7.16 B Harvardin yliopisto sanoo -Liha aiheuttaa Diabetestä: Dr. Westman reagoi

Dr. Eric Westman, Associate Professor of Medicine at Duke. He is Board Certified in Obesity Medicine & Internal Medicine, & founded the Duke Keto Medicine Clinic. He is a Fellow in The Obesity Society. He is the author of The New Atkins for a New You, Cholesterol Clarity, and Keto Clarity, and End Your Carb Confusion & co-founder of Adapt Your Life
Disclaimer: Nothing on our channel is medical advice.

Who is Dr. Westman?

Eric Westman, MD MHS, a Duke University Associate Professor, Medical Director of Adapt Your Life Academy, and founder of Duke Keto Medicine Clinic in Durham, is board-certified in Internal and Obesity Medicine.
As a former Obesity Medicine Association President and Obesity Society Fellow, he was honored as “Bariatrician of the Year” for advancing obesity medicine.
With 100+ publications, he’s an acclaimed expert in dietary carbohydrate restriction, renowned for his “Page 4” food list, benefiting thousands

Näin saat suomenkieliset tekstit videoon

Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin

  1. Klikkaa asetukset (hammasratas)
  2. Teksitykset
  3. Englanti (automaattisesti luotu)
  4. Uudestaan tekstitykset
  5. Automaattinen käännös
  6. Valitse alasvetovalikosta Suomi.

