7.5.2 Syöpä- mistä se meihin tulee- Dr Thomas Seyfried 5 minute Body haastateltavana

SYÖPÄ on MITOKONDRION häiriöstä johtuva METABOLINEN sairaus- Se ei ole Geneettinen sairaus- Näitä pahimpia ruokia välttämällä emme ruoki Syöpä Soluja ja estämme niiden synnyn . Otsikkona esityksellä on ”80 % saa syövän SYÖMÄLLÄ
24.9.2023 ”5 minute Body” Renan haastattelussa Dr. Thomas Seyfried

Thomas N. Seyfried on Biologian Professori Boston Collegessa – ja hän sai Tohtorin tutkintonsa Illinoisin Yliopistosta- jo vuonna 1976
Hän teki Kandi tutkintonsa New Englandin Yliopistossa- Josta hän sai hiljattain erittäin arvostetun Alumni Saavutus palkinnon (alumni achievement award)
Hänellä on myös Maisterin tutkinto Genetiikassa Illinois Valtion Yliopistosta
Hän on opettanut YALEN yliopistossa Boston Collegessa – ja hänellä on yli 150 Tutkimus ja Kirja julkaisua KOSKIEN SYÖPÄÄ

00:00 Intro

00:00 Syöpä on METABOLINEN sairaus- Eikä Geneettinen sairaus- ja liittyy MITOKONDRIOIDEN toiminta häiriöön-
00:59 Metabolinen TERVEYS- jossa PAASTO ON MUKANA auttaa hoitamaan Syövän
02:58 TAISTELU SYÖPÄÄ VASTAAN- Tietyt Ruuat tuottavat Syöpiä-
05:36 SIVUVAIKUTUKSENSA
07:08 SYÖVÄN JUURI SYY
15:05 Sokeri ei ole Karsinogeeni
16:53 TODISTE: Syöpä ei ole Geneettinen sairaus
24:40 ONKO SYÖPÄ ESTETTÄVISSÄ
36:18 Testaa Verensokeri / Ketooni tasosi (indeksi) JOTTA ymmärrät Metabolinen fysiologiasi
48:01 METABOLINEN TERVEYS – Metabolinen terapia Syöpää vastaan
1:00:03 MITEN GLUTAMIINI RUOKKII SYÖPÄÄ
Miten siis Glutamiinin Fermentaatio pahentaa syöpää -koska Glutamiini on aminohappo ?
Tärkeä kysymys Glutamiinin Fermentaatio – Nyt mennään syvempään kemiaan- Se mitä Anna Warburg ei tiennyt – se on Glutamiinin Fermentaatio- JA kentällä uskotaan että Glutamiini on vanhentunut respired – Mikä tarkoittaisi että Mitokondrio Syöpä solut olisivat terveitä
TÄMÄ ON VÄÄRIN- Tällöin solut eivät ole enää terveitä
MITOKONDRIOISSA on Glutamine Glutamanolysis-polku – Missä tämä aminohappo Glutamiini voi Fermentoitua- ja Saada näin ENERGIAA ILMAN HAPPEA- eli ilman liittymistä hapettumis- fosforisaatioon (oxidative phosphorylation)- Eli kyse on toinen Fermentio (second fermentation)- joka ei liity tähän hapettumis- fosforisaatioon- Eli kyse on toinen Fermentatio Polku – JOTA Otto Warburg ja Suurin osa Syövän tutkimus kenttää eivät tiedä-
MUTTA hyvä ystäväni ja kolleegani Christos Chinopulos Semel Weis Yliopistosta Budabestista Unkarista- HÄN ON MAAILMAN Johtava osaaja tämän Fermentaatio polun tutkijana
1:05:00 Ja me Christoksen kanssa olemme osoittaneet selväksi tämän Glutamiini Fermentaation-polun olemassa olon SYÖPÄ Solun MITOKONDRIOSSA- Juuri tämä on hämmentänyt tutkimus kenttää- Koska ”Mitokondriohan silti tekee ATP energiaa- ja käyttää siis yhä happea- Tämän vuoksihan Warburgin tulisi olla Väärässä?”
