 50 % parannuksen Suolen läpäisyn Tulehtuneen Suolen Oireissa- Yli 90 Prosentilla tutkituista potilaissa-Joilla oli TULEHTUNEEN SUOLEN SAIRAUS- JA populaatio oli tässä Itsepintaisesti sairastuneita- ei apua lääkkeillä tai Sterodeilla-
JA jopa 80 % oli joutunut lopettamaan Steroidi hoidot – sivu vaikutuksien vuoksi-

38:41 PROBIOOTIT -Voidaan vahvistaa solun seinämää- Tutkimus 2014 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4253991/
Intestinal permeability: a new target for disease prevention and therapy
Tutkimus 2015 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25881090/
Positive regulatory effects of perioperative probiotic treatment on post operative liver complications after colorectal liver metastases surgery
Tutkimus 2014 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24483336/
Lactobacillus GG restoration of the gliadin induced epithelial barrier disruption: the role of cellular polyamines

Näytä lisää

38:41 PROBIOOTIT- Olemme kaikki nyt nähneet – merkittävät yhteyden BAKTEERI Populaatioissa- Suolen Läpäisyyn vaikuttavina Kysymys kuuluukin- Voimmeko muuttaa Tutkimukset 2014-2014 ja 2015-
BAKTEERI Populaatioita PROBIOOTEILLA- Ja useat Tutkimukset osittavat että KYLLÄ voidaan vahvistaa solunseinämän vahvuutta Probiooteilla-
Kuten lactobacillus plantarum- Maitohappo Bakteeri- joka on usein lääkinnällisessä tarjonnassa tarjottava probiootti
JA maa (earth) BSL-3 suplementti jota käytetään paljon Tulehtuneen Suolen Sairaudenhoidossa

39:16 YKSI asia – BAKTEERI KANNAN HOITO- eli tarjotut bakteerit- JOS syödyt Ravinteet eivät hyödytä Toivottua bakteerikantaa- Sen korvaa toinen Bakteeri – JA taas tarvitaan uutta Bakteeri lisäystä- hoidoksi

39:36 Maito tuotteet- Matala asteinen tulehdus kehoon
Tutkimukset 2016-2017-2017 ja 2010
2016 https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12937-016-0147-z
Effects of milk containing only A2 beta casein versus milk containing both A1 and A2 beta casein proteins on gastrointestinal physiology, symptoms of discomfort, and cognitive behavior of people with self-reported intolerance to traditional cows’ milk
2018
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6266002/
Possible prevention of diabetes with gluten free diet
2001 Type 1 Diabetes: new perspectives on disease pathogenesis and treatment
2017 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5452212/
The Impact of Diet Wheat Source on the Onset of Type 1 Diabetes Mellitus—Lessons Learned from the Non-Obese Diabetic (NOD) Mouse Model
JOS sinulla on Geneettinen riski ALLERGIOILLE- tai AUTOIMMUUNI Sairauksille- SILLOIN MAITO tuotteiden Välttäminen- elämäsi ensimmäisellä puoliskolla on vahvasti suositeltavaa- JA mahdollisesti myös myöhemmässä ikävaiheessasi
MAITO TUOTTEET: On debattia: Tulisiko meidän käyttää MAITO- TUOTTEITA (dairy foods) A1 ja A2 proteiinit- A1 proteiinia löytyy joistakin maidoista- ja voi johtaa Peptidi- BCM7- muodostumiseen JA TÄLLÄ on OPIAATTINEN VAIKUTUS- ja tuo peptidi voi liittyä AIVOJEN reseptoreihin – JA – Mahdollisesti johtaa Kognitiiviseen toimintahäiriöön (cognitive dysfunction)- Ja aiheuttaa mahdollisesti myös Suoliston Tulehtumista- Ja muita sairauksia
JOTKUT Tutkimukset vertaavat A1 ja A2 proteiini MAITOJA- Ja löydöksenä A1 proteiinin Vähentäminen – johti Kehon Tulehdustilan vähentymiseen- Ja Kognitiivisen suorituskyvyn parantumiseen- Ja useaan muuhun –
Tutkimukset 2016-2017-2017 ja 2010
40:27 MUTTA KOTIIN vietävä tieto tästä on- MOLEMMAT A1 ja A2 MAIDOT- Johtivat MATALA asteiseen TULEHDUS vasteeseen kehossa- eli – ASTMA tyyppinen Tulehdus vaste
Korvan taakse otettava tieto on- JOS sinulla on Geneettinen riski ALLERGIOILLE- tai AUTOIMMUUNI Sairauksille- SILLOIN MAITO tuotteiden Välttäminen- elämäsi ensimmäisellä puoliskolla on vahvasti suositeltavaa-
JA mahdollisesti myös myöhemmässä ikävaiheessasi