00:00 Aiheuttaako punainen liha Tyypin 2 Diabetestä?
Tervetuloa toiseen Dr. Westmanin Reagointi- videoon
Jos ette ole vielä nähneet 10 vihje videotani ”miten aloittaa KETO”- katso silloin Videon kuvausta YouTubessa videon alla ja klikkaa
00:17 ”MITÄ opittavaa Punaisen Lihan ja Tyypin 2 Diabeteksen yhteydestä” ”Uusi tutkimus viittaa mahdollisuuteen Ruokavaliosi aiheuttavan Tyypin 2 Diabeetetsä
https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/red-meat-consumption-associated-with-increased-type-2-diabetes-risk/
Tällainen väite oli taas 8.11.2023 Uutisissa- ja he sanovat ”Liika Punaisen lihan syönti on yhteydessä korkeampaan Tyypin 2 Diabetes- Riskiin
Täytyy tehdä ensin pohjatyötä- TIETEEN TIKAPUILLA- mikä tiede on Syy-yhteyksiä tuottava todistusvoima- JA tämä ”Uutinen” perustui Observational Study- eli tutkimukseen joka vastaa Tutkijan kysymykseen pelkästään siihen mitä tutkija HAVAITSEE- eli ILMIÖ tutkimukseen – EI Kontrolloida tai Manipuloida tutkimuskohteita Kontrolloida tutkimusryhmiä
ELI ei SYY-YHTEYKSIÄ- vaan korkeintaan HYPOTTEESEJA tuottava tiede ravinto tieteen alalla
00:43 Ja jos katso tarkasti UUTISTA- he sanovat Punaisen lihan olevan ”associated” ”- eli Olevan mukana havainnoissa kun tarkastellaan ilmiötä Tyypin 2 Diabetes riskiin
Siinä ei sanota että se Aiheuttaa- KOSKA noin ei voi sanoa- Koska kyse EI ole KOKEELLISESTA TIETEEESTÄ
01:08 Olen puhunut ravinto epidemiologiasta (nutritional epidemiology) ja epidemiologiasta yleensä- joka antaa tyypillisesti jonkun ESIINTYMÄN tai KUINKA USEIN jotakin tapahtuu
ELI jos kysytään Lihavuuden määrää Tyypin 2 Diabeteksessä Amerikassa- silloin epidemiologia Kategorisoi -luokittelee ihmiset ja löytää tällaisen määrän ihmisten joukosta
Ja voidaan myös Luokitella eli kategorisoida kuinka monta ihmistä sairastaa Koleraa – ja karttaan liitettynä HAVAITAAN että Kolera epidemiaan sairastuneet asuvat Vesipumppujen läheisyydessä – ja Kolera on veden välityksellä leviävä sairaus- JA poistamalla vesipumpun- ongelma ratkesi-eli Kolera epidemia pysähtyi
Tämä on Epidemiologisen tutkimuksen alkuperä, jolla havaitaan karttaan liitetysti tarkastellen havainto aineisto
Eli Kolera levisi juuri Vesipumpusta- Tämä on siis upeaa salapolisityötä
02:20 Kun tulemme RAVINTO tieteen puolelle – Nyt emme selviä tällaisella tutkimuksella Syy-yhteydestä
Ja haluankin nostaa ystäväni ph.D Dr. Zoe Hacomben – hän on tiedenainen- ja olemme olleet samoissa kokouksissa Englannissa- ja tilaan hänen uutiskirjeessään- Ja hän kirjoitti mainion Artikkelin
https://www.zoeharcombe.com/tag/epidemiology/
Eli hän reagoi juuri tähän uutiseen jonka minäkin mainitsen – Ja TIETEEN ELEMENTEISTÄ joita tällaisessa Epidemiologisessa Ilmiö-tutkimuksessa tutkimuksessa ei ole
02:59 Eli tämä uutinen joka julkaistiin 8.11.2023 tulee Harvardin Yliopistosta- ELI JUURI HARVARD on tyypillinen tällaisten ”uutisten” julkistaja- Mutta perustaltaan tämä epidemiologia ansaitsee oman paikkansa tieteessä
Mutta kun ajattelemme Ihmisen Fysiologiaa ja tätä uutista että lihansyönti aiheuttaisi T2 Diabetestä – Tässä ei ole mitään järkeä:)
Kun ohjaan potilaani syömään lihaa- Liha ei nosta verensokeria juuri lainkaan- Ja T2 Diabetes tarkoittaa Kroonisesti Korkeaa Verensokeria
Eli se ei ole kummallinen geenisairaus van kroonisesti korkea verensokeri
eli kun lääkäri diagnosoi T2 Diabeteksen- hän mittaa sen veren sokerituloksena