MITOKONDRIA SUOPÄSOLUSSA käyttää yhä HAPPEA-MUTTA ei tuota Energiaa ATP:ta HAPEN AVULLA- vaan GLUTAMIININ FERMENTAATION kautta- Eli se tuottaa ATP energiaa Glutamiinin Fermentaatiolla- Se tuottaa hiiltä jotta solut voivat kasvaa ja hieman myös Energiaa Cytoplasmaan- JA sitten tulee tämä Glutamiinin Fermentaatio Mitokondriossa- siitä syntyy Nitrogeeni (nitrogen) eli DNA ja RNA saadaan syntetisoitua SYÖPÄ solussa – ja taas hiukan lisä energiaa
1:05:50 Eli tulee tuntea Syöpä solujen BIOKEMIAA- jotta tietää miten Syöpä solut elävät- JOS tähtäämme yksin GLUTAMIININ FERMENTAATION– Silloin Syöpä selviää yhä VERENSOKERIN (Glocoosin) avulla- JA päinvastoin – ELI on tähdättävä niihin MOLEMPIIN – ELI Syöpä solut eivät voi elää RASVA HAPOILLA tai KETOONEILLA- Koska Syöpä Solun MITOKONDRIA on vahingoittunutNiinpä nämä RASVA HAPOT ja KETOONIT- joita sinulla KETO Ruokavaliolla eli Matalan GKi-indeksin ruokavaliolla- Näitä käyttää siis AIVOMME- ja kaikki muuta Solumme ja Neuronit
ELi Ketoonit ja Rasva Hapot auttavat Terveitä Solujamme selviämään ilman Glucoosia- (syömällä syötyä verensokeria)- Eli Polttoainetta jota Syöpä ei voi käyttää- Sypä solut ovat lukossa tähän Glucoosi ravintoon ja Glutamiinin Fermentaatio- mekanismiin
1:06:38 Niinpä SYÖPÄ Ongelma samalla ratkaistaan estämällä samalla Glucoosi ravinto ja Glutamaatin Fermentaatio JA samalla muut kehomme terveet solut saavat Ketoneista ja Rasva Hapoista hyvän ja tehokkaan energian ja ravinnon – SIKSI juuri tämä on RATKAISU SYÖPÄÄ Vastaan- Kentän on vain opittava ja sisäistettävä tämä- TÄMÄ On Metabolinen Terapia Syövän hallintaan – Emme tiedä parantaako se absoluuttisesti syövän kokonaan pois-MUTTA sillä saadaan Syöpä hallintaan– ME sanomme että tämä on ehdottomasti Tehokkain tapa hallita Syöpää-
Ss mitä varmasti tiedämme Julkaisusta Tutkimuksesta – että tämä Metabolinen terapia paransi Koiralta Ison Syöpä kasvaimen ja koira kuoli vasta vanhalla iällä sydän sairauteen – eikä syöpä tappanut ennen aikaansa- Tuo tutkimus on kaikille vapaa nähtävä (open access)- Ja tämä on saanut paljon Julkisuutta ELÄIN MAAILMASSA- Koska tämä METABOLINEN TERAPIA siis toimii myös Koirille-
1:07:56 Tämä on siis Uskomatonta- eli Kaikilla- Koirilla Rotilla ja hiirillä ja Ihmisillä Tämä Glutamaatin Fermentaatio Mitokondrioissa ruokkii syöpää- riippumatta missä elimessä syöpä on – Ja kun poistamme Syöpä solun Ravinnon- ja Ruokimme muuta kehoamme KETONEILLA- Syöpäsolut kuolevat- Tähän voidaan vielä lisätä näitä uusia lääkkeitä ja nekin tehoavat nyt paremmin ja tehokkaammin – Eikä syövän enää tarvitse olla kuoleman tuomio – Vaan olet Itse vastuussa ja ohjaimissa omaan terveyteesi ja olemassa oloosi