41:05 KOONTIA:

KYSYMYS KUULUU: Jos kaikella tällä teorialla pystymme välttämään autoimmuuni sairaudet- Auttaako KASVI peräisen ravinnon välttäminen jo syntyneessä Autoimmuuni Sairaudessa?
Vastaus on KYLLÄ
Tutkimus 2017
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5647120/
Efficacy of the Autoimmune Protocol Diet for Inflammatory Bowel Disease
Tämä tutkimus tarkasteli 15 Tulehtuneen suolen oireyhtymän potilasta (cohorttia- eli yhteisellä oireyhtymällä) – Ja muistakaamme TULEHTUNEEN SUOLEN Oireyhtymän (IBS) olevan keskiössä tätä kaikkien AUTOIMMUUNI sairauksissa . JA keskimäärin tämä sairaus kesti tutkimukseen osallistuneilla oli 19 vuotta
JA 7 näistä tutkituista luotti kalliiseen ”Biologiseen terapiaan” monoclonal antibody- valmisteilla pyrkivät auttamaan sairauttaan- Eli heidät asetettiin Ruokavaliolle jota kutsumme ”AUTOIMMUUNI Protokollaksi”
Eli he välttivät GLUTEINI tuotteita – (valkoista sokeria- jyviä – papu / hernekasveja- Koiso KASVEJA (nightshade)koska niissä on paljon Lektiinejä-jota useat ihmiset eivät ymmärrä- Koiso kasveja ovat esimerkiksi Peruna- Paprikat (kello paprikat)- Munakoiso- Tomaatti- Chili – Koiso kasveja ovat Kasvit joissa on joissa on erittäin paljon LEKTIINEJÄ-Ja niitä vältetään Autoimmuuni terapiassa- Poistettiin myös -Maito -Kahvi- Munat- Pähkinät- Alkoholi- Siemenet- Ei lainkaan ruokia joissa on lisäaineita- Ja näille potilaille annettiin myös muuta elämäntapa ohjetta- Unta ja hieman Liikuntaa optimoivaa-
42:30 Mitä saatiin sitten Tutkimuksen Tuloksiksi?
11 / 15 potilaasta koki kliinistä parantumista jo 6 viikossa- ja se kesti koko tutkimuksen ajan-Muistaka että keskimääräinen IBS keto oli tutkittavilla jo 19 vuotta-
Koska potilasmäärä oli näin pieni- Laboratorio tuloksista Tulosista ei saada Tilastollista merkittävyyttä
MUTTA Ruokavalio näytti merkittävää paranemisen trendiä potilaille- kuten esimerkiksi fecal calprotectin – eli ULOSTENÄYTTEEN Calproteiini- TÄMÄ on Tulehtuneen Suolen oireyhtymän (IBS) avain Markkeri– Ja tuota proteiinia ”raapiutuu suolen seinämistä -ja erittyy siis ulosteeseen
Tämä on LUOTETTAVA Testi- jota minäkin käytän klinikallani Tulehduksellisen suolen hoidon sairauksissa hoitona
43:12 Tutkimuksen Tulosten paras löydös siis oli tämän ulostenäytteen Calproteiini- Jonka taso laski tasosta 471 arvoon 112 – Tämä ei siis ole Tilastollisesti merkittävää- pienen potilaskoon vuoksi!
MUTTA: jos Klinikallani saan vastaavia tuloksia- Ne ovat KLIINISESTI MERKITTÄVIÄ – Ja tämän tutkimuksen tulokset PEILAAVAT hyvin siihen mitä minä näen potilaissani Klinikallamme
Kiitos siis kaikille kuulijoille