03:47 Kysyn omilta potilailtani -Mitä tarkoittaa diabetes- He aloittavat vastauksensa ”Haima…
Mutta ei- eli lääkärit eivät mittaa INSULIINIA- eli Haiman kuntoa- He mittaavat verensokeria
Itse asiassa 100 vuotta sitten Textbook of medicine- jonka kopio minullakin on- Tuolloin T2 Diabeteksen hoitona oli LIHA Ruokavalio – Ja näin saatiin tuolloin mitattavissa oleva VIRTSAN sokeripitoisuus laskemaan – eli tuolloin ei mitattu verensokeria- Eli Ihmisen Fysiologian kannalta tuo 11.8.2023 Uutinen ei käy järkeen- että Lihan syöminen aiheuttaisi T2-Diabetestä
04:25 MUTTA odottakaapas- JOS metodologia on epätarkka- eli jos Lihaksi luokitellaan Sämpylöiden sisällä oleva hampurilaispihvi- Eli jos joku syö Hampurilaisen se luokitellaan lihansyönniksi -VAIKKA se ei ole punaista lihaa kuin pieneltä osaltaan
JA nämä tutkimukset jotka perustuvat Ruokakyselyihin (frequency questionnaires) joissa kysellään ihmisiltä ”Mitä he söivät- ja kuinka paljon”
Tällaisilta tutkimuksilta puuttuu tarvittava Tarkkuus (accuracy) ja täsmällisyys (precision)
04:58 ELI se mikä nostaa Verensokeria ei ole liha vaan kaikki muu mitä Hampurilaisen mukana syödään – eli Sämpylä- kastikkeet ja ranskalaiset perunat- ja sokeriset -juomat- tai tee etelässä- jota kutsutaan ”makeaksi teeksi”
ELI jauheliha pihvi ei nosta verensokeria kuten nämä sämpylät perunat ja sokerijuomat
Nykyään on Jatkuvan verensokerin mittareita kuten Libre ja Dexcom- joilla voit mitata verensokeritasosi ruokailun jälkeen- Ja näet ettei punainen liha nosta verensokeria kuin hiukan. – Ja kun syö hampurilaisen sämpylöillä ranskalaisilla- riisillä tai pastalla ja mehuilla: NYT verensokeri ampaisee kattoon – eli Hiilihydraatit nostavat verensokerin kattoon
05:45 Eli Tutkimuksessa 11.8.2023 ei ole mukana Biologiaa.- eli se on ihmisen fysiologian vastainen
Kun tehdään tällaisia KYSELY TUTKIMUKSIA
”mitä söitte” ja seurataan tätä ajan yli – Ja verrataan kuka sairastui ja kuka ei- JA jos oletamme että jos muutit ruokavaliosi Terveen henkilön ruokavalioon- silloin terveysongelmat poistuisivat: Terveet ihmiset eivät välttämättä vielä ole sairastuneet- eli ”luokiteltiin terveiiksi”- Ei tämä siis kerro Riskistä joka piilee eri sairauksien taustalla
06:45 ELI ei tällainen Harvardin tutkimus voi tuottaa edes HYPOTEESEJA- että punainen liha aiheuttaa T2 -Diabetestä- He sanovatkin ”mukana ilmiössä oli punainen liha” JA jopa tämä Ilmiössä mukana oleva mahdollisuus on niin pieni- että ”Bradford Hill”-kriteeri täyty
https://en.wikipedia.org/wiki/Bradford_Hill_criteria
Jolla luokitellaan epidemiologisia tutkimuksia- ovatko edes lähellä syy-yhteyttä’ osoittavaa tiedettä- ELI jos SUHTEELLINEN RISKI on niin pieni- ettei se osoita Kliinistä luotettavuutta (clinically relevant)
07:18 Eli on olemassa TILASTOLLINEN Merkittävyys (statistical significance) MUTTA ei KLIINISTÄ Merkittävyyttä –
Eli tämän Harvardin tutkimuksen ”koonti”-tutkimus Zoe Harcomben tekemä katsaus
Se näyttää miten tällainen Harvardin tutkimus on Oppikirja esimerkki miten tällainen tutkimus joka ei ole kokeellinen – VAAN Ilmiössä mukana olo (association)
Ei Syy-Yhteys tutkimus
J07:45 JA Harvardin tutkimus käyttää myös ”Suhteellista”-Riskiä kun väittävät tulostaan tärkeäksi-
eli EI Absoluuttista-Riskiä
Eli jos löydöksenä tutkimuksessa on niin pieni Absoluuttinen riski- Silloin he valitsevatkin Suhteellisen riskin jolla saavat näyttämään riskin prosentuaalisesti tärkeänä