Tämä on siis Työkalu myös lääkäreille- Tulevaisuuden lääkeMetabolinen Terapia– Syöpä lääkitys Syövän hoitoon – ei voi kulua enää pitkään kun tämä opitaan kansallisesti koko Syöpä kentällä
1:08:35 5 min body Rena: Tämä on samanlainen asia kuten KETO- tai jopa Carnivore eli ELÄINPERÄINEN RAVINTO – Myös niiden ymmärtäminen on vaatinut aikaa- TAI ymmärrys että Ihminen ei tuota HUONOA KOLESTEROLIA- vaan itse sotkemme sitä LDL kolesteroli ei siis ole syynä sydänsairauksiin Vaan sotkemamme LDL joka jää kiertolaiseksi- (tätä ei tutkita Suomessa vaan yhdessä tuloksessa näkyy hyvä ja sotkemamme pieni ja painava LDL- Vaatisi sentrifugin jossa geeliin painautuu eri syvyyksiin nämä partikkelit-Näin löydetään pieni ja painava LDL tehdään maailmalla ja maksaa noin 100 euroa)
1:08:50 Mutta voisitko Thomas avata mitä tarkoitat METABOLISELLA TERAPIALLA? Glucoosilla ja Glutamiinillla- Joihin MOLEMPIIN YHTÄAIKAISESTI tähtäämällä taistelemme syöpä solut nälkiintymään- Ja voidaan käyttää samalla hiukan myös Lääkettä Glutamiinin estoon – JA TOINEN lääke on KETO Ruokavalio ja CARNIVORE eli Eläinperäinen Ruokavalio – Eli kun puhutaan Ravinnosta- koska ihmiset ymmärtävät Ruuan helpommin-
Eli Lopuksi Summaten MITKÄ ON PAHINTA RUOKAA -joka RUOKKII SYÖPÄSOLUJA- Jotta osaisimme välttää niitä
1:09:32 Thomas: Yksi on PROSESSOITU RUOKA- Thomas kertoo ostaneensa ”Twinkies” Prosessoituja keksejä paketin -noin 10 vuotta sitten – Kun uskoin että se vedetään pois markkinoilta – Minulla on tuo paketti vielä hyllylläni- ELI se säilyy syötävänä jopa 10 Vuotta – Pitkä hyllykestävyys- Eli se on täynnä KEMIKAALEJA- eli Korkealle Prosessoitu ruokaa- Jos katsot sisällysluetteloa- Osa ihmisistä ei osaa edes ääntää kaikkia kemikaaleja joita laitetaan noihin Korkealle jalostettuihin HIILIHYDAATTI ruokiin- JOISSA on paljon FRUKTOOSIA- Ja jotkut yritykset Väittävät -sisällöksi ”ennemmin Glucoosia kuin Fruktoosia”:) vaikka sisältö on MAISSI SIIRAPPIA (corn syrup) – eli FRUKTOOSIA:)
1:10:29 5 min body: sanovat näin varman koska se kuulostaa paremmalta- Eli yleisesti jo tiedetään että FRUKTOOSI on pahaksi meille- Eli kyse on markkinointi tempusta?
1:10:34 Thomas: Eli miltei kaikki ruoka joka on Hyllykestävää ja on PAKATTU- joka tarkoittaa 90% kauppojen ruuasta ja ruuasta jota myös syömme- HYVÄ ruoka ei säily 10 vuotta hyllyssä syötävänä 🙂
Ongelma on että monilla ihmisillä ei ole saatavuutta terveelliseen ruokaan- Jotkut elävät hyvän ravinnon erämaassa- JA syövät vain Prosessoitua Korkealle ruokaa-Eli meillä on kauppojen hyllyillä miltei ainoastaan (90%) Prosessoitua HIILIHYDRAATTI ruokaa- Eikä moni ymmärrä tuota ruokaa pahaksi terveydellemme- Tämä rakentaa EPIDEMIAKSI Metaboliset sairaudet – kuten Lihavuuden ja Syövät- ELI nyky yhteisön ravinto koostuu pääosin Korkealle prosessoidusta HIILIHYDRAATTI ruuasta- ÄLÄ siis syö sitä paljoa!
