7.16 B Harvardin yliopisto sanoo -Liha aiheuttaa Diabetestä: Dr. Westman reagoi
Dr. Eric Westman, Associate Professor of Medicine at Duke. He is Board Certified in Obesity Medicine & Internal Medicine, & founded the Duke Keto Medicine Clinic. He is a Fellow in The Obesity Society. He is the author of The New Atkins for a New You, Cholesterol Clarity, and Keto Clarity, and End Your Carb Confusion & co-founder of Adapt Your Life
Disclaimer: Nothing on our channel is medical advice.
Who is Dr. Westman?
Eric Westman, MD MHS, a Duke University Associate Professor, Medical Director of Adapt Your Life Academy, and founder of Duke Keto Medicine Clinic in Durham, is board-certified in Internal and Obesity Medicine.
As a former Obesity Medicine Association President and Obesity Society Fellow, he was honored as “Bariatrician of the Year” for advancing obesity medicine.
With 100+ publications, he’s an acclaimed expert in dietary carbohydrate restriction, renowned for his “Page 4” food list, benefiting thousands
Ohjeet suomenkielisen tekstityksen aktivointiin
- Klikkaa asetukset (hammasratas)
- Teksitykset
- Englanti (automaattisesti luotu)
- Uudestaan tekstitykset
- Automaattinen käännös
- Valitse alasvetovalikosta Suomi.
00:00 Aiheuttaako punainen liha Tyypin 2 Diabetestä?
Tervetuloa toiseen Dr. Westmanin Reagointi- videoon
Jos ette ole vielä nähneet 10 vihje videotani ”miten aloittaa KETO”- katso silloin Videon kuvausta YouTubessa videon alla ja klikkaa
00:17 ”MITÄ opittavaa Punaisen Lihan ja Tyypin 2 Diabeteksen yhteydestä” ”Uusi tutkimus viittaa mahdollisuuteen Ruokavaliosi aiheuttavan Tyypin 2 Diabeetetsä”
https://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/red-meat-consumption-associated-with-increased-type-2-diabetes-risk/
Tällainen väite oli taas 8.11.2023 Uutisissa- ja he sanovat ”Liika Punaisen lihan syönti on yhteydessä korkeampaan Tyypin 2 Diabetes- Riskiin”
Täytyy tehdä ensin pohjatyötä- TIETEEN TIKAPUILLA- mikä tiede on Syy-yhteyksiä tuottava todistusvoima- JA tämä ”Uutinen” perustui Observational Study- eli tutkimukseen joka vastaa Tutkijan kysymykseen pelkästään siihen mitä tutkija HAVAITSEE- eli ILMIÖ tutkimukseen – EI Kontrolloida tai Manipuloida tutkimuskohteita Kontrolloida tutkimusryhmiä
ELI ei SYY-YHTEYKSIÄ- vaan korkeintaan HYPOTTEESEJA tuottava tiede ravinto tieteen alalla
00:43 Ja jos katso tarkasti UUTISTA- he sanovat Punaisen lihan olevan ”associated” ”- eli Olevan mukana havainnoissa kun tarkastellaan ilmiötä Tyypin 2 Diabetes riskiin
Siinä ei sanota että se Aiheuttaa- KOSKA noin ei voi sanoa- Koska kyse EI ole KOKEELLISESTA TIETEEESTÄ
01:08 Olen puhunut ravinto epidemiologiasta (nutritional epidemiology) ja epidemiologiasta yleensä- joka antaa tyypillisesti jonkun ESIINTYMÄN tai KUINKA USEIN jotakin tapahtuu