Juuri tämä on myös KLASSINEN TEMPPU- jota LÄÄKETEOLLISUUS käyttää kun rakentavat teollisuuttaan tukevia VÄITTEITÄ, että lääkkeensä ovat tehokkaita vaikka ne eivät olisi
Eli käyttävät Suhteellista riskiä apuna vääntämään tällä tempulla näkökulma heidän tavoitteitaan tukemaan
08:16 Eli näin Rajoitettu tutkimus nostetaan vielä vääntämällä Tuloksia sen mukaan -kun Tutkijoiden ja niiden Rahoittajien etu on yhteinen – kun ei haluta syödä punaista lihaa
Ja uskon että on olemassa hyvässä tarkoituksessa (wee-intentioned) epidemiologisia tutkijoita – jotka eivät kuitenkaan ymmärrä ette Kliininen merkittävyys puuttuu-
JA on vaikeaa muuttaa katsantoaan kun on pitkään – koko elämänsä ajatellut tämän kertovan syy- yhteyksiä- Ja kerrotaankin ettei näin ole
Eli SYY-Yhteyksiä saadaan vasta kun Hypoteesit testataan Satunnaistetuilla j kontrolloiduilla tutkimuksilla
Olen siis keskustellut tällaisten Epidemiologisten tutkimusten tutkijoiden kanssa- Ja he kertovat ”etteivät voi tehdä Satunnaistettuja ja Kontrolloituja tutkimuksia koska ne ovat niin kalliita
Tämä ei ole näin- eli Internet apunamme- kuvien ottoon ja Aplikaatioineen- eli helpottamaan tiedon keräämistä Satunnaistettuun ja kontrolloituun RAVINTO Tieteen tutkimukseen-
Eli voisimme järjestää näin Ihmiset ja tutkia aiheuttako Liha T2 Diabetetstä-eli verrokkiryhminä -kerran tai Kaksi tai neljä annosta viikossa syöviin ryhmiin- JA Satunnaistaa (randomize) tämä tutkimusjoukko- Ja nähdään onko vaikutuksia T2 Diabetekseen
09:19 Eli tällainen tutkimus vasta kertoisi syy-yhteyksiä
eli prospective study eli etenevä tutkimus jossa altistuneita ja altistumattomia seurataan sairauden suhteen
Eli kun Satunnaistetaan- silloin valinta lukitaan lihaan -eli sitoudutaan 5-vuoden ajaksi syömään kaksi tai jopa joka päivä lihaa syöviin ryhmiin
09:51 Eli kun Kliinisesti hoidan potilaitani antamalla heille ohjeen syödä LIHAA-Saamme POISTETTU heiltä T2 Diabeteksen!
Eli aivan JÄRJETÖNTÄ on minulle tämä Harvardin Yliopiston väite- että Punainen liha aiheuttaisi T2 Diabetestä – ELI he tekivät vain ILMIÖ tutkimuksen
10:08 Eli Hiilihydraattien syöminen- kun syömme lihan Hiilihydraattien kera- Sämpylöiden ja Leipien kanssa ja Perunan ja Jälkiruokien kanssa- Tällöin on löydettävissä tällainen yhteys T2 Diabetekseen
10:35 Tällaisen tutkimuksen lopussa asterisk- eli huomiota tutkijoilta- jossa he kertoisivat ette syy -yhteyttä voi johtaa – eli ”jos syöt amerikkalaista ruokavaliota lihan lisäksi
Eli Lihan syönti ei nosta Verensokeria – VAAN Hiilihydraatit – ne nostavat Verensokerin kattoon-
11:11 Minä lääkärinä Hoidan potilailta Päivittäin- ja on paljon KETO lääkäreitä ja lihavuus lääkäreitä- ja voimme Ruokavaliolla poistaa T2 Diabetes
Ja onnellisimmat asiakkaani eivät enää pistä itseensä INSULIINIA- eikä tarvitse enää huolehtia verensokeri korkeudesta ja heilumisesta- Heillä ei enää on T2 Diabetestä- Eli ohjaan potilaitani syömään LIHAA
11:40 Pahoittelen ettei Harardin tutkimus osoita syy-yhteyksiä- ja itse asiassa Zoe Harcombe– nostaa tuosta tutkimuksesta klassisen kohdan- Ja Englantilainen Kirurgi (surgeon) Dr. Cleave sanoi ”kun nykyaikainen sairaus linkitetään olevan syy-yhteydessä Ihmisen iki-aikaiseen ravintoon- on yksi mielettömimmistä väitteistä jonka elämässäni olen kuullut
Eli katsokaa Zoe Harcomben Blogia https://www.zoeharcombe.com/blog/
Älkää siis pelätkää syödä punaista lihaa
Katsokaa You Tube videon alla linkki 10 ohjetta KETO elämään https://adaptyourlifeacademy.com/start-keto-right-bonus/