1:11:40 Thomas: JA LIHA ja ELIMET- Orgaaninen ruoka- Laiduntavat märehtijät- (free range meat)- Sitä väitetään pahaksi- ja väitetään KASVIS Soijan (soy Viet- vietnamice sticky rice)) olevan terveellistä- Ja Orgaaninen laiduntavan lihakarjan liha on myös Tuplasti kalliimpaa kuin Maissilla syötetty lihakarjan liha- Mutta vielä uudestaan- Älä syö paljoa Prosessoitua Hiilihydraatti ruokaa
1:11:42 Thomas jatkaa: Ja LIHA- Laiduntavan Lihakarjan liha- eli Orgaaninen liha- Liha on aina kalliimpaa kuin kasvin Hiilihydraatti – ja Orgaaninen liha tuplasti kalliimpaa kuin Maissilla ja jyvillä syötetyn lihakarjan liha- Ja Maissilla ja Jyvillä syötetyn lihakarjan liha on mureampaa- Mutta ei niin maukasta kuin Laiduntavan lihakarjan liha- Tämä on minulle hyvin tuttua kenttää
1:12:15 5 min body: Nämä pienet asiat myös Eläinperäisen ravinnon (carnivore) ja KETO Ruokavalion kanssa- Puhumme Laiduntavasta ruohoa syövästä lihakarjasta versus Maissilla ja Jyvillä kasvatetusta lihakarjasta- MUTTA LIHA versus Maissi tortillat eli Prosessoitu Hiilihydraatti ruoka – Ehkäpä Maissilla ja Jyvillä syötetty karja ei saa parasta ravintoa- Mutta silti laiduntava eläin Nauta- sillä on 4 kammioinen vatsa- Pilkkomaan tuo roska ruoka jonka syövät-VERSUS Prosessoituun Hiilihydraattiruoka- silloin myös tuo liha on parempi vaihtoehto meille- JA meillä on LIHA- Eläinperäisen ravinnon ryhmässä myös ”DELI -herkkuruokaa” kuten LEIKKELEET- joka ei ole meille kovin hyvää ravintoa-Mutta jos joudut syömään tiukemmalla budjetilla- Etkä pysty hankkimaan kalleinta Lihakarjan lihaa- MUTTA RASVAINEN liha ei ole vaarallista- VAI KUINKA on Thomas?
1:13:02 Thomas: Jotkut rasvat ovat Pahaksi- Täytyy olla tarkka tässä- SATUROITU RASVA – se pilkotaan mainiosti kehossa KETOONEIKSI- Mutta kuten sanoit nämä LEIKKELEET (cold cuts)- en tunne tätä ruokamaailman osa- Mutta älä syö paljoa tällaisia herku-Deli lihoja- makkaroita- Harmeja aiheutuu jos syöt paljon niitä-
1:13:25 5-min body: Tuo on reilu pointti- Eli kuinka paljon HIILIHYDRAATTEJA todella syömme- ja KASVIKSIA- vaikka Kasvikset eivät olisikaan ajatuksessaan (inherently) huonoksi meille- MUTTA kun meille opetetaan syömää NIIN PALJON KASVIKSIA- JA tämän vuoksi ihmisillä on niin paljon SUOLISTO ONGELMIA- JA jos katsomme esi-isiämme ihmisen kehityskaaressa- Ei silloin syöty paljoa kasviksia- vain pieni kourallinen ehkä- Ja heillä mukana oli PAASTO joka päivässä- ja He kulkivat pitkiä matkoja Saalistaessaan eläin riistaa- Nyt elämme aivan erilaista aikaa
1:14:59 Thomas- Jos vertaamme GORILLAA ja IHMISTÄ- Gorilloilla on Pitkä Suolisto- ISO VATSA- KOSKA OVAT KASVIS syöjiä- ELI Kasvis syöjillä täytyy olla Paljon Pitempi Suolisto – kuin Eläinperäisen ravinnon (carnivore) syöjillä- Koska VOIT saada energiaa paljon helpommin ja nopeammin Eläinperäisestä (carnivore) ravinnosta- Kuin Kasvis Ravinnosta- Eli jos katsotaan GORILAA-S vertautuu SIMPANSSEIHIN – Gorilloilla on Isompi vatsa kuin Simpansseilla – Jotka ovat enemmän Moni syöjiä- (omnivore)- eli syövät lihaa ja kasviksia – monenlaista- ME ihmiset olemme myös OMNIVORE monisyöjä laji- JOS olisimme Gorillan tapan Kasvis syöjiä- meillä olisi iso vatsa ja pitempi suolisto- MTTA meille EI OLE.- me voimme syödä kaikkea mikä kävelee ryömii tai lentää tällä planeetallamme- NÄIN ME IHMISLAJINA OLEMME SELVINNEET- Jotkut yhteisöt ovat syöneet spirituaalisesti myös Ihmisiä:(..:)- Näin he saivat KURU taudin AIVO SAIRAUDEN – kun söivät kuolleita sukulaisiaan