ELI jos kysytään Lihavuuden määrää Tyypin 2 Diabeteksessä Amerikassa- silloin epidemiologia Kategorisoi -luokittelee ihmiset ja löytää tällaisen määrän ihmisten joukosta
Ja voidaan myös Luokitella eli kategorisoida kuinka monta ihmistä sairastaa Koleraa – ja karttaan liitettynä HAVAITAAN että Kolera epidemiaan sairastuneet asuvat Vesipumppujen läheisyydessä – ja Kolera on veden välityksellä leviävä sairaus- JA poistamalla vesipumpun- ongelma ratkesi-eli Kolera epidemia pysähtyi
Tämä on Epidemiologisen tutkimuksen alkuperä, jolla havaitaan karttaan liitetysti tarkastellen havainto aineisto
Eli Kolera levisi juuri Vesipumpusta- Tämä on siis upeaa salapolisityötä
02:20 Kun tulemme RAVINTO tieteen puolelle – Nyt emme selviä tällaisella tutkimuksella Syy-yhteydestä
Ja haluankin nostaa ystäväni ph.D Dr. Zoe Hacomben – hän on tiedenainen- ja olemme olleet samoissa kokouksissa Englannissa- ja tilaan hänen uutiskirjeessään- Ja hän kirjoitti mainion Artikkelin
https://www.zoeharcombe.com/tag/epidemiology/
Eli hän reagoi juuri tähän uutiseen jonka minäkin mainitsen – Ja TIETEEN ELEMENTEISTÄ joita tällaisessa Epidemiologisessa Ilmiö-tutkimuksessa tutkimuksessa ei ole
02:59 Eli tämä uutinen joka julkaistiin 8.11.2023 tulee Harvardin Yliopistosta- ELI JUURI HARVARD on tyypillinen tällaisten ”uutisten” julkistaja- Mutta perustaltaan tämä epidemiologia ansaitsee oman paikkansa tieteessä
Mutta kun ajattelemme Ihmisen Fysiologiaa ja tätä uutista että lihansyönti aiheuttaisi T2 Diabetestä – Tässä ei ole mitään järkeä:)
Kun ohjaan potilaani syömään lihaa- Liha ei nosta verensokeria juuri lainkaan- Ja T2 Diabetes tarkoittaa Kroonisesti Korkeaa Verensokeria
Eli se ei ole kummallinen geenisairaus van kroonisesti korkea verensokeri
eli kun lääkäri diagnosoi T2 Diabeteksen- hän mittaa sen veren sokerituloksena
03:47 Kysyn omilta potilailtani -Mitä tarkoittaa diabetes- He aloittavat vastauksensa ”Haima…
Mutta ei- eli lääkärit eivät mittaa INSULIINIA- eli Haiman kuntoa- He mittaavat verensokeria
Itse asiassa 100 vuotta sitten Textbook of medicine- jonka kopio minullakin on- Tuolloin T2 Diabeteksen hoitona oli LIHA Ruokavalio – Ja näin saatiin tuolloin mitattavissa oleva VIRTSAN sokeripitoisuus laskemaan – eli tuolloin ei mitattu verensokeria- Eli Ihmisen Fysiologian kannalta tuo 11.8.2023 Uutinen ei käy järkeen- että Lihan syöminen aiheuttaisi T2-Diabetestä
04:25 MUTTA odottakaapas- JOS metodologia on epätarkka- eli jos Lihaksi luokitellaan Sämpylöiden sisällä oleva hampurilaispihvi- Eli jos joku syö Hampurilaisen se luokitellaan lihansyönniksi -VAIKKA se ei ole punaista lihaa kuin pieneltä osaltaan
JA nämä tutkimukset jotka perustuvat Ruokakyselyihin (frequency questionnaires) joissa kysellään ihmisiltä ”Mitä he söivät- ja kuinka paljon”
Tällaisilta tutkimuksilta puuttuu tarvittava Tarkkuus (accuracy) ja täsmällisyys (precision)