1:15:23 Thomas jatkaa: Meidän ruokavaliomme on ollut monenlainen – Vegaanista pelkän lihansyöjiin- MUTTA meidän on saatava ravinteet syömästämme ruuasta- Ja se mikä toimii hyvin toiselle- ei ehkä toimi hyvin toiselle- Pahoittelen mutta heidän on syötävä silloin haluamallaan tavalla- TÄMÄN VUOKSI kehitimme GLUCOOSI / KETOONI INDEKSI ajatuksen – Tämä on yksi määrällinen mittari (quantative measure) – eikä ihmisten tarvitse arvailla kehonsa metabolista tilaa
Eli kyllä- Ravinto ja siitä saatavat Ravinteet on meille erittäin tärkeä asia- Korkealle PROSESSOITU Hiilihydraatti ravinto on teollisuudelle niin halpa tuottaa- Siksi olemme tässä ANSASSA- eikä liikunta kuulu arkeemme kuten ennen- JA LIIKUNTAA korostetaan myös LIIKAA- Juoksemme osa kuin hullut:)- ja lonkka Nivel ja polvi Nivel korjaukset on kasvaneet – Kun liikutaan liian paljon liian nopeasti (obsessive compulsive behavior) -Pakko oireinen käyttäytyminen- se myös on ongelma
1:16:46 5-min body: Osa elää niin äärimmäisesti- Toiset vain istuvat sohvalla ja syövät Burritoja- ja toiset sitten juoksevat hullun lailla- saadakseen kalorit palamaan- Jossakin keskellä on esi isiemme maailma ja toiminta- He söivät Prosessoimatonta ”kokonais-ruokaa- Pienissä määrin ja PAASTO kuului osaksi arkea- ja liikunta- Onnellinen elämä- eikä Kroonisissa sairauksissa ja kehon tulehdus sairauksissa – ei liioin syövissä ollut epidemiaa kuten nykymaailmassa- Syövissä Sydänsairauksissa – munuais- maksa ja muissa sairauksissa elämme Ekponentialista kroonisten sairauksien maailmassa- Ja kaikki johtuu JUURI SYYSTÄ- Siksi Thomas sinun tekemäsi työ on niin arvokasta- Kiitos siitä sinulle Thomas
1:17:25 5-min body- Nyt on hyvä päättää tämä esitys- koska olemme käsitelleet hyvin useita aiheita- jotka kertovat meille että SYÖPÄ on ESTETTÄVISSÄ OLEVA sairaus- ja jonka VOIMME myös HALLITA
Kunhan meillä on oikea ELÄMÄNTAPA
Haluan siis sanoa ISON KIITOKSEN sinulle Thomas- kun kerroit tutkimuksistasi ja kaikesta- Mistä ihmiset saavat lisää tietoa sinusta ja tutkimuksistanne ja töistänne?
1:17:47 Thomas: me julkaisemme kuten https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5324220/
Kirjoittakaa siis nimeni ja Googlettakaa ja katsokaa julkaisuista- kaikkiin julkaisuihimme on vapaa pääsy (open access)- Eikä olla minkään seinän takana – vaan kaikille luettavissa aina- Ja myös You Tube videoissa- Myös siellä puhumme tutkimuksistamme
Ja meillä on myös TAPAUS KOHTAISIA (case reports) tutkimuksia
Jos haluat lukea Pablo Kellystä– herrasta jolla oli AIVOSYÖPÄ- hän kiertää myös puhumassa asiasta- hän selätti Aivosyövän jo 8 vuotta sitten – Voit lähettää Pablolle sähköpostia- Pablo siis elää yhä
Tässäpä sii minun todistukseni- ja tilasto ja historia- Ihmiset saavat muodostaa tästä oman mielipiteensä- ELI OPEN ACCESS -vapaa pääsy kaikkeen tutkimukseemme AINA- Internetissä kaikkialla missä kirjoitan
1:18:50 5-min body: Koetan linkittää Professori Thomas Seyfriedin Tutkimukset videon alle- ja voit vain KLIKATA ja pääset suoraan tutkimuksiin – Avaa -opiskele ja perehdy niihin- KIITOKSET THOMAS SINULLE- toivottavasti tapaamme taas pian samoissa merkeissä
1:19:03 Thomas- Kiitos Rena- Oli ilo olla täällä keskustelemassa kanssasi- Ja toivon että katsojat myös viihtyivät ja tykkäävät tästä haastattelusta
1:19:08 5-min Body Rena: Toivon myös puolestani että viihdyitte Dr. Seyfriedin haastattelusta SYÖVÄN AIHEESSA
JOS haluat tietää miten estetään SYDÄN SAIRAUDET – kaso silloin tämä oikealla oleva video Dr. Philip Ovadianin kanssa (37:15 min)- Hän kertoo yhdestä ruuasta joka tuhoaa sydämesi- Ja miten käytät ruokavalioasi estämään sydän sairaudet-https://www.youtube.com/watch?v=i4XUcNcO0dw
Nähdään ensiviikolla!