04:58 ELI se mikä nostaa Verensokeria ei ole liha vaan kaikki muu mitä Hampurilaisen mukana syödään – eli Sämpylä- kastikkeet ja ranskalaiset perunat- ja sokeriset -juomat- tai tee etelässä- jota kutsutaan ”makeaksi teeksi”
ELI jauheliha pihvi ei nosta verensokeria kuten nämä sämpylät perunat ja sokerijuomat
Nykyään on Jatkuvan verensokerin mittareita kuten Libre ja Dexcom- joilla voit mitata verensokeritasosi ruokailun jälkeen- Ja näet ettei punainen liha nosta verensokeria kuin hiukan. – Ja kun syö hampurilaisen sämpylöillä ranskalaisilla- riisillä tai pastalla ja mehuilla: NYT verensokeri ampaisee kattoon – eli Hiilihydraatit nostavat verensokerin kattoon
05:45 Eli Tutkimuksessa 11.8.2023 ei ole mukana Biologiaa.- eli se on ihmisen fysiologian vastainen
Kun tehdään tällaisia KYSELY TUTKIMUKSIA
”mitä söitte” ja seurataan tätä ajan yli – Ja verrataan kuka sairastui ja kuka ei- JA jos oletamme että jos muutit ruokavaliosi Terveen henkilön ruokavalioon- silloin terveysongelmat poistuisivat: Terveet ihmiset eivät välttämättä vielä ole sairastuneet- eli ”luokiteltiin terveiiksi”- Ei tämä siis kerro Riskistä joka piilee eri sairauksien taustalla
06:45 ELI ei tällainen Harvardin tutkimus voi tuottaa edes HYPOTEESEJA- että punainen liha aiheuttaa T2 -Diabetestä- He sanovatkin ”mukana ilmiössä oli punainen liha” JA jopa tämä Ilmiössä mukana oleva mahdollisuus on niin pieni- että ”Bradford Hill”-kriteeri täyty
https://en.wikipedia.org/wiki/Bradford_Hill_criteria
Jolla luokitellaan epidemiologisia tutkimuksia- ovatko edes lähellä syy-yhteyttä’ osoittavaa tiedettä- ELI jos SUHTEELLINEN RISKI on niin pieni- ettei se osoita Kliinistä luotettavuutta (clinically relevant)
07:18 Eli on olemassa TILASTOLLINEN Merkittävyys (statistical significance) MUTTA ei KLIINISTÄ Merkittävyyttä –
Eli tämän Harvardin tutkimuksen ”koonti”-tutkimus Zoe Harcomben tekemä katsaus
Se näyttää miten tällainen Harvardin tutkimus on Oppikirja esimerkki miten tällainen tutkimus joka ei ole kokeellinen – VAAN Ilmiössä mukana olo (association)
Ei Syy-Yhteys tutkimus
J07:45 JA Harvardin tutkimus käyttää myös ”Suhteellista”-Riskiä kun väittävät tulostaan tärkeäksi-
eli EI Absoluuttista-Riskiä
Eli jos löydöksenä tutkimuksessa on niin pieni Absoluuttinen riski- Silloin he valitsevatkin Suhteellisen riskin jolla saavat näyttämään riskin prosentuaalisesti tärkeänä
Juuri tämä on myös KLASSINEN TEMPPU- jota LÄÄKETEOLLISUUS käyttää kun rakentavat teollisuuttaan tukevia VÄITTEITÄ, että lääkkeensä ovat tehokkaita vaikka ne eivät olisi
Eli käyttävät Suhteellista riskiä apuna vääntämään tällä tempulla näkökulma heidän tavoitteitaan tukemaan
08:16 Eli näin Rajoitettu tutkimus nostetaan vielä vääntämällä Tuloksia sen mukaan -kun Tutkijoiden ja niiden Rahoittajien etu on yhteinen – kun ei haluta syödä punaista lihaa
Ja uskon että on olemassa hyvässä tarkoituksessa (wee-intentioned) epidemiologisia tutkijoita – jotka eivät kuitenkaan ymmärrä ette Kliininen merkittävyys puuttuu-
JA on vaikeaa muuttaa katsantoaan kun on pitkään – koko elämänsä ajatellut tämän kertovan syy- yhteyksiä- Ja kerrotaankin ettei näin ole
Eli SYY-Yhteyksiä saadaan vasta kun Hypoteesit testataan Satunnaistetuilla j kontrolloiduilla tutkimuksilla
Olen siis keskustellut tällaisten Epidemiologisten tutkimusten tutkijoiden kanssa- Ja he kertovat ”etteivät voi tehdä Satunnaistettuja ja Kontrolloituja tutkimuksia koska ne ovat niin kalliita”
Tämä ei ole näin- eli Internet apunamme- kuvien ottoon ja Aplikaatioineen- eli helpottamaan tiedon keräämistä Satunnaistettuun ja kontrolloituun RAVINTO Tieteen tutkimukseen-
Eli voisimme järjestää näin Ihmiset ja tutkia aiheuttako Liha T2 Diabetetstä-eli verrokkiryhminä -kerran tai Kaksi tai neljä annosta viikossa syöviin ryhmiin- JA Satunnaistaa (randomize) tämä tutkimusjoukko- Ja nähdään onko vaikutuksia T2 Diabetekseen
09:19 Eli tällainen tutkimus vasta kertoisi syy-yhteyksiä
eli prospective study eli etenevä tutkimus jossa altistuneita ja altistumattomia seurataan sairauden suhteen
Eli kun Satunnaistetaan- silloin valinta lukitaan lihaan -eli sitoudutaan 5-vuoden ajaksi syömään kaksi tai jopa joka päivä lihaa syöviin ryhmiin
09:51 Eli kun Kliinisesti hoidan potilaitani antamalla heille ohjeen syödä LIHAA-Saamme POISTETTU heiltä T2 Diabeteksen!
Eli aivan JÄRJETÖNTÄ on minulle tämä Harvardin Yliopiston väite- että Punainen liha aiheuttaisi T2 Diabetestä – ELI he tekivät vain ILMIÖ tutkimuksen
10:08 Eli Hiilihydraattien syöminen- kun syömme lihan Hiilihydraattien kera- Sämpylöiden ja Leipien kanssa ja Perunan ja Jälkiruokien kanssa- Tällöin on löydettävissä tällainen yhteys T2 Diabetekseen
10:35 Tällaisen tutkimuksen lopussa asterisk- eli huomiota tutkijoilta- jossa he kertoisivat ette syy -yhteyttä voi johtaa – eli ”jos syöt amerikkalaista ruokavaliota lihan lisäksi”
Eli Lihan syönti ei nosta Verensokeria – VAAN Hiilihydraatit – ne nostavat Verensokerin kattoon-
11:11 Minä lääkärinä Hoidan potilailta Päivittäin- ja on paljon KETO lääkäreitä ja lihavuus lääkäreitä- ja voimme Ruokavaliolla poistaa T2 Diabetes
Ja onnellisimmat asiakkaani eivät enää pistä itseensä INSULIINIA- eikä tarvitse enää huolehtia verensokeri korkeudesta ja heilumisesta- Heillä ei enää on T2 Diabetestä- Eli ohjaan potilaitani syömään LIHAA
11:40 Pahoittelen ettei Harardin tutkimus osoita syy-yhteyksiä- ja itse asiassa Zoe Harcombe– nostaa tuosta tutkimuksesta klassisen kohdan- Ja Englantilainen Kirurgi (surgeon) Dr. Cleave sanoi ”kun nykyaikainen sairaus linkitetään olevan syy-yhteydessä Ihmisen iki-aikaiseen ravintoon- on yksi mielettömimmistä väitteistä jonka elämässäni olen kuullut”
Eli katsokaa Zoe Harcomben Blogia https://www.zoeharcombe.com/blog/
Älkää siis pelätkää syödä punaista lihaa
Katsokaa You Tube videon alla linkki 10 ohjetta KETO elämään https://adaptyourlifeacademy.com/start-keto-right-bonus/